The Host
2013-03-31 / 07:13:14 / Allmänt

God kväll!

Har precis varit på bio och sett The Host. Den var helt okej, men boken var himla mycket bättre. För lite looove i filmen om man jämför.


Bruce Willis och Dwayne Johnson
2013-03-30 / 06:39:08 / Allmänt

Igår var det premiär av nya G.I Joe filmen och det var ett röda mattan event uppe på Hollywood Blvd. Eftersom vi inte hade något bättre för oss åkte vi upp dit för att kolla. Eftersom Hollywood Blvd är en sådan trafikerad gata fick vi stå på andra sidan och försöka titta bort mot röda mattan. Man såg ju folk när de anlände, men kunde ju inte få några bilder direkt. Och när kvällens stjärnor Bruce Willis och Dwayne Johnson kom sprang de över gatan, stoppade trafiken för att hälsa på oss alla som stod där, vilket kaos det blev. Man blev ju mosad, haha. Eftersom vi stod så långt fram kom de 1 meter ifrån oss. Men när jag skulle ta kort var jag lite för ivrig och tryckte typ hundra gånger på knappen så den vägrade fungera! Så jäkla irriterande. Fick med andra inga kort, bara någon suddig. Aja, har i alla fall sett dem i verkligheten nu. Tyckte Bruce såg mycket yngre ut än vad jag trott. Antar att han hade smink på sig.

Även om Dwayne hade kostym på sig såg man att han hade världens största armar!!
När Bruce anlände


 

San Francisco!
2013-03-28 / 20:12:00 / Allmänt

Hej på er!

Sista dagen i skolan för denna vecka. Sedan är det bara en vecka kvar innan vi har Spring Break!! Ska bli så skönt att få vara ledig lite. Har även bokat in en resa till San Francisco då, så kommer få se lite mer av USA än bara Los Angeles, excited till 1000%!! :D




Tisdag :)
2013-03-28 / 02:35:35 / Allmänt

Hej på er!

Sitter här och dricker påskmust från IKEA. Mitt vatten har tagit slut och jag orkar inte handla nytt nu. Vattnet i kranen har så mycket klor i sig att det smakar pool varje gång man tar en klunk, skitäckligt!

La aldrig upp bilderna från våran påskmiddag i fredags. Det var massa svenskar och även amerikaner som befann sig där på IKEA. Eftersom min roommate jobbar på IKEA hemma i Sverige hade hon ett IKEAkort, så vi fick våra biljetter för typ 65kr styck. Billigt billigt!
   Det var i alla fall trevligt. Dem spelade massa svensk musik som pippi långstrump och Sthlm i mitt hjärta och så hade de utlottning av påskkorgar. Men vi vann tyvärr inte :/

Det var så lång kö, så vi fyllde brickorna med hundra tallrikar med detsamma.



God morgon
2013-03-25 / 16:02:25 / Mitt liv i LA!

Sitter i skolan nu och väntar på lektion. Är aptrött. Önskar jag kunde dricka kaffe nu, men smaken är skitäcklig. Köpte en Green Tea på Starbucks här på skolan, hoppas man får lite energi av det åtminstone.

Alla som känner mig vet hur beroende jag är av te och det finns bara äckligt här. Så om någon har vägarna förbi NK, typ Cina! Kan du inte köpa deras champagne och cheesecake och skicka hit?! Tjejen jag bor med får massa paket hemifrån, jag känner mig lite bortglömd! Haha

Nu börjar klassen, vi hörs! :)


Manikyr & Pedikyr
2013-03-24 / 00:59:37 / Allmänt

Lördag idag. Tråkigt att man bara har massa plugg framför sig hela dagen. Skulle hellre göra något roligare. Men vi tänkte försöka beta av allt plugg nu här, så man kan vara mer ledig sedan. Vi har ju spring break snart och skulle helst vilja slippa plugga då.

Sov inte så många timmar i natt, så blev väldigt trött här på dagen. Tänkte ta en powernap, men de gick inte så bra. Så slängde på mig mina flip flops och tog hissen ner till skönhetssalongen vi har här i vårat hus. Blev en mani/pedi. Såååå nice. Behövde det. Massagestol och lite ompysslande.

Nu kan jag återgå till pluggandet med lite mer energi! :)

Blev en fransk manikyr på händerna och en rödaktig på fossingarna.
 

America's got talent
2013-03-23 / 18:02:00 / Allmänt

Hej på er!

