Yes, det fungerade!
2011-10-31 / 23:21:01 / Allmänt

Tänkte bara säga att det fungerade. Nu är datorn som ny. Bara lite program och dylikt som ska laddas ner så är allt som tidigare, minus alla problem. Måste väl ha haft virus och skit som förstörde! Ska i alla fall ta och fixa i ordning mig nu, läggdags står på schemat!



Var tvungen att se om det gick och ta kort med min cam nu. Den har inte fungerat på flera månader, men som ni ser går det! Det ni också kan se är att mina tänder blev liiiiiite vitare av allt blekande jag gjorde förra månaden.


Som ny
2011-10-31 / 12:27:51 / Allmänt

Min dator har börjat krångla igen. Eller tror det är samma fel som jag har haft förut så nu tänker jag radera allt och göra så att datorn blir likadan som när jag köpte den. Har som tur är sparat alla bilder och viktiga saker på ett usb-minne så jan lägga tillbaka till datorn senare. Bara att alla mina filmer och serier försvinner, var ju ganska många. Men vad gör de om hundra år?

Hoppas det fungerar efter det! :)


Frukost och magont!
2011-10-30 / 11:53:54 / Allmänt

Skrev inget igår eftersom jag inte mådde så bra då. Hade himla ont i magen och mådde lite illa. Låg mest i sängen hela dagen innan jag började jobba vid 18.
Har precis kommit in och slutade jobba nu vid 11. Gick ut på en promenad med tjejen och eftersom jag inte fick i mig någon mat igår förutom ett litet, litet äpple, en avokado och några räkor tänkte jag äta en frukost ute på stan idag. Var väl ingen höjdare och såklart fick jag ont i magen igen efteråt! Ska nog skippa kolhydrater totalt ett tag. Tror att det är de som spökar. Eftersom mamman här inte gillar fisk och helst undviker kött lagar hon många pastarätter. Dock äter jag inte de varje gång, men mer kolhydrater här än hemma i Sverige tycker jag att det blivit.
Skrev inget igår eftersom jag inte mådde så bra då. Hade himla ont i magen och mådde lite illa. Låg mest i sängen hela dagen innan jag började jobba vid 18.

Har precis kommit in och slutade jobba nu vid 11. Gick ut på en promenad med tjejen och eftersom jag inte fick i mig någon mat igår förutom ett litet, litet äpple, en avokado och några räkor tänkte jag äta en frukost ute på stan idag. Var väl ingen höjdare och såklart fick jag ont i magen igen efteråt! Ska nog skippa kolhydrater totalt ett tag. Tror att det är de som spökar. Eftersom mamman här inte gillar fisk och helst undviker kött lagar hon många pastarätter. Dock äter jag inte de varje gång, men mer kolhydrater här än hemma i Sverige tycker jag att det blivit.


Ledig dag
2011-10-28 / 20:05:23 / Allmänt

Kom precis in. Har varit överallt idag känns det som. Har nog gått och cyklat ungefär 3 mil sammanlagt.

Har först varit förbi den svenska mataffären, sedan cyklade jag till ett museum, fortsatte vidare till Friedrichstrasse där jag parkerade cykeln. Gick och kollade lite i affärer och fortsatte att vandra runt. Hittade en skitbra restaurang som jag kan berätta mer om senare och hamnade plötsligt på Tacheles som var ett väldigt coolt ställe (ska visa bilder från det senare). Fortsatte att gå runt och tog sedan vägen förbi Hackescher markt och Alexanderplatz och gick tillbaka till cykeln. Trampade då iväg till Brandenburger tor och sedan hemåt.

Himlen var helt rosalila när jag var på väg hem, fint!


Sprang in på Edeka här vid mig och köpte en koffeinfri Cola light och en bit Brieost, det är ju fredag! Ska nu titta på den allra sista Harry Potterfilmen och chilla järnet!



Pumpakväll
2011-10-27 / 22:41:14 / Allmänt

Nu är jag hemma igen! Det var kul att åka till Ung i Berlin idag. Jag har missat de senaste gångerna, men kände att jag måste börja gå dit igen.

Idag var det som sagt Halloweentema som gällde. Vi fick skära pumpor och sedan göra en soppa på innehållet. Eftersom jag hatar att laga mat och inte heller är så speciellt bra på det, höll jag mig till att arbeta med själva pumporna. Jag kommer att få en rejäl armmuskel på högerarmen efter allt urskrapande av innehållet. Men man kopplade bort att det blev jobbigt då man stod och snackade med folket där. Slutresultatet blev helt okej och soppan god. Fanns även lite tillbehör som varma baguetter, philadelphia, brieost och sedan någon plommonsoppa till efterrätt!


