Rubrik
2011-11-29 / 17:42:11 / Allmänt

Har hittat den perfekta restaurangen för tyskaplugg! Satt flera timmar idag. För det första är det billigt och god mat, för det andra gillar jag miljön. Musiken är modern och helt okej, ljudnivån är inte för hög och runt omkring sitter massa gamlingar och spelar kort och umgås. Man sticker ju ut, men det är väldigt mysigt där.

Ska gå dit lite oftare, ligger ganska nära mig, så är ju perfekt!

Köpt ett nytt doftljus. Hittade tyvärr inte Fresh Laundry eller Warm Cotton, som är mina favoritparfymer från Clean. Men denna funkade bra också. Så efter jobbet (18-20) ska jag tända den, koka lite té och sitta uppe hela natten och se på film. Har nämligen ingen skola imorgon och jag börjar inte jobba förrän sent.

Julig frukost
2011-11-29 / 08:32:05 / Allmänt

Har precis ätit klart min juliga frukost. Ska hoppa på cykeln och trampa iväg till skolan nu. Börjar om mindre än 30 minuter, så bråttom bråttom!

Söndag
2011-11-28 / 18:41:07 / Allmänt


Började dagen med en frukost som bestod av ägg och bacon.


Sedan gick jag förbi den svenska julmarknaden som följdes av en lååång promenad till Alexanderplatz och deras julmarknad. Paula stod redan och väntade på mig där, så vi gick runt och kollade innan vi gick till en restaurang för lunch/middag. En till vän dök även upp där, så blev vi lite fler.

Restaurangen låg längst ner i tv-tornet och heter Mio. Gillade inredningen men inte servicen.

Det var vitt, vitt och åter vitt. Coolt ljus och bling bling!


Beställde in en sallad med rädisor, mango och wasabinötter, men ljuset där inne var lite speciellt, så fick inte till någon bild på den.

Till efterrätt blev det ett varmt äpple med marsipan, nötter och vaniljsås från julmarknaden.

Sedan drog vi vidare till en cool bar. Jag började med vin men lyckades få i mig några öl senare. Första gången jag faktiskt tycker om öl. Vuxenpoäng till mig. Tog inte så mycket kort där igår, för var proppat med folk. Ett band hade spelning där så folk ville titta. Men det var väldigt mysigt, så ska ta lite kort nästa vecka. Tror vi ska dit då igen nämligen.

Blev mycket mat denna dag. Många onyttigheter. Men ny vecka, nya tag!

Snabbis
2011-11-28 / 14:36:17 / Allmänt

Sitter för en gång skull vid mitt skrivbord med datorn. Brukar annars alltid ligga med den i sängen. Men eftersom jag gjorde läxa och åt lunch här, så kan jag lika bra sitta kvar. Ska snart gå och hämta lilltjejen från hennes dagmamma och när jag kommer hem senare kan jag skriva ett eller kanske fler inlägg.

Igår var jag först på ett filmcafé, sedan två julmarknader, åt middag på en läcker restaurang och till sist hamnade vi i en bar. Kul kväll och tunnare plånbok kan sammanfatta den söndagen.

1:a advent
2011-11-27 / 12:06:11 / Allmänt


Glad första advent på er alla! Har precis kommit in, då jag varit och ätit frukost på ett filmcafé. Ska platta håret och sedan sticka iväg till julmarknaden nu. Tur att det inte är kallt, om jag måste stå ute och jobba!

Jobb på julmarknad
2011-11-26 / 22:14:10 / Allmänt

På tal om julmarknad så har svenska kyrkan sin julmarknad denna helg. Fick precis ett meddelande på Facebook av kyrkan och jag ska alltså jobba där imorgon. Well, det är volontärarbete, så får inget betalt. Men jag kommer få svenskt julbord gratis, så självklart kan jag hjälpa till där då. Skrev upp mig från 13-15, så är ju bara två timmar!

