Minishopping
2012-01-31 / 16:05:19 / Allmänt

Hej alla!

Hade tänkt att gå och fixa mina ögonbryn idag efter skolan, men blev lite strul med hotellet som syrrorna + kusinen skulle boka när dem kommer hit i mars. Så jag fick gå hem och leta lite annat och kunde då tyvärr inte gå iväg och fixa ögonbrynen. Nu är dock ett nytt hotell bokat, så det ordnade sig till slut. Är lite för sent att gå iväg och fixa brynen bara, eftersom jag börjar och jobba snart, så ska väl chillidilla lite innan.

Köpte dessa två plagg förra veckan i alla fall. Ett par sköna leggings från DKNY. Gissa storleken!? Storlek "14 år", haha! Dem är dock fortfarande för långa för mig, men tänkte bara ha dem att sova i, så spelar ingen roll.


Och en puderrosa blus med guldknappar. Färgen stämmer inte riktigt med bilden, eftersom den är transparant och jag använde blixt, men men...

Ny vecka
2012-01-30 / 08:27:00 / Allmänt

God morgon!

Så var det måndag igen. Tråkigt med måndagar. Men varje dag det blir måndag är det en vecka närmare tills jag åker hem! Idag är det bara 59 dagar kvar, om jag inte räknat fel. Nu ska jag i alla fall bege mig till min tyskaklass och lära mig lite språk. Vi höres!

Jag har mitt egna lilla kylskåp här vid mitt rum. Om jag öppnar mitt fönster kan jag lägga ut lite saker på taket. Dock fryser det till is nu när det har blivit så kallt ute. Men en smart idé i alla fall, då man inte orkar gå till köket varje gång!

Snö i Berran
2012-01-29 / 21:59:19 / Allmänt

Det har varit lite kallare nu de senaste två veckorna och igår kväll började det snöa. Snön låg kvar även idag, så nu verkar vintern äntligen kommit hit. Lite väl sent kan man tycka, men men...

Thai
2012-01-28 / 17:48:38 / Allmänt

Har precis kommit in från en runda i Kreuzberg. Är aphungrig nu, så ska hugga in på maten jag köpte här nere på thaien. Röd curry, blev det denna gång.

Smaklig måltid!


Dadlar och Papaya
2012-01-28 / 11:23:21 / Allmänt

Jag hade tur idag med. Flickan vaknade inte förän klockan 9! Dock vaknade hon redan vid 6, men jag lyckades få henne att somna om, så kunde gå och lägga mig igen efter det.

Vi var i alla fall ut på en liten promenad. Hade inte så mycket tid innan jag slutade, så var förbi lördagsmarknaden som är här bredvid oss. Jag hittade även en Euro-shop där allt kostar 1 Euro styck. Fanns massa roliga saker att köpa där, men var bara in en snabbis. Fick dock med mig soppåsar som luktar lavendel. Om dem funkar ska jag köpa flera i andra dofter!

På marknaden köpte jag torkad papaya och dadlar fyllda med macademiannötter.

Upp till toppen av berget
2012-01-27 / 22:16:13 / Allmänt

Jobbar nu fram till 01 i natt. Sedan jobbar jag från att tjejen vaknar imorgon till 11. Hoppas hon sover länge med andra ord! Ska senare på dagen möta upp en kompis. Hon fick välja mötesplats och det blev på ett cupcakecafé. Får cykla dit så att man kan unna sig en liten godbit!
Ska i alla fall lägga mig och kolla på den nya Arne Dahl-filmen nu. Dock är den tre timmar lång, så kommer nog somna innan dess, så god natt på er!

Jobbfredag
2012-01-27 / 15:02:00 / Allmänt

Hej på er!

Passar på att uppdatera här nu när jag har Internet. Ska snart gå och hämta lilltjejen från hennes dagmamma. Vi ska gå till den där dans- och sånggruppen vi var på förra veckan. Det var faktiskt ganska kul. Jag träffade en au-pair från USA där, så vi bestämde att vi ska träffas idag igen!
Onyttig middag igår. Beställde in schnitzel med champinjonsås. Jag bad dem om en barnportion, vilket visade sig vara lika stor som 5 handflator. Undrar hur en vuxenportion ser ut då?

