Pluggterrass
2011-01-29 / 15:17:16 / Allmänt


Här satt jag nyss i solen och pluggade lite matte. Ska göra prov nu nämligen! Vi ska dock fixa till den. Det är helt tomt nu, men möbler och sådant ska upp. Då kan man verkligen mysa här uppe! :)


27 grader varmt
2011-01-29 / 15:14:06 / Allmänt

Mor om Reklam ska vara lockande?:
Bläääää!!!
Nej den såg verkligen inte god ut. Vad är det där för gegga som rinner ner?
En fråga till: - Behövs det tjockare tröja där?
Kraaaaaaam

Nej, precis. Superduperdunderäcklig ser den ut att vara. Vet inte vad det är som rinner, någon typ av köttfärssås?
Och nej, man behöver ingen tjockare tröja här. Temperaturen ligger på runt 27 grader enligt vädergubbarna på tv:n och det är vinter här. Så kommer ju bara bli varmare och varmare. På kvällarna kan man gå runt i t-shirt. Men om jag fryser ibland, då det kan vara kallt inomhus, brukar jag sätta på någon kofta. Men som sagt, det är varmt här.


Såg en till äcklig reklamskylt idag när jag var ute och gick. Den pizzan ser inte lockande ut. Torr och tråkig!




Glass
2011-01-27 / 17:18:25 / Allmänt

På tal om glass i förra inlägget. Jag var in på en matbutik här om dagen. Shit, vad stor den var!!!!!! Typ som 15 MAXI! De hade massa roliga saker och man kunde hitta allt och lite till där. Varför finns det inte sådant i Sverige?



Kanske jag är lite efter? Men jag visste inte att man kunde köpa sådan här Starbucksglass! Tur att jag inte gillar kaffesmak då!!


Dålig uppdatering...
2011-01-27 / 17:14:17 / Allmänt

Denna vecka har gått så otroligt fort! När jag slutat jobba har jag gått till gymmet som ligger typ 10 sekunder från våran dörr. Väldigt rent och stort! Sedan har jag sett massa film och sådant. Catherine och Marc har några filmer och serieboxar, men jag har typ sett på allt. Men försöker beta av det som jag ännu inte hunnit med. Så mina kvällar har bestått av just det. Gym och film!



Igår hade Marc varit och köpt några nya filmer. Det var dock endast denna som jag inte sett. Så fick bli lite glass att unna sig med efter denna veckas gymbesök!


Lite shopping
2011-01-27 / 17:08:20 / Allmänt

Eftersom att en viss syrra alltid tjatar och frågar om jag shoppat något får jag väl ta och lägga upp bilder på det lilla jag köpt! Har inte blivit något nästan. Men det kommer, jag lovar Linda! Detta är då vad jag köpt förra helgen typ.


En dricktermos från Starbucks, bra att ha!

Något nagellack och en läppsyl.

En organisk duschcreme från Victoria Secret.

När jag var inne på IKEA roffade jag åt mig två doftljus vid kassan.

En tjockare tröja från Forever 21. Ser lite konstig ut på denna bild men den är helt okej.

Blommönster...

En vanlig tröja också från Forever 21.


Reklam ska vara lockande?
2011-01-27 / 16:54:47 / Allmänt

Varje gång jag går till en lekpark här i närheten går jag förbi en skylt där man gör reklam för en hamburgare. De brukar se ganska goda ut med fräsch sallad och allt sånt som man inte får på restaurangen.

Men denna skylt, den försöker inte lura en. Man vet vad man kan förvänta sig. En slaffsig hamburgare som ser allt annat än god ut!

Vad tycker ni? Blir ni sugna på att köpa denna burgare kanske?


Torsdag idag.
2011-01-27 / 16:49:59 / Allmänt

Hej hallå alla!

