Jobb
2011-08-31 / 20:30:09 / Allmänt

Hallå!

Har inte skrivit något idag, då jag inte suttit vid datorn så mycket. Tänkte berätta lite hur jag jobbar, då mamma alltid är så intresserad av det!

Så, idag har jag haft sovmorgon fram till typ 15-15.30 då jag hämtade lilltjejen hos hennes dagmamma. Då gick vi till en lekpark här i närheten så hon fick springa av sig lite energi. Sedan gick vi hem och jag lagade mat till henne. Behövde i för sig inte det, men kunde ju lika bra göra det. Så kom mamman hem precis när jag var klar. Då tog hon över och jag blev återigen ledig. Nu har mamman lagt tjejen och ska själv ut på en middag, så jag sitter här med babymonitorn och tittar på VMA som gick på MTV för några dagar sedan. Väldigt soft med andra ord!


Har snart sett hela och jag undrar var alla skandaler är?!! Beyoncé vinner väl med sin lilla bula på magen, antar jag! :)


Bilder från idag
2011-08-30 / 20:30:17 / Allmänt

Sådär! Nu sitter jag här med en kopp té och ska försöka att varva ner lite. Har flängt runt mycket idag känns det som. Först gick jag ut och cyklade. Först från mig till Brandenburger tor och vidare till Hackescher-markt där jag tog ett stop och tittade lite i affärer. Sedan runt lite på måfå och bort mot en shoppinggata som ligger här i Charlottenburg. Där tog jag en ytterliggare paus och gick i lite fler affärer. Sedan cyklade jag trött hem. Berlin är en väldigt platt stad, så det är lätt att cykla. Dock når jag knappt ner till pedalerna. Cykeln jag fick igår kom jag inte ens upp på när jag provade. Så fick ta mammans cykel idag. Även hon är lång så jag trampar typ med mina tånaglar! Så blir att jag står mycket när jag cyklar eller att jag lägger hela tyngden på armarna, på något sätt. Så kommer nog ha en skön träningsvärk imorgon! :)

I alla fall. Jag tog inte med mig min systemkamera idag, eftersom jag inte orkade ta den större handväskan (glömde såklart bandet till kameran hemma, så kan inte hänga den runt halsen!). Men knäppte några kort med mobilen, så kan ju posta några här så det inte bara blir massa text!


Brandenburger Tor



Lite kunst

En av alla väggmålningar som finns här.

Vet egentligen inte hur man ska cykla här. När det finns sådanahär trafikljus är det ju lätt att förstå att man ska följa dem. Men när det inte finns så försöker jag köra som bilarna och det verkar ju fungera. Har ju inte skett någon olycka idag ännu!


Shoppat min första pryl!
2011-08-30 / 14:21:22 / Allmänt

Nu är jag tillbaka!

Jag klarade mig helskinnad från cykelturen och kommer ha en rejäl träningsvärk imorgon. Cyklade flera mil typ!
Jag firade då detta med att köpa en ny necessär. För min sminkväska håller på att falla ihop, så slog till på denna:


Framifrån

Bakifrån

Och ett fack underifrån


Cykeltur
2011-08-30 / 08:51:34 / Allmänt

God morgon!

Gud, jag somnade nog innan 00.00 igår. Första gången på väldigt länge! Var supertrött eftersom jag vaknade relativt tidigt och sen gått och gått hela dagen!

Jag var och skrev in mig i skolan igår, så nu är det säkert att jag börjar på måndag klockan 09. På vägen hem gick jag förbi en cykelaffär för att hämta min cykel. Tror ni inte att världens regnskur kommer då! Eftersom jag ledde cykeln kunde jag inte hålla i något paraply, så blev en extradusch!

Dagens plan blir väl att jag ska åka ut på en cykeltur nu. Jag hoppas att jag vågar cykla här. Gick och kollade på alla igår hur dem gjorde. Tycker det verkar lite läskigt och cykla mitt i biltrafiken, men gör alla andra det ska jag inte vara sämre. Gjorde ju det i Amsterdam förut, fast är väl mer bilar här!


Currywurst!
2011-08-29 / 19:20:51 / Allmänt

Till lunch idag bestämde jag mig för att testa något väldigt tyskt. Currywurst! Det är korv med tomatsås, ketchup och curry på. Den var helt okej, men jag tyckte såsen var lite för söt. Dock är det skillnad på Currywurst och Currywurst, så man kan ju testa på andra ställen också. Men nu har jag i alla fall en ytterliggare sak att bocka av från listan.