Min fina pumpa!

Pumpasoppa med kokosmjölk, ska faktiskt laga det hemma sen. Verkade inte vara så svårt!


Tyvärr blev den inte så läskig :P


Torsdag
2011-10-27 / 15:12:33 / Allmänt

God morgon höll jag på att skriva, men klockan är 14.00. Vaknade precis efter att ha tagit en kort powernap på cirka tre timmar! Är fortfarande supertrött, men kan inte sova bort hela dagen.

Jobbade från 7-8 i morse, men vaknade inatt av att lilltjejen grinade. Jag jobbade fram till 23 kvällen innan så jag hade babymonitorn inne på rummet och mamman hade somnat i vardagsrummet med tv:n på, som ligger en bit i från tjejens rum, så hon hörde inte direkt. När jag i alla fall var vaken kunde jag lika bra gå in till tjejen. Brukar ju bara vara att nappen ramlat ner på golvet. Men så fort jag tänkte lämna rummet började hon gråta igen. Fick stanna där 20-30 minuter innan hon somnade om. Vilket dilemma. Ska man gå och väcka föräldern eller vara snäll och natta tjejen när man nu redan är vaken, trots att man inte jobbar? Well, hon somnade till slut, så jag gick då åter och lade mig. Synd bara att jag hunnit bli pigg som en nötkärna, tog en timme innan jag somnade igen typ.

Skulle jobbat en timme här på kvällen, men slipper det. Så ska cykla iväg till Ung i Berlin som är i svenska kyrkan. I dag ska vi skära pumpor eftersom det är Halloween denna helg. Sedan ska vi göra pumpasoppa till middag på resterna som blir över! Kom dock att tänka på en sak, är inte kyrkan emot Halloween? Lite kul att vi ska sitta och skära ut pumpamonster och annat där idag då, haha!


Imorse blev det en LCHF-frukost. En ostskiva, två kycklingskivor, en paprikabit, ett ägg och mayo. Toppade detta med chili, så brände till rejält på tungan. En kopp varmt citronvatten blev det också.


Kursavslutning
2011-10-25 / 19:44:15 / Allmänt

Idag var ju sista dagen för denna kurs. Jag har räknat ut att om jag ska stanna här till slutet av mars (mitt kontrakt går ut 28:e mars) så kommer jag hinna gå fyra tyska kurser. En är avklarad, alltså har jag tre kvar. Förhoppningsvis kommer jag kunna prata någorlunda flytande tyska efter det!

Eftersom det var avslutning på kurs 1.1 idag, så hade vi en liten fest. Folk hade bakat och tog med sig musik från sina hemländer. Några hade även med sig foton. Nästa gång ska jag baka svenska kanelbullar!


Några av mina klasskamrater. En polsk, turk och grek!

Lite äppelkaka, ostkaka, något annan typ av äppelkaka och choklad var några av de saker folk tagit med sig.



Geburtstag!
2011-10-25 / 18:53:42 / Allmänt

Imorgon fyller mamman i familjen år och jag fick reda på det igår! Fick ju panik. Vad tusan ger man till en host-mom? Böcker är lite svårt då man inte vet vad hon läst tidigare. Musik är också svårt då man inte vet vad hon gillar. Kläder är ju ett big NO, NO och heminredning, nja...?

Dock kommer jag ihåg en gång då hon berättade att hon äääääääälskar svensk marispantårta och att hon kan äta en hel sådan själv. Här om dagen hittade jag just svensk Frödinge marsipantårta i en affär här, så ska smyga iväg och köpa en imorgon bittit hade jag tänkt.

Köpte även denna doftolja. Är lite finare med glasstenar innne i flaskan. Hoppas hon blir nöjd, för jag suger på födelsedagspresenter!!


Doft av Lavender fick det bli!

Orkar inte gå runt och leta efter tejp, presentpapper, snöre m.m. så köpte en påse bara. :P


Montag och en ny vecka har börjat...
2011-10-24 / 19:40:04 / Allmänt

Anonym om Denna helg:
Från Mor:
Lilla gumman du behöver inte leta efter skor. Jag förstår att det kan vara lätt att glömma hur många skor man äger när man har åkt så långt bort ifrån dom. Jag håller på att städa här hemma och behöver ha hallgarderoben där dina skor är eller dom var där. Nu har jag tagit ner dom i källaren. Tyvärr glömde jag att räkna skorna men det blev två fulla flyttkartonger och fyra skokartonger. Ja då vet du. Kraaaam!!