Efter det ska jag nog åka och träffa två kompisar. En från Polen och en från Mexico. Vi pratar om att åka till Kreuzberg och spela minigolf i mörkret, låter spännande! Men vi får se vad som sker, blir ju inte alltid som man planerar.

Charlottenburg schloss julmarknad
2011-11-26 / 22:04:58 / Allmänt

Det finns många julmarknader runt i Berlin just nu. En av dem är Charlottenburg Schloss Christmas Market som ligger vid slottet. Jag gick dit i torsdags för att ta en titt. Sakerna som såldes där var inte något att hurra för enligt mig, men det fanns mycket att äta om man är ute efter det. Allt från glögg och julöl till våfflor, crepes, kött, korvar, ostar, och massa, massa mer. Själv köpte jag en crepe med Camembert och Preiselbeermarmelade (lingonsylt) till middag. När det blev mörkt var det mysigt med alla lampor där!






Jag fick lite för mycket Camembertost, hon la på en hel stor bit, men annars var det ganska gott. Ibland får man unna sig onyttigheter! :)

Segt Internet
2011-11-25 / 22:02:29 / Allmänt

Har försökt posta ett inlägg här i några timmar nu, men det vill sig inte. Tror det är för att vi är så pass många som använder Internet här i huset samtidigt. Ska försöka lite senare igen. Det tar sådan tid att få upp bilder nämligen och inlägg utan bilder är inte så kul att läsa, right?

Ledig dag för mig idag och det innebar skola imorse och sedan lite shopping här på kvällen. Gud, vad det är julpyntat ute nu asså. Massa granar, lampor, musik, marknader och gud vet vad vart man än går. Men är mysigt tycker jag. Passar dock inte med de plusgrader vi har för tillfället, men jag är inte den som klagar inte.

Zoo och marknad
2011-11-24 / 20:22:43 / Allmänt

Hej på er alla!

Ligger här i sängen nu och bara tar det lugnt. Har varit ute och gått från 09.30-18.00, så har kommit långt över gränsen på 10 000 steg (som en vuxen bör gå varje dag). Är så trött i benen nu och när jag stod i kön för att betala några julklappar jag köpte idag somnade jag i princip stående.

Men det har varit en rolig dag. Jobbade ju från 9-13 och då tog jag med mig lilltjejen till Berlin Zoo. Det var jättemysigt och hon var på bra humör hela tiden. Tur med vädret hade vi också. Måste varit över 15 grader, för vi fick börja klä av oss vantar och mössor efter ett tag. Efter att jag lämnat av henne hemma när jag slutade jobba gick jag ut igen. Näsan pekade mot Charlottenburg slott och deras julmarknad. Gick sedan till shoppinggatan här vid oss och inhandlade några presenter. Håller nu på att ladda batterierna i mina kameror så att jag kan föra in alla bilder på datorn. Så i nästa inlägg kommer dem!

Hittade ett par nya hörlurar idag i alla fall. Tyvärr är ljudet bättre på dem som jag redan har. Men är väl alltid bra att ha i reserv. Jag råkar ju jämt slita sönder dem så...

Onsdag
2011-11-23 / 20:24:39 / Allmänt

Jobbade imorse från 7-8, sedan gick jag och lade mig igen. Vaknade till någon gång när städerskan bumpade in i min dörr med dammsugaren, men annars sov jag som en bebis fram till 13.15. Jag verkligen älskar att sova länge. Sova är nog ett av mina favoritintressen!

Förutom det har jag sett på lite serier på datorn och även jobbat en timme här på kvällen. Nattade lilltjejen, vilket inte är så svårt. Hon somnade redan i mitt knä när jag läste en bok för henne, myspys!

