RESAN HEM TILL SVERIGE ÄR BOKAD!!!
2010-03-31 / 15:07:08 / Vardagen i London


Håll i er, jag flyttar hem till Sverige igen den 6:e maj! Det är samma plan som ni kommer åka med Matilda och Emilia, så vi kommer att sitta där uppe i luften tillsammans, kul va?! Go planet!


Shopping
2010-03-31 / 15:03:27 / Vardagen i London

Nu hoppar jag mellan dagar men det blir så när man har mycket att uppdatera om. Jag har inte så mycket tid heller innan jag ska till jobbet, så får bli ett litet shoppinginlägg med bilder i stället för text.


Dålig bild men detta linne var såååå billigt! Jag gillar inte Primark egentligen men för £2.5 kan man köpa den även om den snart går sönder. Väldigt gulligt blommigt linne.

Även dessa från Primark med riktig lädersula, typ £4-5.

Inget speciellt, Primark £1.

Sedan gick jag till Tk Maxx där jag hittade en Diane Von Furstenberg väska som egentligen komstade 3600kr och som jag fick för 600-700kr!

En Weekendväska som är bra att ha som handbagage när jag ska flyga hem. Den jag har nu är trasig och ful!

Hon är känd för sitt ormskinnsmönster!


Köpte ett par söta ballerinaskor, 360kr på Schuh!
Även dessa från samma märke, typ 300kr!


Oxford DEL II
2010-03-31 / 14:43:05 / Vardagen i London

Okej, lång tid och ingen uppdatering, jag vet! Har haft så mycket saker att göra bara, fester hit och fester dit, jobb och avsked!

Men jag fortsätter där jag slutade. Jag har precis kommit till Oxford och sett alla coola hus och hur mysig staden är. Jag börjar gå mot första stoppet som är Christ Church College!


Som ni ser är Alice i underlandet med här på bild och det var för att hon uppfanns på detta ställe.

Solen lyste och det var väldigt skönt väder.

Det byggdes i mitten på 1500-talet, så det är inte nytt direkt!

Jag tror jag betalade £6 för inträde och det var inte så speciellt dyrt!

Dessa gångar liknar de som Harry och gänget sprang runt i på Hogwarts, men jag är inte säker om just dessa scener spelades in här.För att göra bloggen lite mer personlig slänger vi in en bild på mig också!

Här är en bild från Harry Potter och om ni ser bilden under så är det samma trappa!


Denna trappa finns också med i flera av Harry Potter filmerna!

T.ex. i första filmen när de väntar på att få gå in i matsalen för att bli sorterade till sina elevhem!

Eller när Harry är i Dumbledores minne!

Så på den trappan har jag också varit på!

Och precis som i Harry Potter så är det bara att öppna dörrarna (dock är det två dörrar med en liten hall emellan) så kommer man in i matsalen!

Dock har dem ju gjort den maffigare i filmen!

Och inne i denna matsal kommer även inspirationen till Alice i Underlandet. Jag har ju inte sett filmen eller läst boken så jag vet inte så mycket. Men dessa saker i eldstaden ska tydligen vara några med lång hals. Jag vet inte vad för figurer.

I ett av fönstrerna kan man se alla små figurer. Denna författare jobbade nämligen här på detta college och brukade sitta och berätta historier för rektorns dotter. Därför tog han saker han såg i rummet och gjorde om det till denna saga.

I hörnorna på varje fönster ser ni karaktärerna!

Uppe i vänstra fönstret är Alice!

Här bakom finns en lönndörr där rektorn brukade försvinna ut igenom, det gav inspiration till hålet Alice faller ner i! Det är även bordet Hagrid, Dumbledore och alla andra sitter vid i filmerna.

Nu förtiden så sitter eleverna på skolan här inne och äter sin mat.

Detta college är känt för att vara det enda college som även har en kyrka som folk kommer till. Så där gick jag in och fick gå på en guidad tur på ett språk som ni kan gissa!

SV
ENSKA!!

Det var en väldigt maffig kyrka och jag tog miljarder bilder, så visar bara några.

Detta ska föreställa himlen ovanför tydligen!Sedan kom jag ut igen och då kunde man gå in i ett annat rum och se på en film om Christ Church!

