Marina mall
2011-03-31 / 22:37:53 / Allmänt

Hallå! Nu är jag tillbaka.

Fick stå och vänta på en taxi i 47 minuter utanför shoppingcentret. Fy, vad drygt. Det var typ världens längsta kö och inga bilar kom. Det är ju torsdag idag, vilket betyder att ALLA är ute. Fredag och lördag är ju helgdagar här, så blir ju väldigt proppat med folk och bilar dagar som denna.

Aja, hittade i alla fall några få saker och jag fick min middag. Är väldigt trött just nu, så ska krypa till kojs. Imorgon blir en rolig dag med bad, solning, spa och det bästa av allt: Linda, Cina, Emilia och Matilda kommer!!


Hittade ett par shorts. Såg att bilden blev lite suddig, men det får ni stå ut med!

Köpte ett armband, ett huvudband och en piercing.

Lite svårt att hitta piercingar här. Men som tur var kom jag ihåg att jag sett att Claire's säljer det.


16 dagars semester börjar NU!
2011-03-31 / 16:55:58 / Allmänt

Och det ska jag fira med att först åka till Marina mall idag och äta middag, samt handla lite. Sedan ska jag nog ta och boka in mig för vaxning samt fixa ögonbrynen på ett spa som ligger här vid oss imorgon!

Men nu ska jag ta och hoppa in i en taxi med destinationen shopping!


Omanresan
2011-03-31 / 11:42:10 / Allmänt

Gud, vad smidigt det gick att åka och fixa visum i Oman. Eftersom jag bara skulle fram och tillbaka, tänkte jag att de skulle börja ställa frågor om vad jag ska göra i landet. Åka för att få en stämpel i passet låter inte så bra att säga, då det ogillas. Men när man kom in på flygplatsen i Oman, stod en man och ropade att alla som skulle förnya sina visum kan gå och ställa sig i en speciell kö. Det tog typ 10 sekunder så hade jag fått ett nytt boardingkort och så var jag klar. Gick därför och kollade i tax freen. Blev sugen på Calvin Klein:s Euphoria, men köpte den aldrig. Får väl göra det nästa gång, eftersom jag ångrar mig nu i efterhand.

Men resan gick i alla fall superbra, förutom att en gubbe som satt bredvid mig började be flera gånger (trodde såklart att han var terrorist då!) och att en person blev sjuk eller något på planet, så den låg i mittengången och flygvärdinnorna började ropa i högtalaren och undrade om det fanns en doktor ombord.


Familjen hade ringt och bokat samma taxichaufför som jag åkte med till Oman förra gången. Han köpte då dricka och kakor till mig och nu hade han köpt detta. Han är faktiskt väldigt snäll! Brukar köpa godis till barnen här också. Han har nämligen kommit överens med Marc att köra honom och ena pojken till skola/jobb varje morgon så... Dock körde han riktigt sakta till flygplatsen igår. Han var rädd för fartkamerorna. Väldig skillnad mot alla andra chaufförer i detta land.

Familjen hade bokat en biljett hos KLM, så fick en egen tv så jag kunde se på film och tv-serier. Men eftersom flygresan endast tog ca. 45 minuter (skulle egentligen tagit 65min) så hann jag inte se på något.

Så satt och spelade Vem vill bli miljonär istället. Jag sög verkligen på det spelet! Fanns ca. 20 andra olika också att fördriva tiden med.

Eftersom vi landade tidigare och det gick så snabbt att få min andra biljett tillbaka hade jag en och en halv timme på mig att fördriva tiden. Flygplatsen är inte så står i Muscat så gick och tittade lite i affärer och satte mig sedan och läste. Hade noll mottagning så kunde inte använda Internet på telefonen, vilket var synd!

Köpte i alla fall en flaska smirre som ett minne av denna resa! Ca. 90kr någonting.

På vägen tillbaka fungerade inte det att spela! De sa att det var en för kort resa. Men jag spelade ju på vägen dit, vilket är samma avstånd? Så fick läsa lite till i boken jag lånade av Catherine.