Svar: Haha, mamma man kan aldrig få för många skor! Vissa skor ska man ha vid vissa tillfällen och det finns ju i alla möjliga former och färger! :)
Letar efter ett par svarta ridstövlar och det har jag faktiskt inte, så det så! :P

Har idag inte gjort så mycket. Är måndag vilket betyder skola. Det var faktiskt näst sista dagen för denna kurs. Imorgon har jag klarat av hela 1.1 och får vänta två veckor innan kurs 1.2 börjar! Har lärt mig en hel del må jag säga. Väldigt bra!

Har varit barnvakt mellan 15.30-17.30 idag. Vi gick och handlade lite mat. Var nämligen min tur att göra middag idag. Blev spenatsoppa toppad med knaperstekt bacon och ägghalva. Tummen upp fick jag då lilltjejen slukade hela sin tallrik och skulle börja äta av min och mammans!


Jag älskar att gå runt och titta i hälsokostaffärer och det finns flera sådana här. Priserna är betydligt bättre än i Sverige så man blir inte ruinerad av göra sina inköp på dessa ställen heller. Jag köper flera saker i veckan därifrån, bland annat mitt kära coconut water! Idag fick det även bli lite té. Kan vara bra att ha sådana påsar och inte bara lösvikt när man ska ta med sig té i en termos. Köpte även två fruktsaker som kan vara bra att ha i väskan. Dock är detta från 1 års ålder, haha, men dem är goda!


Denna helg
2011-10-23 / 19:17:02 / Allmänt

Har inte varit en sådan fartfyld helg, denna helg. Har tyvärr inga roliga fylleberättelser att skriva om, bästa shoppingfynden att visa upp eller något annat skoj. Har varit en ganska seg helg med andra ord.

I fredags så var det jobb som stod på schemat. Jag har ju börjat skolan efter två veckors höstlov (tror vi hade höstlov i alla fall?) så befann mig återigen vid skolbänken i fredags. Efter det bar det av hemåt för lite lunch och vila innan jag hämtade upp lilltjejen från dagis. Vi gick en promenad och sedan lämnade jag henne till mamman så att jag fick vara ledig. Tittade då på Cars 2 och började jobba efter två timmar igen. Mamman skulle iväg på 30 års fest så jag hade hand om flickan fram till 01.00. Dock somnade jag vid runt 22.30, så blev en tidig kväll.

Upp vid 8-tiden på lördag morgon då jag jobbade fram till 11.00. Lekte lite med tjejen här hemma innan vi gick iväg till ett café så att jag kunde äta lite frukost. Sedan bar det av till en galleria så att hon fick åka en karusell innan vi gick tillbaka till lägenheten och jag fick sluta för dagen. Åkte då iväg till Alexanderplatz för att leta lite skor. Hur tror ni det gick? Såklart hittade jag ingenting! Köpte äcklig thaimat och gick vidare till nästa galleria. Ingenting där heller, så tog tåget tillbaka hem.

Idag söndag, var jag ledig hela dagen så tänke ta en låååång sovmorgon. Självklart vaknar jag vid 08.30 pigg och utvilad. Hade tänk möta Paula för museum och mat, men hon var tvungen att jobba, så jag cyklade dit själv. Blev Topographie des Terrors som är gratis. Hann inte kolla in allt för hade bokat bord på sushirestaurangen som har en buffé varje söndag. Och nu ska jag slappa och se på film tillsammans med en stooor kopp grönt champagneté innan det är dags för sängen. Är ju skola imorgon!


Försöker leta upp Bare Mineral ID smink, men kan inte hitta det någonstans här i staden. Antar att jag får köpa online. Hittade i alla fall denna tvål som man tvättar sminkborstar som är gjorda av äkta hår med. Råkade lämna en framme så lilltjejen här lyckades kleta den full med svart kajal. Den behövdes i alla fall tvättas, så gjorde inte så mycket.

Och en höstig färg från Essie. Dock är den lite mer lilabrunaktig än bilden visar.


Schnitzel och guldklocka
2011-10-20 / 19:50:45 / Allmänt

Guten abend!

Asså jag måste verkligen bli bättre på att sätta på lyktor på min cykel när jag är ute på kvällarna. Har inte en endaste gång kommit ihåg att ta med de och satt på cykeln. Reflexer har jag inte heller, så syns inte när jag trampar runt på vägarna. Jag cyklade nyss hem från en galleria och jag valde att åka på små kullerstensvägar istället för de stora upplysta och jag såg knappt vart jag körde. Hur ska då bilar kunna se mig? Mysigt var det i alla fall. Små lyktor och fina hus!