Shopping fanns det även här.

Såklart hade de massa saker från Alice i Underlandet

och Harry Potter!

Själv köpte jag ett bokmärke och sedan begav jag mig ut igen.

Vart jag begav mig härnest skriver jag om i Oxford DEL 3


Resor
2010-03-23 / 14:52:40 / Vardagen i London

Sitter och pratar med Linda, de håller på att boka sin resa hit till London! Så i maj kommer dem, sedan flyger vi till Sverige tillsammans! Dock kan jag inte boka min biljett idag, får göra det 1 april, då jag fått min lön.

Ska nämligen boka lite annat då också. Skottland ska jag åka till och nu har jag även hittat ett hotell i Paris, som låter lovande. Så blir många resor på bara 3 veckors tid! Men jag klagar inte :)


Jag har alltid drömt om att åka till Paris och nu ska jag äntligen få göra det!


YES!
2010-03-23 / 14:50:39 / Vardagen i London

Såg nu att jag kan använda Westfields Internet gratis, vilket betyder att jag kan sitta på jobbet online. Därför kan jag uppdatera mer ofta nu, eftersom bara behöver ta med mig datorn dit. Med detta Internet kan man även ladda ner filmer, vilket man inte kunde med bibliotekets, så har precis fått New Moon och massa annat, så blir en perfekt kväll!

Nu ska ja surfa runt lite innan jag ska jobba! Hörs på min rast kanske? :)


Oxford DEL I
2010-03-23 / 12:32:38 / Vardagen i London

Nu var det nästan en vecka sedan jag skrev här. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, gud vad jag hatar att inte ha Internet. Seriöst, jag följer inte med i vad som händer i världen. Jag har ju ingen tv heller och tidningar läser man inte. Det skulle kunna ske en terroristattack här i London, eller en ny tsunami och jag skulle vara helt ovetande. Knäppt ju?

Förra veckan var jag som jag tidigare sa i Oxford! Det tog ca. 1 timme och 50 minuter dit med buss och det var en dubbeldäckare så jag satte mig högst upp, längst fram. En skön resa för endast ca. 30 kronor ToR. Som hittat helt enkelt.

Jag ställde klockan på ringning väldigt tidigt på morgonen. Självklart försov jag mig, men kom iväg innan 8 i alla fall. När jag väl kommer fram till Victoria Station där min buss ska avgå, så ser jag att det fortfarande är 45 minuter kvar. Går därför iväg till Starbucks, som ligger i närheten och köper frukost. Blev en god mangosmoothie och en varm macka. Satte mig ner i solen med en tidning och hade en lugn frukost, vilket jag älskar att ha. Att dra ut på tiden! Här hemma slänger jag i mig min gröt och sedan rusa iväg till jobbet eller någon annanstans.


Sedan blev klockan 09.35 och min bussresa mot Oxford började!

Vi åkte förbi Hyde Park och igenom London tills vi kom till mig i Sheperds Bush

Här har vi precis åkt ur Buckinghamshire och kommit in i Oxfordshire.

Nu har jag även sett hur Engelska landsbyggden ser ut. Massa döda fåglar, som var röda, efter vägarna också!

Kommer in i Oxford och det första jag ser är gamla hus!
Jag har nog aldrig sett så många gamla hus. Man kan verkligen förstå att denna stad har massa historia bakom sig. Jag absolut gillade den!


Massa butiker överallt, så det fanns även shopping.

I det tornet var jag upp i!

Sedan åkte vi förbi en Alice i Underlandet shop!

Tog så otroligt många bilder under min dag i Oxford, så får helt enkelt dela upp det. Nu ska jag leta hotell i Paris, sedan kommer del 2!


 


Nu kan jag äntligen uppdatera!
2010-03-17 / 13:51:15 / Vardagen i London

Fy, jag gillar verkligen inte att inte ha Internet. Har tagit superlång tid för mig att komma i närheten av en dator och när jag väl gjorde det igår funkade inte blogg.se

Under denna tid borta har jag i alla fall inte hunnit med så himla mycket. När jag jobbar mina sena pass som jag i princip gör varje dag är dagarna likadana. Vakna, fixa i ordning mig, gå till jobbet, jobba, åka hem, se på någon film och sedan sova. Inte så speciellt intressant. Men funderar på att säga upp mig idag, eller om jag ska vänta lite. Tänkte att min sista arbetsdag får bli runt den 14:e april, så en månad tills dess. Sedan kan jag göra massa saker!