Var första gången jag åkte med KLM och det var ett bra bolag. Man fick tv, kudde, filt och en juice på denna korta resa, så tummen upp!


piercing plus oman
2011-03-30 / 11:43:17 / Allmänt

Okej, nu är flygresan bokad. Blir en riktig snabbis. Planet lyfter från Abu Dhabi 19.40 och landar 20.45 i Oman. Sedan har jag en timme och 15 minuter på mig innan planet tillbaka går. Hoppas det inte blir förseningar och köer, för vill inte stanna kvar där över natten. Läste i tidningen att för två veckor sedan spärrade massa demonstranter vägen till flygplatsen så att folk inte skulle kunna ta sig dit. Dock tror jag att det lugnat ner sig nu. Jag ska ju som sagt inte ut ur byggnaden.

En sak till jag måste göra är att köpa ett nytt smycke till min navel. Tappade nämligen pluppen till piercingen och när jag skulle testa sätta i den idag för att se om det gick, hade det börja växa igen. Fick nämligen trycka jättehårt för att få igenom den. Dock sitter den inte fast, eftersom det inte finns någon plupp att skruva den i.


Okej, bjuder på denna. Tjockis i fula kläder, haha! Här hade jag precis tagit hål. Gjorde det i Turkiet och det var inte kul alls. Först hade han problem att göra hålet. Så när han skulle sätta i smycket efter en lååång tid så var det för litet. Fick alltså återigen ligga där och vänta på att han skulle göra hålet ännu större. Trodde verkligen att jag skulle spy. Tog ju typ 10 minuter!


Visum
2011-03-29 / 11:35:36 / Allmänt

Jag ska nog ta och flyga till Oman imorgon. Blir en snabbis på endast några timmar.

Eftersom jag är här i Abu Dhabi så pass kort tid så vill inte Marc:s företag betala visum för mig. Det är för det första krånglit att fixa, ännu krångligare för mig eftersom jag är från Europa. Sedan kostar det en massa också. Därför får jag förnya mitt var 30:e dag. Sjukvård och sådant betalar dem dock fortfarande för mig.

Den första månaden här fick jag stanna 30 dagar efter att jag flög in i landet. Sedan åkte jag till någon myndighet där jag fick betala ca. 1200kronor för att få ytterliggare en månads tillstånd att stanna i landet (dock åkte jag dit någon dag försent, men dem brydde sig inte så mycket om det).

Den tredje månaden åkte jag taxi över till Oman för att få en stämpel och på så sätt förlänga mitt visum. Dock blev jag sjuk den dagen, så var inte så jättekul! Jag fick först åka taxi dit i ca. 2 timmar och sedan fick jag en stämpel som visar att jag lämnar Förenade Arabemiraten. Dock började demostrationerna, som i typ alla arabländer, i Oman denna dag, så var lite krångligt. Jag skulle nämligen byta taxi vid gränsen och åka in ytterliggare några mil in i Oman för att få mina stämplar där. Den taxin jag åkte med från Abu Dhabi fick därför stanna på en parkeringsplats och vänta på att jag skulle komma tillbaka. Det tog nog över en timme, för vi fick åka en bra bit genom berg och öken innan vi kom fram till en passkontroll. Sedan var det så svårt att förstå vart jag skulle gå till alla ställen. Som tur är var båda dessa taxichaufförer väldigt hjälpsamma, så hade det inte varit för dem hade jag varit helt lost!

Fick i alla fall mina stämplar efter att betalat ungefär 1000kr för visum och taxi, så fick jag återigen åka tillbaka till Förenade Arabemiratens gräns och hoppa in i den väntande taxin. Han hade då köpt drickor och kakor till mig. Var ju inte så speciellt sugen på det eftersom jag var sjuk, men det var snällt i alla fall.

När jag väl kom hem fick jag som tur var gå och lägga mig, jag slapp jobba dagen efter också så jag fick vila och bli frisk. Blev en lång natt som varade mellan 17.00-10.00.


Tog lite kort när jag åkte genom landskapet där i Oman. Synd att min sladd till kameran är borta. Men det var massa sådana berg man åkte mellan.