Sitter som vanligt på caféet och har precis käkat middag här. Blev grillspett, mums!
Har jobbat idag. Vaknade 06.40 (vilket är 03.40 i Sverige, sjukt tidigt ju!) och började jobba klockan 07. Då langade jag fram frukost till pojkarna och berättade en saga för dem som jag gör vid typ varje måltid. Jag har kommit på så många sagor nu att jag nästan kan kalla mig författare! Sedan fick man tjata lite på dem framför tv:n att man kan faktiskt göra två saker samtidigt. Alltså att se på tv och klä på sig! Sedan åkte dem iväg till skolan och jag matar lillbebisen och mig själv och när mamman kommer hem från skolskjutsandet blir jag ledig. Sedan börjar jag igen runt kanske 11.15-11.30 och går då en promenad med lillbebisen och ger honom lite lunch medan mamman hämtar en pojke från dagis. Sedan blir jag ledig igen fram till runt 14.30. Idag tog jag de två äldre pojkarna och hoppade in i en taxi som körde oss ner till stranden. Där har dem en lekplats som vi lekte på och så tog vi en glass på ett strandcafé. Supervarmt ute i solen. Men 27 grader enligt vädret på tv:n.






Såhär ser man ut efter lite chokladglass! Ser ut som näsblod! Jättemånga skrattade när vi var ute och gick efteråt.

Själv blev det vit citronsorbét. Så inga fläckar på kläderna här inte!


IKEA eller ايكيا som det heter på arabiska
2011-01-21 / 14:24:27 / Allmänt

Var in på IKEA idag också eftesom jag blev lite sugen på svensk mat. Dock hade det inte så jättemycket där. Men man kunde köpa gravadlax plate och en swedish plate med typ lax, köttbullar och skagenröra. Billigt var det också typ 40 kronor. Dock var jag inte suger på kall mat så blev till att gå där ifrån.




Annars såg det ut som vanligt där!


Emirates Palace
2011-01-21 / 14:16:54 / Allmänt

Tusan blev ingen stranddag idag. Det regnar ute! Tog därför en taxi och åkte till Emirates Palace som är sjukt grymt! Det är världens näst dyraste hotell (något i Singapore som är etta) som byggts för 3.8 biljoner kronor. Superduper stort är det och jag gick inte ens runt allt. Det finns massa restauranger och klubbar där, spa och affärer. Man kan köpa kaffe med 24karat guld på om man vill. Ska köpa något thé nästa gång jag är där. Mysigt ställe!

Jag tog massa bilder så lägger nog inte upp allt, blir för mycket. Synd också att min kamera är så dålig, eller snarare jag som inte kan med inställningarna, så korten blev inge bra. Det är i alla fall skitcoolt när man är där i verkligheten. Guld och marmor överallt och stora ytor. Äkta guld i vissa rum t.o.m.


Sedan är det liksom mer på sidorna. Man fick inte plats med allt på bild, så stort. Tror det var 1 km långt eller något som jag läst.

Här är scheikens egna ingång! Han har typ övervåning av detta hotell, där han får bo och kanske andra presidenter och saker från andra länder!


Här är Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan själv i egen hög person!


Det är så stort så allt kommer inte med på kort. Men detta är typ en stor kupol man står i.



Detta hotell har en egen marina och 1km lång sandstrand.

Trappan ner...

T.o.m. rulltrapporna är guldfärgade.

Regn ute, suck!

Något teahouse som någon japan skänkt till scheiken.

Hade sådana blommor överallt där inne. Måste komma stora lastbilar flera dagar i veckan för att kunna byta ut allt det där. Dem dör ju ganska fort!


Butiker och frisör har de här också.


Världens första bankomat där man får guldtackor istället för pengar. Det är ju så nödvändigt liksom! :)

Lite vad man kan köpa...

På ett av caféerna kunde man köpa dessa tårtor. Lite coola!

Också en fin tårta.

Tog andra kort också, men kanske visare dem lite senare. Blir så mycket annars. Efter Emerates Palace gick jag till Marina Mall och shoppade lite. Inte mycket, bara lite! :)


Jordbävning
2011-01-20 / 19:34:05 / Allmänt

Läste nyss att det var en jordbävning här natten till igår. Eller den var i Pakistan, men kändes även här i staden, samt i Dubai. Synd att jag låg och sov, hade velat känna det. Folk sa att det skakade här i ca. 30 sekunder. Men det kan komma efterskalv den kommande veckan, så kanske får man känna något då? :)


Röka inomhus!
2011-01-20 / 19:15:10 / Allmänt

Japp, trots att detta land är extremt modernt så har dem inte gjort som de flesta och förbjudit rökning inomhus! Så om man sitter på en restaurang eller inne i ett shopping mall kan man fortfarande känna lukten av cancerpinnar! BLÄÄ!!