Enligt Wikipedia så såldes den allra första Currywursten 1949, här på den gatan jag bor! 

Satte mig på en bänk i Savignyplatz och åt.


Bildregn
2011-08-29 / 13:32:25 / Allmänt

Hej hej!

Nu är jag tillbaka från min lilla promenad. Jag gick en stund på min egna gata som har många asiatiska och sushi restauranger märkte jag. Sedan till Kurfürstendamm där det kikades lite i affärer. Hittade massa fint min köpte inget. Sedan åt jag lunch i Savignyplatz på en parkbänk där. Gick förbi ett zoo och även runt i Tiergarten.



Massa nallar från varje land finns lite överallt här! Hittade dock inte Sveriges, men letade inte så noga.


Siegessaule i Tiergarten

Jag vill också ha en döskalle på min cykel. Ska få en idag nämligen!


Massa olika djur kunde man titta på trots att jag inte var inne på zoo. Typ kameler, lama och lite annat.

Köpte inte så mycket idag. Lite tuggummi och en vatten!

Varje gång jag kommer till ett nytt land försöker jag leta efter Orbit Mojito, men har ännu inte funnit någon. Nu hittade jag Strawberry Daiquiri, så kanske dem har Mojitosmak här också. Ännu finns hoppet kvar!


Promenad
2011-08-29 / 09:39:12 / Allmänt

God morgon!

Nu har jag vaknat och fixat i ordning mig. Sitter här med en tallrik bio-yougurt toppat med linfrön, sedan ska jag bege mig ut på Berlins gator. Ska utforska lite och även se om jag kan hitta en affär som säljer springskor. Hade tänkt börja springa här i Berlin. Bor ju så pass nära Tiergarten som är en stor park!



När jag slog på tv:n igår så ploppade en svensk Maria Wern film upp. Ja, svenskt tänkte jag! Men såklart var det dubbat. Fattade typ 2% av vad som sades. :)


Tédax!
2011-08-28 / 22:03:11 / Allmänt

Sitter här med en stor kopp grönt té! Har tagit med mig några påsar från Sverige, så har ett litet lager att dricka upp nu!

Mitt lilla télager!

Syns inte på bilden, men jag hittade en stooor kopp som rymmer typ 1 liter té. Då slipper jag gå och fylla på med vatten i köket hela tiden!

Som sagt har jag ju kommit fram till Berlin nu och jag trivs bra ännu så länge. Gick inte ut på någon promenad när jag var färdig med packningen utan stannade kvar här inne. När föräldrarna kom hem igen hade dem lilltjejen med sig. Hon var blyg i någon sekund men när jag gav henne presenten jag köpt började vi leka lite. Hon är urgullig och glad hela tiden!

Sedan bjöd föräldrarna på spagetti bolognese ute på takterassen och vi pratade lite om Berlin och lite annat. Trevligt, trevligt! Dem är så snälla och försöker verkligen få än att trivas!

Mamman stoppade in huvudet här i mitt rum för ett tag sedan och berätta att imorgon ska hon lägga fram en karta till mig innan hon lämnar barnet hos dagmamman så kan jag utforska staden lite. Sedan vid 15-tiden ska vi fixa med bankkonto, skriva in mig i skolan och lite annat som behövs!

Men nu ska jag nog lägga mig i sängen och titta lite på tysk dubbad tv!

 


Framme i Berlin nu!
2011-08-28 / 15:36:00 / Allmänt

Guten tag gott folk!

Sitter just nu på mitt rum här i Berlin och det är jättemysigt! Föräldrarna har åkt iväg för att hämta hem barnet som har varit hos någon moster och så skulle dem åka och handla lite middag till ikväll. Så jag fick lite tid till att packa upp, gå ut och utforska området eller lägga mig och sova om jag är bakis. Är inte bakis, så tänkte göra de andra två sakerna.

Men först och främst, resan hit gick bra. Började spela ett spel på min Iphone och när jag sedan råkade dö var jag redan framme i Berlin. Alltså gick det väldigt snabbt!


Medan jag satt och väntade på att få gå ombord.

En obligatorisk molnbild!

Börjar köra in till flygplatsen

Lyckades få en bild på tv-tornet långt där borta!