Men det jag trots allt hunnit med denna vecka är lite shopping, jag gick från mig till Oxford Street (det tog inte så speciellt lång tid, ca. 1 timme) åkt till Oxford vilket jag absolut älskade! Sedan har jag även blivit bjuden på en fest nästa helg med temat Disney. Tror nog jag ska klä ut mig till Alice i Underlandet, så ska köpa kläder till det!Oxford var en sådan mysig stad, med massa gamla hus!

Här spelades även Harry Potter in!!


Nu ska jag bege mig!
2010-03-08 / 18:36:22 / Vardagen i London

Har suttit här på biblioteket i den obekväma soffan i några timmar nu och jag känner att jag måste röra på mig. Har sökt lite på Oxford och planerat vad jag ska göra där. Det jag tänkt är att besöka Christ Church College och andra ställen där Harry Potter är inspelat. Skulle helst vilja se filmerna innan igen, så dem är färska i minnet, men man kan inte ladda ner här på biblioteket. Kanske kan köpa dem då?

Sedan vill jag upp i Carfax Tower där man kan se hela Oxford, vad jag förstår.
Oxford Covered Market blir det även ett besök på och självklart Oxford University. Men vi får se vad man hinner med att göra.

Nu ska jag kila iväg, vi hörs när vi hörs, puss!


Åter igen till Greenwich
2010-03-08 / 18:30:15 / Vardagen i London

Så, åkte som sagt tillbaka till Greenwich igår, men eftersom det var helg var det ombyggnad i tunnelbanan. Detta sker alltså varje lördag och söndag och jag absolut hatar det! Man måste åka runt och byta tåg på massa olika stationer och det tar sådan otrolig tid. Men jag kom fram till slut och gick in i observatoriet!


Soligt ute, dock med extremt kalla vindar.

Gick in här och liksom alla andra museum här i London var det gratis!

Det är här nollmeridianen är och i museumet får man lära sig om tid och astronomi. En astronom Flamsteed bodde här tidigare så man fick gå omkring i hans hus. Eftersom jag inte är så intresserad av detta var det inte någon höjdare! Anledningen till att folk kommer hit är nog mest för att...

... man kan stå i två olika tidszoner!


Klockor och kikare i all ära men jag föredrar nog:

utsikten!!!


Så den meteoriten klappade jag lite lätt på

för att sedan gå ut i kylan!

Jag vandrade in i Greenwich för att leta upp någonstans att äta.

Blev en kubansk restaurang där jag beställde in laxfilé med någon sötsursåskräm och lime. Dock jag hade jag velat haft bulgur eller ris istället för pommes! Men är det London så är det London.

Tog tunnelbanan hem

Där denna satt på väggen. HEJA SVERIGE!!!

Sedan fick jag stå och vänta på en buss som aldrig kom i 30 minuter. Jag var rent ut sagt en isbit, för det blåste nåt otroligt! Alla människor var irriterade och ville bara hem. Så kommer våran buss och åker bara förbi, då den redan är proppfull. Jag står och väntar lite till och går sedan in på Tesco för att värma mig. Köper lite té (vet inte varför, då jag har MASSA hemma) och går sedan ut igen för att kolla. Alla människor står fortfarande kvar och det har även tillkommit ganska många. Bestämmer mig då för att att gå hem, 20 minuter kanske det tog. Och ingen 207:a passerade mig. Förstå vad länge jag skulle fått vänta? Annars kommer den där bussen var 2-8:e minut!


TILL EMILIA OCH MATILDA!
2010-03-08 / 16:52:45 / Vardagen i London


Jag köpte här om dagen två nya nagellacker. Eller en ska man ha innan för att skydda nageln. Men den med aprikosfärg ser skitful ut när den väl är på. Väldigt orange! Så, Matilda och Emilia, vill ni ha den? Annars åker den ner i soporna!