:)
2011-01-20 / 18:52:18 / Allmänt

Mor om Hoho!:
Ha ha ja du e rolig du!!!Sett nån snygging då? Vitklädd med turban sittandes på en kamel. Dom kanske inte finns där. Kram!!!


O ja, finns gott om vitklädda med turbaner så det räcker och blir över kära mamma! Kameler vandrar omkring på stränderna också! Såg en kamel här om dagen som låg fastspänd uppe på ett flak på en liten lastbil, en sådan som Johnny har. Kan inte varit skönt, så lite utrymme för den stora saken. Men roligt såg det i alla fall ut!
Synd att jag inte tog kort. Men det var typ en "granne" till oss som hade den parkerad utanför sitt hus, så kanske den kommer ligga där igen?

Har nyss suttit och försökt få bort ett virus jag fick för ett antal timmar sedan på denna dator. Den blockerade så jag inte kunde öppna något program. Inte ens se på film gick! Men med de två hjärnceller jag har kvar lyckades jag klura ut ett sätt att bli av med det! Så får väl vara lite stolt tror jag :)

Har inte uppdaterat så mycket eftersom jag inte orkar gå hit till caféet hela tiden. Sitter och fryser här i min t-shirt och shorts p.g.a. AC:n. Är säkert varmare ute, men där finns inget uttag till min dator.

Marc kom i alla fall hem från Indien igår så han berättade att han ska fixa Internet åt mig. Men han jobbar så långa dagar och dem har massa saker för sig hela tiden! Men jag har ju några månader kvar här så någon gång ska det nog bli fixat.

Idag var vi till en park där jag tog lite kort. Igår hade jag en heldag på ett spa. SUPERSKÖNT!!! Gjorde naglar, massage och fixade ögonbrynen. Ska gå dit ca. 3-4 gånger i månaden har jag tänkt. Ligger bara någon minut från vårat hus! Men kan berätta om det lite senare också. Glömde nämligen sladdarna till kameran och telefonen hemma, så kan inte föra över några bilder till datorn ännu.

Här är i alla fall det tredje lilla äppelskruttet jag tar hand om. Har typ hört honom gråta 2 gånger sedan jag kom hit. Han ler och skrattar JÄMT. Även när han håller på att sätta mat i halsen eller om han gör sig illa. Sååå söt! :)


Hoho!
2011-01-15 / 17:07:14 / Allmänt

Gud vad obekvämt. Sitter med flip flops på och jag har strumpor på mig! Mitt rum ligger på tredje våningen i huset, men är som fler eftersom trapporna har egna våningar. Så först går man från en våning upp för trapporna till en avsats, så nästa trappa upp till våning två. Sedan en trappa upp till en avsats och den trappan upp till våning tre. Jag springer upp och ner där hela tiden, så börjar ju få värsta bemusklerna!! Men åter till flip flopsen. Jag hade sprungit ner och kom då på att jag lämnat mina skor där uppe (man går med skor inomhus här och jag hade tagit av dem på mitt rum) så fick ta vad som låg framme vid skohyllan, alltså mina flip flops!

Men nog pratat om det. Jag märker att det inte blir så mycket uppdaterat här. Blir ändring på det sedan när jag får Internet. Min dongel är ju typ trasig så Marc ska prata med operatören om det. Men han befinner sig för tillfället i Indien i en vecka, så jag får gott vänta!

Gjorde nyss mitt första matteprov här på datorn också, eller prov och prov. Var närvarouppgifter. Fick 1 rätt av 2 möjliga, haha! Bättre än noll i alla fall!

Har suttit HEEEELA dagen vid poolen och pluggat matte. Har fått en solbränna där övre delen av mina ben är vit medan resten är brun. Det är alltså där jag har haft böckerna! Nej, men så farligt är det inte, går lätt att fixa till nästa solning.


Lite random sådär tänkte jag visa hur grymt stora alla blåbär är här. Superstora. De är antingen smaklösa eller surbeska. Vita insidor också. Helt fel!

Om man jämför med min superduper läckra nagel så ser ni skillnaden!


The Compound!
2011-01-12 / 18:04:01 / Allmänt

Hallå där köp blåbär!