Morgen morgen!
2012-01-27 / 08:28:00 / Allmänt

Usch, igår hände nåt äckligt när jag var ute och gick. Jag kände nåt ramla ner från himlen innanför kragen på min jacka och det första jag tänkte var fågelbajs!! Sen slog jag bort tanken när jag inte kunde hitta någon fläck. Lite senare när jag och lilltjejen kommer fram till ett barncafé så tar jag av mig jacka. Jag kliar mig lite på halsen och känner något där. Får direkt panik och börjar åter tänka på fågelbajs. Jag springer in på en toalett och lilltjejen kommer efter. Vad ser jag inte då!? Jag har fågelbajs intorkat på halsen. Höll fan på att spy när jag såg det i spegeln. Det gick åt ungefär 1 liter tvål till att gnugga rent. Jag förlorade nog en hel del skinn också. Fy. Tusan. Säger. Jag. Bara!

Nu ska jag bege mig mot skolan. Hoppas inte det flyger några fåglar över mig på vägen dit, för då jäklar...!

DKNY
2012-01-26 / 18:42:15 / Allmänt


Titta vad som väntar på dig här i Berlin, Cina! Ännu en sak att lägga till i din DKNY-samling. ;)

Ska egentligen till svenska kyrkan och Ung i Berlin nu eftersom det är tacos-lagning som står på schemat. Men när jag köpte halsduken ovan till syrran idag, så såg jag lite andra saker där inne i affären som jag gärna vill kika lite närmare på. Dem stänger 21, så skippar tacos:en idag faktiskt. Hejdå!


Dr.Hauschka
2012-01-26 / 14:39:20 / Allmänt

Ett tips för dem som gillar Dr.Hauschka-produkter och har vägarna förbi Berlin är att köpa det här. Betydligt billigare än i Sverige. Jag köpte en ansiktsolja där hemma för 250-300 kronor och jag köpte samma olja på ett apotek för några dagar sedan för 165 kronor. Ganska stor skillnad med andra ord!

Nu ska jag ta och dricka en kopp té och värma upp kroppen inifrån innan jag går ut i kylan. Jag hade vårkänslor i kroppen för någon vecka sedan, men nu har det blivit lite kallare ute, trots att solen skiner. Hoppas det inte håller i sig allt för länge!

Plugg
2012-01-26 / 11:25:49 / Allmänt

Jag vet att jag varit himla dålig på att uppdatera, ska bli bättre på det. Har dock inte alltid Internet (har varit problem i flera månader nu!!) så kan inte skriva här varje gång jag tänkt göra det.

Nästa lördag åker vi till Schweiz och blir borta i 10 dagar. Jag kommer därför att missa en hel skolvecka. Så bestämde mig idag för att stanna hemma och jobba lite i böckerna. Jag betar av fler sidor här hemma än vad jag gör i skolan, då man allltid får sitta och vänta in alla segisar där. Så ska fortsätta plugga nu fram till 13, så har jag gjort det klart för idag.

Tyckte den översta uppgiften var lite rolig. Av alla adresser i hela Tyskland väljer dem Kantstrasse 27. Jag bor nämligen på Kantstrasse 25, vilket är porten bredvid. Har dock inte sett någon sängaffär där, så det stämmer inte ;P

Montag
2012-01-23 / 15:41:39 / Allmänt

Hejsan!

Har varit lite off i helgen när det kommer till att uppdatera bloggen. Har väl inte gjort så speciellt mycket i alla fall.

Idag har jag äntligen betalat min bot jag fick för plankningen för två veckor sedan. Tänkte först betala över Internet, men eftersom jag har svenska pengar på mitt konto och ska betala i euro visste jag inte riktigt hur jag skulle växla pengarna. Så kände att det var bäst att gå till banken här nere på hörnet och låta dem fixa allt. Hur smidigt som helst, jag behövde bara skriva under så gjorde dem resten.