KOM HIT!
2010-03-08 / 15:34:21 / Vardagen i London

Linda om Svar igen!:
Men då är du ledig när vi kommer, blir ju perfekt :)Vet ej om det finns biljetter kvar nu, cina bokade 2 i morse. Kolla upp ett bra hotell där vi kan bo sen när vi kommer, får ju gärna vara lite centralt. Tänkte om det är bra läge vid Paddington, kommer ju in med bussen där så slipper vi kånka på väskor mer sen :)


SVAR:
Ja, Paddington är ju bra och nära till mycket. Jag bodde ju själv där den första månaden på hotell. Tar kanske 15 minuter att gå till Oxford Street och några minuter till Hyde Park. Men vill ni inte boka det där rummet på hotellet jag bodde på, så kan vi alla dela? :)

BOKAT EN RESA!
2010-03-07 / 13:39:45 / Vardagen i London

Nu har jag bokat en resa for nasta vecka. Det bar alltsa av till Oxford! Lite kul att se annat an bara London, sa nu langtar jag!

Har precis haft mote pa jobbet. Skit att dem satte tiden idag nar det ar min lediga dag, manga som var lediga som var tvungna att komma. Men hade val legat och sovit vid den tiden i alla fall, sa kanske var bra anda. Men nu ska jag ater igen aka till Greenwich, sa jag hinner vara dar innan det stanger. Ska bege mig nu, hejda!

Juste, min flatmate sa att hon ska kopa en ny router (eller vad det heter?) nasta vecka, sa kanske har Internet da, hall tummarna!


Ska se om jag kan hitta en Guidebok eller nagot om Oxford nu, sa jag vet vad jag kan gora dar. Tur att jag ar pa bibblan nu da! Harry Potter vill jag i alla fall se, det vet jag!!


Nu ska jag jobba!
2010-03-05 / 16:30:50 / Vardagen i London

Nej, nu måste jag nog stänga ner och sluta försöka surfa ifatt det jag missat medan jag inte har Internet hemma. Har funderat lite och tänkt att runt den 11-14:e april är ett datum som jag skulle vilja sluta på jobbet. Alltså, lite mer än en månad kvar, det orkar jag!


Köpte ett Eiffeltorn förut, men den kanske jag redan har visat?


Svar igen!
2010-03-05 / 15:26:22 / Vardagen i London

Gud, jag kan inte komma in på facebook via det Internet som finns här på biblioteket. Det är spärrat! Jag blir galen...

Linda om Usch och fy!:
Madde hahahahahaha du e crazy. Matilda har ett tips, stripa golvet med tejpen åt andra hållet så att insekterna fastnar på tejpen,du är bara en fegis!!!


SVAR: Haha, smart där Matilda! Dock tror jag nog att den största insekten av dem alla kommer att fastna där på om jag gör så. Alltså lilla jag! Kanske inte så kul :/

CINA  (a.nic@hotmail.com) om I söndags var min lediga dag!:
H
ej madde jag har kollt på halv åtta hos mig....

SVAR: Oj, vad roligt! Var det ett bra avsnitt då Emilia? :)

CINA  (a.nic@hotmail.com) om LInda om Svar::
Men madde!!! kan du inte komma hem lite tidigare? Linda och jag ska gå på Lady gaga konserten i globen den 7 maj. Häng me vet ja!!!!

SVAR: Jag tänkte åka den 7-8:e. Vill gärna vara lite i London när det är någorlunda sommar och om jag betalar hyra har jag på mig att bo i lägenheten till den 8:e. Men har inte biljetterna tagit slut än då?

LInda om Svar:
2010-03-03 / 15:01:47 / Vardagen i London

LInda om Svar:
Haha nej inte visa magen för tusan!! Men då får du åka till Camden isåfall då!!! Men vilket datum har du planerat att åka hem? Du...Norweigen air åker till London nu, fast till den andra flygplatsen hmm G nått, kommer inte i håg vad den hette nu. Kolla hur du får ta packning på det planet!


SVAR:Ja, du menar väl Gatwick kanske? Men vill åka från Heathrow, det är närmast med all min packning. Men jag hittade resor med British Airways, som är någorlunda bra. Jag tänkte åka hem typ 7-8 maj!