Igår satt jag och gick igenom min inkorg på mailen och såg att jag fått ett från en sida där man bokar biljetter till olika publikshower. Anmälde mig till det förut för länge sedan. Som tur var hade jag precis fått mailet, så hann boka två biljetter till America's got talent på en fredag i april. Skitkul! Inspelningen kommer att hålla på i fyra timmar och Heide Klum och Mel B är några av domarna. En annan sak är att förra veckan fick jag möjligheten att vara med i en film som statist. Det är inspelning idag, men tyvärr har jag inte kläderna som man ska ha på sig, så fick tacka nej. Det är någon skräckfilm och jag skulle vara på någon välgörenhetsinsamling i balklänning. Men kanske kommer fler möjligheter.



Lite annorlunda saker med USA
2013-03-22 / 19:48:11 / Allmänt

Tänkte att jag kan skriva upp några saker som är annorlunda här om man jämför med Sverige. Såklart finns det hur mycket som helst, men här är några jag lagt märke till:

* Alla säger prosit om någon nyser. Om man sitter i klassrummet t.ex. och har lektion och någon råkar nysa så ropar typ alla "Bless you!"

* Amerikaner hatar att gå. Det kommer väl inte som någon nyhet direkt. Men dem har drive-in bankomater, drive-in apotek, drive-in Starbucks m.m. Kan man inte bara parkera bilen och gå och ta ut pengar som alla andra?

* Dem är väldigt sociala här. Står man i kassakön så börjar dem prata. Står man och väntar på grönt ljus för att gå över vägen börjar dem prata. Sitter man på toa börjar dem prata, haha. Nej, men dem är väldigt sociala. På bussen är det typ alltid någon som sitter och sjunger högt. Igår när jag åkte till skolan var det allsång och hela bakre delen av bussen satt och sjöng jesuslåtar.

* Dem är överdrivet kristna. Många sitter och sjunger kristna låtar som jag skrev ovan. Finns även väldigt många som går runt och predikar på gatorna om dittan och dattan. Keep it to yourself, please!

* Alla har hund! Behöver inte förklara det så mycket tydligare. Man blir väldigt sugen på att skaffa sig en liten krabat själv när man ser folk gå runt med sina småhundar.


 

Glad påsk!
2013-03-22 / 19:32:07 / Allmänt

Dålig uppdatering, jag vet!
 
Idag är jag ledig från skolan, är det varje fredag. Så vaknade klockan 10 istället för 06, som jag annars gör. Planer för dagen är att vi ska på påskbuffé på IKEA. Kändes som att det var hundra år sedan vi köpte biljetter till det. Tiden har verkligen flugit iväg, sjukt! Men jag hoppas dem har massa lax där, muuuums!! :D
 
När är påsken btw? Dem började pynta i affärerna här redan dagen efter alla hjärtans dag.
 

Sunday Brunch @ Toast
2013-03-17 / 23:01:43 / Allmänt

Happy St Patrick's day på er!

Kommer dock inte att fira den med öl och gröna kläder som alla andra, utan ska sitta här hemma och plugga lite. Jag och Julia bestämde oss för att gå ut och äta sunday brunch idag och det blev på Toast, som ligger här på våran gata typ. Goda mackor hade dem men deras smoothie slog inte min favvo som finns på urth caffe.

Nu ska jag knäcka en cola light och sedan gå och slänga min tvätt i torktumlaren, vi hörs!





Fredag, 20:16
2013-03-16 / 03:28:18 / Allmänt

Hej på er!

Ni ligger väl och sover nu i Sverige allihopa, om ni inte är uppe och fredagsfestar det vill säga! ;P

Kom precis hem från Beverly Center nu. Eller har ätit middag ute emellan, men har spenderat min dag på shoppingcentret i alla fall. Min tankte för denna helg var att ligga och pressa vid poolen, men det sprack ju igår när jag brände med rätt rejält. Fattar inte hur jag lyckades. Jag ser inte klok ut. T.o.m. mina ögonlock är heeelt rödsvullna och svider. Ser typ ut som att jag fått någon ögonsjukdom, haha! Satte lite svagt glitter på dem idag, så ser ut som en röd ögonskugga nu. Hoppas allt lägger sig snart, för är inte kul att gå runt såhär. Kunde ju knappt prova kläder idag då det sved, så fick bli två småsaker som man inte behövde prova som följde med mig hem.

På Bloomingdale's hittade jag detta Ipadfodral från Ralph Lauren: Har tittat runt efter ett bra, då jag inte hunnit köpa ett ännu. Denna tyckte jag kändes bra i materialet och så kunde man göra så att Ipaden ligger i olika vinklar, vilket jag var ute efter.
Köpte dessa tvålar från Bath & BodyWorks. Min syster hade sådana hemma som var inhandlad här i USA och jag gillade dem då de inte torkar ut händerna. Så köpte dessa fyra som jag tänkte ta med till Sverige. Sea island Cotton är min favorit. Älskar lukten av nytvättade kläder!

