On My way till ambassaden
2012-11-29 / 07:26:28 / Mitt liv i LA!

06.00 ringde klockan idag. Sitter på tåget just nu och ska iväg på min intervju. Håller tummarna för att jag har med mig alla saker som behövs. Blev lite krångel nämligen. I förrgår när jag skulle till banken och skriva ut kvitto på min inbetalning till ambassaden hade den redan hunnit stänga och nät jag gick igår sa hon på banken att de inte kan skriva ut något då jag betalat via internetbank (som man ej ska göra till ambassaden) så jag försökte ringa och fråga hur jag skulle göra. Dock tar inte ambassaden emot telefonsamtal utan endast e-mail, så fick gå tillbaka till banken igen och betala samma avgift igen. Alltså 1120kr. Hoppas jag får tillbaka pengarna som jag betalade första gången bara. Fick även problem med id-fotot jag skulle ta. Den fotoaffär jag gick till kunde inte ta den storleken på fotot som ambassaden kräver. Men men... Lyckades fixa det i alla fall till slut. Hoppas nu bara allt fungerar fint idag!


Inför ambassaden på torsdag
2012-11-26 / 15:59:59 / Mitt liv i LA!

Gjorde en liten to do lista för imorgon. Har min intervju på torsdag och lite som ska ordnas innan dess.


Händer inte mycket
2012-11-20 / 12:53:00 / Allmänt

Tänkte mest skriva om USA här i bloggen och eftersom det inte händer så mycket på den fronten för tillfället blir det svårt att uppdatera om det. Har varit och jobbat på en hockeymatch nu i helgen och ska imorgon ner mot Stockholm då de ringde från ett filmbolag igen. Jag ska denna gång vara med i Lukas Moodysson´s nya film. Ska bli kul faktiskt. Den kommer ut på bio hösten 2013. Den ska utspelas under 1982, så håller på att kollar runt lite här hemma om jag kan hitta några sådana tidstypiska kläder, dock utan resultat.

Brynäs - Modo. Hejar dock inte på något av lagen...

Nytt extrajobb
2012-11-16 / 13:15:41 / Allmänt

Idag har jag inte så speciellt mycket inbokat. Blir väl en ta-det-lugnt fredag med film och mys. Imorgon däremot ska jag iväg och jobba på det andra extrajobbet jag sökte förut.
 
Det roliga är att efter jag hade blivit "intervjuad" på telefon för en vecka sedan dröjde det väldigt länge innan jag fick något svar. Jag bestämde mig då för att skicka iväg ett trevligt mail till tjejen som tog hand om det hela och fråga hur det gick och visa mitt intresse. Morgonen efter fick jag ett sådant där massmail av henne där det stod att tjänsten tyvärr blivit tillsatt. Suck, tänkte jag... Men efter bara någon timme ringer hon och berättar att hon sett mitt mail och att hon tyckte jag lät så trevlig när vi talades vid i telefon och det jag skrivit. Jag kunde därför ignorera det där massmailet jag fått tidigare under dagen och vips har jag fått ett till extrajobb.

Dagens lärdom: Skicka inte bara ut ett tråkigt CV och personligt brev när du söker jobb. Försök visa ditt intresse på andra sätt också. Man måste sticka ut bland alla hundra ansökningar företagen får in!
 
 
 

Intervju bokad
2012-11-14 / 16:54:17 / Allmänt

Nu har jag äntligen fått mitt nya pass och kunde därmed boka in min intervju på amerikanska ambassaden. Den 29:e november ska jag vara där. Var lite saker jag måste fixa och ta med, så blir rätt bra med tid innan dess.

Har jobbat lite på Allt för hälsan och Mitt kökmässorna som var nu i helgen. Det var ett av de extrajobb jag sökte förut och fick. Var väääldigt mycket folk, men rätt så kul. Fick stanna kvar där efter jag slutat jobba och kunde gå runt och strosa. Fick med mig lite saker hem, som jag kanske kan visa lite senare. Jag lämnade nämligen kvar dem hos min syster då jag hade så mycket packning att bära på tåget.


