Jobbet
2009-11-30 / 23:51:05 / Första tiden i London

Linda om LONDON VS SVERIGE: NATTETID:
Vill höra hur det gått första dagen på jobbet? :) Kom nyss hem från pysslet här haha
Åh, pysslet, jag saknar!

Ja, som sagt. Idag var det min första arbetsdag på nya jobbet. Alltså, min andra första arbetsdag på två veckor. Förra gången jag kom hem från arbetsdagen kände jag på direkten att det inte var något jag ville göra, men nu har jag inte den känslan. Visst, det var tråkigt vissa stunder då man inte hade något att göra, men det funkade i alla fall.

Jag började alltså klockan 15 och även om det är en rejäl sovmorgon fick jag stressa till tåget. Kom i alla fall lite för tidigt till jobbet så satt utanför och väntade. Först fick jag nya arbetskläder som jag ska ha på mig. Ett par jeans och en tröja, resten får jag lite senare, eftersom det inte hade något inne för tillfället. Jeansen gillar jag faktiskt men tröjan, nja... Tror de var värda kanske 2000kr eller något?

Har i alla fall fått testa på olika saker idag. Man byter varje timme och mitt schema idag var Woman, Front Section (alltså framme vid entren), Men, Changing room, Break, Woman, Woman och Closing time. Jag ska alltså kolla att alla kläder är bra, hälsa på kunder, hjälpa dem och lite sånt som man gör i en butik. Inte dökul och inte dötråkigt! Roligast var nog faktiskt att jobba på Killavdelning då alla killar jämt ska skämta och att man faktiskt får en chans att hjälpa dem(kvinnorna säger alltid "jag bara tittar").

Breaken jag hade var 30 minuter lång och jag åt alltså då middag och läste lite tidning.


En kycklingnågonting Burrito, vatten och...

... en fruktsallad!

I morgon jobbar jag samma tider och det ska tydligen komma någon BIG BOSS, så gäller att sköta sig!


LONDON VS SVERIGE: NATTETID
2009-11-29 / 14:43:50 / LONDON VS SVERIGE

Var häromdagen ganska uttråkad och bestämde mig för att gå ut och gå och checka London nattetid. Det märktes knappt att det var natt, utan folk och bilar körde runt som vanligt. Visst, Oxford Street var lite mindre trafikerad, men annars var allt som vanligt. Folk jobbade inne i affärerna med att fylla på varor och juldekorera. Man lagade lampor som slocknat i allt julpynt. Så det gillar vi! Hatar att gå omkring i tråkiga städer som somnar efter 19-21.
Igår var det nästan mer folk ute klockan 03.30 på natten än vad det är på dagen, sjukt!

London vinner och det står nu 4-3 i LONDON VS SVERIGE


Update på vad jag gjort den sista tiden
2009-11-29 / 13:11:31 / Första tiden i London

Har inte blivit så mycket skrivet den sista tiden eftersom jag alltid har haft något att göra. Jag kan inte heller komma ihåg allt jag gjort men ska försöka.
I fredags var jag ju på intervju och fick jobbet, yeey! Efter det åkte jag hem tillbaka till hotellet och slappade, tror jag i alla fall.
Igår så ställde jag klockan på 08.00, eftersom de serverar frukost i restaurangen till 09.00 här på hotellet. Dock vaknade jag 8.45 så det var bara att klä på sig och fort springa ner. Jag beställde en engelsk frukost, då alla tjatar på min om att jag måste testa det. Tog faktiskt en engelsk frukost i Turkiet en gång och det var bara champinjonerna som åkte ner. Men den jag fick igår var väldigt god. Dock vågade jag inte testa korven. Så modig är jag inte än. Snackade lite med kocken nyss och han sa att han gör den på något speciellt sätt, utan massa fett och skit, kanske därför det var gott?

I alla fall. Jag gick sedan upp till mitt rum och Sara till sitt och vi fixade i ordning oss. Vi hade planer på att gå på marknaden i Notting Hill eftersom det var lördag. Dock var jag först tvungen att gå tillbaka till mushotellet och hämta mitt smink som jag glömt där under sängen. Sedan tog vi en promenad från hotellet och när vi kom fram var det otroligt mycket människor. De säljer allt mellan himmel och jord där. Gasmasker, smycken, pälsar, antika möbler, mat och grönsaker t.ex. Vi bestämde oss för att äta något innan vi började shoppandet och när vi sitter på restauranger ringer Saras telefon och det visar sig att hon ska jobba. Så det var bara att hoppa på bussen och åka mot Kensington High Street.


Vi åt på någon restaurang med rotfrukter och kyckling!


Gick inte att rotera bilden!

Där gick jag runt i lite affärer för att leta efter ett par partyskor, men hittade inga. Köpte några strumpbyxor och hoppade sedan på en dubbeldäckare mot Oxford Street. Det var så mycket bilar, så tror resan tog ungefär 50 minuter, att åka runt halva Hyde Park. Jag kom i alla fall fram till slut och hittade ett par skor.


Svar på kommentar
2009-11-28 / 22:31:07 / Första tiden i London

Fick en kommentar av min kära mor som jag tänkte svara på:

Mor om Jobb!:
Ja du får väl skaffa en katt ifall dom dyker upp igen dom där söta bollarna. Ja nu får du lägga dig i tid när du ska jobba. Inget slarv med tiden. viktigt!!!!Kraaaam


Behöver inte lägga mig i tid,  i alla fall inte nästa vecka eftersom jag jobbar så sena dagar.

Mån: 15-21.30
Tis: 15-21.30
Ons: Ledig
Tor: 16-22.30
Fre: Ledig
Lör: 15-21.30
Sön: 12-18.30

Har jag sagt att jag älskar sovmorgnar?!

Jobb!
2009-11-28 / 02:41:08 / Första tiden i London

Trots musrummet så har denna dag varit bra. Gick till intervjun klockan 18 och det var på rätt ställe jag hamnade. Trodde faktiskt att det skulle vara en intervju med frågor  men han hade tydligen redan bestämt att jag fått jobbet så han gick mer igenom vilka tider jag ska jobba nästa vecka, vad lönen ligger på, alla förmåner och vad dem anser viktigt på detta jobb. Jag kände direkt att YES, nu har jag fått det jag vill. Först och främst är det i en klädbutik jag ska jobba. Sedan är lönen okej + att jag vissa dagar får dubbellön, vilket inte många jobb har här. Sedan får jag 50% off på allt jag vill handla i butiken och på måndag ska jag få kläder gratis som jag kan använda när jag jobbar eller på fritiden. Det var typ ett par byxor, två tröjor, en jumper, något mer och en klänning. Sedan får jag nya kläder var tredje månad!

Träffade även en kille som också jobbar där och han var störtskön, så vi babblade på. Sedan fick jag veta att det är en tjej från Sverige som är 20 som också jobbar där, kul! Han sa att om jag sköter mig bra kan jag jobba upp mig och kanske även få sköta en egen butik senare, eftersom detta märke ska expandera stort i London nu i framtiden, så vi får se! Just nu är jag bara glad att jag fått ett jobb jag faktiskt VILL ha till skillnad mot restaurangen. Ångrar inte för en sekund att jag sa upp mig. Kände på mig att jag skulle hitta något bättre, bara man försöker!


Jäklar vilken dag!
2009-11-28 / 02:29:14 / Första tiden i London

Först vaknade jag halv 11 när jag skulle checka ut 11. Hoppade fort in i duschen och var klar vid 13.30. Alltså 2,5 timmar försent. Inte för att de bryr sig så mycket här på hotellet, vilket jag tycker om! Fick i alla fall ta mina väskor, som från börjar var tre och nu är 5, och vandra vidare till ett annat hotell på gatan. Hade inte varit där tidigare men det var det enda stället jag kunde hitta rum på i närheten av mig. Ett som jag skulle dela med 5 andra tjejer. När jag steg in i mitt rum dog jag nästan. Så mycket saker överallt, skitigt och hur äckligt som helst. Jag som precis duschat kände mig genast skitig igen. Gick i stället ut med Sara som skulle köpa lunch och jag behövde köpa vatten (har bara druckit ca. ett glas vatten under min tid här i England, + alkohol så min kropp var otroligt uttorkad). När hon senare åkte iväg till jobbet gick jag motvilligt tillbaka till mitt rum och satte mig i sängen (kan det ens kallas säng?) Helt plötsligt ser jag något som fort springer över golvet och ni som känner mig vet hur jäkla äckligt jag tycker det är med kackerlackor och småkryp. Jag börjar även höra hur en påse under min säng prasslar. Sitter där med alla mina saker uppslängda på stora väskan och typ skakar som ett asplöv. Vill springa ut ur rummet men kan inte eftersom jag inte vågar sätta ner foten på golvet. Lyckas i alla fall göra det till slut och då ser jag hur en mus springer över golvet igen. Springer fort ut ur rummet och dörren låser sig. Nycklarna kvar där inne. Går ner till receptionen och säger att jag inte vill på kvar på ett sådant äckligt ställe och beger mig ut för att leta något nytt. Hittade som tur var, eftersom det är fredag, ett rum på samma hotell som Sara är på och det är musfritt och jag behöver inte dela rum med några tjejer! Slutet gott allting gott!


Mus i mitt hus. Ryser fortfarande när jag tänker på det!


LONDON VS SVERIGE: HUSEN
2009-11-26 / 18:34:15 / LONDON VS SVERIGE

Okej, nu har det kommit till husen. Här i London är inget hus den andre likt. Det vissa med massa konstiga färger, viktorianska, vanliga, radhus, höghus m.m.
Om jag är ute och går i Stockholm så lägger jag knappt märke till husen just för att de är så tråkiga. Här upptäcker man alltid något nytt och önskar att man haft en kamera för att kunna knäppa kort på dem. Några har jag i alla fall lyckats få med på bild.

London vinner så 3-3 i LONDON VS SVERIGE


I SOHO hittade jag detta fina hus. Vill också ha ett blommigt när jag blir stor!

Detta hus skiftade svagt i färgerna, rosa, grönt och gult!

Ett pampigt hus i Notting Hill!

Portobello Road!

Såg ett helt hus i denna färg en gång!