Well. Jag hade varit och hämtat min klocka som jag lämnade in på en guldaffär i tisdags. Skulle byta batteri på den, men de behövde något särskilt för att få upp den, så fick vänta till idag innan det blev klart. Billigt var det i alla fall. Endast 3.5 Euro. Brukar väl annars ligga på 150 kronor har jag för mig, eller?
Passade även på att äta en Schitzel till middag. Nu kan jag bocka av det från listan och jag tänker inte äta det här i Tyskland igen. Var så äckligt! Massa, massa salt och massa massa fett och massa massa skit helt enkelt. Fick inte ens någon sallad till. Fick be dem att lägga till det, för någon grönsak vill man ju ha till en måltid.





Försökte få en bra bild på klockan med mobilen, men det ville sig inte. Efter hundra försök och 15 minuter gav jag upp. Här är några exempel!

Ser nu att urtavlan (heter det så?) är helt sne. Tror inte att den var så innan. Kan det vara de som bytte batteriet som gjort så?


Boka flyg till Sverige
2011-10-19 / 14:27:28 / Allmänt

Ska boka flyget till Sverige över jul idag. Kommer landa på Arlanda runt 23.00 den 22 december och hem till Berlin den 3:e januari.

Så familjen, vem ska jag komma hem till? Linda, Cina eller mamma? :)


Familjen här är jättesnälla och ska betala en del av min biljett i julklapp! Man tackar och bockar. :)


Morgonpromenad
2011-10-19 / 10:24:36 / Allmänt

God morgon!

Sitter här nu och äter lite havregrynsgröt med kanel och hallon på! Frukost är extra gott när man varit ute på en lång promenad innan. Kom nämligen nyss in efter att ha gått till Brandenburger Tor fram och tillbaka, en sträcka på 9,4km. Så nästan 1 mil!

Ska senare hoppa in i duschen och efter det cykla iväg. Föredrar cykel framför fötter, går ju så himla mycket fortare! :)



Hit gick jag och sedan tillbaka hem igen. Dock lyser solen idag, så inte lika grått som det var när jag knäppte denna bild.


Presenter
2011-10-18 / 15:30:53 / Allmänt

Har precis kommit in efter att varit ute på presentjakt. Har köpt till Emilia, Matilda och Victor, så ni får vakta brevlådan där hemma nu, för det lär väl dyka upp något där snart!


Vad kan det dölja sig här bakom tro? :)

Köpte denna till mig själv. Är alltid på jakt efter söta tésilar!


Ingen skola
2011-10-17 / 09:51:19 / Allmänt

Gud, jag fick stressa till skolan idag då jag låg och drog mig lite extra i sängen. Fick skippa min grötfrukost och trampa som en dåre på cykeln. När jag väl kommer fram så är det såklart ingen skola. Fröken är sjuk idag och imorgon! Bara att cykla hem igen med andra ord. Ingen idé att gå och lägga sig heller nu.

Familjen kommer hem från Schweiz idag också, så ingen mer ledighet för min del nu! :(
Börjar runt 13-tiden, fast tjejen ska sova i två timmar då, så blir väl runt 15 som hon vaknar. Tänkte då gå ut med henne ett tag och även möta upp en kompis på en kopp té på något café. Ibland är det bra att passa en tjej som man kan slänga ner i vagnen och släpa med till olika ställen! ;)



Chokladaffären!
2011-10-15 / 20:44:36 / Allmänt

God kväll!

Ligger här i sängen mätt och belåten. Har precis ätit världens godaste köttfärssås, som jag själv lagat! Eller blev väl snarare grönsakssås med lite kött i. Nyttig blev den i alla fall med ett berg sallad till!

Idag har jag varit ute med Paula på shoppingrunda. Vi båda har konstaterat att denna stad SUGER HÄSTBALLE när det kommer till shopping! Vi har varit här lika länge och idag var första gången Paula köpte något och det var endast en tröja och duschkräm + body lotion. Jag själv hittade ingenting och det brukar jag inte heller göra. Jag vet inte vad felet är, men hoppas det blir ändring på detta snart!

Efter att Paula ätit lite sushi gick vi vidare för att kolla in en chokladaffär. Dem har gjort skitcoola skulpturer av just choklad där inne och det luktar himelskt gott!



Tv-tornet i choklad!

Titanic

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som finns här nära mig. En kyrka som skadades under andra världskriget.