Jag lagade nyss Internetet här på caféet. Känner mig värsta proffsig. Var bara att stänga av och sätta på routernt, men det fattade inte indiern som jobbar här! :)

I alla fall. Tänkte visa lite bilder på huset och området jag bor i. För er som inte vet vad ett compound så är det ett område med grindar där bara dem som bor i kommer in i (och dem som hälsar på såklart). På vårat compound har vi café, pooler, gym, relaxavdelning, affär, tennisbana m.m.


Här är våran ytterdörr, som jag inte har någon nyckel till. Den låser sig automatiskt när man stänger, så jag får alltid gå in köksvägen eftersom den är öppen 24/7.

Här är vårat hus. Garageport och dörren till vänster är våran ingång!

Där inne i glashuset som är caféet sitter jag nu. På kvällen åker alla stolar ut och man kan sitta och röka vattenpipa och mysa! :)

Ut- och ingång till café, pool, gym m.m.




En del av poolen.

Ska visa fler bilder senare! :)


Uppdaterar senare
2011-01-09 / 18:22:12 / Allmänt

Har gått och blivit förkyld. Ont i halsen och snuvig. Hallå, jag befinner mig inte i ett kallt land, borde inte bli förkyld nu!

Jag orkar inte skriva massa inlägg nu. Sitter på caféet, men ska gå hem nu och chilla framför en film eller någon serie.


Jag har alltid sådan otur när det kommer till Internet! Först har de glömt koden till sitt Internet hemma. Sedan är huset byggt i sten så får ingen mottagning från caféet in till mitt rum. Måste i sådana falla stå med datorn på balkongkanten, vilket kanske inte är det roligaste. Sedan fick jag en USB dongel av dem, men den vill inte längre fungera. Why God, Why?


En promenad
2011-01-08 / 18:10:47 / Allmänt

Gick en promenad igår från vårat hus ner till stranden. Sedan skulle jag till ett köpcentrum men kom helt fel, så fick gå tillbaka.Så blev en låång promenad. Fick så ont i fötterna så jag tog en taxi tillbaka hem efter det.



Finns massa fina hus efter vägarna. Detta är fult om man jämför med många andra jag sett. Man hinner inte ta kort bara, eftersom man hela tiden åker bil. Denna stad är inte uppbyggd för att man ska gå. Finns typ inga trottoarer.

Höll på att gå på en ödla! USCH OCH FY!!!

Finns fina bilar överallt här. Dock var denna hummer inte snygg med flames på! A BIG nono!



Låg några timmar här i solen. Skönt, för det fläktade!

Var någon båttävling som pågick också. Massa båtar åkte förbi och helikoptrar som filmade från luften!

Det höga tornet där till vänster är Marina Mall, det stora köpcentret jag skrev om innan.

Strandpromenaden där man kan gå och hyra massa cyklar och trampbilar.


Mat som jag gjort! :)
2011-01-08 / 17:29:53 / Allmänt

Jag lagar mycket mat här. Eller jag brukar göra till barnen. Men det blir lättare saker! Men har gjort egen barnmat nu två gånger. Catherine köpar typ allt organiskt, så vi har hittat lite recept som jag gjort.


Detta gjorde jag till mig här om dagen. Dock är blåbär vita inuti här. Helt fel ju! Ganska smaklösa också :(


Lite shopping
2011-01-08 / 17:20:18 / Allmänt

Har inte hunnit shoppa så mycket, men det kommer att bli av garanterat. Var till Marina Mall i fredags, vilket är ett vääääldigt stort köpcentrum. Större än Westfield som är Europas största köpcentrum.


En stor fontän inne i köpcentret. Hade velat se när den sprutade, men en annan dag kanske.

Arabiskt IKEA låg som vilken annan affär här inne. Då kan man förstå hur stort det är. Den var precis som Sverige med stort lager och allt. Skulle få plats minst 100 IKEA till här.

Pilar till bönerummet och bion!


Stort lekland har dem också. Med stooor klätterställning, guitar hero, berg-och dalbana, radiobilar m.m.


Åt indiskt. Men det var så sjukt starkt. Fick slänga i princip allt. Nu vet jag vad jag inte ska äta i alla fall! :) Fast har ätit indiskt hemma här, för dem beställde massa mat. Så har blivit över som jag ätit i veckan.

Isbanan som finns här inne i köpcentret. Dem håller på att bygga in skidbacke också såg jag. Precis som i Dubai.


Hittade till Forever 21 gjorde jag också

Köpte ett par bikinitrosor där och...

... dessa skor

Köpte detta ugglehalsband där också.