Kanske nya jobb på g...
2012-11-08 / 21:21:40 / Allmänt

Skrev ju förut att jag skulle skicka iväg lite CV:n för att få något extrajobb innan jag åker. Blev dock bara att jag skickade till två företag och idag kontaktade BÅDA dem mig! Lite kul tycker jag. Håller tummarna att jag får båda jobben. Skulle vara perfekt med lite extra kosing till USA.

För tillfället sitter jag här med en kopp té och tittar på massa olika serier. Jag är ju en riktig serienarkoman och jag räknade ut idag att jag följer 88 serier!! Kan ni förstå, 88 stycken! Dock har vissa paus och kommer tillbaka nästa år, men det är fortfarande väldigt många jag tittar på. Ska sluta skriva nu och titta på det nya Criminal Minds avsnittet som kom igår. 

Trevlig kväll!
 

OBAMA FOR PRESIDENT
2012-11-07 / 20:05:10 / Allmänt

Jag är glad att det är Obama som kommer att bli "min" president nästa år! :)

Nytt pass
2012-11-06 / 17:23:00 / Allmänt

Sitter och velar här nu fram och tillbaka om jag ska boka en tid för intervju på Amerikanska Ambassaden. Såg nämligen att mitt pass går ut i september nästa år och man får inte byta pass när man väl fått sitt visum, eftersom dem sätter fast den i själva passet. Så måste kila iväg till polisen här nu och jag vet inte om jag vågar boka en intervjutid, då jag inte vet hur lång tid det tar innan jag får mitt nys pass. Det fanns ca. 15 lediga tider kvar denna månad på ambassaden och dem lär väl gå åt fort. Vill helst slippa vänta till december. Boka eller inte boka?


Papper från skolan
2012-11-05 / 19:56:15 / Allmänt

Imorse plingade Fedex på dörren och de hade med sig ett stort kuvert med papper hela vägen från USA. Där låg bland annat mitt I-20 papper, så nu kan jag boka in en intervju på amerikanska ambassaden för att få mitt visum så jag får bo lagligt i USA. Kul kul!
 
 
 

Ny design på bloggen
2012-11-04 / 18:11:20 / Allmänt

Försöker fixa designen på bloggen, eftersom den inte ska handla om mitt liv i Berlin längre. Men är så himla dåliga  på detta. Blir inte som jag vill ha det. Får nöja mig nu tills jag klurar ut hur man gör. Är ju bara massa siffror och bokstäver där i stil- och kodmallarna, blir ju helt lost, arggh!

 Min gamla design!
 

PARIS VS NEW YORK
2012-11-03 / 20:41:17 / Allmänt 
 
 
 

2,5 månader kvar!
2012-11-03 / 19:22:00 / Allmänt

Nu har jag med 100% säkerhet blivit antagen till Santa Monica College. Har varit lite att göra med ansökan och jag har fortfarande några saker kvar, men nu vet jag i alla fall att jag får gå på skolan där till vårterminen. Sååå kul! :)

Sitter för tillfället framför datorn och kollar om det finns något tillfälligt jobb (skitkul på en lördag - I know!) fram till jag åker. Jobbar som vikarie på en gruppbostad för tillfället, men skulle även vilja ha ett till jobb så man kan få ihop en rejäl reskassa att spendera borta i USA. När det gäller en sådan pass kort tid får man inte vara kräsen, så ska skicka iväg lite CV:n till ställen som anställer, så får vi se...

 
Btw, har lagt till min blogg på en statistiksida så att jag kan se hur folk hittar till min blogg. Har sett att många söker på "Plugga på Santa Monica College" på google och på så sätt kommer in här. Skulle vara kul att höra från er om ni själva ska plugga där till vårterminen. Alltid kul att prata med andra som ska göra samma sak! :)

Follow on Bloglovin

RSS 2.0