En vulkan som även sprutade chokladlava. Lite svårt att knäppa kort när den fick utbrott bara, gick ju så fort!

Brandenburger Tor.

Riksdagen!


Affären är väldigt stor och säljer massa olika typer av choklad!



Synd att det bländade så mycket genom fönstret. Men den såg supersmaskig ut i alla fall  ;)


ÄR STOLT SOM TOUPPEN!
2011-10-14 / 15:59:50 / Allmänt

Vilken film kommer det ifrån btw?

I alla fall, jag har äntligen lagat min dator!!! Är så sjukt stolt över mig själv nu! Har suttit sedan i tisdags varje ledig timme och försökt fixa den. Och jag skojar inte, jag har suttit bänkad här! Har skruvat isär den, plockat ut delar, bytt plats på vissa delar, laddat ner massa olika program, bränt skivor, kört flera olika tester...

Är 99% säker på att ett av mina minnen pajade. För när jag tog ut den ena funkar allt perfekt igen, dock lite segare såklart eftersom det nu finns mindre av det.

Men har ni några datorproblem så är det ju bara att kontakta mig, datorproffset ;) Haha!

Nej, behöver nog gå ut nu och ta lite luft. Ska nog gå och handla lite grönsaker och jordnötssmör. Funderar på att göra någon asiatisk wok! Hade ju tänkt cykla iväg till Kreuzberg idag, men som sagt har jag varit lite upptagen. Kanske imorgon?


Jag absolut älskar min kära dator och vill inte ha någon ny! Känner mig lite som Carrie i det avsnittet då hennes går sönder och hon blir sur när Aiden köper en ny till henne. Såklart man inte kan ersätta sin kära älskling med en ny dator! (Det är från serien Sex and the City mamma, eftersom du blev till ett frågetecken nu kan jag tänka mig. :P )


En sådan dag
2011-10-13 / 19:50:51 / Allmänt

Japp, idag är en sådan dag. En dag då man uträttar massa ärenden och får saker gjorda. Jag har bland annat varit på banken, slängt sopor, slängt en vattenkokare (panik - den gick söner. Jag måste ju ha tevatten!), köpt en ny vattenkokare, försökt laga min dator, och och köpt skivor och ett usb minne till min dator, kört bil i Berlin då jag lämnade av familjen på flygplatsen, köpt tråkiga saker som bomull, fört över viktiga saker som bilder till mitt nya usb minne så de finns sparade, lagat mat m.m.

Nu sitter jag med BBC på i bakgrunden ( typ den enda engelskspråkiga kanalen jag har) och försöker fortfarande fixa min dator. Jag har bestämt att jag ska kunna laga den, synd bara att jag spenderar all min lediga tid till det! Det är ju nu jag ska passa på att göra Berlin osäkert!


JÄKLA SKIIIT!!
2011-10-11 / 15:40:14 / Allmänt

Asså, nu har min dator pajjat! Blir så sur!

Efter att ha sökt lite på Internet och i olika forum verkar det som att mitt grafikkort gått sönder. Tyvärr går det inte att byta sådana på bärbara datorer, så måste köpa en ny!!

Jag har nu inaktiverat de grafikkort jag har för tillfället, så datorn fungerar, men bilden på skärmen blir ju inte den bästa. Mamman i familjen sa att jag kan få låna hennes andra dator om jag vill, men den är på hennes kontor för tillfället och hon ska inte dit förrän nästa vecka eftersom dem flyger iväg nu på torsdag.

Så kanske att jag använder den och köper en ny dator när jag kommer hem till Sverige över jul? Vill ju ha en med å,ä och ö på tangentbordet! :)

Ska nog föresten boka biljetter hem till Svearike denna vecka faktiskt!


IKEA
2011-10-11 / 10:15:20 / Allmänt

God morgon!

Eller, morgon och morgon. Jag har varit vaken länge nu. Var till och med fortfarande mörkt ute när jag steg upp. Så hösten har verkligen kommit nu! Det regnar ute och är ruggigt. Svårt att tänka att jag för 1,5 vecka sedan låg i bikini och solade i parken.

Igår tog jag tåget och åkte till Ikea. Det gick faktiskt ganska fort. Mindre än 30 minuter och jag var framme! Skulle köpa lite bestick och sådant till lilltjejen. Passade då på att äta lite svenska köttbullar. Jag gillar inte ens att äta det om de inte är hemmagjorda, men bara för att det är just "svenskt" så var jag tvungen!


Billigt var det i alla fall. Under 30 kronor. Vet i för sig inte vad priset på detta ligger i Sverige, men men...