Trött och ont i foten!
2009-11-26 / 17:03:55 / Första tiden i London

Ligger nu här i sängen och vilar. Har så himla ont i foten att jag knappt kan gå. Satte på mig mina skor i morse och de åkte av lika fort. Jag som hade planer på att gå till banken och sedan åka till Kensington och kolla jobb. Jag lyckades i alla fall halta iväg till Oxford Street och banken med hjälp av mina fula UGGisar. Utan dem hade jag inte kunnat gå utanför dörren. Dock blev det inget Kensington för hittade inte rätt buss, så gick tillbaka till hotellet.

Har precis legat och tittat igenom massa bilder och åh vad jag saknar mina små änglar. Har ju massa kort på er alla, så det gör att man kan stilla längtan efter er lite!


I'm back!
2009-11-25 / 17:21:48 / Första tiden i London

Så, nu har jag gått runt och delat ut lite CV:n i Westfield Shopping Center. Lämnade även tillbaka min skåpnyckel till restaurangen och kände i alla fall att det skulle bli lite tråkigt. Dem sa att jag var välkommen tillbaka om mitt nya jobb(som jag sa att jag fått för att ha en bra ursäkt) inte skulle funka. Bra att veta, men nej tack. Jag är ingen restaurangmänniska!

Precis när jag sätter fotet innanför mitt rum här på hotellet ringer min mobil. Jag svarar och förstår inte riktigt vad killen som ringer säger, för han mumlar. Fick i alla fall till slut veta att jag har en intervju på fredag klockan 6 (tror jag?!). När jag lade på hade jag frågat om namnet på affären två gånger, men inte uppfattat det. Kunde ju inte göra det igen då han undrade om jag inte kommit ihåg att jag precis varit där. "Jo, i Westfield, jag kommer ihåg sa jag!" haha

Checkade i alla fall numret med affärerna i gallerian på Internet och kom fram till att det var en klädaffär som heter Desigual. Jag förstod nästan att det var den i alla fall. För jag fastnade vid kassan och stog och pratade med dem lite. Det sa helt enkelt klick, haha! Tror även att det jobbar en svensk tjej där, så det kan vara kul!


Ingången i Westfield!

De är kända för sitt speciella mönster!


Det kanske blir en klädaffär i alla fall! :)


Ut på stan
2009-11-25 / 12:35:13 / Första tiden i London

Okej, nu har jag ringt och sagt att jag inte ska fortsätta på jobbet och det verkade okej. I denna stad hoppar folk på och av lika ofta som de byter underkläder. Måste dock åka tillbaka till jobbet och lämna in nyckeln till mitt skåp. Tänkte då passa på att dela ut CV:n i alla klädaffärer som finns i gallerian. Finns så otroligt många! Ska sedan hoppa på tuben och åka mot Kensington High Street och titta lite där.

Bokade även in en natt på detta hotell till fredag och två nätter på ett annat hotell här i samma hus och sedan tillbaka till detta hotell på söndag. Fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden!

Men nu ska jag fixa i ordning mig och bege mig ut. Måste förbi banken också kom jag på eftersom jag ska fixa så att jag kan föra över de pengar jag har på mitt svenska konto till detta engelska. Ringa om en intervju gällande NI-nummer ska även göras!


Får se om det nappar här i Kensington då?


LONDON VS SVERIGE: AFTER WORK
2009-11-25 / 11:59:08 / LONDON VS SVERIGE

När jag igår slutade efter mitt första pass på jobbet tänkte jag och Sara göra något väldigt engelskt, gå på after work! Här i London är det väldigt vanligt att man jobbar otroligt mycket och för att få tid att träffa vänner och lugna ner sig brukar man ofta gå ut och ta ett glas öl m.m. Många pubar stänger därför runt 11-tiden.

Så vi gick runt och letade och hittade en liten pub i närheten av vårat hotell. Proppad med folk på en tisdag. Kostymnissar blandat med vanliga. Vi beställde in en öl (tyvärr förstörde jag traditionen med att beställa en Bacardi) och satte oss ner och snacka.

Gillar att man kan gå ut efter ett jobbigt arbetspass och bara träffa folk, för att sedan åka hem, sova och åka iväg till jobbet igen, så London vinner denna omgång.

2-3 till Sverige i LONDON VS SVERIGE!


En liten bild på Sara från igår!


Update
2009-11-25 / 11:51:08 / Första tiden i London

Skrev inget igår förtutom på morgonen eftersom jag hade fullt upp hela dagen. Började nämligen min första dag på jobbet igår och det gick väl helt okej ska man väl säga. Vissa saker flöt på, andra lite mindre. Man märker i alla fall skillnaden på jobb här i London än i Sverige. Här är det jobba, jobba, jobba som gäller!
Jag jobbade drygt 8 timmar igår och på dem hade jag rast 30 minuter, vilket betyder 20 minuter eftersom man ska stå i kö och beställa sin mat.

Och på morgonen gick allt fel, som bara kunde gå fel. När jag skulle sätta på mig de skor jag fått låna av Sara kände jag av ett skavsår på foten och tänkte att jag får ta ett par andra skor till jobbet och byta väl där. Helt enkelt slita sig genom dagen med en ond fot och för små skor. Eftersom denna restaurang ligger i ett köpcentrum så ligger det även massa affärer runt, men även de öppnar 10.00. När jag kom fram till min restaurang var inte chefen där och en annan arbetare sa att jag kunde springa iväg och köpa nya skor. Så jag hittar en skobutik, väntar på att dörrarna ska slå upp vid 10, men nej, dem sitter bara kvar där inne. Tiden gick och jag sprang vidare till nästa affär. Hittar ett par skor snabbt, ska prova dem men de hade blandat två olika storlekar i fel kartong. Tiden går och jag väntar på att killen ska hämta nya på lagret. Han kommer med ett par nya skor, som nu är för stora, men bestämmer att jag tar dem i alla fall. Han säger att han ska gå och kolla på lagret en gång till om det finns i min storlek, tiden går och han kommer tillbaka tomhänt. Jag går till kassan med mina skor och ska betala, men den funkar inte. Då kände jag bara att jag ville slänga skorna i ansiktet på kassören. Fick till slut mina skor betalda och kunde sedan börja jobba.

Men på kvällen när jag skulle sova ekade bara en mening i mitt huvud "jag vill inte jobba där". Så pratade med min magsjuke syster i Sverige och en sak hon sa fick mig att bestämma mig, "du åkte till London för att ha kul". Jag tänker alltså idag ringa och säga att jag inte ska jobba kvar. Det enda pissiga är lönen. Den är högre på detta jobb än vad många andra har. Men man kanske ska trivas med det man gör också?

Långt inlägg, hatar långa inlägg! haha


Nu jobba!
2009-11-24 / 09:56:23 / Första tiden i London

Nu ska jag strax kila iväg till tåget. Hoppas jag har tänkt på allt bara, upp med håret, bort med smycken, rätt kläder och inget nargerlack. Juste, måste ta med mig mina kontouppgifter också!

Eftersom det kom så  plötsligt så var jag ju tvungen att låna t-shirt och skor av andra och t-shirten är för stor medan skorna är för små! Hoppas det går bra i alla fall och att jag får tid på lunchen att kila iväg och köpa nytt. Har suttit och kollat på lite gympaskor jag skulle kunna tänka mig.


Dessa kanske, eller i någon annan färg?


Sova
2009-11-24 / 00:34:53 / Första tiden i London

Så nu är klockan snart 12 här och jag har suttit och fixat med mina kort. Har ett bankomatkort och ett VISAkort och jag har fått två koder skickade till mig, men det står inte vilket kort dem hör till. Så man får väl helt enkelt pröva sig fram och hoppas att det inte blir spärrat!

Nu ska jag i alla fall sova. Tror jag ska gå upp 8.00 imorgon och komma lite tidigare till jobbet. Vågar inte lite på t-banan vid den tiden på morgonen, då det säkert är många som åker.

God natt alla och önska mig lycka till imorgon första dagen på jobbet!


Här kommer jag att komma ut imorgon, gå höger sedan är jag framme!


Nothing Hill och Camden!
2009-11-23 / 22:29:00 / Första tiden i London

Idag mötte jag uppe Sara från Sverige i Nothing Hill. Vi gick genom Portobello Road och det finns så många små mysiga hus och affärer där. Såg flera antikbutiker som säljer inredning och man vill ju bara köpa, köpa, köpa!

Sedan hoppade vi på en dubbeldäckarbuss och fick som tur var en plats högt upp, längst fram! Så vi åkte när det var ljust och kom fram till Camden när det var mörkt. Så man såg lite mer än när man åker t-banan. Men vi gick inte runt så mycket i Camden, men det jag såg gillade jag. Vi gick nämligen in på en kinesisk restaurang som var väldigt bra. Buffé med alla olika bord!

Aja, nu ska jag hoppa in i duschen, köpe såndär Tresemme Heat Defence Styling Spray så nu ska mitt hår förhoppningsvis vara fint när jag går till jobbet!


I Camden!

Ett hus i Nothing Hill!


JAG FICK JOBBET!!!
2009-11-23 / 21:49:12 / Första tiden i London

Idag fick jag samtalet, jag fick jobbet på restaurangen!! Börjar redan imorgon kl.10.
Jag ska ha två dagar då jag får gå igenom allt och den tredje dagen får vi träna på det jag behöver träna på. Vad roligt! Det finns så många jobbmöjligheter här om man jämför med Sverige!

Dock har jag inga träningsskor som man ska ha imorgon, så fick låna det av Sara (som btw redan fått två intervjuer och hon kom igår!). En vit t-shirt hade jag inte heller någon, som var ren i alla fall. Så fick låna det av en annan tjej här på hotellet, haha! Tur att man kan låna av varandra då :)

Dock funderar jag fortfarande på vad jag ska göra med jobbet som jag ska på på onsdag. Kanske man kan prata med dem och säga att man är tillgänglig på vissa events? Får maila han och fråga.

Sedan fick jag alla lösenord m.m. idag så nu har jag VISA-kort som fungerar.