I söndags var min lediga dag!
2010-03-03 / 14:59:50 / Vardagen i London

Som jag skrev i söndags var det min lediga dag. Jag hoppade därför på tunnelbanan och åkte till andra sidan staden, Greenwich!


Här är min tunnelbanestation. Som ni ser ligger BBC här bredvid, så det spelas in mycket tv-saker här.

Där borta är Westfield, Europas största galleria, där jag jobbar!

Åkte till Greenwich, där O2 arena ligger. Där har det spelat många kändisar. Allt från Brittan till Elvis!

På andra sidan vattnet ser man höghusen i Canary Wharf!

Sedan gick jag och gick...

och gick lite till tills...

jag kom fram till en bro. Jag försökte lista ut var jag var...

men visste fortfarande inte hur jag skulle komma fram. Så jag gick lite till och kom till ett bibliotek där jag frågade om vägen.

Efter en busstur kom jag tillslut fram, men allt stängde PRECIS när jag kom!

Alla museum är gratis i London!

Jag kände att jag likabra kunde gå upp till observatoriumet när jag nu var där så gå lite till fick jag göra.

En backe som gick spikrak upp fick jag kämpa mig upp för!

Den kända klockan hittade jag också!

Häftig utsikt fick man när man väl var uppe!

City långt där borta!


Paris ligger endast två timmar bort med tåg, så man kan se Eiffeltornet! Haha, nej, men vet inte vad det är för något torn faktiskt.

Efter att ha gått till andra sidan parken gick jag nu nedför igen in mot deras centrum. Massa gamla kyrkot kan man se här i London!

Det jag gillar med London är att alla hus har olika färger och former!

En liten bild på mig ska väl bjudas på också!

Sedan gick jag till piren (säger man så?)

Där det bjöds på solnedgång!

Hittade även en liten strand!

Men såklart är det väldigt skitigt här!

Kommer fram till Water Gate


Efter Water Gate tog jag bussen tillbaka till stationen och nu var det mörkt ute och man kunde se husen lysa i bakgrunden!

Tuben åkte jag med till en thailänds vegetarisk restaurang, sedan begav jag mig hem! På vissa stationer finns glas, så man kan inte ramla ner på spåret. Väldigt bra tycker jag.


Våren är här!
2010-03-03 / 14:30:42 / Vardagen i London

Jag blir så glad att det är varmt och sol ute och när jag såg massa blommor ploppa upp lite här och där var jag tvungen att ta kort. Så nu får ni stå ut med massa bilder på dem, så det så!
Usch och fy!
2010-03-03 / 14:25:52 / Vardagen i London

Många vet att jag hatar, absolut hatar insekter. Det är så äckligt och det får mitt hjärta att slå typ 1000 slag i sekunden. Dock har jag inte sett så många här i London, vilket är skönt. Det värsta var nog den där råttan som var i hotellrummet som jag fort stack ifrån. Men häromdagen satt jag i min säng och ringde ett telefonsamtal när jag såg att något rörde på sig. Det var en kackerlacka tror jag. Men är inte säker. Blev såklart skiträdd men lyckades ta mig fram till den i alla fall. Den var ytterst liten, kan varit en skalbagge eller något, men såg verkligen ut som en kackerlacka! Blää, för sådant!


Märsta glastejp kan man använda till mycket. Här tejpade jag fast kackerlackan (?) i golvet!


Ser ni där ovanför r:et!

En annan gång var när jag gick in på våran toalett. Jag såg något på golvet och började typ hyperventilera. Denna insekt ville inte röra på sig så jag tog en matta och börja slå på den. Till slut visade det sig vara ett torkat tranbär som måste fastnat på min morgonrock och ramlat ner på golvet när jag tog av den. Tänk så det kan gå!