Bräääänd
2013-03-15 / 04:53:50 / Allmänt

Heej!

Har idag legat vid poolen och solat och när jag kom in upptäckte jag att jag är helt jävla bränd, trots att jag smörjt in mig två gånger. Den californiska solen är inte att leka med asså! :P

Gick i skolan imorse på en lektion, men eftersom vår professor släpper oss tidigt varje gång slutade jag typ 09, så känns som att jag varit ledig hela dagen i princip. Är även ledig imorgon, lördag och på söndag, så får verkligen långhelg, vilket jag gillar! Fick även tillbaka mitt prov som jag gjorde förra veckan. Trodde det hade gått jättedåligt med tankte på att jag knappt pluggat till den, men tydligen inte. Fick det 6:e bästa resultatet i klassen av 36 personer, high five to that!

Finns en vanlig pool, en saltvattenpool och en bubbelpool i vårat område. Vi bor även i ett sådant höghus som ni ser på bilden.




Vill resa
2013-03-12 / 07:31:42 / Allmänt

Imorgon är det flexdag i skolan, så alla är lediga. Skönt, för då behöver jag inte tänka på att gå lägga mig extra tidigt ikväll. Kommer nog dock inte att bli så sent i alla fall, eftersom jag gick upp 6 imorse (egentligen 5 eftersom vi ställde om klockorna igår).

Sitter här vid datorn och tittar på resor till San Fransisco. Känner att jag vill göra något nytt. När man är hemma i Sverige så sitter man alltid och längtar bort och nu när Los Angeles börjar bli mitt hem sitter jag även och längtar mig bort lite. Inte för att jag tycker LA är tråkigt, absolut inte. Men är sugen på att upptäcka nåt nytt ställe! Får se om jag bokar en weekend till San Fransisco snart, hittade ganska bra biljetter nämligen.


Mirakelnudlar
2013-03-11 / 04:56:51 / Allmänt

God kväll!

Såg idag att klockan hoppat fram en timme, vilket betyder att vi är inne på sommartid. Yeey för ljusare dagar och buu för att jag måste upp en timme tidigare imorgon, med andra ord klockan 5 am! Hej zombie, liksom.

Idag har jag lagat tonfisksås till middag. Har blivit det några gånger här nu. Men den är så enkel att göra och jag hatar att laga mat, så vet inte riktigt vad jag ska göra annars. Men istället för vanlig pasta åt jag mirakelnudlar (för dem som inte vet vad mirakelnudlar är, så är det nudlar med typ 0 kalorier) till detta. Hittade dem inne på Whole Foods igår (heelt amazing affär, allt är superfräscht där och organiskt). Tyvärr kan man inte storhandla på den då det är lite dyrare. Men någon gång ibland och vissa speciella varor kan man ju unna sig! Nudlarna var i alla fall bra att ha till. Man blev mätt på en portion och dem smakade inte äckligt. Dem smakade ingenting faktiskt, bara vatten! Men ska prova den andra jag köpte också som är smaksatt.

Känns ologiskt att bära mat i en påse utan handtag...



Shoppinginlägg
2013-03-10 / 04:18:57 / Allmänt

Hej på er!

Såg melodifestivalen precis som er idag. Bara att jag fick ligga och kolla typ klockan 11 på dagen medan ni såg på kvällen. Tyckte inte att låten som vann var så speciellt bra, men hade ingen favorit bland de andra deltagarna i alla fall så...

Efter mello tog jag hissen ner till en skönhetssalong vi har här i huset. Vi bor ju i ett community och alla höghusen här har något i sin källare. Typ ett hus finns det ett bibliotek i, ett annat har en videobutik och en affär och i våran finns det en skönhetssalong där man kan klippa sig, få massage och få manikyr samt pedikyr. Jag gick dit för att färga mina ljusa ögonbryn.

I alla fall, tänkte slänga upp lite bilder här på shopping som jag gjort den senaste tiden. Har inte tagit kort på allt nytt då vissa kläder ligger i tvätten som några byxor och någon klänning. Har även köpt lite andra småsaker som sminkgrejer och så som jag inte orkade ta kort på. Men here we go:

 Mitt bästa köp måste nog vara min Ipad 2 jag köpte efter vi var på Oscarsgalan!! :D

Ett par skor från Jeffrey Campbell. Är väl den sista människan i Sverige som köper ett par sådana. Men var tvungen när jag kände hur jäkla sköna dem är att gå i. Känns som att man har gympaskor på sig trots den höga klacken. Underbart!
 