Nu när jag har jobb är det väl dags att börja jaga lägenheter. Men det känns som att jag vill bo kvar på detta hotell. Jag trivs väldigt bra här. Som nu t.ex. kom dem ner och lämna post till mig. Bra service! En liten rolig sak är att killen som jobbar här tror seriöst att Dolph Lundgren från Rocky är min pappa, haha!


Är Dolph och jag lika?


Jobberbjudande
2009-11-23 / 14:07:10 / Första tiden i London

God morgon!
Idag var det dags att byta rum igen, så nu är jag tillbaka i mitt kära rum 1, yeey!
När jag satt här med datorn ringde min mobil och jag trodde att det var från jobbet jag var på intervju i fredags men det var någon annan. Det var nämligen ett nytt jobberbjudande. Så bokade in en tid att gå på deras training på onsdag, så får vi se hur det går. Detta är att man ska servera på olika events t.ex. fester, filmpremiärer och de har även serverat på VMA. Så måste införskaffa lite serveringskläder. Byxor har jag redan men en vit långärmad tröja och svarta skor.Idag ska jag nog åka till Nothing Hill och möta upp en tjej på fika eller något. Synd bara att det inte är lördag eftersom det är då det är Portobello Market. Men man kan kanske leta upp den kända dörren från filmen Nothing Hill!


Den blåa dörren ska jag leta efter!


LONDON VS SVERIGE: ÖVERGÅNGSSTÄLLEN
2009-11-22 / 18:11:47 / LONDON VS SVERIGE

Nu har jag bara skrivit saker som är positiva för Sverige, så måste göra något gott för London också. Det jag har märkt här i London är att många övergångsställen saknar trafikljus. Det finns bara för bilar, men inte för oss trafikanter. De övergångsställen som däremot har trafikljus är det i alla fall ingen som bryr sig om. Man springer över gatan när det blir en lucka. Även folk som går med kryckor eller åker rullstol, vilket gör att dem är lite segare på att ta sig fram, rullar ut på gatan. Så man får höra mycket tutande här i staden. Men jag som hatar att stå och vänta på att en lampa ska byta färg tycker detta är positivt. Det går ju så himla mycket fortare! Så...

1-3 till Sverige i LONDON VS SVERIGE!


Seeeg dag!
2009-11-22 / 18:09:51 / Första tiden i London

Nu är klockan 17 typ och jag är fortfarande kvar inne på mitt hotellrum. Har varit en seg dag och har bara legat och kollat på film. Men det är söndag, så då får man vara trött!

Ska nog i alla fall fixa i ordning mig snart och gå ut. Behöver luft! Kanske ska gå förbi Hyde Park eftersom dem har den där Winter Wonderland! Vi får se people, nu ska jag i alla fall äta :)


Hyde Park!


Ett inlägg till Emilia och Matilda! <3
2009-11-21 / 17:22:33 / Första tiden i London

Hej bäbisar!
Hur är det med er då? Saknar ni er favoritmoster? Vet ni var jag har varit någonstans? På den där stora leksaksbutiken Hamley's som har 7 våningar med bara leksaker! Det var jättestort! Ni får tjata på mamma och pappa så att ni kan komma hit snart. Då kan vi åka dubbeldäckarbuss, köpa massa kläder och leksaker och leta efter Mr Bean! Ni skulle nog tycka att det är jättekul här!

Juste, vad önskar ni er i julklapp då?! Skriv en heeeeeeel önskelista till mig så får vi se vad som kanske dyker upp hos er!

PUSS, JAG ÄLSKAR ER MASSOR!!! PUSSA LILLA VICTOR FRÅN MIG OCKSÅ!

Och Matilda, du har väl gett filmen till Emilia nu? Det är hennes tur att ha den! :P
Natural History Museum
2009-11-21 / 17:08:56 / Första tiden i London

Var tvungen att checka ut från mitt hotell idag vid 10.45 och checka in på nästa vid 13.00 så tänkte turista lite där emellan. Blev att jag gick mot South Kensington och på vägen dit genom Hyde Park. Folk är ute och springer i linne och shorts och jag själv hängde jackan på armen och gick i T-shirt. Det är väldigt varmt här. Känns inte som slutet på november!

I alla fall. Blev att jag gick in på något museum. Det stod nämligen en lång kö med folk utanför ingången, så det kändes turistigt och bra. Museumet var typ Naturhistoriska museet eller något. Utställningarna handlade om vulkaner, jordbävningar, stenar, fåglar och jordens skapelse. Det ända roliga enligt mig var när man fick stå i ett rum som var utformad som en kinesiskt matbutik. Samtidigt fick man kolla på tvskärmar där det var tv-övervakning av en riktig butik i Kina. Man fick då följa allt i butiken medan en jordbävning skedde. Det kändes mer äkta då rummet man själv stod i började skaka och låta, som att man var med om det själv.


Rulltrappan upp!

En monitor över de senaste dagarnas jordbävningar. I Sverige ingen, i England 1.

Massa tråkiga stenar att titta på!

Dessa stenar var väl lite roligare, fanns även massa dyra ringar!Igår...
2009-11-21 / 16:51:58 / Första tiden i London

Eftersom jag inte hade något Internet på hotellet igår ville jag inte bara sitta och glo in i väggen som en tråkmåns. Satte därför på mig skorna och gick dit näsan pekade. Blev först den gamla vanliga vägen till Oxford Street. Väl där började jag svänga in på smågator och gick lite huller om buller. Kände efter ett tag att jag nog skulle tagit med mig kartan, eftersom jag var ute och gick i typ 5 timmar. Vissa gator gick jag på två eller tre gånger! När jag sedan förstod att jag var långt ifrån mitt hotell var det bara att försöka se London uppifrån och gå åt det håll hotellet låg.


Astrid, this one is for you! Fast du kanske inte gillar Oasis längre?
Väldigt mycket olika julbelysningar här som är fint när det är mörkt ute!

På Carnaby Street!

Gick runt i SOHO och hittade Beyond Retro. Precis som i Stockholm är det mesta skit, men man kan hitta guldklimpar, i detta fall massa fina pälsar!

Ett suddigt Chinatown! (Måste köpa en kamera, kan inte fortsätta använda mobilen!)

Mycket folk vid Piccadilly Cirkus!

Den populära fontänen!

Gick även runt på lite andra ställen, men blev inga bilder tagna. När jag väl kom tillbaka till hotellet blev det filmdags. Har inte sett på film alls här i London så det blev några stycken!


Nu har jag Internet igen!
2009-11-21 / 16:26:50 / Första tiden i London

Var ju tvungen att byta hotell igår eftersom det jag tidigare bott på inte hade något ledigt rum för natten. Det andra hotellet tog 5 sekunder att gå till, så det var nära, men släpa tunga väskor har jag fått göra i alla fall. Det andra hotellet gillade jag inte alls. Jag betalde för att få en enmanssuite, men det var ganska fult i alla fall. På toan vågde jag nästan inte gå eftersom någon hade lämnat fönstret öppet och det kröp två sniglar utan skal i taket och på golvet! Det värsta var även att det inte hade WIFI, så inget Internet. Köpte därför tid vid deras dator men tangentbordet funkade inte. Inte för att då kostade så mycket, men de ville inte heller ge pengarna tillbaka. Aja, nu är jag tillbaka här på mitt vanliga hotell!

Juste, hade intervjun igår också. När jag satt på t-banan på väg dit var jag åter igen inte nervös. Trodde inte intervjun skulle gå så bra, eftersom jag t.o.m. glömde bort vad det var jag egentligen sökt till, haha! Men den gick faktiskt riktigt bra. Samtalet flöt på och han tyckte jag skulle passa bra att jobba där. Dock kunde han inte ge mig ett direkt svar, eftersom han fortfarande hade en person kvar att intervjua. Men jag får reda på måndag!

Jag firade efteråt med att köpa en tröja (även om jag inte får jobbet så klarade jag av intervjun bra, så det kan firas!), typ mitt första plagg här i London om man inte räknar jackan. Förstår inte hur man kunnat håll sig. Man blir typ kär 50 gånger om dagen här, finns så många snygga skor!

Aja, ska sätta in bilderna i datorn nu snart och sedan uppdater lite mer. Har gjort ganska mycket dessa två dagar!

Kan väl åtminstone vissa dåliga bilder på min fula suite!


När man kan kom ner för trappan hade vi en hall. Det var mitt rum och två andra suiter (fast en var obebodd tror jag) som fick dela på denna hall!

Mitt rum!

Hatar sådana där (furu?)möbler, usch! Plus att denna säng var den hårdaste säng jag suttit i. Sov dock inte i den!

Den lilla sängen var mjukare. Kolla benet på stolen, helt vikt!

En garderob som knappt gick att öppna eftersom sängen var i vägen fanns också!

Det enda tecknet på att det var en suite jag bodde i finns här, en Monettavla! (haha)


Fredag!
2009-11-20 / 11:49:34 / Första tiden i London

God morgon!
Sitter nu här och äter frukost. Ska börja packa mina väskor, för ska checka ut om 20 minuter. Men tror inte det är så bråttom, måste fixa i ordning mig också. Känner att jag börjar bli lite nervös inför intervjun. Äntligen! Trodde inte att jag kunde bli nervös längre. Var inte nervös alls när jag åkte hit till London, lugn som en filbunke.

Imorgon ska hela Hyde Park förvandlas till ett Winter Wonderland med olika attraktioner. Marknader, mat skridskoåkning m.m. Så planerar att gå dit med några. Kan ju vara kul att hitta på något som inte rör jobbletande och banksaker!


Det ska vara större i år än tidigare!


Nytt jobberbjudande!
2009-11-20 / 00:17:06 / Första tiden i London

Okej, ska gå och lägga mig nu, eftersom jag ska upp imorgon och byta hotell. Skönt bara att det andra hotellet ligger 7 sekunder bort i samma hus! Men jag måste checka ut från mitt nuvarande rum 11 imorgon och checka in på det andra hotellet vid 2. Ganska mycket dötid med andra ord, men de är så snälla här på hotellet så man kan hänga med dem, haha! Man springer mellan rummen och babblar på med folk, lite kul faktiskt! Det är flera som åkt hit själva precis som mig för att leta jobb och boende.