Body butter från Victoria Secret.

Köpte linjaler till skolan som börjar på måndag också.


Svar på Lindas kommentar
2011-01-08 / 16:29:20 / Allmänt

linda om Sitter på caféet igen!:

Söta kids :) du får handla av bara tusan på cafe'et sen tycker jag. Kan du berätta om priser, folket, hur en arbetsdag ser ut typ :) kraaaaaam


Ja, priserna här är olika beroende på vad du ska köpa. Mat i affärerna är väldigt billigt tycker jag! T.ex. kostar en burk Cola och andra drycker mindre än 2 kronor. Ett paket Marlboro kostar mindre än 14 kronor. Frukt och grönsaker bara någon krona det också. Man kan få väldigt billigt här. Mat på restauranger är väl som Sverige. Men jag har inte ätit ute så mycket. Har hört att det finns jättebilligt också. T.ex. var vi in på McDonald´s på nyårsdagen. Min salladsmeny där kostade 20 kronor. Hamburgarmenyn låg också i den prisklassen.
  Shoppingen är även den blandad. Finns dyrt och billigt! Mycket rea nu är det i alla fall. Har dock inte hunnit köpa så mycket, men kan visa sen vad som slinkit med hem!
  Taxin är också billig. Har betalat ungefär 20-40 kronor per tur hittills beroende på hur långt jag åkt. Men det skulle kostat kanske 300-400 kronor i Sverige.

Angående folket ser man massa indier och pakistanier vart man än går. Araber också såklart. Men känns som mest indier. Dem kommer ju hit och gästarbetar. Det finns en hel del turister också. Man känner sig tittad på ibland när man går omkring i klänning typ nära en moské, men dem är väl vana med turister här antar jag.
Lite sliskiga kan dem vara, men är ju inte som i t.ex. Turkiet i alla fall! :)

Mitt schema kan jag återkomma med. Ändras lite hit och dit! :)


Lite utflykter
2011-01-04 / 18:03:24 / Allmänt

Har planerat lite utflykter som vi i familjen ska göra under dessa månader jag kommer befinna mig här:


I mars ska vi åka (tror det var två veckor) till Verbier i Schweiz på skidsemester!

Vi pratar även om att åka till Ski Dubai som är en skidbacke som finns inuti ett köpcentrum här i Dubai. Så sjukt asså!

En tur, kaske fler, till Oman blir det också!

Till Al Ain Zoo ska vi nog också åka.

Sen blir det fler utflykter, kommer inte på allt nu! :)


Sitter på caféet igen!
2011-01-04 / 17:45:18 / Allmänt

Känner mig taskig som använder mig av deras Internet utan att köpa något. Men jag har inga cash och dem tar inte emot kort så... Catherine sa att jag kunde skriva upp det på dem, men känns taskigt det också. Väntar tills jag får min lön, då kan jag köpa något! Dem är så söta här också. Ska dra ut stolen, sätta in sladden från min dator in i väggen. Han ville även stänga av musiken så att jag inte ska bli störd, men då får ju dem jättetyst här inne vilket är tråkigt för dem att jobba i, så sa att den kan vara på. Nu har jag Mariah Carey hööögt i öronen. Men får väl stå ut med det antar jag! :)

Idag var första dagen i skolan och dagis för barnen efter jullovet. Vara bara lilla sjumånaderspojken hemma, så fick ledigt en stund där på dagen. Satte mig för att jobba lite matte eftersom jag börjar skolan nästa vecka. Man känner att man glömt en del från skoltiden, men det kommer nog tillbaka. Det MÅSTE göra det!

Idag har inget särskilt hänt. Jag och Catherine har försökt knåpa ihop något schema som vi ska försöka gå efter. Vilka tider jag ska jobba, lite maträtter man kan tänkas göra och aktiviteter vi ska hitta på med barnen. T.ex. ska tisdagar bli stranddag där man tillbringar hela dagen på stranden och även äter middag och duschar, för att sedan åka hem och natta barnen. Sedan kan man åka iväg till lekställen och lite sådant.



Här är två av barnen som jag tar hand om (Ja, jag har frågat om jag får lägga ut bilder på dem!).