På dagarna är hon hos en dagmamma och nu har hon blivit sjuk. Så imorgon måste tjejen stanna hemma och eftersom föräldrarna jobbar så ska jag ha henne från 09-13. Först pratade vi om att jag skulle åka iväg med bilen till att barncafé, men vi bor ju så himla nära Berlin Zoo, så ska ta med henne dit imorgon! Jag har faktiskt velat gå dit någon gång under min vistelse här, men har tänkt att jag kan lägga mina pengar på andra saker eftersom det inte är suuuuperbilligt. Men nu får jag gå dit när jag jobbar, så om det är fint väder blir det zoo + akvariet! Kommer bli kul! :)



Synd att lilla Knut dog här om året. Var väl den kändaste bland djuren på zoo:t.

Chili Con Carne
2011-11-21 / 18:02:06 / Allmänt

Kom precis in efter att ha varit ute och ätit middag med en kompis. Vi gick även i lite affärer och satte oss i varsin massagestol för att babbla lite. På tal om massage så ska jag nog boka in en sådan snart. Känns som att jag behöver det. Ska även på fiskspa här hade jag tänkt. Har aldrig provat det tidigare, men är lite nyfiken.

Börjar jobba nu om en halvtimme, så ska slösurfa lite på Internet innan det är dags!

Blev en Chili con carne för min del. Tyvärr var den inte tillräckligt stark för min smak, men men...

Spree park
2011-11-20 / 20:05:47 / Allmänt

Det är ett ganska coolt ställe. Väldigt udda!

Om man ska göra en lång historia kort så öppnades Spree park 1969. Det var de enda tivolit på östra sidan av Berlin och var väldigt populärt fram till murens fall 1989. När tillslut ägarna till stället blev bankrupta kom de på den galanta idéen att med hjälp av åkattraktionerna smuggla knark till Europa. De fraktade nämligen några av dem till Colombia, fyllde dem med kokain för att sedan föra dem tillbaka. Dock misslyckades det och dem fick långa fängelsestraff.

Tivolit har sedan dess legat kvar och ingen har gjort något för att flytta det. Karuseller har blivit ett med naturen och det är rätt coolt att titta på. Dock är det inhängnat och när jag försökte smyga mig in blev jag tillsagd av en vakt. Ska försöka gå dit med en vän vid ett senare tillfälle och utforska lite. Jag åkte i alla fall runt i parken med ett litet tåg, för att få se något när jag var där i förrgår. Kostade endast 2 Euro och turen varade i ungeför 10 minuter. Kan verkligen rekommendera den, för man ser rätt så mycket.

Filmen Hanna som kom ut på bio i år spelades även in här. I slutet springer dem runt på detta övergivna tivoli och den tunnel hon springer in i, kör även tåget igenom. Så man kände igen sig lite från den.



En liten del var öppen för allmänheten, så man kunde sitta i karusellerna.




Treptower park
2011-11-20 / 19:41:59 / Allmänt

Det blev att jag tog en sväng till östra Berlin och Treptower park. Det är en stor park och i den finns ett övergivet tivoli. Så bland träd och buskar kan man se massa karuseller och figurer. Lite kul att se på faktiskt. Ska visa bilder senare. Ska nämligen ha en skypedate med systeryster snart.

Kolla in snyggaste killen i rosa öronpuffar, tights och rosa Hello Kittystrumpor, haha!

Jag älskar övergivna hus!


När jag var på väg hem blev det mörkt och jag slank in på Vapiano och åt en tidig middag. Blir att man äter där varje helg nu känns det som, borde prova något nytt nästa gång.

Söndag
2011-11-20 / 13:09:08 / Allmänt

Om jag ska summera denna natt och morgon med två ord blir det bajs och spya. Inte kul med sjuka barn! 
Har i alla fall precis kastat i mig en tallrik yoghurt och även tagit en 50 graders varmdusch. Ska sminka mig lite och sedan bege mig ut på stan. Får se vart det bärav. Hatar att alla affärer är stängda idag. Söndag=brunch och museumdag här i Berlin.


Alla andra bloggar gör ju det och då ska väl inte jag vara sämre, här har ni dagens outfit!