På tal om jobb har jag nu fått ett annat erbjudande. Dock är det ett nannyjobb, kanske inte det jag längtar efter, men det är ett jobb + boende. Ska vara i ett lite finare område här i London, men det ligger i zon 4 så en liten bit utanför city. Tvivlar lite över detta, eftersom jag vill ha storstad så fort jag kliver utanför dörren. Men man kan alltid åka dit och hälsa på i helgen och se vad det är för område och familj. Den jag i så fall ska ta hand om är en liten flicka på 2 år och jag kommer att bo med henne och hennes mamma. Det som lockade dem måste varit när jag skickade den vackra bilden på mig från studenten, haha!

Men vi får se. Nu ska jag fixa lite med mina väskor, sedan ska jag sova. Måste försöka plugga lite inför intervjun imorgon också. Men det känns som att det kommer skita sig, haha!

Well, well, nu är det borsta tändernadax!


Maat!
2009-11-19 / 17:36:34 / Första tiden i London

Min mat har tagit slut. Jag har bara bananerna och halva påsen med morötter kvar. Men är inte sugen på det så sitter nu och väntar på den spanska tjejen så jag kan tvinga med henne och gå och handla med mig! Men hon är på någon intervju eller nåt. Aja, bara att sätta och vänta vackert!

Hittade en bild som jag måste tagit på trappan ner till där mitt rum ligger här på hotellet. Det är fem våningar högt, ingen hiss och små smala, branta trappor. Tur att jag inte fick ett rum högst upp då! Var en himla kamp att få ner alla mina tunga väskor bara för denna trappa. Förstår dock inte hur jag ska få upp dem igen imorgon. Ner kunde dem rulla lite lätt medan jag flög efter, men mina armar är inte starka nog för att bära dem, samtidgt som jag måste hålla kolla på trappstegen och mina fötter!


Haha, vad skitigt det ser ut. Förstår inte varför man har mattor inomhus sådär. Så himla äckligt! De andra trapporna som går upp är åtminstone fina.


Frukt på gatan
2009-11-19 / 17:23:46 / Första tiden i London

Jag gillar frukt men om det är någon frukt jag inte skulle kunna äta är det den som säljs på gatorna här. Mitt i de stora trafikerade gatorna ligger frukten framme hela dagen lång. Folk som går förbi, bilar och bussar som får stå på och bolma ut avgaser medan köerna sakta ringlar framåt. Nej, fy vad äckligt! Det lär ju vara mer avgaser på fruken än vad det finns vitaminer i dem!


Här på Oxford Street!


Pengar
2009-11-19 / 16:11:23 / Första tiden i London

När man är i affären och ska betala så måste jag alltid stå och läsa på småkronorna hur mycket dem är värda. Jag har inte lärt mig storleken och formen på de olika valutorna, men satt här nu och försökte plugga in det. Får se om det hjälpte något senare.

Räknade också ut att jag gjort av med drygt 3000 kronor denna tid jag varit här, vilken inte är sååå mycket. Jag har ju betalat boende tills på onsdag, en ny mobiltelefon, tåg och busskort, en jacka, lite mat, utskrivning av papper (som gick på typ 130kr - dyrare än i Sverige) och typ lite småsaker som vatten och nagellacksborttagning.

Har inte kommit iväg till Westfield än och vet inte om jag ska åka heller. Sitter och dricker varmt té nu eftersom det är så himla kallt! Och nej mamma, jag har använder inte dina ullstrumpor nu, vill inte att dem ska bli skitiga :)


Torsdag!
2009-11-19 / 12:22:20 / Första tiden i London

Hjälp vad tiden går fort. Nu har jag varit här i 4 dagar redan! Försökte nyss ringa till denna restaurang som ville ha en intervju imorgon, men det var upptaget! Det är någon typ av seafoodrestaurang.

Ska senare åka in till Westfield Shopping Center så att jag ser var stället ligger om jag ska dit imorgon. Kan även passa på att dela ut lite CV:n (igen!). Såg dock på deras hemsida att Mariah Carey kommer dit idag och ska lansera sin nya skiva, så lär väl bli mycket folk. Får försöka hinna klart där innan hon kommer, är inte direkt min favoritartist.


Har nog aldrig gillar Mariah Carey!


Idag har jag...
2009-11-18 / 22:05:05 / Första tiden i London

varit på banken för att skaffa ett konto som jag sa tidigare. Allt gick bra tills jag råkade försäga mig att jag bor på hotell. Dem får inte ge folk konto om dem inte har en permanent adress. Men jag lyckades övertala henne att jag behövde sätta in pengar idag och hon gjorde som tur var ett undantag för mig och jag har nu ett konto!

Har även gått runt för att försöka hitta ett hotell som har ett lediga rum på fredag. Har nämligen bokat rum på det hotell jag har nu från lördag tills ondag men fredag var upptaget. Fick tyvärr betala trippel så mycket för ett rum på fredag som jag betalar på tre dagar som jag har nu på mitt hotell. Men hellre de än att bo på gatan!

Såg även nu att jag fått ett jobberbjudande på en restaurang i Westfield Shopping Center. De vill att jag kommer på en intervju på fredag, så vi får se hur det blir med det!


Ett stort nyöppnat shoppingcenter! Får se om det leder till något...


Onsdag
2009-11-18 / 12:00:21 / Första tiden i London

God morgon alla!
Det är grått och trist ute, ser inte om det regnar för gardinerna är i vägen och jag orkar inte flytta på dem. Men varje dag då det ska ha regnat här har det varit sol och fint och idag när det skulle bli fint är det grått. Man kan absolut inte lite på väderrapporterna!

Idag har jag ett möte bokat med banken och måste sitta och plugga in adressen hit till hotellet så att jag kan den utantill. Sedan ska jag väl gå och dela ut CV:n. Låter som en rolig dag...

Nu ska jag i alla fall dricka lite té och vakna till. Har ont i huvudet!

Bye bye!


Sova
2009-11-17 / 19:49:19 / Första tiden i London

Klockan är nu 18.45 här i London och jag sitter och gäspar varje minut. Ska nog hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig för att se på film eller något. Imorgon har jag en tid bokad hos banken för att skaffa bankkonto och så ska jag försöka leta lite jobb. Så god natt alla, vi hörs imorgon!


I don't get it, varför har man så många telefonbås överallt när man kan använda sin mobiltelefon?


LONDON VS SVERIGE: VÄNSTERTRAFIKEN
2009-11-17 / 19:06:23 / LONDON VS SVERIGE

Nog vet väl varenda människa att det är vänstertrafik som gäller i London, så även jag. Hur mycket jag än tänker på det när jag ska korsa en gata fortsätter jag att titta åt vänster, ser att det inte kommer någon bil och går därför ut på gatan. Tuuut! En bil kommer från höger sida och jag får fort springa över. Så himla typiskt. Tror dock att de som kör bil här är väl medvetna om att det finns massa turister som inte tänker på detta.
Jag gillar i alla fall inte vänstertrafiken så...

3-0 till Sverige i LONDON VS SVERIGE!


Man är blind även om det står klart och tydligt!


Jag har gått 50 mil idag!
2009-11-17 / 18:53:29 / Första tiden i London

Det känns så i kroppen i alla fall. Tog tunnelbanan och åkte till South Kensington. När jag kommer upp ur stationen vet jag inte riktigt vilket håll jag ska gå åt och kör på vänster. Det skulle jag inte gjort. Jag gick och gick och gick och gick och gick lite till. Kom fram till Earls court (tror jag att det hette) och kände då att jag inte pallade gå mer. Gick förbi en butik som säjer kontorsgrejer och lyckades hitta en turistkarta som jag köpte. Med den i handen var jag senare åter tillbaka på stationen South Kensington. Tog då i stället och gick åt höger och kom fram till området med alla museum. Gick och gick lite till och kom sedan fram till Hyde Park. Alltså, inga butiker på vägen dit. Hela kroppen värkte fortfarande men kände att jag lika bra kunde gå igenom Hyde Park och sedan tillbaka till hotellet. Värmen låg på och jag ändrade mig och gick mot Oxford Street, vilket betyder att jag fick gå lite till. Sprang in i en affär och köpte en svart jacka och sedan raka vägen mot hotellet. Så, nu sitter jag här med värkande ben, fötter, axlar, armar och rygg! Kommer nog sova skönt inatt :)

Blev inget utdelande av CV:n idag eftersom jag inte hittade några affärer. Men har sökt flera jobb här från hotellen nu ikväll, så lite har gjorts idag i alla fall.


På Paddington station på väg mott South Kensington

Konstigt nog åkte jag rätt, trots att deras tube är krånglig!

Det är gamla tåg som låter väldigt mycket när man åker.

I Hyde Park lyste solen!


Inte de bästa bilderna direkt, men de är tagna med mobilen!


Vädret
2009-11-17 / 11:03:47 / Första tiden i London

Det har aldrig regnat något när jag varit ute, även om jag hört att det ska bli dåligt väder. Men idag ska det tydligen regna, så tur att jag köpte ett paraply för någon dag sedan.

Tisdag

15°C| 11°C

Onsdag
 
15°C| 11°C

Torsdag

14°C| 13°C

Fredag

15°C | 11°C

                      
Får se om detta stämmer då. Nu ska jag äta klart, fixa i ordning mig och sedan gå iväg till ett Internet café och skriva ut CV:n.


Morgondagens planer!
2009-11-17 / 00:38:26 / Första tiden i London

Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa någonting. Imorgon ska jag upp, skriva ut CV:n och sedan ta tuben till South Kensington och Knigtsbridge för att söka jobb. Finns massa butiker där, vilket är det jag vill jobba med.
Så det är vad jag ska göra. Hoppas bara att det blir bra väder och inge regn!Får se om det blir i en klädbutik eller inte!


LONDON VS SVERIGE: TIDNINGARNA
2009-11-16 / 20:40:50 / LONDON VS SVERIGE

När jag satt på planet på väg hit till London fick man några engelska tidningar att läsa. Det man märkte fort var att dem inte har några häftstift som håller ihop alla sidor, så de ramlade lätt ut. Jag som gillar att vika tidningen så att jag bara har en sida uppe, kunde nu inte göra det. Fick massa sidor över hela mig och fick sitta och läsa dem styckvis. I Sverige har vi även roligare design i våra tidningar, typ mer färger.