Svar
2010-03-03 / 14:17:32 / Vardagen i London

Linda om BUTIKSTIPS: Tk maxx:
Vet du!!!! Måste be dig om en tjänst, om vi nu mot förmodan inte kan komma i April/Maj.
I morse när jag skulle ta ut alla kläder i torktumlaren så ramlar det ut paljetter!!! Min Rolling stones tröja e helt paj, alla paljetter utom 7 kanske e borta...karlar kan inte tvätta!! Du måste köpa en ny åt mig!! Ser att du hittat en sån tröja på denna butik du bloggar om i detta inlägg :)


SVAR:
Haha, det förvånar mig inte. Förstod att något sådant skulle hända. Men denna tröja från Tk maxx vet jag inte om du är så sugen på. Den är skitsnygg, men modellen är sådan att den slutar lite ovanför byxkanten, så man ser lite, lite mage. Så, fortfarande sugen?! :P

Matila om Titta Matilda!:
Hej moster, jag har saknat dig väldigt mycket. Vad kul att du har satt upp bilderna på väggen. Har du det bra i London eller? Vad har du gjort i dag? Hej då moster, aj lav ju!


SVAR: Åh, hej Matilda mitt lilla troll! Ja, det är jättefint på min vägg nu med alla dina bilder. Den är annars så tråkig och vit, men nu är det färg med dina tavlor! :)  Vad jag har gjort idag? Ingenting hittills. Jag vaknade, sedan duschade jag, sedan fixade jag i ordning mig, sedan stekte jag lax och bulgur till matlåda och nu sitter jag här i en obekväm soffa på biblioteket och skriver. Ska kolla på en resa till utomlands snart, till Skottland! Efter det är det jobb som gäller!

Jag hoppas verkligen att du kommer hit i april/maj, så du får tjata på mamma nu varje morgon och varje kväll! Puss, aj lav ju tu! <3<3

Mor om Nu ska jag ut pa sightseeing!:
Barmark jaha så ser det ut. Du skulle bara veta hur det ser ut här hemma med all snö. Det är mer nu än vad du såg i januari. Staketet på baksidan syns inte.Kraaam


SVAR:
Ja, jag såg bilderna du skickade. Ska visa snart hur våra marker ser ut med massa blommor. KRAMAR!!!

Nu ska jag ut pa sightseeing!
2010-03-01 / 15:18:16 / Vardagen i London

Ledig dag = sightseeing!

Jag har bestamt mig for att aka oster ut idag. Snarare syd/ost. Ska namligen aka till Greenwich och dar tidlinjen gar.
Far se om jag kan sta med en fot i varje tidlinje! Men nu ska jag kila ivag till tunnelbanan. Vi hors nar vi hors. Imorgon innan jobbet kanske jag kan uppdatera!

Svar pa kommentarer
2010-03-01 / 15:13:47 / Vardagen i London

CINA  (a.nic@hotmail.com) om BUTIKSTIPS: Tk maxx:
Hej!!!
åh den där affären skulle jag vilja kika närmare på när vi kommer:)Idag hade Linda och jag mys på bio med barnen, pratade lite om London att vi ska försök åka i maj, så vilket datum vill du åka hem på? Vi pratade även om att faktiskt gå på vaxkabinettet( hur det nu stavas) när man ändå är i London.Barnen kulle nog gilla det:) du kanske kan hänga med på det?


SVAR: Ja, det skulle vara valdigt kul om ni kommer da. Fint vader ocksa kan jag tanka mig. Just nu ar varen pa g har. Sol och varmt ute! Men jag funderar att aka hem runt den 8-10 kanske? Maste forst be mamma att ringa tandlakaren och byta tid. Har namligen tid i pask nu, vilket ar alldeles for tidigt. Men mamma, om du laser detta, sa ringer jag ikvall eller imorgon!

Ja, ar inte sa jattesugen pa vaxkabinettet, men om man ar fler ar det kanske kul. Sedan skulle dem nog gilla att aka London Eye, det stora pariserhjulet. Men det finns massa saker for barn. Ska kolla upp leta mera vad dem kan gora.

Mor om BUTIKSTIPS: Tk maxx:
Ooooooo!!!! Vilken söt kjol! Skulle vilja ha sådant tyg. Tänkte sy lite själv framöver om jag hinner. Kolla på priser om du ser något liknande. Kram

SVAR: Ja, tyget ar mycket finare i verkligheten an vad bilden visar. Men ska val forsoka kolla lite at dig om du vill. Vet bara inte hur jag ska fa med mig allting hem till Sverige. Kommer behova boka in en extravaska minst.


Follow on Bloglovin

RSS 2.0