Vad, vad, vad?
2011-11-19 / 20:26:01 / Allmänt

Har suttit hela dagen och försökt klura ut vad jag vill bli när jag blir stor. Önskar verkligen att jag kunde vara en av de människorna som listade ut det redan vid en låg ålder och sedan har arbetat sig genom skolan och allt annat för att nå fram till sin dröm.

Men nu är jag inte det. Genom åren har jag velat bli många saker: åklagare, journalist, doktor, kändis, skådespelare, öppna eget café och butik, kläddesigner, arkitekt, ekonom, författare, inredningsarkitekt, entreprenör, uppfinna appar, kostvetare, eventplanerare och listan fortsätter. Men jag vill ha ett jobb som jag verkligen brinner för. Ett jobb som jag vill göra 24/7 och fortfarande inte tröttna på. Det ska vara kul att gå upp på morgonen och tråkigt att åka hem när arbetsdagen är slut!

Förstår ni vad jag menar? Men VAD är det för jobb som får mig att känna så?! I wish I knew...

Titta vilken fin adventsljusstake familjen köpte idag. Den ser liten ut på bilden, men i själva verket är den väldigt stor.

En sådan kan man lätt göra själv. Lite fina kulor, ljus och en metallgrej och det är klart.

Spotted: Robert Pattinson and Taylor Lautner in Berlin!
2011-11-19 / 17:24:45 / Allmänt

Ska egentligen jobba nu, men inte så lätt att passa barn när det inte är någon hemma. Så kan väl skriva ett litet inlägg här så länge.

Det blev ingen julshopping igår. Jag åkte till Potsdamer platz för att gå till gallerian, men när jag kom upp där från stationen såg jag den långa röda mattan som gick mot biografen. Blev då lite nyfiken så ställde mig för att kolla. När inget hände så skulle jag bege mig därifrån, men jag kom ingen vart. Eftersom jag stod längst fram och det fylldes på med folk bakom mig, fick jag helt enkelt stå kvar. Gissa hur länge!! 3,5 timmar tog det innan allt var klart och folk började gå därifrån.

Well, det var i alla fall en upplevelse. Så många skrikande och gråtande småtjejer har jag nog inte sett förut. Och när Taylor kom fram mot oss för att skriva autografer och ta kort blev det sådan trängsel att hela staketet ramlade. Tur att jag hade min tjocka jacka på mig som skyddade lite! Aja, nu har jag i alla fall sett dem och de såg ju himla mycket bättre ut i verkligheten! Hade dock inte min systemkamera med mig och min digitalkamera är trasig och fungerar inte i mörkret. Batteriet på mobilen dog typiskt nog där också. Men några suddiga kort lyckades jag i alla fall att ta.




Det filmades Live på tv:n.

Fick bara bild på Robert. Men man ser Taylor lite där vid framrutan på bilen.



De hade satt upp en tv där också som man kunde se på.


Eisbein!
2011-11-18 / 14:43:40 / Allmänt

Kom precis in efter att ha varit ute på lunch. Det var den vidrigaste mat jag någonsin beställt. Titta bara på bilen här under. Ser ut som värsta tungan! Det är dock grishud! Blää, säger jag bara...


Tänkte att jag skulle prova något tysk igen. Hela restaurangen var proppad med pensionärer, så borde förstått att det var lite "äldre" mat där. Kan ju säga som så att jag fick några mördande blickar av gamlingarna när jag lämnade all mat och gick, haha!

Köpte idag min första tyska tidning. Ska bli kul att se om jag kan läsa artiklarna utan att haka upp mig så mycket. Kristen är väldigt photoshoppad på denna bild, ser inte ens ut som henne. Och på tal om Kristen, så kommer Robert Pattinson och Taylor Lautner till Potsdamer platz idag, jag som hade tänkt åka dit och julshoppa. Lär väl vara proppat med småtjejer antar jag, suck.