Och torr öken fanns det även mycket av. Man kände verkligen skillnad när man kom tillbaka till Förenade Arabemiraten, då det finns massa palmer och annat grönt här!


Djur
2011-03-29 / 07:37:23 / Allmänt

God morgon!

Ligger här vid datorn och funderar på att ta en powernap. Är ganska trött. Vaknade som vanligt 06.40, fixade i ordning mig och gick och la mig 06.49. Sov i tio minuter innan klockan återigen ringde och jag kunde börja dagens arbete!

När vi satt vid frukostbordet i morse kollade jag ut genom balkongdörren i köket. Vad tror ni inte jag ser då? En stor fet ödla. Var säkert 40-50cm lång. Men den blev rädd och sprang iväg när jag skrek till.

Såg sedan vad jag tror var en kolibri. Har sett en sådan innan här också, så är inte bara duvor!


Den såg precis ut som denna, bara att den hade svart kropp och blått huvud.


5 dagar kvar tills Linda, Matilda, Emilia och Cina kommer, can't wait!
2011-03-27 / 13:23:47 / Allmänt


Dinerar
2011-03-25 / 17:30:44 / Allmänt


Jag gick nyss ner för att laga mig något att äta. Då hade familjen redan varit iväg och köpt lite take awaymat. En jättegod arabisk paj, kyckling, någon couscous, sallad, lite pommes och såser. De hade köpt några tårtor också. Men tog bara två små bitar. Resten kan de få äta upp! Ser ju så jäkla gott ut när allt är ihopslängt på en och samma tallrik - not!


Poker
2011-03-25 / 13:57:52 / Allmänt

God eftermiddag!

Mer än halva dagen har gått och jag har i princip inte gjort någonting! Satt nämligen uppe till drygt 6 i morse och spelade poker. Bestämde mig för att börja satsa riktiga pengar och se hur det går. Ännu så länge ligger jag på plus!

Vaknade vid 14-tiden och gick då ut till poolen för lite plask och solning. Man märker att det är lite varmare nu. Det fläktade mindre och vattnet hade blivit uppvärmt. Men skönt var det i alla fall!


shoppat lite
2011-03-24 / 19:04:31 / Allmänt

Hej, nu är jag tillbaka från Marina mall. Höll som vanligt nästan på att skita på mig i taxin på vägen hem. Jag är inte den som skräms lätt, men att åka taxi i detta land får mig verkligen att bli nervös i vissa stunder. De kör hur fort som helst, gör världens sjukaste omkörningar, tror att stoppskyltens enda uppgift är att piffa till vägarna med lite röd färg, plus massa fler knäppa grejer. Tänk på allt som är olagligt i trafiken, så vet ni hur de kör.

I alla fall. Har inte gjort så mycket idag. Har mest hängst med lillbebisen. Vi gick på en till promenad senare, så gick förbi en frisör för att kolla vad för slags kunder de har (vill ha en med blonda tjejer - de flesta säger att frisörerna här i staden suger på just blondering, så måste verkligen vara noga när jag letar). Vi gick även till en lekplats där han fick gunga litegranna.

När de andra pojkarna kom hem ringde Catherine och beställde pizza. Jag avstod dock och fick sluta lite tidigare istället. Åkte då iväg till Marina mall i jakt på en klänning. Hittade ingen, men kom hem med några andra påsar istället.


DAG 5 på sjukhusveckan
2011-03-24 / 10:34:17 / Allmänt

Gud, har ingen soppa kvar, skulla göra nytt idag men ingen affär jag varit inne på har någon gul lök, skumt! Så,  what to do? Har i alla fall inte varit några problem att äta den maten man skall äta denna vecka. Lätt som en plätt har det gått och nog märker man en liten skillnad kroppsligt. När jag fick äta kött nyss till lunch smakade allt lite extra också, så det hände väl något med smaklökarna under dessa dagar också.