I ♥ Japan!
2011-10-09 / 20:12:53 / Allmänt

Är proppmätt i min lilla mage just nu. Har kommit hem från sushibuffén och den var grym!! Har typ testat hundra olika sorter och det fanns fortfarande några jag inte orkade prova. De hade även lite annan mat där plus efterätt. Allt detta för 9.99 Euro! Det märktes att det var populärt, var mycket folk där. Kanske man ska boka bord nästa gång, så man slipper sitta ute i kylan och äta!

Synd att det bara är på söndagar de har denna buffé.  Fast man skulle väl äta för ofta annars kanske? Aja, en sak är säker: Jag kommer gå dit fler gånger! :)



Buffébilder brukar inte se så trevliga ut då det alltid är fullproppat med mat i en hög. Men här får ni i alla fall, för gott var det! :)


Museumtripp
2011-10-09 / 12:29:16 / Allmänt

Guten vormittag!

Har precis ätit lite kall tonfisksås. Egentligen ska man ha pasta till, men palla ställa sig och laga det liksom!
Ska gå iväg till tåget nu och åka till DDR-museumet. Ska möta upp en kompis där, så ska vi gå runt och titta lite. Man får lära sig om hur vardagen kunde se ut för de som bodde på östra sidan om muren förr i tiden och lite sådant. Ska ta med mig systemkameran, så kommer väl upp lite bilder här sedan.

Senare ikväll ska vi på en japansk restaurang jag hittade här i närheten av mig. Mellan 14-21 varje söndag har dem sushibuffé. Bilderna på hemsidan sa att det såg himla gott ut! Can't wait!


Misslyckad skojakt... Igen
2011-10-08 / 19:46:16 / Allmänt

Hallå people!

Kom precis hem från en runda i Potsdamer platz. Cyklade dit, men fick ta tåget tillbaka. Såklart började det regna när jag skulle åka hit. Inte så kul att cykla i regnet när jag inte har regnställ och UGGisar (som förstörs av vatten!). Så lämnade kvar cykeln där borta, så får jag åka och hämta den imorgon.

Så, hur gick skoletandet? Dåligt! Asså, jag tycker shoppingen här i staden suger för tillfället. Jag har ju knappt köpt något och jag har varit här i 1,5 månader!!! Tror dock inte att jag hittar några bra skor eftersom jag i princip redan bestämt i huvudet hur jag vill att de ska se ut, så minsta lilla sak och jag ratar skorna i affärerna. Men är bara att fortsätta leta helt enkelt!


Ett par skor jag provade i affären. Lite svårt att se på bilden, men dem var helt okej. Dock gillade jag inte att det inte fanns någon dragkedja. Tycker inte om när man måste trä på sig dem som en tajt gummistövel.

Hittade två nya gröna té smaker åtminstone. Undrar hur mycket pengar jag lägger ner på té egentligen? Har nog kommit över 1000-lappen i år hittills i alla fall.

Blev Vapiano idag igen. Usch, vad onyttigt. Men äter pizza typ 1-2 gånger om året så inte allt för ofta. Men imorgon är det söndag = vatten och bröd! ;)


Inbjudan till bloggmingel
2011-10-08 / 12:18:41 / Allmänt

Åh, titta vad jag hittade i min mailbox nyss! Hade ju varit kul att gå, synd bara att jag befinner mig i Berlin. Hoppas det kommer fler gånger! :D



Frukost
2011-10-08 / 11:35:01 / Allmänt

Elin om Jobb:

Hej!

Jag funderar på att flytta till Berlin och jobba som au pair. jag undrar vad är det för språkskola du går på?



Hej Elin!

Såg att du inte har någon blogg, så svarar här på din kommentar. Kanske är andra som undrar samma sak?
För det första, gud vad kul att du funderar på att åka hit som au-pair! Berlin är verkligen en cool stad med massa saker på gång hela tiden! Att vara au-pair här tycker jag är jättebra eftersom det är nära hem till Sverige och att tyskan är väldigt lik svenskan, så man kan förstå mycket!

Angående din fråga så läser jag tyska på Volkshochschule här i Berlin. Det är folkhögskolan, om jag inte är helt ute och cyklar. Det som är bra med denna skola är att det är otroligt billigt! Endast 1300kronor för en kurs på fem veckor (100 lästimmar).Dock brukar de flesta au-pairfamiljer betala detta för au-pairen, så blir ju ingen kostnad alls då. Volkshochschule finns lite överallt, så du kan nog hitta en skola nära din familj om du skulle bestämma dig för att komma hit som au-pair. Ett annat plus är att den är ganska intensiv, så man står inte still och trampar på samma ställe hela tiden.