Väggkonst
2011-11-17 / 18:58:46 / Allmänt

När man är ute på stan, vare sig man går, cyklar eller åker tåg ser man hela tiden massa väggmålningar överallt. Vissa är supercoola och andra lite mindre. Tänkte visa några jag lyckats knäppa kort på. Men måste börja bli flitigare med kameran. Vissa väggar är verkligen häftiga, men man vandrar bara förbi och så ångrar man efteråt att man inte tog någon bild.











Lakrits!
2011-11-16 / 16:01:23 / Allmänt

Hittade denna påse på Karstadts matavdelning i helgen. Såklart kände jag mig tvungen att prova och har man ett sug efter lakrits så fungerar denna bra. Är inte så förtjust i hårda godisar men dessa går an. Speciellt då det finns lakritspulver inuti!

Så ni Berlinbor som saknar lakrits, testa denna! :)

Onsdag!
2011-11-16 / 07:25:08 / Allmänt




Goder morgon!

Jag jobbar just nu. Fast det är väldigt lugnt för tillfället, för hela huset sover. Igår var likadant, bara det att jag inte jobbade. Vi har nämligen ett skrivhäfte där mitt schema ligger i och jag hade tittat på förra veckan. Så jag trodde jag skulle jobba mellan 7-8 igår, så gick upp vid 06.30 och fixade i ordning mig. Alla sov, så jag satt och väntade. De fortsatte och sova och jag fortsatte att vänta. Sedan sov de lite till och jag började vika lite av min tvätt. Dem sov ytterliggare en stund och jag gick och bytta mina handdukar på toaletten, pluggade lite tyska, åt en liten skål gröt och vips var klockan efter 8 och jag slutade för dagen. Sedan upptäcker jag förstårs att jag inte jobbade, så hade kunnat sova längre!

Men nu är jag säker på att jag jobbar, så får se när hon vaknar. Jag slutar ju snart. Funderar på att gå och lägga mig igen senare, men städerskan kommer hit varje onsdag och det låter när hon dammsugar och grejer.


Hälsokost
2011-11-15 / 20:54:48 / Allmänt

Har precis gjort några armhävningar. Ska nämligen testa detta program: 100 armhävningar på 6 veckor. Ska bli kul att se om man kan få något resultat senare.

Igår var jag förbi hälsokostaffären. Var tvungen att fylla på med coconutwater och det slank ner lite fler saker i korgen.


Omega 3 tabletter, Vitamin D nu när solen inte är framme lika mycket, torkade fikon, en markeringspenna, en onödig sak man gör is i...

...och såklart massa nytt té. Ska sätta köpstopp för det nu. Hela mitt bord är fullt med té. Egentligen tycker jag inte om dessa. Ska det vara té ska det var goda smaker från NK. Så nu blir det slutköpt och spara pengarna tills jag åker hem till Sverige och köpa där i stället.


deutsch lernen
2011-11-14 / 20:36:08 / Allmänt

Sitter här och håller i princip på att somna, trots att jag dricker svart té som innehåller koffein. Tror inte på det där med koffein. Säkert bara något placebo som gör att man blir pigg för man ställt in sig på det innan. Men min smarta hjärna kan man inte lura!

I alla fall. Ska läsa lite mera tyska, sedan hopp in i duschen och ner i sängen och på date med John Blund. Jag ska sova riiiiiktigt länge. Har känt mig lite sjuk idag och en huvudvärk på det.


Kant-café
2011-11-13 / 11:34:50 / Allmänt

Sådär, nu har jag slutat jobba. Blev inte så många timmar eftersom att tjejen sov lite längre idag. Jag har alltid sådan tur på de helger jag jobbar från wake-up. Vanligtvis vaknar hon runt 06.30-07.00. Men när jag ska gå upp med henne sover hon längre. Som idag, 08.40! Det är nog bara för att jag inte springer in till henne så fort jag hör minsta ljud, utan låter henne somna om.