Så 2-0 till Sverige i LONDON VS SVERIGE!


Häftstift i tidningarna kan vara en smart idé!


Zebra connection
2009-11-16 / 18:21:05 / Första tiden i London

När jag gick på Oxford Street tidigare idag kände jag att det var någon som knackade på min axel. Först trodde jag att det var någon som ville ha hjälp att hitta vägen till något ställe men det var en Casting Agent som gav mig sitt business card och sa att hon letar tjejer och killar att jobba som extras, vilket är statister. Så hon tog en bild på mig och sa att dem skulle ringa om dem var intresserade.

Har tidigare hört om detta företag och sökte lite på google på dem. De flesta säger att det är en scam, som vill att man betalar höga priser för copyright för de bilder man tar till sitt portfolio. Så om dem ringer är det bara att tacka nej!


www.thezebraconnection.co.uk

Nu ska jag söka några arbeten via datorn. Orkar nog inte gå ut något mer idag. Är trött och har ont i kroppen efter allt gående och släpande av väskor!


Maten här i London
2009-11-16 / 17:42:42 / Första tiden i London

Pratade för ett tag sedan med min kära syster som undrade vad jag ätit här i London. Det finns ju otroligt mycker restauranger här så det är bara att välja. Dock har det inte blivit något restaurangbesök än. Åt ju en macka på planet igår, sedan tog jag en croissant här från hotellrummet igår. Imorse åt jag yoghurt och något spanskt från rummet. Sedan har det inte hunnit bli något mer.

När jag var på väg hem från banken sprang jag in på affärern här och köpte med mig lite till rummet. Bananerna kostade 3 pence styck vilket typ är 0.35 öre. Superbilligt. Har även hört att köttet här är dyrt men fisk och kyckling är billigare, tur då att jag älskar det!


Tesco, där jag handlade, hade massa färdigrätter och frukt på lådor. Salladen kostade t.ex. £2, vilket är drygt 24kronor. Och pastan £1.2. Eftersom vi bara har en micro här på rummet kan man inte tillaga något.

Skulle ju även visa bilderna på maten som finns här på rummet och tog två stycken:

En låda med typ kakor, muffins, croissanter, bröd och något annat bröd med någon vaniljkräm i. Enligt den spanska tjejen betyder mitt namn muffins eller något på spanska, haha! Hon pekade på en och sa att det var jag.

I kylskåpet finns typ juice och yoghurtar!


Måndag
2009-11-16 / 17:31:43 / Första tiden i London

Okej, nu har jag varit ute på en liten vandring här omkring. Gick mot Oxford Street eftersom jag såg en Lloyd's bank där igår. Tog några bilder på vägen, men det flesta blev dåliga eftersom jag gick samtidigt.


På väg mot Oxford Street!

Utanför hotellet har vi en park!

Ingången till mitt hotell!

Det finns en gata som jag går på varje gång jag går till och från Oxford Street och den är någon typ av arabisk gata för alla skyltar står på arabiska. Det är massa olika restauranger från dessa länder och typ en Islamic bank of Britain. Även tjejer med burka och slöja. Så detta är den arabiska delen av staden, likadant som det finns Chinatown och Little Venice.
När jag kom fram till banken kom jag på att jag glömt att skriva ner adressen till mitt hotell så jag gick runt och letade efter ett internetcafé för att kolla upp detta. Hittade såklart inget så fick gå in på Starbucks och köpa en dricka så att jag kunde låna deras WIFI. Men det blev inget med det, så gick till banken och kom på att jag kan använda det Internet jag har på mobilen. Dock var det inget jag behövde, eftersom det var fullbokat på banken och jag fick en tid klockan 14 på onsdag.


Köpte en Tall Diet Caramel Frappuccino. Men jag gillar ju inte kaffesmak så det blev soptunnan för den :P
Den läckte så fick lite på tummen som man så vackert kan se på bilden, haha.


LONDON VS SVERIGE: HANDFATEN
2009-11-16 / 12:07:02 / LONDON VS SVERIGE

Okej, tänkte skriva lite om de skillnader jag märker mellan London och Sverige. Jag har upptäckt några och tänkte börja med handfaten.

I Sverige har vi ju en kran där vattnet blandas, så att man kan välja själv om man vill ha antingen varmt eller kallt vatten. Bra och lätt att använda helt enkelt. Men här i London har dem två separata kranar. En för varmt och en för kallt. Så när man ska tvätta sina händer får man gå från supervarmt vatten till kallt och tillbaka igen.
Man tycker att dem borde ha blivit lite modernare, men nope!

Så 1-0 till Sverige i LONDON VS SVERIGE


Denna bild har dock inte jag tagit, men det ser likadant ut i alla fall.


Bankdag!
2009-11-16 / 11:57:01 / Första tiden i London

Så, nu är man vaken och sitter här med té och yoghurt. Har sovit väldigt skönt inatt, men är fortfarande trött. Idag är det dags för banksaker. Ska försöka fixa konto och kontokort. Har läst på lite om detta och det är väldigt svårt att fixa detta om man inte har proof of adress. Men om man ska lyckas är det banken Lloyds TSB man ska gå till, så ska leta upp några sådana banker och testa. Sedan ska jag ringa om en intervju om NI-nummer (national insurance number). Behöver det om man ska jobba, så att de inte drar för mycket skatt typ.


Får leta efter en häst, så kommer jag nog rätt!


Turista lite i London!
2009-11-15 / 21:32:30 / Första tiden i London

Ska skriva klart vad jag gjort idag innan jag går och duschar, så jag inte glömmer det. När jag checkat in gick jag alltså ut i området här i Paddington. Här jag är är det mer restauranger än klädbutiker och man kan hitta lite olika typer av mat. Vandrade i alla fall en liten bit och hittade till slut en mobilbutik. Sa åt tjejen att ge mig en billig pay as you go telefon så att jag får ett engelskt nummer. Den kostade £5, vilket är typ lite mindre än 70kr. Tankade på £20 och gick tillbaka till hotellet och ringde hem till syrran då jag såg att hon ringt mig. Sedan letade jag upp numret till en tjej jag pratat med över Internet som själv åkte till London förra veckan. Vi bestämde att jag skulle gå och köpa en jacka (eftersom min är så varm) så skulle jag ringa henne lite senare. När jag var på väg mot Oxford Street (vilket jag egentligen inte visste vägen till utan försökte se en karta i huvudet över London som jag sett på Google hemma). Jag kom fram till slut och precis då ringer min telefon och denna tjej säger att även hon ska till Oxford Street och köpa regnstövlar. Vi bestämde en plats att träffas på och det blev några timmar av vandrande runt på denna gata. Hon var väldigt snäll och det var kul att träffa någon här i London i sin egen ålder. Speciellt en svensk! Dock hittade jag ingen jacka, så köpte ett paraply, eftersom det tydligen ska bli massa regn imorgon!

Visst mår man illa när man ser den? Rena rama stenåldern!

Tog bara en bild när vi var på Oxford Street. Dock fick jag med allt. Dubbeldäckaren, julbelysningen och massa fotgängare!

Nu sitter jag här på hotellet med en tjej från Spanien. Hon är 40 säger hon, men ser ut som 24. Hon har därför gett mig massa tips på hur man håller sig ung, haha! Det är faktiskt väldigt kul att prata med henne då hon verkligen har jobbat jorden runt. På kryssningsfartyg och i massa länder. Hela livet har hon luffat runt och nu är det dags för London. Åh, nu gav hon mig någon ansiktsmask som jag ska ha när jag ska sova!

En kul liten sak är också att min engelska är flytande. Man vänjer sig så fort har kommit på mig själv med att tänka på språket ibland.

Hjälp har inte hunnit äta sen mackan på flyget heller! Man glömmer så mycket. Hela tiden någonting att göra. Men nu ska jag duscha, är väldigt trött och behöver sova. Ska försöka fixa bankkonto imorgon, vilket kan vara väldigt svårt här i London. Nej, det har börjat regna!! Aja, godnatt nu :)


Resan hit!
2009-11-15 / 21:05:32 / Första tiden i London

Gick alltså upp klockan sex imorse och fixade i ordning mig innan jag åkte vidare till Arlanda. Checkade in och sa hejdå till familjen. Väl inne på området var det bara att försöka fördriva tiden. Två timmar lite drygt. På tax-free fanns det ingenting att köpa, eftersom det var på terminal 2 jag befann mig på. Gillar inte terminal 2!

Så tog några tidningar och satte mig och läste. Inte ens det trådlösa Internet funkade.


Både svenska och engelska tidningar!


Lämnade ett regnigt Sverige och kom fram till ett soligt London!


Uppe i luften var det soligt och när vi landade i London var det typ 12-15 grader varmt! Inte så speciellt skönt att släpa på tre väskor i en jacka som kan ta -50!

Frukost på planet, inget att hurra för, men en macka, juice och té.

Älskade när vi flög in över London, man såg hela staden! Skyskrapor och hus överallt. Planet kom 15 minuter för tidigt, så vi fick vänta lite på att bussen skulle komma och hämta oss, för att åka till den stora terminalen. Väl där var det bara att leta upp väskan, som faktiskt kom typ först för en gångs skull. Det var typ inga som reste idag, så vårat plan var väldigt tomt, vilket var skönt eftersom man kunde bre ut sina saker.

Letade upp tåget och åkte till Paddington station. Var väldigt jobbigt med alla mina väskor eftersom jag hade en liten uppförsbacke som var väldigt buckligt. Blev därför ännu tyngre plus att man fick gå upp och ner från trottoaren hela tiden, då det var avspärrat. Tur att jag bokade ett hotell nära stationen!

Ja, vad ska man säga om hotellet då, haha! Det är typ som det vi bodde på i Amsterdam med klassen, men i lite bättre skick. Vi har sex sängar, satelittv, trådlöst Internet, ett kylskåp och lådar fyllda med mat (ska fan ta kort, såg lite kul ut) och det är bara att äta när man vill. Dock är det inget vidare gott så det ligger typ orört av alla här.