En liten update...
2011-01-03 / 16:48:49 / Allmänt

Sitter har vid Marc och Catherines dator. Finns inga a,a och o pa den sa blir till att skriva utan prickar.
Det ar Mac ocksa, sa lite ovanligt eftersom jag ar van med Windows.
Dem ar ivag pa restaurang nu, eftersom de fick besok. Har precis lagt barnen sa tanke sitta framfor datorn en liten stund innan jag sjalv ska lagga mig.
Idag akte vi runt lite i Abu Dhabi for att se hur det ser ut. Finns massa hoghus har ocksa, men inte lika mycket som Dubai. Men jag langtar till helgen, for da ska jag utforska alla affarer som finns har i staden!
Pa tal om helgen sa infinner den sig pa fredag och lordag har. Alltsa sondag ar en vanlig jobbdag. Det ar for att fredagen ar helig for muslimerna sa man kan val saga att det ar som kristnas sondag.
Men ska blogga en annan dag med min dator, eftersom jag inte har nagra bilder pa denna. Lite roligare da!
Kram och hejda sa lange!

Nyårsafton i Dubai!
2011-01-02 / 19:07:52 / Allmänt

På nyårsafton vaknade jag ju upp på hotellet, sedan kom pappan i familjen och hämtade mig där. Eftersom jag aldrig träffat honom och knappt sett han på bild tänkte jag att det skulle bli svårt att veta vem som var han. Men han ringde mig precis innan och berättade att jag skulle kolla efter en svart bil medan jag stod utanför hotellet. Det var inte alls svårt att veta vem han var.

Vi åkte i alla fall en stund i bilen och stannade på ett hotell där jag fick träffa de andra i familjen som då befann sig på hotellets beachclub. Trodde barnen skulle vara jätteblyga för mig, men redan efter någon minut så började vi leka. Det var varmt ute och kändes inte alls som nyår. Fanns även kameler som gick omkring där! Sedan frågade dem om jag ville ha någon lunch men var inte så hungrig så blev en färskpressad apelsin/morotsjuice!

Efter stranden åkte vi till en danska familj, eller det var flera danska och svenska familjer, där vi firade nyår. Som vanligt fastnade jag med alla barn, vi var säkert 10 stycken och många föräldrar kom och frågade hur jag kunde få så många barn omkring mig. Är väl för att jag hittade på så många lekar kanske?

Maten som det bjöds på var i alla fall superduper god. Till förrätt var det någon god salsasallad med något bröd. Varmrätt bestod av bakad potatis, SUPERgod grillad oxfilé, sparris och parmaskinka, olika goda sallader, såser m.m Efterrätten vet jag inte, var så trött så gick till det huset vi skulle sova i. Massa raketer var det också. Prick klockan 00.00 började dem smälla, inte innan som de gör i Sverige. Kändes nästan som om huset skakade, haha!


Satt och spelade Nanny Mania medan jag väntade på att pappan skulle hämta upp mig!

På väg till stranden.

Finns sjufiliga vägar här. En rondell hade även fem filer och den var inte stor alls.

Solen låg på. Var väl runt 24-26 grader. Är ju vinter här nu, så inte så speciellt varmt än!! :P

Något hotell jag knäppte kort på.

Jag har glömt ta kort på stranden. Detta var bara uppe vid parasollerna, annars var det jättelång sandstrand och fint vatten!

Drinken var fin med massa olika nyanser i gult och orange, men råkade röra om i den. Synd att jag inte tog kort innan dess.

Aja, nu ska jag nog gå och äta. Pappan kom in här på caféet för ett tag sedan och berättade att han lagat mat om jag vill. Sa dock att jag inte var hungrig eftersom jag vill sitta här. Men han skulle ställa in det i kylskåpet. Men vet inte om jag vill värma den nu, såhär sent. Tar någon frukt och hoppar in i duschen sedan. Upp och jobba imorgon nämligen!


Hotellet
2011-01-02 / 18:09:22 / Allmänt

Som jag berättade fick jag åka minibusstaxi till hotellet. Jag hade ju så många väskor så jag tänkte vara snäll och hjälpa chauffören och bära in dem. Men nej, det fick jag inte. Han blev nästan lite sur när jag erbjöd mig. Så fick hoppa in och sätta mig medan han lastade på för fullt.

Väl på hotellet lastade han över väskorna till nästa man som skulle bära upp dem. Även här tänkte jag ta väskorna själv men nej, jag blev visad till hissen så att piccolon kunde ta nästa hiss upp med mina väskor. Han såg precis ut som den mörka mannen i Huckleberry Finn. Rolig var han också!