Nu ska jag gå ut till affären en snabbis. Ska köpa någon frukt att snaska på framför datorn. Börjar inte jobba förän 19, och då endast en timme!

Sång och dans!
2012-01-20 / 13:59:08 / Allmänt

Ska snart iväg på någon dans- och sånggrupp för barn. Mamman och jag har försökt klura ut lite aktiviteter som man kan göra med lilltjejen, typ simskola och lite annat. Men allting är antingen på helgen eller tidigt på dagen, vilket inte går. Men nu hittade vi någon dans- och sånggrupp på engelska som jag ska ta med henne till idag. Haha, är ju jag som kommer få dansa och sjunga där. Skulle vilja filma mig själv och se på senare. Kommer ju se ut som en idiot! :P

Grattis Cina!
2012-01-19 / 21:30:47 / Allmänt

Har idag varit hos doktorn med lilltjejen. Hon har hostat i flera veckor nu, så vi skulle kolla att allt var okej. Vilket det såklart var. Eftersom vi inte hade bokat tid fick vi sitta och vänta på en ledig lucka i doktorns schema och det tog nästan 1,5 timme innan det var våran tur! Som tur är passar jag världens snällaste tjej och hon satt fint bredvid mig hela tiden. Jag hann även läsa ut en hel Kalle Anka tidning på tyska, vilket är perfekt för mig att läsa. Förstod i princip allt. Kul att man märker sådan stor skillnad. När jag kom till Berlin kunde jag inte ens säga "Hej", haha!

Tänkte passa på att gratta min kära syster också. Hon fyller 30 år idag! Nästan halvvägs till pension. Hoppas du fick en underbar födelsedag och att du super till rejält på festen i helgen. Vi får fira en extra gång när du kommer till Berlin senare, så jag också får vara med :)

Frukost
2012-01-18 / 08:55:18 / Allmänt

God morgon!

Sitter här nu vid mitt skrivbord och ska snart inta mina goda frukost. Brukar alltid prioritera sömn framför frukost, så de dagar jag ska skynda iväg till skolan brukar det inte bli så mycket. Men idag jobbade jag från 7-8 och jag har ingen skola på onsdagar. Så tänkte att jag ska laga en lite större frukost nu och bara ta det lilla lugna. 

Mums!


Ett stekt ägg med (tyvärr) bränd kalkon, grekisk yoghurt och balsamicosallad!

Thailand VS Los Angeles!
2012-01-17 / 20:18:12 / Allmänt

Sitter här och funderar. Jag åker ju snart hem och tanken är att jag ska jobba och sedan i augusti åka till LA och plugga på college. Men en ny tanke har även dykt upp i mitt huvud och det är att åka till Thailand och resa runt där och till grannländerna medan jag pluggar på distans från Sverige. Skulle vilja läsa ytterliggare några gymnasieämnen så att jag kan höja mina betyg lite. Dem är inte dåliga, men vill ha högre poäng så att jag lättare kan komma in på den utbildning jag vill på universitetet.

Hur ska jag göra? Kanske åka till Thailand först och LA sedan? Varför ska allt vara så svårt!!??










Vardagen
2012-01-16 / 18:26:42 / Allmänt

Har inte hänt så speciellt mycket idag. Vanlig vardag med andra ord. Dock kommer jag att flyga iväg till Zürich och Davos om mindre än tre veckor, så sitter och räknar ner till det datumet!

Ska nu slänga i mig lite kall tonfisksås, med broccoli och blomkål som jag precis tillagade. Äter det ganska ofta, då det är så himla lätt att göra. Ska samtidigt vila mina ögon på muskliga gladiatorer som jag precis laddat ner. Hoppas jag inte dregglar i maten bara ;)


Hämtmat
2012-01-15 / 21:29:55 / Allmänt

Sådär. Har varit ute på en långpromenad och köpte med mig en soppa från en thairestaurang här nere på gatan. Var kyckling i några knyten med grönsaker. Hade ingen aning vad jag beställde, men den visade sig vara god, så tummen upp för det! Kostade bara 30 kronor, så man kan ju köpa hem lite oftare.


