Plugg inför högskoleprovet
2012-10-25 / 15:56:18 / Allmänt

Ska göra högskoleprovet nu på lördag. Har inte gjort den tidigare, så vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Antar att det blir en lång dag...


Tänkte sätta mig och träna lite nu på gamla prov. Orddelen, svenskan och engelskan kan jag väl inte förbättra så speciellt mycket,  men matten kan jag försöka finslipa. Försöka komma ihåg alla olika uträkningar och grejer.
Sitter dock och skjuter upp allt hela tiden. När man väl behöver göra något hittar man på så mycket annat som är viktigare. Städa rummet, laga mat, ringa folk, boka resor. Bokade nämligen en resa för mig och min systerdotter nyss till Tallin. Får väl se det som en belöning för pluggandet. 
 
Så - dags att begrava huvudet i mattetermer!


Casting idag!
2012-10-23 / 20:34:02 / Statist och filmjobb

Var på min allra första casting idag inför en reklamfilm. Måste säga att det gick ganska bra. Var där hela 2,5 timmar innan utsatt tid, så var först in i rummet och bli filmad. Fick ett manus att lära mig utantill, men hade typ bara 1 minut att läsa den, då jag var tvungen att fylla i ett annat papper, så fick helt enkelt improvisera och hitta på egna repliker. Visste ju vad dem ville få fram med hela scenen, så kände att det var bättre att improvisera än att säga att man inte kan manuset och måste börja om hela tiden.

Killen som filmade sa i alla fall att jag ska vara otroligt nöjd med min första provfilmning, så får se om jag hör från dem sen då. Men vem får en roll på sin allra första provfilmning? Men håller tummarna!


Statist, javisst!
2012-10-16 / 12:24:00 / Statist och filmjobb

Fick ett mail från Santa Monica College igår att jag blivit preliminärt antagen. Nu behöver dem bara ett papper från CSN som kan bevisa att jag får pengar för studiemedel, så ska allt vara klart! Hoppas CSN skyndar på lite. Så himla tråkigt att behöva vänta på allt.

Idag ska jag ta mitt pick och pack och åka ner till Stockholm. Blev för ett tag sedan medlem på två statistsidor och trots att det finns flera tusen medlemmar där har min telefon ringt några gånger med jobb, vilket är kul!
Har tyvärr varit sjuk i lunginflammation en längre tid, så har varit tvungen att tacka nej. Men nu är jag frisk och imorgon ska jag vara med som statist i en engelsk serie som BBC spelar in i Stockholm.
Förra gången jag var statist var det för en svensk serie, Familjen Holstein-Gottorp, som kommer visas på tv4 nu till våren! Det var verkligen superkul att vara med. Fick ju komma tillbaka dit och vara med ytterliggare en gång. Om de tar med dem scener jag filmade för, kommer jag nog synas rätt bra i tv:n!

Tror denna serie kommer vara väldigt rolig. Jag kunde inte sluta skratta själv när jag var där borta och tittade på när de spelade in.
 

Update i ansökningsprocessen
2012-10-14 / 18:22:12 / Allmänt

Tänkte ta en uppdatering om vart jag ligger i ansökningsprocessen till Santa Monica College. Har skickat iväg alla papper och betalat ansökningsavgiften till skolan och väntar nu på ett papper från dem som jag ska skicka till CSN för att få bidrag till studierna. Lite segt går det, men den borde komma vilken dag som helst nu.
 
Håller även på att kolla igenom kursutbudet på skolan. Måste nämligen välja några units att läsa redan nu och sedan resten väl på plats. Lite svårt att välja bara, finns ju tusentals!

Tänk att jag kanske går omkring här om ett halvår!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0