Har inte varit på toa än kom jag på nu. Drar mig lite för det då en tjej som jag pratar med här nu bara började skratta när jag frågade hur det såg ut. Men ska gå och duscha nu, så måste gå in där i alla fall. Men resan gick bra i alla fall. Har inte åkt fel och har inte skämt ut mig genom att vara en blåst turist (tror jag). Men nu börar inlägget bli långt så ska avrunda!

Bye Bye, som man säger här i England!

 

(vissa bilder hoppar åt sidan och det går inte att ändra, ni får stå ut med det people!)


NU ÄR JAG I LONDON!!!
2009-11-15 / 14:58:00 / Första tiden i London

Okej, nu är jag framme. Hinner inte skriva så mycket, ska fixa lite grejer. Har checkat in på hotellet och hittade en svensk enkrona på golvet, mysko! Har också precis nyss varít ute och köpt en pay as you go telefon. Kostade fan ingenting, men då får man också vad man betalar för. Mår illa när jag ser på den!

Well, well! Det är typ 15 grader varmt här och jag som bara tog med mig min vinterjacka för -50 har rena rama solsemestern. Tror nog att jag ska gå och köpa någon tunnare jacka. Men det är söndag idag och allt stänger fem, så vi får se om jag inte gör det imorgon.

Men nu ska jag kila, uppdaterar senare. Kanske även har lite bilder att bjuda på ;) Den som väntar får se!

Men familjen, jag mår bra i alla fall och lever fortfarande, så nu vet ni!! :)

God natt!
2009-11-14 / 23:47:30 / Inför resan

Okej, nu ligger jag här i sängen bredvid lilla Emilia. Ska snart sova eftersom klockan ringer 06 i morgonbitti. Ska nämligen vara på Arlanda typ 07. Har sagt farväl till en liten del av familjen idag och hoppas att de ska komma och hälsa på i London. Linda, till din födelsedag får du boka flyg! Har ätit avskedsmiddag och fått lite tidigare julklappar.

En sak som är konstig är att jag fortfarande inte är nervös. När kommer det? På Arlanda? På planet? I London? Aja, nu ska jag söka upp hur man kommer till hotellet så att jag hittar imorgon när jag kliver av tåget. Vill ju inte vara helt lost med all packning (övervikt blev det när vi vägde, så typiskt!)

Nästa inlägg är väl från London antar jag. God natt people!


Stress, stress, stress
2009-11-14 / 12:17:43 / Inför resan

Nu tror jag att jag packat klart! Har varit stress hela morgonen. Städning varvat med packning, paketinslagning och letande efter försvunna saker. Men nu är det dags att säga hejdå till huset och bege sig mot Märsta!


Vill ha en finare resväska!!


1 dag kvar!
2009-11-14 / 00:08:15 / Inför resan

Klockan är över 00.00 vilket betyder att imorgon åker jag!!! Jag har fortfarande saker kvar att göra men känner mig så jäkla lat och skjuter upp det hela tiden. Ska avsluta en prenumeration som jag inte har någon kod till, lycka till. Sedan ska jag tvätta lite, städa mitt rum och PACKA! Hur ska jag hinna allt när jag snart ska åka till min kära syster. Well, får väl lägga mig tidigt i kväll och ställa klockan på tuppen. Usch, vad jag hatar att packa!


Packa
2009-11-13 / 19:19:58 / Inför resan

Shit, nu slog det mig att jag åker imorgon. Har inte ens börjat packa eller skrivit en lista på vilka kläder jag ska ha med mig. Måste ta handen ur arslet och börja med det. Råstäda rummet måste jag också göra, får gäster imorgon!

Kul fredagskväll, verkligen!


Mina skills i Photoshop är sååååå bra!


Mormor & Morfar
2009-11-13 / 16:20:10 / Inför resan

Så, nu är jag hemma igen. Har äntligen skrivit ut flygbiljett och fixat med andra saker. Skulle gå förbi mormor och morfar en snabbis och säga hejdå, men fastnade där då dem skulle baka munkar. Har aldrig tidigare gjort det (har jag någonsing bakat ens?) så dem skulle lära mig och man kan säga som så att jag nog inte ska satsa på att bli bagare när jag blir stor!


Som tur var hade de redan gjort degen innan jag kom, så jag fick kavla och göra formen på munkarna. Men de blev helt klart för platta!

Sedan skulle de friteras!

Sedan på med nåt socker och klara att ätas. Dock ser de snarare ut som bläckfiskringar eller lökringar, blää!


TGIF!
2009-11-13 / 11:40:10 / Inför resan

Haha, satt och kollade igenom lite olika engelska tidningar nu på datorn och såg att lilla trollkarlen Harry Potter är i blåsvädret! Han har rökt på och nu har det läckt ut till tidningarna. Big deal liksom, haha!


Han ser ut att att ha kul i alla fall med sin målade mustasch!


Idag ska jag i alla fall bocka av resten av sakerna på min lista. Det är snö ute och jag vill helst bara sitta inne, men det måste ju göras. Åker ner till mina systrar imorgon och på söndag bär det av mot London! :)

12 november 2009
2009-11-12 / 15:28:56 / Inför resan

Sitter just nu och äter frukost, vaknade sent som vanligt! Har satt igång en maskin med tvätt i 60grader. Har tre höger till här som också behöver bli renare. Så det är en sådan dag!
Ska fortsätta på mitt CV nu och faktiskt bli klar förhoppningsvis. Är mycket som behöver göras fortfarande!Vad skönt när allt sedan är avbockat! Blir en stressig dag i morgon, som det alltid är innan man åker...


Klar!
2009-11-12 / 02:10:39 / Inför resan

Sådär, nu är alla inläggen flyttade och såklart följde inte kommentarerna med, men that's life...

Lägg denna blogg på minnet och glöm den andra, ni som ska följa med mig till London! :D


Rihanna i London på måndag!
2009-11-12 / 02:07:23 / Inför resan

Nu på måndag kommer Rihanna att uppträda live i London med sånger från hennes nya album som släpps 23 november(?). Platsen är fortfarande secret och denna konsert kommer att sändas live jorden runt.

Tror dock inte att den kommer att vara på en offentlig plats, så att alla kan ta del av den. Men hoppas kan man ju alltid! Skulle vara kul att se.


De låtar jag hört hittills från denna skiva har varit bra!


MAGI!!
2009-11-12 / 02:07:03 / Inför resan

Jag fastnade framför ett spel på Facebook inatt. Tänkte att jag skulle spela till 01.00 men när klockan slog den siffran flyttade jag gränsen till 01.30, som blev till 02.00, 02.30 och jag kom tillslut i säng 04.30 (och det bara för att spelet slutade att fungera - annars hade jag säkert varit vaken längre). Detta resulterade i alla fall i att jag stängde av mitt mobilalarm i sömnen och vaknade 10.00. Fort upp och fixa i ordning sig och springa till tåget en halvtimme senare. Skulle nämligen till tandläkaren i Uppsala. Fick besked att mina tänder är magiska och metallen ryker redan nästa besök, alltså 7 månader för tidigt!! Inget jag klagar på direkt, är superglad! :D

Passade även på att köpa nya hörlurar och lite tandkräm m.m. till London. Hittade även två små julklappar till Emilia och Matilda  som dem ska få i förväg. Men blir ju till att julshoppa i London till alla, vad kul! :)


Ska bleka tänderna som en belöning till mig själv efteråt!


CV, tidig julklapp och en adapter
2009-11-12 / 02:06:46 / Inför resan

Nu har jag köpt en reseadapter, så det kan strykas från listan. Mammas sladd till datorn har slutat att fungera så vi åkte iväg till OnOff för att lämna in den på lagning. Passade därför på att köpa en reseadapter, så nu är det fixat!


Bra med en adapter som funkar i flera länder! Dock har jag hört att man kan stoppa in en blyertspenna i det tredje hålet i de engelska kontaktuttagen, så kan man använda svenska sladdar och dyl. i alla fall.


Var förbi mormor och morfar igår också. De bjöd på nötter och soppa och morfar berättade om de gånger han har sett spöken i verkligheten. Jag tror inte på någon Gud, men spöken finns definitivt! Fick även en tidig julklapp av dem, eftersom jag är i London då. Pengar, massa pengar! Så nu har jag en resekassa som heter duga! Så det tackar man för!

Ska nu fortsätta att skriva på mitt CV, önskar att man kunde bli klar snart!

Min dag
2009-11-12 / 02:06:27 / Inför resan

Igår gick jag upp vid 16.30 tiden och hade därför väldigt svårt att sova i natt. Laddade då åter ner de nya Johan Falk filmerna för att drömma mig bort i Frank Wagner (vilken tööööönt jag är!). När det började ljusna ute och jag fortfarande låg i sängen och tittade på film kändes det ganska meningslöst att faktiskt gå och lägga sig. Gick därför upp, hoppade in i duschen och kokade en kanna grönt té för att sätta mig här i stolen under ullfilten och göra lite nytta. Ska nämligen försöka skriva klart mitt CV.

I bakgrunden har jag BBC på, för att vänja mig lite med engelskan. Dock är denna kanal supertråkig. CNN är betydligt bättre, men inte brittisk, tyvärr.

Well, well. Nu är det bara att sätta igång att jobba! Har läxor att göra också, suck!


Bilderna får tala för sig...
2009-11-12 / 02:06:06 / Inför resan<3
2009-11-12 / 02:05:44 / Allmänt

Har inte så mycket att skriva, eftersom jag inte har kommit iväg till London än (såklart!)
Har mest sovit, varit iväg och handlat och sett på massa Johan Falk filmer idag. And I have a confession to make: jag har blivit lite smått kär i Joel Kinnamans karaktär Frank Wagner i dessa filmer. Shit, vilken hottie! Ena stunden värsta badboy, andra stunden gullig familjefar. Min framtida pojkvän ska definitivt vara en gangster!!! Synd bara att jag såg klart alla filmer idag. Hoppas dem gör flera!
Tur att han ska spela JW i Snabba cash, så har man i alla fall någonting att se fram emot, även om jag är i London då!