Hoppas du fick svar på din fråga. Är det något annat så är det bara att höra av dig! :)


Så, imorse var det dags för mig att jobba tidig morgon igen. Det är nog det värsta passet jag har. Inte för att jag måste gå upp i ottan, utan för att det inte finns något att göra vid den tiden med lilltjejen. Man kan inte gå ut och leka och att leka inne är såååå boring. Hon har knappt några leksaker, så vi har använd varenda liten grej MINST 10 gånger nu, haha!

Men när klockan började närma sig nio klädde jag i alla fall på henne och så gick vi ut. Förra veckan köpte jag frukost på ett bageri här i närheten. Idag blev det återigen samma procedur. Dock dricker jag inte kaffe och deras té är så äckligt. Så fick bli varm choklad. Men det är ju lördag, så det går väl an!




Dagens macka

Förra veckans macka


TGIF
2011-10-07 / 21:44:33 / Allmänt

Sitter här och har fredagsmys framför den nya Irene Huss filmen. En liten dos av Sverige kan behövas ibland! :)

Försöker planera vad som ska hända i helgen och än så länge ser det ut som att imorgon får bli en dag då jag ska leta skor. Söndag ska jag nog möta upp Paula så kanske vi ska på DDR-museum och sushibuffé!

Men nu ska jag återgå till filmen!


Det skall börjas i tid!
2011-10-07 / 19:40:19 / Allmänt

När man är barnvakt ska man inte bara se till att barnen får i sig mat, blöjan bytt eller komma i säng vid rätt tid. Man ska också lära dem saker och se till att de växer upp till bra människor. Jag gör detta genom att rita upp de viktiga sakerna på en tavla. Genom lek lär man sig bra!

Såhär kan det se ut när jag har lektion med lilltjejen:


Förslag på olika maträtter man kan äta dagen efter.

Att det är HELT OKEJ att lägga sig under kniven när vi lever på 2000-talet!

När man söker en ny partner ska man se till att hans plånbok inte ekar tom! IMPORTANTE!


Skojakt!
2011-10-07 / 14:19:38 / Allmänt

Hej hej!

Gud, Internet verkar fungera nu igen (peppar peppar). Har haft hela kvällen igår, inatt och nu igen. Hoppas det håller i sig!

Kom precis in efter att ha cyklat runt lite. Har letat efter ett par nya stövlar till hösten och hittade ett par som jag gillade. De var även prissänkta från 1700 till 1200! Dock var skaftet liiiiite för högt. Det slutade precis under knäskålen, vilket jag inte gillar. Så jakten fortsätter imorgon! Något måste jag väl hitta.


Jag har titta runt på olika gym då jag vill skaffa gymkort här. Men på typ alla ställen måste man skriva upp sig för 12 månader, vilket jag inte kan göra. Så får nöja mig med all vardagsmotion jag får när jag cyklar och går. Köpte i alla fall denna sak idag, så ska väl göra lite övningar på rummet hade jag tänkt.


Köra bil i Berlin!
2011-10-05 / 20:50:33 / Allmänt

Gah, är klockan redan snart 21! Åt precis middag med mamman i familjen, hon gjorde kyckling och ris med någon pumpasås, det var något nytt! Vi har suttit och babblat om massa saker, så var kul att man kan prata sådär och inte behöver känna sig som en anställd!

Har också fått reda på att familjen ska åka iväg till Schweiz i några dagar nästa vecka, så jag kommer få ledigt. Ska dock skjutsa dem till flygplatsen, så börjar få lite panik nu!! Haha, nej, så farligt är det nog inte. Fast var ju ett tag sedan jag körde nu och så kommer det bli första gången jag kör inne i en storstad. Måste verkligen vara uppmärksam på alla cyklister!


Som tur är har dem en liten svart Mini Cooper, så kan ta mig fram lätt genom staden. Dock är det manuellt och inte automat!


Cykla hem!
2011-10-05 / 12:30:42 / Allmänt

Nu ska jag hoppa upp på cykeln och bege mig hemåt. Dags för lunch! Har varit ute på en powerwalk och nu även en cykeltur, så är hungrig som en varg! Vi hörs!


Vanilj och Grapefrukt
2011-10-04 / 21:55:46 / Allmänt

Är inte så lätt att gå och shoppa kläder med en barnvagn, men andra saker kan man titta på. För att fördriva tiden idag tog jag därför med mig lilltjejen till en galleria för att utforska. Ska gå tillbaka dit senare utan henne, så jag kan prova lite nya grejer.