Så här såg rummet ut när man stod vid dörren.

Det var ett lägenhetshotell så fanns kök och sådant där.

Inne på toan så fick man shampoo, balsam, dusch- och ansiktskräm, tops, hårnät, pads m.m.

Eftersom vattnet i kranarna är så äckligt hade dem ställt ut några vattenflaskor man fick ta för sig av!

Utsikten från hotellpoolen uppe på taket. Dock badade jag inte där. Satt liksom en badvakt där, skulle kännas lite löjligt att bada ensam med honom sittandes bredvid!

Gick till gymmet och tränade istället!

Gick sedan och kollade på lite arabisk tv...

... och åt lite frukost.

Tänkte vara nyttig och beställde därför omelette med spinat och rökt lax, fick då hash browns till vilket inte är så bra kanske.

Kunde typ inte sova alls den natten. För det första gick jag och la mig cirka klockan 01.40 vilket är 22.40 i Sverige. Alltså inte bed time. Sedan skickade Cina sms runt 03.. Somnade nog runt 04 tror jag och sedan vaknade jag 05.40 av att dem började be precis utanför fönstret. När man inte är van med det vaknar man ju. Sedan ringde klockan 07.00 då jag gick till gymmet. Var supertrött dagen efter.


Precis under mig hade jag en parkering. Tyckte det såg så kul ut när dem torkar marken med golvmopp. Rent ska det vara! :)

Filmade även rummet, så ska ladda upp den om det går!



Framme!
2011-01-02 / 17:32:02 / Allmänt

Nu kan jag äntligen skriva här! Har inte haft tillgång till något Internet än, för familjen måste leta upp lösenordet till deras som finns på något kort någonstans. Sitter därför på områdets café där jag kan låna lite trådlöst.

Jag har i alla fall kommit fram till Abu Dhabi nu och jag trivs bra. Det är bra väder och mitt rum är väldigt mysigt. Ska visa lite bilder på det senare.

Tänkte börja från början och vissa de bilder jag knäppt dessa första dagar, hoppas bara det inte går segt att ladda upp dem...


Det var snö och kallt när jag lämnade Sverige. Fick i alla fall fönsterplats på planet. Dock hade några andra satt sig där när jag kom, så fick säga att det faktiskt var jag som skulle ha fönsterplatsen. Dem fick helt enkelt maka på sig! :)

Det ingick ingen mat på planet, men det var inte så farligt dyrt att köpa en varmrätt i alla fall. 125 kr om man skulle ha en dricka. Jag valde Spicy chicken, men den var inte så speciellt god!

En "uppe i luften" bild som man alltid tar!

Vi skulle ha landat på natten 23.45 men vi var ca. 30 minuter sena. Sedan fick vi stå i kö superlänge när vi skulle igenom passkontrollen. När det var min tur ville passkontrollanten inte ens titta mig i ögonen. Han satt typ och kollade ner i bordet och pratade. Vissa muslimer är väl lite så...
När jag var klar med den kontrollen så fick jag gå och hämta min väska. Såklart hade jag massa handbagage, så var supertungt att släpa på allt. Jag hittade även chauffören som skulle hämta mig. Han stod där med en skylt som det stod Madelen/Lundgren på! Stackars han, måste stått över en timme och väntat på mig. Han såg jättetrött ut när jag kom.

Fick i alla fall hoppa in i en stor minibuss och så körde han mig till hotellet. När vi flög in på flygplatsen så körde vi in i själva Dubai, så det var väldigt coolt. Man fick se alla höghus m.m. Denna stad gillar jag mycket. Väldigt rent och nytt. Massa, och då menar jag massa, fina dyra bilar (särskilt vita). Palmer överallt, höghus och konstiga byggnader. Jag lade även märke till hur dåligt alla kör. Här behöver man inte blinka ÖVERHUVUDTAGET, stoppskyltar ser man inte alls, utan gasar på i korsningen. Ingen högerregel heller, utan den som kommer först kör och man får köra om på högersida. Så när vi åkte från Dubai till Abu Dhabi blev det slalom mellan alla bilar! 

Ska vissa lite mer bilder på hotellet tänkte jag. Men gör det i nästa inlägg, blir så långt annars!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0