I alla fall, det är jättevarmt ute. Ska vara 32 grader idag om man ska tro vädret på CNN. Jag var ut på en kortare promenad med lillfisen och knäpp som jag är hade jag på mig svarta byxor och en svart långärmad kofta? Jag fryser alltid på morgonen, så klär på mig mer då. Hinner aldrig byta innan jag ger mig iväg ut. Ska i alla fall gå en till promenad med honom snart. De andra pojkarna ska börja på någon hip hopdans, så Catherine åker dit med dem.

Sedan är det helg för min del! JAAA!! Ska nog åka till Marina mall och shoppa någon klänning eller liknande, kan behövas! :)


Hade med mig denna från Sverige, så har börjat hälla i mig detta nu varje dag. Smakar skit, får bli till att köpa kapslar nästa gång!


Hur ska jag göra mitt hår?
2011-03-24 / 07:49:14 / Allmänt

Cina pratade om att gå till frisören när hon kommer hit. Jag behöver absolut fixa mitt hår också. Har typ inte gjort det på flera månader, kriiis!

Jag vet dock inte riktigt hur jag ska göra. Vilken färg och frisyr? Jag brukar alltid köra på Nicole Richie:s pageklippning och slingning, men eftersom jag inte orkar platta håret varje morgon, blir det en väldigt tråkig frisyr jag får gå omkring med. Har kollat massa i tidningar för att få inspiration, men i vår ska det tydligen vara mittbena, eftersom alla modellar har det. Vet inte om jag riktigt passar i det?


Gillar färgen på hennes hår. Dock skulle jag se helknasig ut om jag klippte mig sådär!

Gillar Elin Klings hår här också.


Köp detta!
2011-03-23 / 19:03:41 / Allmänt

Hej bloggen och alla ni snyggingar som läser den!

Har precis duschat efter ett pass på gymmet. Yes, börjar få in en bra rutin på detta nu! Upptäckte också att vårat trådlösa Internet räckte till gymmet, när jag satt och trampade på träningscykeln. Då kan ni förstå hur nära vi bor!

Jag tänkte ge Cina och Linda en uppgift att lösa tills ni kommer hit. Hur ni löser det bryr jag mig inte om, bara ni GÖR det! Det är några saker som jag skulle önska att ni tar med hit. Så snälla, snälla, kära ni! Ni är mina favoritsystrar!



Den nya Läkerolen är jag nyfiken på att testa. Kan ni kanske köpa en sådan påse?

Om ni har vägarna förbi NK så skulle jag gärna vilja ha NK:s gröna cheesecake té.

Egentligen borde jag inte beställa godis, eftersom jag varit så duktig med allt sådant på sista tiden. Men lite kan ni kanske ta med er? Surt och salt och då speciellt sådana där Twins som jag äter på bilden!

Längtar!


VÄDER
2011-03-23 / 11:37:50 / Allmänt

Hallå alla!
Tänkte bara visa er vad vi har för väder här. Massa solar och temperaturer på runt 30 grader. Inte illa pinkat asså!

fr
mar 25


mar 26


mar 27


mar 28

ti
mar 29

on
mar 30

to
mar 31

fr
apr 1

34° | 20°
Sunny

33° | 20°
Sunny

28° | 19°
Sunny

28° | 19°
Sunny

29° | 19°
Sunny

30° | 20°
Sunny

30° | 20°
Sunny

32° | 21°
Sunny





På fredag när ni kommer Linda, Cina och barnen är det 32 som gäller, så packa ner bikinin! :)

Våren är här!
2011-03-21 / 18:03:32 / Allmänt

Har precis varit iväg och tränat. Hade verkligen ingen lust, men tog mig dit i alla fall och körde stenhårt. Det är efteråt som man känner hur jäkla värt det var att gå dit. Älskar den känslan man får. Istället för att gå direkt hem gick jag en extra promenad inne på vårat compound. Benen var ju så trötta, så det kändes som man gick på moln. Fick en sådan där känsla, att gud vad coolt att jag faktiskt bor här i Abu Dhabi. Det var liksom varmt i luften, men kom sköna vindar ibland. Folk lagade mat så det luktade grillat kött och cikadorna lät som det alltid gör utomlands.