Well. Efter att hon fått i sig frukost, klätt på sig och även jag fått mig i ordningfixad gick vi ut för att leta upp ett café där jag kunde inta min frukost. Jag har infört frukost på café eller köpa med en macka från ett bageri varje lördag eller söndagmorgon. Tycker det kan vara rätt mysigt. Dagens mumsiga frukost fick bli på Kant-café som ligger här på min gata, alltså Kantstrasse. Dit kommer jag gå flera gånger. Rätt så billiga priser hade dem också. Slutar inte förvånas över de när jag jämför med Sverige.


Glömde tyvärr kameran hemma, så fick använda min Iphone. Därav dåliga bilder.

Rökt lax, sallad, mozzarella, pesto, tomat, lite frukt m.m. Fick även en stooor klump pepparrot som är så himla gott att ha på mackan. Min syster har lärt mig det, men nu har jag även ett tips till henne. Lägg på lite honung på pepparroten, det var supergott!


Trötter
2011-11-12 / 22:52:29 / Allmänt

Jag har inte varit utanför dörren idag. Har bara varit hemma, surfat runt på datorn, jobbat lite, tvättat, städat i mitt rum och inte så mycket mer. Rätt skönt faktiskt!

Dock börjar jag bli trött nu, trots att jag sov ut till 11-11.30 imorse. Ska släcka ner min lampa och se på den nya Irene Hussfilmen, så får vi se om jag somnar innan den slutar. Jobbar från wake up-11 imorgon, så håller tummarna för att tjejen vaknar sent!


Santa Monica College HT 2012
2011-11-12 / 15:07:23 / Allmänt

Sitter här i min säng nu och äter lite valnötter. Är sååå sugen på att åka iväg till USA och börja plugga. Har ju tänkt åka till Los Angeles nästa höst och läsa på Santa Monica College. Ska väl ta och börja fixa med min ansökan snart. Är väldigt motiverad just nu och då ska man ju passa på.

Min plan är att stanna här i Berlin till slutet av februari (då mitt kontrakt går ut). Kan möjligtvis bli en månad längre. Fick nämligen frågan av familjen här om jag vill stanna kvar ytterliggare några månader hos dem. Men jag berättade att jag ska hem till Sverige och jobba (vill ju ha lite fickpengar att spendera i USA), så senast slutet av mars/början av april.


Thomas-Eck!
2011-11-11 / 23:48:07 / Allmänt

Jag hittade några julklappar idag faktiskt. Så lite kan man bocka av från den listan, skönt! Hittade även en tröja till mig själv, dock inget märkvärdigt, men alltid något.

Och självklart eftersom jag skippade skolan idag, så stöter jag på min lärare där mitt på gatan. Dock har jag henne bara på måndagar och tisdagar, så gjorde inte så mycket.


En lite längre t-shirt från Local Celebrity.

En sen lunch/tidig middag åt jag på en kneipe (pub) som heter Thomas-eck och ligger på Pestalozzistr. 25. Det var ganska mycket folk där och flera bord var reserverade, så kan tänka mig att den är ganska populär. Det var rätt billigt(flesta rätterna under 50 kronor) och när man kollade runt på folks tallrikar såg maten väldigt bra ut. Ganska mycket kött och schnitzelrätter. Hit kommer jag i alla fall att gå fler gånger.

Själv köpte jag en gulaschsoppa. Den var faktiskt riktigt god och dem snålade då inte med köttet och grönsakerna vilket är ett plus! 3.8 euro gick denna på, som hittat!


Julklappsjakt!
2011-11-11 / 11:16:33 / Allmänt

Nu är det precis 11/11/11 Kl: 11.11.11, lite coolt!

Idag var jag lite bad-ass och skippade skolan. Är ledig hela dagen och tänkte att jag förtjänar en sovmorgon. Jag kan jobba ikapp rätt snabbt här hemma, de jag missar.