En lite större handväska från Guess. Hade bara med mig små axelväskor hit till USA och jag behöver en väska som jag kan bära mina skolböcker i till och från skolan.

Regnjackan från Nike som jag köpte på den där affären där de har kläder från filminspelningar.


Fick ingen bra bild på dessa shorts jag köpt. Men färgen är en blandning av de två korten jag lade upp. Jäkla blixt på kameran asså!

Ett linne som är lite längre i bak än fram.

Ett till sådant linne, har fått nån dille på det! 

Mitt favvoljus från Voluspa. Älskar Saijo Persimmon. När jag luktar på den så tänker jag på mitt rum hemma i Sverige! Ska köpa på mig några sådana sedan när jag ska hem, då de är mycket billigare här!

Haha, fattar inte att jag lägger upp denna. Man ser ingenting typ. Klänningen är jättefin med knappar uppifrån och ner och så har den två fickor på sidorna.
 Har köpt tandblekning från Crest som jag hört mycket bra om. Har börjat märka lite skillnad nu efter några dagar. Dock fanns det bara i steg 3/5 när jag skulle köpa. Hade velat prova 5/5 för bästa resultat, men kan ta det en annan gång.

Såg förut att det skulle bli regn så var tvungen att gå och köpa ett paraply. Tror ni jag hittar något då? Nej, såklart inte. Los Angeles har ca. 10 regndagar om året. Tillslut hittade jag ett litet barnsligt paraply som fick följa med mig hem. Blev det något regn dagen efter då? Svar: nej!

 
 
 

As your friend
2013-03-09 / 07:13:30 / Allmänt

Tänkte bara slänga in ett inlägg och säga att jag lever! Har inte varit så duktig med uppdateringarna här på bloggen. Har haft två prov här i slutet på veckan, men ska försöka skriva lite nu i helgen. För tillfället sitter jag och kollar på hyrbilar på datorn, då vi funderar på att kanske hyra en nästa helg och åka runt till några ställen här i LA och typ OC. 

Btw, musiken här på radion äger om man jämför med Sverige! En låt jag spelar om igen är Chris Brown och Afrojacks - As your friend. Den finns inte på spotify ännu, så får sitta och lyssna på youtube.
 

I skolan
2013-03-06 / 20:36:06 / Mitt liv i LA!

Hej hej!

Sitter här i skolmatsalen och äter lunch nu, eller har precis ätit klart så ska gå till biblioteket och plugga lite. Har nämligen prov idag och just nu en håltimme på 5 timmar. Berättade ju förut att man får gissa priset på salladen man köper här och om det stämmer när dem väger den får man den gratis. Jag suger verkligen på detta. Gissade $6.80 nyss och det blev bara $5.20. Ska gissa mindre nästa gång! :p


You're hired!!
2013-03-05 / 06:12:06 / Allmänt

Förra veckan hade jag min första inlämning och idag fick jag tillbaka det arbetet. Min lärare ger betyg och sedan ger hon ett ytterliggare betyg till dem som gjort ett extra bra jobb. Hon gör som Donald Trump och skriver "You're Hired" på arbetet om hon anser att man gjort ett så pass bra jobb att man skulle kunna lämna in det på en riktig reklambyrå som arbetsprov. När hon skulle lämna tillbaka arbetet idag var det ca. 5-6 stycken av 45 personer som hon skrivit "You're Hired" på och mitt arbete var en av dem!!! Blev skitglad, för trodde verkligen inte hon skulle göra det. Har haft sådana problem med den nämligen. Först tog det jättelång tid att skriva ner allt på datorn och fixa designen, sedan försvann allt jag gjort så att jag fick göra om det. När jag sedan skulle skriva ut allt i skolan hade de ingen färg i sin skrivare, så det blev svart-vitt, vilket är skitfult och ser oseriöst ut. Mina flikar jag gjort på sidan blev även dem helt ojämna, men hon såg väl förbi detta och tyckt att jag gjort ett bra jobb. Bra start på kursen för min del i alla fall. Nu denna vecka är det två prov som väntar, ett i business och ett i marknadsföring. Känner mig dock inte redo för det! :P
 
 Såg att bilderna och texten var lite suddiga. Det är dem inte i verkligheten, var bara jag som hade lite för bråttom med kameran :P

Banken
2013-03-04 / 23:20:29 / Allmänt

God dag på er där hemma!
 