Vaknatt
2012-01-15 / 00:01:13 / Allmänt

God kväll på er medmänniskor!

Sitter här i sängen och hur pigg som helst. Vaknade 15 idag, så ska vara vaken hela natten och försöka vända tillbaka på dygnet igen. Kommer dock vara supertrött imorgonkväll vilket är synd, då jag ska ut och öla med en kompis och fira min födelsedag i efterskott.

Har sprungit omkring och gjort massa här nu på kvällen. Får alltid sådan energi då. Är verkligen en nattmänniska. Har sytt mitt påslakan som gått sönder, tejpat upp bilder på väggen, lagat en god wok, tvättat, torkat spya från lilltjejen, tvätta hennes kläder, koka té, torka spya igen, duscha av henne....

Nu ska jag fortsätta sy mitt påslakan. Hatar när det är ett litet hål, så råkar man riva sönder hela skiten när man ligger och sover. Är ju bäst att bara köpa en ny, men nu har jag börjat sy, så kan lika bra fortsätta.

Fredag
2012-01-13 / 20:31:09 / Allmänt

Kom precis in, har varit och ätit på ett mysigt litet café 7 minuter från mig. Idag skippade jag skolan och tog en sovmorgon fram till 12. Hämtade upp lilltjejen 15.30 från dagmamman sen gick vi och köpte massa såpbubblor till henne. Vi stannade även vid ett lekland så hon fick åka några karuseller. På vägen hem köpte jag lite skolsaker och ett nytt doftljus. Jag älskar dyra doftljus, så har tre beroenden. Dyra doftljus, grönt té och handkräm!


COA
2012-01-12 / 17:32:14 / Allmänt

Blev ingen bio igår. Allt var dubbat till tyska och då är det inte så speciellt kul att se på film. Men tre-rätters hanns med. Det blev restaurangen COA i Potsadamer Platz. De har asiatisk mat och varannan månad byter de meny och land. Så nu var det vietnamesisk mat som gällde.

Jag åt dim sum till förrätt, mango och kyckling sallad till varmrätt och en kokosnötstårta till efterrätt. Drickan var någon kokosyoghurtdrink. Yes, jag gillar kokos! :P

Den med kyckling och basilika i var godast.

Börjar bra
2012-01-11 / 20:59:03 / Allmänt

Första dagen som 22 och det börjar bra. Fick böter på tåget nyss! Undrar hur de resterande 365 (är skottår i år va?) dagarna kommer att se ut? :P

Nej, men var inte så rysligt mycket pengar, 40 euro. Jag hade en biljett som jag köpt tidigare och den måste man stämpla i en automat på perrongen. Det finns två små på varje sida. Precis när jag kommer upp för trappan står mitt tåg inne, så jag springer in utan att stämlpa. Har missat tåg förut p.g.a. att jag stannar för att göra just det. Dock kom det två kontrollanter nu, så var bara att stiga av tåget och få boten. Dock kan man se det från den ljusa sidan, om man räknar alla gånger jag plankat här i Berlin och hur mycket jag sparat så är den boten jag fick idag väldigt låg!

Sista dagen som 21
2012-01-10 / 21:09:57 / Allmänt

Fy, vad tråkigt att fylla år imorgon! Vill inte bli 22. 22 är ju pissgammalt! Kan lika bra flytta in på ålderdomshemmet redan när jag kommer tillbaka till Sverige!
Nej, men lite tråkigt att fira här i Berlin. Alla jobbar så blir väl inte något särskilt. Kanske bio och middag med en kompis bara. Såg att mamman smög in i köket idag och då blev jag nyfiken. Såg att hon gömt undan en svensk prinsesstårta, haha! :) 

Nej, men ska väl leva ut mitt sista dag som 21 nu. Halsa i mig all glögg jag har kvar från i julas, slänga ut tv:n genom fönstret och skruva upp musiken så att lilltjejen vaknar.

Rock'n'roll på er alla! 