Tänkte även att jag ska bege mig ut på klappjakt. Brukar ju alltid vara ute i sista minuten vilket jag hatar! Blir så stressigt och så hittar man ingenting. Så i år ska jag fixa det långt i förväg. Kan ju vara lite roligare att köpa sakerna här i Berlin också, eftersom man kanske hittar något som inte finns hemma i Svea.


Filmkväll!
2011-11-10 / 18:39:38 / Allmänt


Hittade denna nya smak idag på mitt kära coconutwater som jag dricker ihjäl mig på. Pineapple & Acerola. Ganska god, men sämre än banan. Ska bege mig iväg till Ung i Berlin nu. Vi ska ha filmkväll, men vilken det blir är ännu inte bestämt. Hoppas inte det blir något jag sett tidigare bara! Pusshej!


Gustafsson 3 trappor
2011-11-08 / 21:19:19 / Allmänt

Har precis ätit en tomatsoppa och ska nu lägga mig i sängen och bara ta det lugnt. Jag har varit väldigt duktig i dag och igår när det kommer till att plugga tyska här hemma, så nu stänger jag böckerna för ikväll. Det får bli till att titta på Gustafsson 3 Tr. som min kära lilla systerdotter Emilia rekomenderade när jag pratade med henne på Skype nu i helgen. Ett avsnitt är ju bara ca. 20 minuter långt, så hinner nog beta av alla de som sänds i Sverige redan ikväll. Har ju ingen skola imorgon och jag börjar inte jobba förän klockan 18.


You've got mail!
2011-11-07 / 20:50:39 / Allmänt

Jag ser att jag fått fler läsare till bloggen, vilket är väldigt kul. Man blir ju lite nyfiken på vilka det är som läser? Har även fått mail där några av er har lite frågor om vad jag gör här i Berlin, hur jag gick till väga för att komma hit och andra funderingar. Fortsätt gärna skriva! Är bara kul att kunna hjälpa till om det är något. 

    = [email protected], så ska jag försöka svara så snabbt jag kan! :)


En promenad i Tiergarten
2011-11-07 / 15:03:01 / Allmänt

Gud, måste berätta vad som hände i morse när jag var på väg till skolan. Sååååå pinsamt! Jag cyklade som vanligt den vägen jag brukar, men halva trottoaren var avstängd för att dem höll på att gräva efter några rör eller något. I alla fall, på den halvan där vi trafikanter skulle gå på stod det en bil, så var bara en smal liten bit kvar på trottoaren som vi kunde använda. På den biten hade dem lagt en järnplatta som tyvärr var väldigt hal, så när jag cyklar upp på den glider min cykel åt sidan på något sätt och självklart hinner jag inte reagera så ramlar rakt in i ett räcke som är uppsatt för att folk inte ska ramla ner i gropen. Det räcket var gjort i plast och jag låg över den, med cykeln ovanpå mig. Jag hann se framför mig hur räcket skulle ge vika och jag falla ner i gropen, men jag var riktigt snabb och hann upp innan de hände. De byggubbar som var nere i gropen hade såklart hört och sett allt, så de stod med hakorna nere i marken. Jag fick vinka lite snyggt till dem och säga att allt var bra innan jag fort trampade där ifrån. Ett coolt blåmärke har jag fått över armen nu också! Är mest chockad att jag var så nära att ramla ner i den där gropen. Den var runt 2 meter djup. Så måste haft änglavakt!

Igår ramlade jag i alla fall inte med någon cykel. För jag tog en lååång promenad genom Tiergarten. Jag var inte heller ensam om att göra detta. Hela Berlin var där! Det är så skönt väder just nu, så man får passa på att vara ute medan man kan.





Blev en pastamiddag på Vapiano också. Tog samma som förra gången, dock var det för mycket salt igår.