Sitter nu här i sängen och bleker tänderna. Ska gå och ta ut det snart, men kan slänga upp ett inlägg här på bloggen innan.

Har idag varit i skolan och sedan på vägen hem hände något sjukt pinsamt. Jag råkade halka till på trottoarkanten så jag landade pladask på magen på en lerig jäkla gräsmatta. Tror ni inte att det satt några killar i en bil bredvid och såg allt detta, de fick sig ett gott skratt i alla fall! :P 
Efter denna incident var Julia och jag tvugna att gå till banken och betala våran hyra. De är så himla omoderna här, så man kan inte betala online, utan det måste ske med en check! Vi har i alla fall beställt ett fint checkhäfte med disneytema! :)


Jag i Holstein-Gottorp
2013-03-03 / 23:34:05 / Allmänt

Tog en liten paus i pluggandet och tittade på det senaste avsnittet av Familjen Holstein-Gottorp som gick på tv4 ikväll. Haha, var lite kul att se sig själv på tv. Inte för att jag är med speciellt mycket, men det var två roliga dagar i somras när vi filmade på ett slott!

I början såg man inte mitt ansikte när jag serverade dem nötter.

Django Unchained
2013-03-03 / 09:10:47 / Allmänt

Hallå!

Idag har vi haft 30 grader ute, men har suttit inne och pluggat så har tyvärr inte kunnat njuta av det. Senare på kvällen gick vi till The Grove och köpte en varsin biobiljett till filmen Django Unchained. Den var jättebra!

På biosalongerna här kan man inte bara köpa popcorn och godis, men även massa mat som pizza, korv och nachos. När man köpt sin påse med popcorn finns det ett bord bredvid med en stor pump som man kan pumpa ner smält smör över dem med, inte undra på att amerikaner är så feta!! :P

Men salongen var väldigt fin och stolarna var jättestora och man hade typ benutrymme som i första klass på flygen! :P


It's a wrap and Urth Caffe
2013-03-02 / 09:27:43 / Allmänt

Idag har vi varit ute och gått mellan 15.30-22.30, så har blivit en härlig liten promenad. Vi gick upp och ner längs Robertson Boulevard som ligger ganska nära oss och tittat i affärer. Målet vi hade i sikte var en affär som heter It's a wrap. Kan rekommendera den! Det är en affär som funnits i 25 år och alla deras kläder köper dem in från tv-serier och filmer. Många kläder har inte ens blivit använda, så orginalprislapparna sitter fortfarande kvar. Men det som är kul är att på varje klädesplagg har dem skrivit upp en kod och med hjälp av den koden kan man kolla på en lista där det står vilken film eller tv-serie den varit med i. Idag köpte jag ett linne som någon tjej haft i säsong 3 av Dexter. Ska hålla ögonen extra öppna när jag tittar på den, för ligger bara på säsong 1 fortfarande. Jag köpte även en regnjacka och en fin klänning som fortfarande hade orginallappar på och dem kom från Warner Bros studios, så vet inte exakt vilken film eller serie. Men det som är så kul är att priserna är jättebra! Man kan köpa bra märkeskläder som är snygga, jättebilligt. De börjar på 1 dollar och klättrar uppåt, men för det mesta ligger priset på runt 6 dollar för en tröja och typ 25-40 dollar för en klänning och liknande.

Efter det gick vi och åt middag på Urth Caffe. Såklart råkade jag göra bort mig. När vi sitter vid bordet och väntar på våran mat kommer det ett par och sätter sig bredvid oss. Jag tyckte killen betedde sig lite konstigt så jag sa till Julia att han verkar värsta hög och grejer. Tror ni inte att han efter ett tag utbrister "men är ni svenska, tjejer!". Då kommer han själv från Uppsala. Sååå pinsamt, tänk om han hört vad jag sagt innan. Fast han sa inget om det. Han berättade att han jobbat i L.A sedan 1999 men att det går dåligt för han firma, haha.


På killavdelningen hade de idag kläder från filmer som The Bourne Legacy, Flight och Men in Black 3. De får in nya kläder varje dag, så kommer gå dit fler gånger och titta! :)
Är beroende av deras Pineapple smoothie!
Köpte yoghurtland tidigare på dagen, sååå gott. Varför finns inte de i Sverige?

Köpte en blandning av persiko/kokos/cheesecake och pistagenötsyoghurt. Toppingen blev bär med browniebitar. En härlig blandning med andra ord!
Asså, idag har vi skrikit oss hesa. Har sett typ 20 kackerlackor när vi varit ute. FYYY FAAAN säger jag bara!!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0