Avsluta prenumerationerna
2009-11-12 / 02:05:25 / Inför resan

Har en liten minikris just nu! Håller nämligen på att avsluta alla mina tidningsprenumerationer, men vet inte vilka jag faktiskt prenumererar på! Har lyckats avsluta Iform, Cosmopolitan och Topphälsa nyss, men hittar inte mitt kundnummer till Solo. Tror det kan vara någon tidning till, men kommer inte på vilken det kan vara. ELLE har jag aldrig avslutat men har inte fått någon tidning på länge, så det måste ha skett av sig själv. Glamour kommer jag inte ihåg om jag avslutat. Shit, måste börja ha mer koll på saker alltså!

Jaja, tre tidningar mindre som dimper ner i brevlådan har jag nu i alla fall. Får väl en hel del att läsa när jag kommer hem från London om det visar sig att jag fortfarande prenumererar på något.


Vilka fler tidningar prenumererar jag på?


Julstämning i London
2009-11-12 / 02:04:57 / Inför resan

Okej, är fortfarande inte klar med mitt CV, så får ta och fortsätta med den imorgon.

Nu över till lite roligare saker. Julbelysningen i London har man ju hört talas om att den är väldigt maffig. I år ska den tydligen vara större än den någonsin tidigare varit. Så det ser jag fram emot att se!
Eftersom jag inte själv är där och kan ta några bilder (yet), så lånade jag dessa från denna tjej.
På Oxford Street!
På Regent Street!


Den stora leksaksbutiken Hamley's julskyltning


Utanför Selfridges entré!


Curriculum vitae
2009-11-12 / 02:04:33 / Inför resan

Även om jag somnade typ 3-4 i natt och är ledig idag ställde jag klockan på ringning 9. Jag behöver ta tag i mina knäppa sovtider innan jag åker iväg till London. Kanske inte så kul att inte kunna somna på hotellet och sedan sova borta halva dagen när jag ska leta jobb som en galning!

Som rubriken ovan säger är det nu dags för det svåra mandomsprovet. Materian hela mitt liv kommer att hänga på. Det avgörande lilla papper som kommer att bestämma om jag får stanna i London eller ej. Det är alltså dags att skriva mitt engelska CV! Har letat upp lite olika mallar på Internet då ett CV i svensk modell absolut inte går hem hos britterna. Nej, dem går igång på korta, icke-personliga meningar! Det svåra för mig är väl att kunna få till dessa, på ett bra sätt, PÅ ENGELSKA! Vi får se lite senare idag hur det gick. Håll tummarna för mig!


Hej, jag heter Madde och jag talar 14 språk, har en magisterexamen i litteratur-vetenskap, har även öppnat en skola för flickor i Darfur. På fritiden tycker jag om att samtala med mina nära vänner i den Svenska Akademien samt flyga några turer till månen fram och tillbaka för att hjälpa till med forskning (naturligtvis för egna pengar = ÄLSKAR att jobba gratis)!


Julmust
2009-11-12 / 02:04:18 / Allmänt

Var ut på en liten promenad nyss. Skulle posta ett brev och sprang in på Ica när jag väl var där. Tänkte att jag skulle köpa en julmust, eftersom jag inte är hemma till jul och det är inte ett så stort utbud på det i London. Till min förvåning hittade jag ingen hederlig Apotekarnas eller Nygårda julsmust som jag alltid köper. Sprang runt i butiken tre varv men såg bara julmust special och någon annan sort. Skitdåligt tycker jag! Var nästan på väg ut ur butiken när jag i alla fall roffade åt mig en flaska. Jag måste ju dricka julmust i år! Ska snart hälla upp ett glas, så upp till bevis, är den god eller ej?


Helt fel julmust!     Helt rätt julmust!


Btw, det är väldigt kallt ute. 2 grader nyss. I London kan man fortfarande gå i kavaj har jag hört! :)


Har nu ringt till 3
2009-11-12 / 02:03:58 / Inför resan

Enligt 3 så kan jag inte använda ett engelskt sim kort i min svenska telefon. Han jag pratade med sa att vi har olika modeller på våra kort och att den inte passar. Låter väldigt skumt i mina öron! Jag tror i alla fall att han har fel! Men om han inte har det blir jag väl tvungen att köpa en gammal skittelefon. Kommer få yrsel varje gång jag ska svara, mina fingrar kommer krampa varje gång jag ska skicka ett SMS och jag kommer att spy varje gång jag ser skrället, usch!


Titta på dem, mår ni inte illa?!!


test på g
2009-11-12 / 02:03:37 / Allmänt

okej, kanske ett väldigt onödigt inlägg men vill testa om det går att skriva från min mobil och det verkar fungera. Ligger i sängen nu och ska snart äta frukost. Sent som vanligt! Sedan ska jag ringa till 3 och sitta i telefonkö, typ det bästa jag vet!

Mobilfundering
2009-11-12 / 02:03:15 / Inför resan

Satt och funderade över detta med mobiltelefoner. Tanken är den att jag ska köpa någon billig pay as you go telefon när jag kommer fram till London, så att jag får ett engelskt nummer. Sökte därför på Internet för att se vad man kan välja mellan och jag mår illa så fort jag ser dessa billiga skräptelefoner. De är rena rama stenåldern. Man kan knappt skicka SMS med dem och designen går inte ens att beskriva med ord. Det enda jag vet är att jag INTE VILL HA NÅGON SÅDAN!!!

Har själv en telefon som jag gillar väldigt mycket. Många finesser och en superbra kamera. Vill fortfarande ha en liknande telefon som denna men det kostar en hel del och det känns inte som att man ska lägga tusenlappar på en sådan telefon när man inte ska stanna så länge i UK.

Loggade därför in på tre.se och såg till min förvåning att min bindningstid precis gått ut, vilket betyder att jag kan låsa upp min telefon till en summa av 350 riksdaler. Skulle man då inte kunna köpa ett simkort i London och sätta in det i min telefon? Skulle vara superbra i sådanafall. Ska nog ta och ringa till 3 imorgon och fråga!


Några månader efter att jag köpt denna telefon tappade jag den i kärlekstunneln på Gröna Lund, men eftersom jag älskade den så mycket köpte jag en ny! Vill även att den ska få följa med mig till London :)


Vad vi 90-talister bör komma ihåg!
2009-11-12 / 02:02:56 / Allmänt

Det var…
vi som knackade på hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem… - Ja, eller bara öppna dörren och springa in som att man bor där!
vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt… - Haha Nalle Puh och fina färger!
vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade… - Har man gjort, ja!
vi som samlade på allt – främst kapsyler och brevpapper… - För min del kapsyler och sudd!
vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola gömställen som det fanns på TV… - Ja, men man tröttnade rätt fort när man märkte att man inte hade så mycket material!

vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal… - Det vet jag inte om jag tänkte så mycket på.
vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian… - Nej!
vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen) .. - Jo har något minne av det.
vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks… - Japp och trycka ner fingret i burken så det kom pruttljud!
vi som började ‘hänga med våra polare’ när det blev för ocoolt att ‘leka med våra kompisar’ - Såklart!
vi som jublade när gröna/svarta tavlan byttes ut till whiteboards i skolan… - Jublade vette tusan, men coolt tyckte jag att det var!


vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten… - Oja, många gånger!
vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram… - Spelkort körde jag på!
vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs… - Inte rik, men många kulor och pogs hade jag. Likaså gogos, pokemonkort och Spice girlsbilder!

vi som spelade in musik på kasettband genom radion… - Inte genom radion, men från MTV och Ztv! Mamma fick absolut inte komma in i rummet och störa. Minsta ljud och låten var förstörd...
vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google… - Körde genvägen altavista till google.
vi som läste OÄ i skolan… - Hatade Onödigt Ämne!
vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV. .. - Dem vita vann alltid!
vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande .. - Negerboll=MUMS!
vi som läste Lyckoslanten. .. - Ingen aning vad det är! :S
vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga… - Jo, fick höra det några gånger, men lyckades alltid slänga när mattanten inte tittade!
vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar… - Tror inte det...
vi som kallade 1:orna för ettakladdare - Ettagluttare var det väl?


vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem… - Haha, fy!
vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson… - Typ...
vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka… - Såklart dem movesen sitter kvar!
vi som använde telefonkort och personsökare innan mobilernas tid…vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet… - Inge telefonkort eller personsökare, men ja till sockiplast!
vi som använde cykelbyxor i olika färger… - Kommer ihåg ett par ljusblåa!
vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren… - Ja, det kommer jag ihåg!
vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det… - Kjamiz_blondinmadde @ lunarstorm.
vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000… - Hela tiden, tänkt två ögon en näsa - 112!

vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel…  - JUPP!
vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet… - Var han Björne? När den riktiga Björne försvann slutade jag titta!
vi som går igång på: När du hör den här signalen *pling* när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi… vända blad… - Hahahaha, jaa!
vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor… - Nej, inte jag! :(
vi som käkade Raider och inte Twix… -  Kommer inte ihåg :P
vi som hade bänkar med lock på… - Ja, saknade det när de försvann. Älskade att möblera om i den!

Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska - "This Bitch Bites!"
Vi som gjorde fingerlekar med garn” såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet - Ja, hela rasterna långa!
Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp - Jag skulle klarat det galant. Alla andra VAR dåliga!
Vi som hade skateboards med bromskloss - Min syrra hade en...
Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona - Haha, nej fy, inte jag inte!
Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den - Hade bara en lektion i det. Min skrivstil är fortfarande helt hemsk!
Vi som vet hur man gör popcorn på spisen - Det bästa var när man lyfte på locket, så man fick krypa på golvet och äta!
Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna - Ja, mamma gick hem på lunchen och matade min :)
Vi som har gjort massvis med busringningar innan ”Anitan” dök upp - Busringning var en daglig syssla, haha!
Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan - Haha, varje skolfest och ibland på rasten :)
Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin - Haha, hatade Skurt, fy!
Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen - 1 OKEJ-poster? Snarare 50!
Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren - Jag tog aldrig någon även om jag ville!
Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare - Hatade att dansa när jag var liten, men nog kan man skillnaden!