Pyssel
2012-01-09 / 21:19:53 / Allmänt

Ska ta och dricka en kopp grönt té, hoppa in i duschen, borsta tänderna och sedan krypa ner under mitt blommiga täcke. Var första dagen i skolan idag efter att ha haft jullov i en månad. Man blir rätt trött av att cykla iväg dit så tidigt och försöka trycka in massa information i hjärnan som även ska stanna kvar där!

Lilltjejen är även sjuk och hon var hos doktorn idag med mamman. Det är ju inget allvarligt, men blev en lugn dag för oss. Behövde bara gå ut på en promenad med henne, så inte så fasligt mycket jobb. Vi gick även och bytte kolsyrepatronen till våran Soda Stream och då hittade jag en stor pysselbutik i affären bredvid. Blev lite sugen på att köpa lite nu. Har tänkt göra ett fotoalbum med bilder från mina resor och när jag bodde i Abu Dhabi samt London. Men vill även kunna skriva och klistra in saker där, så ska gå tillbaka och kolla in denna affär igen. De hade även en avdelning för decoupage. Servetter, decoupagepapper och massa figurer och lådar som man decouperar. Ska nog köpa med mig sådant till Sverige, då det är tråkigt att alltid köpa samma saker där hemma.

En vägg med decoupagepapper.

Friedrichshain
2012-01-08 / 17:45:05 / Allmänt

När jag stängt ner datorn tidigare idag för att ta tag i plugget kände jag att jag faktiskt ville gå ut i alla fall, trots tråkigt väder. Hoppade på tåget och åkte till Friedrichshain. Gick på loppismarknaden i Boxhagener Platz, men det var mest krims krams, böcker, skivor och möbler. Inget jag vill ta med hem till Sverige med andra ord. Dock finns det fullt med billiga restauranger där omkring, så gick runt och kollade in lite menyer. Valde ett bio-café dit många verkade gå (brukar ju vara bra om det är lång kö) och det var det. Eftersom det var ekologiskt och fräschare mat där, fick man betala lite mer (ca. 60 kronor totalt), vilket faktiskt inte är så dyrt i alla fall. Köpte en jättegod panini och en äppelpajsdricka!
På vägen hem började det spöregna och jag kunde inte varit torrare om jag hoppat i en sjö ens. Mina skor var vattenfyllda upp till kanten, dem pösiga byxorna satt klistrade som strumpbyxor på benen och på något konstigt sätt regnade det in innanför min jacka så hela tröjan var blöt även den. Kan ju säga att det var skönt att komma in och krypa ner i sängen med tända ljus efteråt!



Goodies på Warschauer strasse

Creamy Apple Pie - smakar som det låter. Gjord på varm vaniljsojamjölk, äppelmos och kanel. 

Kycklingpanini med någon avokadokräm och lite annat... Satt och pluggade tyska samtidigt och nog tusan lärde jag mig snabbare här än hemma. Kanske jag ska gå på café varje gång jag har plugg att göra? :P


Söndagsledig
2012-01-08 / 10:46:12 / Allmänt

Hade planer på att åka iväg till Kreuzberg idag och utforska det området lite. Dock får det regniga och gråa vädret mig att vilja stanna inomhus, nerbäddad i sängen. Har ju inte läst ett endaste ord i min tyskaläxa som jag fick för drygt en månad sedan. Kanske jag ska försöka läsa ikapp allt idag? Blir en tråkig söndag med andra ord. Får se om jag går ut och äter middag ikväll, eller sparar slantarna till nästa vecka.

Har flera sidor med oregelmässiga verb som jag ska lära mig utantill, suck...

Bästa Currywursten i stan
2012-01-07 / 21:13:15 / Allmänt

Såg filmen Food, Inc. idag och fy vad jag blev sugen på att köpa bra mat och inte massa skit. Så sjukt hur all mat vi äter hanteras egentligen. Bajs i hamburgarna på donken, kött som tvättas med ammoniak, massa gifter och annat skit. Jag tycker att det är bra att man kan köpa så pass mycket ekologiskt här i Berlin till rimliga priser. Ibland är det till och med billigare att köpa en produkt som är ekologisk än en vanlig som inte är det. Alla borde se denna film, ladda ner!