Fick i alla fall med mig denna doftoljasak. Kommer inte ihåg vad dem heter, men mitt rum lukter UNDERBART just nu!! Bättre än doftljus med andra ord!


Man vänder bara på pinnarna så lukter det mer!

Såklart fick jag även med mig kokosvatten. Är heeeelt beroende av det nu. Sååå sjukt gott. Och denna, med banansmak var snäppet godare än vanliga naturella!


Ett nytt projekt till dig mamma!
2011-10-03 / 18:28:03 / Allmänt

Linda om Maultasche:
Vi har haft kanonväder här oxå, 20 grader minst :) Det där såg ut som typ ravioli hehe Finns det att köpa VS produkter där nere? kram


Ja, är lite som ravioli typ. Fast godare! Vet faktiskt inte om det finns några VS-produkter här. Har inte sett i någon affär i alla fall. På Internet kan man ju alltid beställa, men har inte sett IRL, tyvärr!

Mamma. Om du har tid och lust (och lust har du väl alltid?!) så kanske du skulle vilja sticka en Pippi Långstrumptröja till mig?! Skulle vara toppen att ha när det börjar bli lite kallare här snart! :)


Vapiano!
2011-10-03 / 18:01:47 / Allmänt

Detta inlägg skulle kommit igår kväll, men såklart försvann Internet precis när jag skulle posta:

Skriver från mobilen då Internet på datorn inte vill fungera. Har varit så i två veckor nu, förstår inte varför?!
  Har i alla fall haft en superbra dag idag! Har varit i Mauerpark med Paula och en supertrevlig tjej (med skitsnygga skor!!) från Mexico.

Köpte med mig take away från Vapiano. Så har precis ätit det framför ett avsnitt av 90210. Märkte att priserna på Vapiano är betydligt billigare här än i Stockholm, tummen upp för det!


Är ju dock godare att äta på plats. Osten hade ju hunnit smälta ihop till en stor klump tills jag kom hem.


Charlottenburg slott
2011-10-01 / 20:46:17 / Allmänt

Hej på er ba!

Halvligger lite snyggt i min säng just nu. Är barnvakt fram till 22 och lilltjejen sover så fint. Imorgon är jag ledig hela dagen, men föräldrarna ska hyra en båt, så de sa att jag fick följa med om jag ville. Dock kommer det inte kännas som ledighet för mig om jag spenderar den tiden med dem, så ska hitta på lite annat. Senare på kvällen ska de grilla hemmagjorda hamburgare på terassen och det kanske jag dyker upp på. Dem berättade att de är väldigt populära och något man INTE får missa! :)

Så, vad har jag gjort idag? Hade jobbtid imorse mellan wake up till 11.00. När det är jag som ska ta hand om lilltjejen på morgonen brukar jag alltid ställa mitt alarm på 06.00, så att jag kan fixa i ordning mig. Sedan går jag och lägger mig igen. Dock var jag inte så trött imorse när jag var klar, så låg i sängen och lekte lite med telefonen. Hörde då vid 06.30 att flickan vaknar, så går in till hennes rum. Då lägger hon sig ner i sängen igen, så jag börjar gå tillbaka till mitt rum. Men så fort jag går utanför dörren sätter hon sig upp så jag satta mig på hennes soffa en stund, ifall hon skulle somna om. Det gjorde hon och så även jag. Vi båda vaknade vid 08-tiden av att pappan kikar in i rummet. Han tyckte det var så himla tyst och undrade om vi gått ut. Men nope, vi båda låg och sov, haha!

Cyklade i alla fall sedan till Charlottenburg slott och slottsparken. Hade tidigare köpt lite saker på affären och även på marknaden de har här bredvid mig varje onsdag och lördag.

Vissa bilder vill inte fungera att ladda upp, så får bli dessa:


Ser ut som en grön väg, men är alger (?) på vattnet.

Något hus mitt i parken.


Låg i bikini och solade på en filt. Så sjukt skönt väder och det är oktober! Köpte dessa två krämer på marknaden, att doppa bröd i. En var paprikakräm och den andra någon valnötskräm med tomat i. Lite starkt, men gott!

Coco-water som jag inte gillade första gången jag provade älskar jag nu!! Supergott och supersvalkande. Köpte även kokosbitar på marknaden, BIO-apelsiner och så var jag tvungen att köpa en Skittles, eftersom jag hört talas om det så mycket och var tvungen att prova. Hittade med sura smaker och den var väl helt okej.


Follow on Bloglovin

RSS 2.0