Försäkring
2009-11-12 / 02:02:41 / Inför resan

Okej, nu har jag kommit hem från mina systrar. Det var kul att träffa dem men tror nog att jag ska åka ner dit en gång till innan jag reser. Det är ju inte så hemskt många dagar kvar nu. 13 för att vara exakt. Och under dessa 13 dagar har jag lite jag måste fixa innan jag åker.
Det viktigaste är väl att skriva klart mitt CV, gå till tandläkaren, prata med banken, skaffa en adapter och packa.


Hatar bloggar utan bilder - dock har denna inget med inlägget att göra!

Det jag ska göra idag är att fixa med försäkringar och ringa till min chef och berätta att jag ska åka iväg!


Neråt i landet!
2009-11-12 / 02:02:15 / Allmänt

Sitter just nu och väntar på att mamma ska äta upp sina hemmagjorda köttbullar. Vi ska nämligen åka ner till mina systrar med barn för att stanna där till söndag. Måste ju passa på att träffa familjen innan man åker iväg. Vet dock inte riktigt vad vi ska göra, men kanske gå bus eller godis då det är Halloween till helgen. Får se om jag klär ut mig eller skrämmer alla med mitt redan läskiga utseende! 


Kanske ska klä ut mig till superstar!


Hotellet
2009-11-12 / 02:01:54 / Inför resan

Hotellet har ett jättebra läge, 3 minuters gångavstånd från Paddington station där tåget från flygplatsen stannar. Det finns trådlöst Internet på hela hotellet, tv och satelittv i alla rum m.m. Frukost ingår också, så det blir nog bra!


Det bästa är nog ingången. Tycker den var väldigt fin!

En liten park utanför.

Okej, rummen kanske inte är så jättelyxiga, men det är ju England!

Gammalt, haha!

Fräsch toalett åtminstone!


NU ÄR FLYG OCH HOTELL BOKAT OCH KLART!!!!
2009-11-12 / 02:01:37 / Inför resan

Hjälp! Nu har jag bokat flyg och hotell i fem dagar, det finns ingen återvändo. Nu ska jag iväg! Är dock fortfarande inte nervös, men känns som att man måste sätta igång med alla saker nu innan man åker, för man har ju ett datum. 15:e november, en söndag!

När det kommer till val av flygbolag velade jag mellan SAS och British Airways:

* Packning - SAS: 20kg, BA: 23kg
* Mat på planet - SAS: Nej, BA: På vissa flygningar
* Tid - SAS: Flyget går 7.50 på mogonen och restid 2h45min, BA: Flyget går 9.10 på mogonen och restid 2h50min.
* Planet - SAS: Vet ej, BA: Ska tydligen vara väldigt fina plan med skinnstolar
* Pris - Skilde sig inte så mycket, BA 70 kr dyrare.

Så fler fördelar med BA, trots lite dyrare pris. Nackdelen som jag ser är att den tydligen lyter från terminal 2 på Arlanda, hade helst velat åka från 5:an. Men det är en piss i havet!

Nu ska jag i alla fall åka, fy fan vad kul!!!!!!


18 dagar kvar bara!


Tankar om packning
2009-11-12 / 02:01:15 / Inför resan

Satt och funderade på vad man ska ta med sig i väskan till London. Kläder, pass och kreditkort såklart, men vad mer? Sängkläder kanske? Handduk? Doftljus måste jag ju ha, det kan få det fulaste rummet i hela världen att bli lite trevligare att vistas i. Lite svenska böcker kanske om man får hemlängtan efter språket. Mamma håller just nu på att stickar ullstrumpor till mig, då lägenheterna är kallare där borta än hemma. Men hur ska man möjligtvis kunna veta vad man ska ta med sig för en period på sex månader? Jag tycker det är jobbigt att packa bara för en helg!


Ny tid
2009-11-12 / 02:00:53 / Inför resan

Så, nu kan man bocka av tidbytet hos tandläkaren från listan. I stället för den 23:e ska jag vara där den 11:e november. Då är det väl bara att boka flygbiljett då! En enkelresa till London. Wow, vad kul! Borde kanske vara nervös, vilket jag inte hunnit bli än. Kanske inte har insett att jag faktiskt ska åka, men det kommer nog över mig snart.

Så, vilken dag ska man boka? Jag tänkte att söndagen borde vara en bra dag att åka på. Då kan man besöka banken på måndagen och sedan har man en hel vecka på sig att gå runt med CV:n.

Undrar även vilket flygbolag jag ska åka med, men tror nog jag vill med SAS. Smidigast om man åker från Arlanda. Likadant med hostel, ska jag boka nu eller när jag kommer fram? :S


Snart sitter väl jag där uppe bland molnen med en enkelbiljett till London!


Fira Halloween i London!
2009-11-12 / 02:00:25 / Inför resan

Åh, Sverige har ju inget firande av Halloween i år typ! Inga roliga teman på uteställen eller nåt! Tråkigt tycker jag. Slår vad om att det finns massa bra fester i London, t.ex. har dem The Original London Ghost Festival med massor av saker som spökvandringar och sådant. I wish I were there!


Får se vad jag gör under Halloween i år då!


Intervention
2009-11-12 / 02:00:04 / Allmänt

Okej, jag har lagt till med en otroligt ful vana den senaste tiden. Eller de senaste månaderna. Nu när jag inte går i skolan och knappt har några pass på jobbet vänder jag på dygnet och sover hela dagen. I natt t.ex. kunde jag inte sova alls, så tänkte att jag kunde vara vaken uppe hela tiden och i stället gå och lägga mig tidigt ikväll. Men vid 9-10 tiden imorse blev jag sömnig och tänkte att jag kan gå och lägga mig och sova i 40 minuter. Jag vaknade upp nyss! Likadant igår, jag vaknade vid 16-tiden! Helt sjukt! Jag behöver någon typ av intervention, hela dagarna går åt till sömn. Hinner inte med det jag ska. Nu får jag skjuta upp mina planer till i morgon i stället.


I morgon ska jag ta me tusan gå upp med tuppen!


Tomorrow
2009-11-12 / 01:59:39 / Inför resan

Saker som ska göras i morgon är först och främst att jag ska ringa till min tandläkare och se om det går att byta tid. Såg nämligen här om dagen att jag ska dit den 23:e november. Jag vill ju åka runt den 16:e, så ska fråga om dem har någon ledig tid innan dess. Så får hålla tummarna!


Sedan ska jag kolla upp om jag kan fortsätta med min franskakurs nästa termin också. Skulle vara skönt om det är möjligt.

Annars har jag inte så mycket mer planerat, kanske börja på ett nytt engelskt CV. Men nu - té och filmdax!


Pluggsöndag!
2009-11-12 / 01:58:22 / Allmänt

Okej, nu sitter jag här med en kopp grönt té. Ska snart ta fram min franskabok och starta pluggandet. Bara för att jag tagit studenten betyder det inte att jag slutat upp med studierna people. Nej, här är man ambitiös! Skämt åsido, jag försöker lära mig franska och så studerar jag något som heter Samhället i förändring. Det går ut på att man har olika diskussioner om olika problem i samhället. Just nu håller vi på med globalisering. Har tidigare diskuterar miljön och vilka förändringar folk i vår närhet anser har varit de största de senaste 10-20 åren. Ett gemensamt svar blev Internet, vilket jag tycker låter väldigt logiskt.

Au revoir!


Film!
2009-11-12 / 01:57:52 / Allmänt

Mamma hade köpt en B&J Strawberry Cheesecake idag eftersom det är lördag, så satte mig framför en film jag velat se länge, Brüno! Herregud vad Sacha Baron Cohan bjuder på sig själv. Jag gillar allt han gjort tidigare med Ali-G och Borat, men detta var nog det bästa hittills. Klockren film!Har hört att han ska spela någon som ska uppträda i Eurovision Song Contest näsa film. Lär bli succé det med!


Inför resan
2009-11-12 / 01:57:13 / Inför resan

Okej, ska försöka göra en lista på allt som måste fixas innan jag åker, om jag kommer på allt:


 Ringa Tre och kolla vad jag ska göra med mitt abonnemang och om man kan låsa upp telefonen så att jag kan stoppa i ett engelskt sim-kort i den!
 Köpa en ny resväska!
 Fixa ett Visa eller Mastercardkort!
 Skriva ett CV som ser bra ut i brittiska ögon!
 Boka flygbiljett samt Hostel!
 Ha avskedsfest!
 Rensa i mitt rum, så mamma kan använda det som sy- och målarrum medan jag är borta!
 Ringa min chef och berätta hur planerna ser ut!
 Kolla upp vad jag ska göra med mina distanskurser nästa termin!


Kommer inte på någonting mer just nu, men det är säkert fler saker som behöver göras.

Ny blogg kanske?
2009-11-12 / 01:56:30 / Inför resan

Bloggen kan väl inte heta Au-Pairmadde när jag nu inte ska åka iväg som Au-pair?
Hmm... känns inte så kul att behöva fixa ännu en blogg. Får se hur jag gör. Ska väl fixas en ny header också antar jag. Fix och trix hela tiden!

Nej, ska nog gå och pudra näsan, borsta tänderna och lägga mig och läsa lite innan en ny dag gryr!

Pusshej!

P.S. Jag HATAR bloggar utan bilder så får väl se till att lägga till det i denna då. Har dock inget som passar nu, så tar bara några bilder från min mapp på måfå...


En bild på mig - dock inte i det bästa laget!


Och nej, jag är ingen Robert Pattinson (Edward) nörd. Ska bara läsa den tredje boken Eclipse nu snart.

Vill ha en garderob full med Chanelgrejer!

Funderar på att göra en tattoo med denna text och en liten skyddsängel på handleden.

Och nu säger jag tack för idag!


Ny blogg
2009-11-12 / 01:42:45 / Inför resan

Okej, jag vill inte skriva på den tidigare bloggen eftersom den heter aupairmadde.blogg.se och jag ska inte åka iväg som au-pair. Skapar därför denna nya, men ska lägga in de tidigare inläggen från förra bloggen som rör min resa till England nu.

Min förra blogg kommer såklart att finnas kvar, om man nu vill titta tillbaka på den! Här är den!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0