Förr cirka två veckor sedan hade vi jättevarmt här. Då kom den riktigt värmen. Nu har det dock varit lite svalare i några dagar. Folk säger att det är ovanligt för denna tiden på året. Det ligger på runt 25-28 grader. Helt perfekt faktiskt! Det har dock alltid varit varmt då jag varit här, men man märker att blommorna börja blomma nu i alla fall. Lite konstigt, med tanke på att det aldrig är riktig vinter här. Men är det vår så är det!




The One
2011-03-21 / 11:58:07 / Allmänt

God förmiddag för er och god eftermiddag för mig!

Sitter och tuggar på en morot. Är ju DAG 2 på sjukhusveckan, vilket betyder soppa + grönsaker. Allt går bra ännu så länge, inget klag här inte.

I fredags så åkte vi till en inredningsbutik som heter The One. Det är en svensk kille (han heter Lundgren i efternamn, yeey!) som öppnat den här i Abu Dhabi och har nu flera butiker runt om i detta land, tror även i andra länder. Han ska försöka satsa ännu mer på andra länder läste jag i en intervju och jag hoppas att Sverige är ett av dem. Det var så gryyyyyymt mycket snygga saker där inne. Han har försökt göra ett nytt IKEA typ. Det fanns rum som var stylade som sovrum, vardagsrum m.m. dock mycket coolare än IKEA. Alla väggar och tak är svartmålade, så sakerna lyser verkligen upp. Jag kommer definitv köpa något därifrån och ta med hem till min framtida lägenhet. Doftljus ska jag köpa nästa gång jag besöker affären, fanns massa coola smaker.

Om man nu inte är sugen på heminredning, så kan man i alla fall ta sig dit p.g.a. maten. Den har vunnit pris två år i rad. Sjukt gott och fräscht var det. Inga hutlösa priser heller, utan som en vanlig måltid brukar kosta. Runt 60-80 kronor.


Jag drack en Ginger Mojito, supergod!

Och åt en vegetarisk wok

Syns inte så tydligt på bilden, men barnen beställde en kycklingburrito m. sallad och hemmagjorda chips.


Söndag
2011-03-20 / 18:38:14 / Allmänt

Tjofräs!

Sitter här nu med ansiktsmask på. Har varit iväg och tränat, bra där Madde! Har tänkt köra sjukhussoppan denna vecka, så idag är DAG 1, vilket betyder att jag får äta frukt (ej banan) och soppa.

Dock har jag gjort den extra stark, så känner av lite av mitt magkatarr jag fått nu på äldre dar. Hoppas det inte börjar göra ont i natt bara. Har nämligen lyckats få akut magkatarr här två gånger, men det har försvunnit efter ett tag då jag har tagit med tabletter från Sverige.


Det finns massa olika inhägnade tomter här i Abu Dhabi, där sheikarna har sina hus. Det är massiva, som stora parker! Har även sett de som har sina egna moskéer där inne. Denna mur var dock inte så fin! Såg den när jag var ute på promenad med minstingen här om dagen.


Linda och Matilda kommer också!
2011-03-19 / 13:35:28 / Allmänt

Linda tycker det är lite orättvist att jag skrivit om att Emilia och Cina kommer hit till Abu Dhabi men inte nämnt att hon och Matilda också kommer. Så därför krävde hon att jag skulle göra ett inlägg om detta och att bilderna på dem inte får vara FULA.

Duger dessa Linda? :)












MOHAHAHAHHAHAH!!!


Lite mat
2011-03-19 / 13:15:22 / Allmänt

Hejsan!

Har legat lite lågt när det kommer till uppdateringen. Har inte haft ork eller varit upptagen med något annat. Idag är det lördag, vilket betyder ledighet för mig. Men eftersom Marc fortfarande är bortrest har jag jobbat lite extra. Likadant igår. Vi har inte gjort så mycket idag. Pojkarna har varit sjuka och nu har minstingen blivit lite krasslig, så vi åkte alla iväg till doktorn. Sedan köpte vi en glass på Baskin Robbins och jag tog en med cheesecake smak.
Vi har också åkt runt och letat efter en speciell restaurang, men gav upp när vi åkt runt samma hus i typ 30 minuter.

