Edinburgh Del II
2010-04-26 / 17:22:47 / Vardagen i London

Okej, så jag fortsätter där jag slutade. Jag hade precis ätit fårmage till frukost och bestämde mig för att det var dags att se lite mer av staden. Jag har tidigare hört om Sandemans som har olika guidade turer runt om i olika städer. Den är gratis men man kan ju ge dem lite dricks i slutet om man vill. Så jag gick till Starbucks där mötesplatsen var och denna tur varade i drygt tre timmar. Det låter långt men han som höll i det hela var så rolig så man tänkte inte på det. Tänk om alla lärare i skolan kunde vara likadana, då skulle hela Sveriges befolkning gå ut med MVG+ i alla ämnen.


Här berättade han att man spikade fast folk i öronen på denna vägg om man var en tjuv. Folk slängde mat och kiss på dem som var där, men många gillade inte detta så dem ryckte sig loss helt enkelt. Tänk vad många öron som var fast där, fult ju!

Han berättade en sådan rolig historia om den här statyn, men den är så lång så jag skippar nog den!

I detta hjärta på marken spottar ALLA i! Man kan till och med se missfärgningarna i den.

När vi gick såg jag detta hus och tyckte det såg så annorlunda ut att jag ville ta kort. Helt plötsligt stannar han och berättar att det är det äldsta huset i hela Edinburgh!



Den här turen är lång så visar inte bilder från alla stopp, ni förstår i alla fall inte vad dem handlar om. Åk till Edinburgh och ta reda på det själva kanske?


Vi gick till Greyfriars Churchyard också!

Detta var intressant. För länge sedan hade dem detta fängelse på kyrkogården. Om man inte följde kyrkan och hade samma tro som dem så blev man inspärrad här. Det försegick mycket tortyr, dem fick knappt någon mat och var tvunga att sova med ansiktet ner i marken. Om dem rörde på sig en centimeter så dödades personen som låg bredvid (oftast en vän eller familjemedlem). Ni kanske vet att det regnar otroligt mycket i Edinburgh, så tänk då hur marken fylls med vatten och man kan inte röra sig. De flesta drunknade. Den man som var vakt här i detta fängelse, Mackenzie, dödade 18 000 människor på två år och grejen är att det var hans straff eftersom han inte följde den tro kyrkan ville. Alltså dödade han sina vänner och familj.

Mackenzie begravdes här inne i denna kravkammare. Idag är den stängd för besökare men förut när dem öppnade den, så rapporterades det 600 olika enskilda fall av att de blivit attackerade där inne. Rivmärken, bitmärken och folk som blivit knuffade m.m. Därför bestämdes det att man skulle ta dit en exorcist för att driva ut anden. BBC som är en nyhetskanal och gör lite andra olika saker som filmer och dokumentärer hörde om detta och sände dit en reporter för att filma. Gissa vad som hände? Exorcisten dog av en hjärtattack och reporten hittades utanför kyrkogården och hamnade i koma! Denna kyrkogård är Skottlands mest hemsökta plats!


Denna man var "vakt" på denna kyrkogård och han hade en hund, Bobby, som alla i staden tyckte om och som följde honom vart han än gick. När "vakten" dog satt Bobby vid hans grav och väntade. Dock var han tvungen att lämna kyrkogården då den stängdes för natten. Nästa morgon när den åter igen öppnades sprang Bobby in och satte sig vid sin husses grav. Detta gjorde han VARJE dag i 15 års tid innan han själv dog. Snacka om en trogen hund. Jag vill också han en nu!

När han dog ville folket i staden att han skulle begravas bredvid sin husse men kyrkan sa nej, eftesom han inte var kristen. Det blev stora rabalder och de ändrade sig till slut. Så idag kan man besöka denna söta hunds grav och det ligger alltid saker vid hans grav. Hundleksaker, blommor och biljetter till ölfestivalen i Tyskland bland annat!

Här är en staty av Bobby! Det har gjort flera filmer om honom och Lassie är inspirerad av detta.


Del 3 kommer senare!


0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här:

Follow on Bloglovin