Dagis och körkort
2010-07-22 / 14:06:43 / Allmänt

Okej, nu har jag varit några dagar på dagiset där jag skulle praktisera. Det är barn i åldrarna 1-5 år som jag tar hand om och det är faktiskt väldigt kul. Dock får man ingen lugn stund då alla barn klänger på än och då menar jag ALLA. Här omdagen gjorde jag en skattkarta över hela dagisgården, då jag tänkte leka med några. Vi blev ett gäng på kanske 20 barn som var med och letade efter den skatten. De andra fröknarna hade typ inget att göra, så dem satt och tittade på i solen. Roligt hade jag i alla fall.

Något som också var kul var att jag den tredje dagen fick förfrågan om jag vill börja jobba där som vikarie. Det var ju roligt! Några fröknar hade nämligen dagen innan suttit och pratat om mig och sedan förstod dem att jag hört att det var mig det handlade om, så det skyndade sig fort att säga att det inte var något negativt utan tvärtom, att jag var bra med barnen. Så det är kul att höra. Då får jag en bra referens från dem då!

Sedan har jag även bokat en intensivkurs för mitt körkort nu den sista augusti. Två veckors plugg och körning att se fram emot. Vilket jag faktiskt gör. Var så länge sedan man satt vid skolbänken, att jag saknar det lite. Jag tycker om att skriva anteckningar, vilket jag gjort sedan jag var liten. Samlade på allt från pennor och sudd till brevpapper och linjaler i princip. Och det blir inte så mycket skriva när man inte har något skola så...

Men nu måste jag fixa i ordning mig. Ska ner till Märsta och jobba i en månad nu, puss puss!


Jag har börjat sakna London väldigt mycket nu. Jag vill tillbaka och bo på hotellet som jag gjorde första månaden där, jag vill tillbaka och råshoppa i alla grymma butiker, jag vill tillbaka och gå långa promenade runt i staden och genom Hyde Park, jag vill tillbaka och äta på alla restauranger där, jag vill tillbaka och ha sjukt roliga utekväller med alla härliga människor, jag vill helt enkelt tillbaka...


På måndag ska jag på dagis!
2010-07-09 / 16:07:01 / Allmänt

Christine   om Marknadsplaner:

åhh älskar marknader! Har varit i London men då var jag aldrig på en sån :(

Oj, det var länge sedan jag skrev det där inlägget! Men jag håller med, marknader är superkul att gå på. Man kan alltid hitta massa fynd. Synd att du inte gått på det i London, men om du någon gång åker tillbaka dit kan jag tipsa om min favoritmarknad och det är Portobello Market på en fredag! Jag säger det igen, på en FREDAG. De andra dagarna är det knappt något där och på lördagen är det antikmarknad och smockfullt med folk, eftersom turisterna får tipset att gå dit på lördagar (för det är vad alla andra gör!). Men det finns många marknader i London, så även om man inte är där på en fredag finns det chanser att gå!

Men nu till rubriken. Jag börjar på dagiset på måndag! Ska faktiskt bli kul, trots att jag missar min ledighet innan jag börjar mitt jobb. Jag har en undran bara:
Måste man ta med lunch, eller får man äta samma mat som barnen gör? :)


Ska prova ikväll!
2010-07-06 / 14:32:36 / Allmänt

Tandblekning Hemma  (rockrika24@gmail.com) om Bleka tänderna!:
Hur gick det med att bleka tänderna? funkade Simplesmile?


Jag har inte haft tid att prova än. Ska göra det ikväll. Men det tar ju ett par gånger innan det är klart, men kan ju säga om det var lätt ellet svårt att fixa med grejerna. Så jag återkommer!


Dagis
2010-07-06 / 14:29:04 / Allmänt

Skit, jag skrev ett långt inlägg, men råkade klicka bort det!

Skrev i alla fall något i stil med att jag inte uppdaterat på länge eftersom jag tyckte det var roligare att skriva när jag var i London, händer ju inte så mycket i Sverige direkt. Men har varit iväg på kryssning, jobbat och lite annat. Tänkte att jag kanske ska rikta in denna blogg mer på Au-Pair och USA eftersom det är dit jag snart ska åka. Kan ju hända att ett och annat inlägg som inte rör det slinker in också.

När det kommer till Au-Pair så håller jag fortfarande på med min ansökan. Måste ju ha barnerfarenhet, vilket jag har, men det måste vara utanför familjen. Därför har jag sökt till ett dagis här jag bor och när jag kollade min mail imorse hade jag fått svar och kan eventuellt komma redan nästa vecka. Dock jobbar jag snart på mitt andra jobb också, men kan ju åtminstone jobba två veckor i rad nu vilket räcker för mig. Hoppas bara att det gör det för dem! Så håller tummarna!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0