Emilia frågade mig förut vad jag äter här. Knäppte några kort på lite mat från denna och förra veckan.


Färsk makrill, couscous plus lite sallad till lunch

Tomat, mozzarella, pesto och färsk basilika till lunch

Gjorde en stor wok till middag också. Blev faktiskt riktigt god!


Kameror i mitt huvud
2011-03-15 / 20:26:24 / Allmänt

Jag har sprungit in och ut i butiker som säljer kameror. Jag har sökt på datorn och tittat i tidningar. Men, jag vet fortfarande inte vilken kamera som är bäst! Jag vill nog ha en systemkamera, fast den ska vara lätt att ta med sig överallt. Men känner mig så lost när det kommer till detta och att fråga någon i affärerna här är ingen idé. Dem kommer försöka sälja på mig minst 10 stycken!


En Canon Powershot G11 ska vara bra tydligen... Eller?


Otur
2011-03-13 / 16:14:49 / Allmänt

Hej hallå!

Sitter och käkar sorbet och soyaglass med en browniekaka jag och barnen bakade idag. Den blev dock ingen höjdare. Skulle varit fler nötter i plus mer krämigare. Gillar inte när de är av det hårda slaget.



Om någon var inne här tidigare idag och såg att allt såg helt knasigt ut var det för att jag råkat ändra helt på min design. Blev skitsur när jag upptäckte det. Tog liksom flera timmar att fixa till denna design för mig. Dock lyckades jag göra om det på mindre än 30 minuter idag, eftersom jag kom ihåg hur man gjorde. Dock ska några saker finslipas, men det är inte så bråttom med det.

Min fot, som jag råkade få in en pinne i igår, är supersvullen. Jag haltar runt på yttersidan av foten, så den har blivit öm nu också. Hoppas det är bättre imorgon, för annars kommer jag inte kunna gå alls snart.


Men nu blir det nog en film eller något serieavsnitt att titta på, så ta ta for now!

 


Uppe innan tuppen
2011-03-13 / 06:00:57 / Allmänt

God morgon!

Har redan varit vaken i två timmar, men har tagit en paus från jobbandet nu. Börjar egentligen 14.00 idag, men eftersom Marc är ute och reser blir det extrajobb för min del. Men det betyder bara mer pengar till shopping så jag klagar inte allt för mycket. Ska nog ta och lägga mig ett tag och sova i någon timme i alla fall. Vaknar fortfarande av den där himla bönen på morgonen. Idag varade den från 05.10-05.15. Så jobbigt!


My heart is refusing me
2011-03-12 / 20:47:36 / Allmänt

Jaha, nu håller melodifestivalen på för fullt på hemmaplan, medan jag ligger här i sängen och försöker sova. Får se om jag laddar ner finalen imorgon eller ej. Tycker bara det är skitlåtar med, mer eller mindre. Om det var någon bra så är det Loreen:s låt. Förstår inte hur hon kunde åka ut där i andra chansen? Måste varit idioter som röstade.

God natt!



Aj min fot!
2011-03-12 / 15:38:49 / Allmänt

Var precis på väg till Tips & Toes för att göra pedikyr. Vad tror ni inte händer då? Jag råkar få in en pinne i foten! Den satt liksom fast där, så jag fick dra ut den. Usch! Blödde som en idiot gjorde jag också. Det positiva var att jag befann mig precis utanför ett apotek, så gick in dit och tvättade av mig.

Självklart försöker dem inne på apoteket sälja på mig massa saker. Jag bad om att få köpa ett paket med plåster, så kommer han med en salva som han förklarar att jag ska smörja foten med tre gånger om dagen. Hallå? Så farligt var det inte. Sedan kommer han med världens största kompress. Hur skulle jag kunna få på den på en sådan liten yta egentligen? Då kommer han med minismå plåster istället. Då hoppade jag iväg och roffade åt mig ett paket själv, så slutet gott, allting gott! :)

Synd bara att det inte blev några naglar fixade idag då!



Min sko blev bläig!