På tal om ekologiskt har jag hittat en korvkiosk som säljer ekologiska korvar här i Berlin. Currywurst är ju något man måste testa när man är här i Berlin och då tycker jag att man ska gå till Fritz & Co. Den ligger precis bredvid KaDeWe och kiosken är regnbågsfärgad. Visst, man får betala lite mer än om man köper oekologisk Currywurst, men den är mycket godare här. Ett tips, beställ även deras vitlöksmayonnaise med dill, mums!


lite sjuk
2012-01-06 / 21:30:01 / Allmänt

Mådde ju lite dåligt där imorse, men det blev bättre senare när jag legat och vilat i sängen. Tyvärr började jag känna mig lite smått sjuk när jag gick och hämtade lilltjejen från hennes dagmamma. Jag hade tänkt gå med henne till svenska kyrkan för att leka lite där och det blev en promenad på över 90 minuter fram och tillbaka. Inte så kul när man mår dåligt och bara vill lägga sig ner. Inte heller var det kul att det var stängt och jag fick vända tillbaka. Så onödigt alltså!

På vägen hem gick vi in på Bio Company som är en affär som endast säljer ekologiska varor. De har även ett litet café så jag köpte mig en kokosvatten. Blev piggare av den, så kunde gå och lämna av tjejen hemma och sedan sluta jobbet för dagen.

Lugn förmiddag
2012-01-06 / 12:31:15 / Allmänt

Har tagit det lugnt idag. Efter att jag lämnat flickan hos dagmamman gick jag snabbt till affären och köpte några saker som fattades i kylen. När jag står och packar upp påsen känner jag hur jag börjar bli superyr och kallsvettas. Jag har lågt blodtryck och när jag inte har hunnit äta får jag så ibland. Tyvärr har vi ingen stol i köket så jag började gå mot toan för att sätta mig någonstans, såklart går jag rakt in i väggen och mosar näsan, haha! Eftersom jag inte såg något fick jag känna mig fram. Tog i alla fall en banan till slut och gick och la mig i sängen en timme och nu mår jag prima igen. Lite läskigt kan det kännas, men börjar bli van. Det är ju inget farligt att ha lågt blodtryck heller, bara att man måste komma ihåg och äta och inte resa på sig för snabbt.

Tittade precis klart på Ideas of March. Gillade verkligen den filmen! Ryan Gosling är med i den, så det bidrog till väldigt mycket. Tror i alla fall att den kommer få ett antal Oscarnomineringar. Galan är väl om några dagar btw? Brukar vara i januari har jag för mig.

Garage
2012-01-05 / 16:02:26 / Allmänt

Berlin har väldigt många second hand butiker. Är inte ett så jättestort fan av dem, då det oftast är mycket skräp som säljs. Men tänkte att jag ska börja kolla in några i alla fall. Man kan ju faktiskt fynda!

Idag gick jag därför till Garage som ligger på Ahornstrasse 2, cirka 20 minuters promenad från mig. Som man hör på namnet är det ett gammalt garage som nu blivit en stor second handbutik. Man kan köpa kläder per styck eller per kilo där. På onsdagar fram till klockan 13 är kilopriset även lite billigare.

Det jag tycker man kan fynda där inne är billiga jeans, roliga t-shirts och pälssaker. Köpte själv en pälskrage som jag ska sätta fast på min vinterjacka. Dock måste jag sy fast knappar på den först, men det ska väl inte vara några problem.




Idag
2012-01-04 / 20:28:00 / Allmänt

Förutom att boka flygbiljetten har jag idag även jobbat 3,5 timmar. Imorse lämnade jag tjejen hos dagmamman och sedan hämtade jag henne vid 15.30. Vi gick till en bokaffär för att köpa mina skolböcker jag behöver när den drar igång på måndag. Det fanns en lekplats inne på barnavdelningen där, så vi fastnade och lekte i en timme. När vi sedan kom hem slutade jag!