När jag sedan kom ut i vänthallen stod det massa folk där. Hur skulle jag nu hitta pappan som skulle hämta mig? Då hör jag någon som ropar mitt namn och han hade precis kommit in i vänthallen själv, så tajming! (Linda han liknar den där killen som är kompis med den där kända i London, om du fattar vad jag menar ;) Trodde nästan det var hann först!!!)

I alla fall. Vi gick sedan till bilen och det tog väl 25 minuter innan vi var framme i lägenheten. Han var väldigt lätt att prata med och så även mamman som jag fick träffa när jag kom in hit. Dem verkar supertrevliga! Hon visade mig runt i lägenheten, som är väldigt stor! Alla fönster sitter typ i taket och fortsätter ner till golvet på vissa så man har fin utsikt då dem även bor på 6:e våningen! Men jag ska ta lite bilder sen så får ni se.

Men nu ska jag nog ta och packa upp lite och sedan bege mig ut på en liten rundfahrt runt kvarteret. :)

 


På Arlanda
2011-08-28 / 11:11:21 / Allmänt

Sitter och väntar på att få gå ombord på planet. Mitt batteri hann dö på datorn innan jag ens kommit ut på Internet, så får skriva från min mobil. Jag slapp betala övervikt på min väska! Såg inte hur mycket den vägde, men jag klarade mig i alla fall! Det är även första gången jag inte går in på tax free:n nu också. Jag går alltid in och köper något,men orkar fan inte släpa på allt mitt handbagage! Well, ska läsa lite Expressen nu. Dem delar ju ut det här. Vi hörs sen när jag kommit fram till Berlin. Hej så länge!

Mammas dag!
2011-08-26 / 22:23:39 / Allmänt

Har igår sagt hejdå till mormor och morfar och idag till mitt rum samt kära mamma. Det betyder att det inte är många dagar kvar tills planet lyfter!

Det är även mammas födelsedag idag så vi åt en god lunch på 32 rum och kök i Sigtuna. Mumsig fisk och skaldjursgryta med aioli och krutonger blev det för min del!



Vinterkläder
2011-08-25 / 19:27:16 / Allmänt

Håller på att packar för fullt. Har tagit fram lite vinterkläder och försöker nu även klura ut vad jag ska ta med mig för höstkläder. Vill inte få med mig allt för mycket, då jag planerar att köpa lite nytt där borta också.


Varm jacka och cashmerehalsduken åker ner i väskan i alla fall.

Ett par skitiga höstskor och ett par vinterskor har jag lyckats välja ut. Träningsskor och finare vardagsskor ska nog packas ner också.

Mina kaninvantar och ett par ullvantar får även de följa med till Berlin!

Sitter och funderar på om jag ska ta med min SATC-box. Vet ju inte hur snabbt Internet jag kommer att ha, om det går att ladda ner nya filmer och serier där borta. Den får nog följa med för säkerhetsskull!


Skolan börjar snart!
2011-08-23 / 00:55:04 / Allmänt

Hej alla!

Sitter vid min syrras dator nu. Är här nere några dagar, då jag snart åker iväg till Berlin! Eftersom klockan är efter tolv har Matilda nu blivit 8 år, så GRATTIS!!! Ska upp om några timmar och sjunga för henne och ge presenter och frukost på sängen!

Har även pratat med mamman i Berlin lite och vi har försökt boka in mig på en kurs där. Dock har det varit lite strul, då det är så pass många som vill läsa den. Hon har i alla fall lyckats och jag kommer då börja den 5 september. Ska läsa tyska fyra dagar i veckan, fyra timmar om dagen. Hoppas bara att det är en bra skola, då det kan bli rätt trist att läsa samma ämne så pass länge. Men nu har jag något att göra om dagarna åtminstone!


Fixa sig lite
2011-08-18 / 18:05:35 / Allmänt


Nu ska jag ta en välbehövlig piffarkväll hade jag tänkt. Fixa naglar, bryn och lite sådant!

En kanna Champagneté har jag kokat också!


Änglarnas stad
2011-08-18 / 16:16:01 / Allmänt

Hallå alla!

Har fortfarande inte fått min dongel, så använder mammas lite då och då.

Jag åker ju till Berlin nu om 10 dagar och som vanligt kan jag inte bli nervös. Dock tycker jag inte att det är en sådan stor förändring att bli nervös för, då jag tidigare redan bott i London och Abu dhabi.

Men jag sitter och längtar bort till USA nu, när jag borde längta till den tyska staden. Tror nog att USA är lite mera Madde. Så sitter och planerar här och det lutar mot att jag åker dit nästa höst. Jag tänker inte åka för att passa några barn, utan studera något. Det står mellan NY och LA, men tror det blir Los Angeles faktiskt.