Smågrejer...
2011-11-06 / 14:05:37 / Allmänt

Idag vaknade jag efter 13. Är nog de längsta jag sovit här i Berlin! När jag kom hit i början tvingade jag mig själv att gå upp runt 8-tiden och eftersom jag även har skola så vande sig kroppen med det. Men nu har jag haft två veckors uppehåll, så börjar sova lite längre igen. Dock är det inget jag kommer kunna fortsätta med, hur skönt det nu än är. För imorgon gäller det. Kurs nummer två i tyskan börjar. Borde göra lite läxor innan, men har noll lust!


Har hört mycket bra om denna, så blev sugen på att testa.

Hittade inte så speciellt mycket igår på min lilla shoppingrunda. Blev ett par ankelstrumpbyxor (på rea!! Superbilligt!), en ansiktskräm, en mascara och några suuuupergoda apelsiner. Jag är helt beroende av dessa! Saftapelsiner heter dem.


Shoppinglördag!
2011-11-05 / 13:45:02 / Allmänt

God dag på er alla!

Sitter nu här i min säng och försöker fundera på vad som ska hända denna helg. Jobbar just nu, men tjejen sover fram till 15 så jag har städat mitt rum lite. Sedan slutar jag klockan 16 och tänkte då åka iväg till Alexanderplatz och shoppa litegranna. Fick ju lönen för några dagar sedan så...

Skulle egentligen åkt hem till en kompis idag där vi skulle ätit gott och så. Men hon var tvungen att jobba och dem skulle åka iväg någonstans, så får bli en annan dag. Kanske att vi träffas och gör något imorgon istället.



Vid Alexanderplatz finns det två gallerior som man kan shoppa i. En av dem säljer den godaste apfelstrudel jag någonsin ätit (kanske bara för att jag ätit det en gång?).


Fredagsmys
2011-11-04 / 21:03:33 / Allmänt

Vad gör man en fredagskväll när man jobbar? Jo, man har fredagsmys med sig själv och sitter och pratar med familjen hemma i Sverige på Skype! Vad gjorde man innan Internet och webcam:en uppfanns liksom?


Fredagsmys idag består av morotsstavar, quark smaksatt med paprika och en sockerfri Pina Colada!


November
2011-11-03 / 11:18:52 / Allmänt

Hej bloggen och alla ni som läser den!

Det här blir mitt första inlägg i novembermånad. Shit, var tiden går fort! Jag kom liksom hit till Berlin i augusti (dock i slutet, but still...) vilket betyder att jag varit här i fyra olika månader. Kollade i kalendern idag och nu är det bara 49 dagar kvar innan jag flyger till Sverige, som jag längtar!

Vårat Internet har varit lite dåligt de senaste dagarna vilket är en av orsakerna till att jag inte uppdaterat. Jag har även varit ute en hel del. Vi har haft byggubbar här som har fixat med alla element, så kände att jag ville hålla mig ur vägen då. Inte så kul att sitta inne på rummet när dem ligger på golvet med sina skärtskåror upp i vädret, haha!

Vad har jag mer gjort? Jo, jag har tänkt skicka mina paket till barnen hemma i Sverige, men vad krångligt det är. Först försöker jag leta upp ett postkontor för att köpa kuvert och frimärken. Jag hittar inget men får tillslut hjälp av en tjej som jobbar på ett apotek. Jag fick gå och gå och gå men jag hittade fortfarande inte. Beslöt mig då för att gå in på en pappershandel i hopp om att dem säljer. Tror ni inte att postkontoret ligger där inne då? Dem kunde ju skyltat bättre! Näste bakslag var att ingen av tanterna där pratade engelska. Så fick så gott de går på min knaggliga tyska försöka förklara för dem vad jag ville ha. Ett kuvert skulle gå på 170 kronor, vilket jag tyckte lät lite dyrt, så köpte två kartonger istället. När jag är på väg hem igen hittar jag såklart ett postkontor på min egna gata. 4 minuters gångavstånd från våran port. Så typiskt!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0