Har sovmorgon fram till 18 imorgon, så ska nog se på några filmer ikväll. Förut kunde jag se på 6 stycken om dagen om jag hade lust, men har blivit dåligt med film på sista tiden.

29:e mars
2012-01-04 / 18:12:55 / Allmänt

Yeaay! Bokade precis mitt flyg hem till Sverige nu. Så den 29:e mars är min sista dag här i Berlin. Skulle egentligen åkt i slutet på februari, men jag ville gå ytterliggare en kurs i tyskan, så sa till familjen här att jag kan tänka mig att stanna till slutet av mars/början av april. Då lutade de mot början av april, men berättade för mamman idag att mina systrar och kusin kommer hit den 25:e mars och åker hem 29:e och att det skulle vara kul att få åka med dem. Det gick bra och nu är jag superglad! Har varit lite butter idag och igår eftersom jag inte ville åka från Sverige. Min kompis som också bor här i Berlin kom tillbaka hit för två dagar sedan efter att firat jul hemma och hon känner likadant. Vi har suttit och buttrat tillsammans. Hon bor dock närmare Berlin och ska redan över helgen åka hem med buss för att hälsa på, lyllo henne!

Men nu känns det lite bättre i alla fall. Så fort man kommer in i vardagen här så har man inte lika mycket hemlängtan. Tiden kommer nog rusa iväg, bara 85 dagar kvar ju!

Onsdag
2012-01-03 / 22:29:04 / Allmänt

Jodå, det fungerar fortfarande, så kan väl skriva vad jag hittat på idag.

För det första var det en lååång natt. Jag kunde inte alls somna i gårkväll, dels för att jag vaknat så sent på dagen och dels för att jag inte ville åka till Berlin idag. Jag tittade på klockan hela tiden och tror jag slumrade till vid 03-tiden. Vaknade upp vid 04.00 igen och låg då vaken tills klockan ringde 05.00. Jag sov hos syrran som bor nära Arlanda så vi åkte 50 minuter innan planet skulle lyfta. Precis när jag kommer till min gate fick jag gå ombord, så gick väldigt smidigt utan att behöva vänta.

När jag kom fram till lägenheten slängde jag mig fort ner i sängen och sov i tre timmar, så skönt! Låg sedan och kollade på lite serier innan jag gick ut och shoppade lite. Blev nytt shampoo och balsam, samt nya underkläder och en kavajaktig tröja (för endas 7 Euro på REA:n!!). Hittade även en laddare till min Iphone, så nu fungerar den igen. Har inte haft batteri under min vistelse i Sverige.

Älskar Redkens produkter, luktar sååå gott!

Trodde jag skulle behöva betala runt 200 kronor för en ny laddare, men hittade denna universalgrej för flera olika teknikprylar för under 30 kronor. Ibland kan man fynda alltså!

Åt en god kycklingsallad till lunch/middag
När jag var där i Gallerian fick jag helt plötsligt ett sms från mamman i familjen som undrade om jag glömt att jag skulle jobba klockan 18.00. Jag har fortfarande semester idag, så blev lite sur. Började då gå hemåt och planerade exakt vad jag skulle säga om hon skulle börja argumentera emot. Men när jag förklarade detta för henne sa hon att hon räknat fel på dagarna och att jag kan få vara ledig en dag när jag annars ska jobba. Så, det var bra. Blev ju inte så mycket jobb idag iallafall eftersom jag kom hem efter 18.

Jag är tillbaka
2012-01-03 / 21:30:32 / Allmänt

Nu har jag åter landat i Berlin. Eller landade 08.00 imorse, så har hunnit spendera några timmar i staden. Vårat Internet här har inte fungerat idag, men nu verkar det gå. Ska hoppa in i duschen och sedan skriva ett inlägg om det går efteråt.

Har varit dålig på att skriva från Sverige, men hade inte tid att sitta vid datorn helt enkelt. Spenderar hellre den med mina älskade då! Men här i Berlin har jag inga älsklingar, så ska börja uppdatera oftare nu, kul va?!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0