Så vi får se hur länge jag stannar i Berlin. Lite bättre tyskakunskaper ska jag i alla fall skaffa hade jag tänkt. Men nu ska jag nog läsa lite mera bloggar från tjejer som studerar i USA, tjilivipp!

Ny design
2011-08-12 / 21:00:14 / Allmänt




Usch, ännu så länge ser det inte klokt ut här på bloggen. Försöker få till en ny design, men är svårt att hitta bilder som passar. Dem blir så suddiga när man försöker förminska dem, vilket inte är så roligt. Men nu ger jag upp för ikväll. Ska se på en välförtjänt film, så återkommer jag till headern en annan dag!


Coconut water!
2011-08-12 / 13:47:24 / Allmänt

Sitter just nu och äter lite lunch. Gjorde lax och grönsaker i ett foliepaket i ugnen. Dock glömde jag bort det så den var inne lite för länge vilket betyder: torr firre!

Har idag varit in till Gävle för att lämna in min dongel i Trebutiken och tyvärr hade de inga låneex kvar, så får gott vänta hemma i cirka 10 dagar innan jag får tillbaka min, suck!


Lunch!

Slog till på denna dricka också. Den är ju otroligt populär i USA men har ännu inte hunnit bli det i Sverige. Detta vatten är jättenyttigt och bra för kroppen, men smakar inte sådär supergott! 37 kronor kostar denna lilla, så blir ganska dyrt om man ska dricka nån liter om dagen! Men någon gång ibland kan man ju unna sig!

Jag är beroende av två saker. Grönt té och handkräm. Grönt té kan jag klara mig utan, men om jag inte har en handkräm i närheten blir jag heeelt galen. Jag smörjer mig flera gånger om dagen! Så köpte en ny hampakräm, handkrämen no.1!


Kyckling
2011-08-10 / 16:02:58 / Allmänt


Vet inte riktigt vad jag har gjort, men var och köpte en hel kyckling för fick idén att jag ska tillaga en sådan. Ska bli intressant att se om jag lyckas för vette tusan hur man gör!


Finare bilder!
2011-08-10 / 15:57:36 / Allmänt

Juste. Skrev ju innan jag åkte ner till Märsta att jag var sugen på att köpa en systemkamera och när jag väl börjat tänka på något så vill jag verkligen ha det! Så blev en Canon EOS 1100D. Har läst att den är perfekt när man ska köpa sin första systemkamera, så slog till på en sådan.

Nu kommer jag kunna ta fler och finare bilder i Berlin och då blir det lite roligare att blogga också. Innan har jag ju haft en vanlig digitalkamera eller den som sitter på min Iphone. Blev så dåliga bilder med dem, men nu jäklar ska här knäppas kort!


En kamera plus ett startpaket blev det. Den där boken nere i hörnan tipsar om hur man kan foto lite annorlunda bilder. Ska läsa igenom den och se om jag kan lära mig!

Min första systemkamera!

När jag ändå var i farten plockade jag på mig två handvärmare, en bok som jag kan läsa på flyget till Berlin och en sak som man putsar skärmar med också.


Har inget Internet och då får man hitta på andra saker att göra!
2011-08-10 / 15:41:42 / Allmänt

Gah, min dongel har gått sönder så har inget Internet för tillfället. Måste ringa till tre och beställa en ny. Man blir ju helt handikappad utan! Har i alla fall inte gjort så mycket dessa dagar som jag missat skriva. Men eftersom jag knäppt lite kort kan jag väl lika bra lägga upp dem.


Har varit barnvakt så åkte med Matilda till Sigtuna för lite minigolfspel och baka bröd al á vikingstyle!

Duktiga vi var! Honung och salt var en god kombo på mackan!

Har hittat två nya Läkerolsmaker! Samba Licorice var lite godare än Licorice Persimon, men Salmiak leder fortfarande!

Firat födelsedag har jag även hunnit med!

Jag har även jobbat några pass och eftersom det är mycket dötid där så har jag lyckats läsa ut hela Oprahboken på över 600 sidor! Dock har jag fått en annan bild av henne nu och inte till det positiva!

Druckit en massa, massa, massa och ännu mera té.

Bläddrat lite i tidningar och fått ett vykort från Budapest...

Och vunnit 420kronor på bilbingon!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0