ändrade planer
2011-03-11 / 11:51:02 / Allmänt

Barnen har precis lagt sig, så det blir ingen beach club. Vi kommer dock fortfarande åka ner till stranden och även äta middag där. Det finns jätteroliga cyklar man kan hyra där också, så det lär väl göras!


Har lite bilder från förra gången vi var där som jag glömt lägga upp:



Då åt jag kingfish steak, om jag inte minns fel.

Vi lyckades plocka en hel hink med snäckor på ca. 15 minuter. Alla fann vi på samma ställe också. Det bevisar bara hur många snäckor stranden kryllar av.


Badsugen
2011-03-11 / 10:11:25 / Allmänt

God morgon!

Sitter och väntar på att klockan ska bli 14.30, för då ska vi åka till beach club:en. Det är väldigt varmt ute, så ska bli skönt att svalka av sig. Vi ska även äta middag där, så får se vad jag väljer för gott.


Igår i Al Whada Mall

De har några roliga plastbollar för barn där dem kryper omkring inuti dem på vattnet!


Superglad!
2011-03-10 / 19:41:03 / Allmänt

Hemma igen! Blev ingen shopping, well två tidningar, men det räknas knappast. Fick typ stå och vänta i 30 minuter på taxi, kön var så lång och inga taxibilar kom förbi.

Men den bästa nyheten hittills på denna resa är att Cina har bokat sin och Emilias biljett hit till Abu Dhabi nu! Dem kommer den 1:a april. Nu kommer ju varje dag fram tills dess kännas som paradiset. Allting går så fort när man har något att se fram emot!


Snart kommer Cina och Emilia, can't wait!


Al whada mall
2011-03-10 / 14:05:18 / Allmänt

Tråkigt att sitta inne hela kvällen nu när jag är ledig. Ska nog ta och åka till Al whada mall och kolla läget där. Sist gick det åt mycket pengar, hoppas på bättre lycka idag! :)




Fick sluta tidigare idag
2011-03-10 / 13:26:58 / Allmänt

Nu har jag fått sluta för dagen, skönt! Har inte blivit många timmar idag. Två timmar i morse vid frukost, sedan en timme vid lunch annars har jag suttit vid datorn fram till typ 14.30 och efter det gick jag och målade lite teckningar med pojkarna och nu har jag fått sluta!

Ska jobba extra i helgen lite, så därför det blev en tidig dag idag. Men jag klagar inte! Vi ska typ till Hiltons beach club och spendera dagen där. Jättebra med massa pooler och privat strand. Sedan kan man roffa åt sig massa modemagasin och läsa i solstolen.


Tog inte så många kort förra gången vi var där, men här är en barnpool i alla fall.


HELG IMORGON!!!
2011-03-10 / 08:27:40 / Allmänt


Lite bilder på huset och mitt rum
2011-03-09 / 07:23:12 / Allmänt

God morgon!

Skrev inget igår eftersom jag var så trött. Skulle ta en powernap på dagen på 30 minuter, vilket blev 2 timmar istället.

Kom på att jag inte visat bilder på huset ännu. Bara ute på compoundet. Dock tog jag dessa bilder min första vecka här, så det ser ju inte precis likadant ut idag. Men jag visar dem i alla fall.


Min hall och garderober. Dock ska vi byta ut mattan på rummet. Jag ska få en beige istället! Gardiner och lite annat har också tillkommit.

Detta rum är inte så jättestort. Jag fick välja mellan denna och ett annat, mycket större, på andra våningen. Såklart valde jag detta rum, inte så kul att ha barnen som grannar direkt! :P Toa har jag också egen där som ni ser.

Matilda har fått en plats i rummet också! Tv och dvd finns även det.

Ser verkligen tomt ut på bilden. Har mer saker nu plus att blomman såklart har dött!!

Takterrasser utanför dörren har jag också. Det är jättestora ytor. Dock väntar vi på att få möbler hit. Då kommer jag spendera alla mina lediga timmar där!

Nära till café och pooler är det också!

Trappan ner...

Lekrummet/tv-rummet

Entrérummet/matsal

Entrérummet. Dock har vi inte kvar några julsaker som ni kanske kan förstå.



Hallen sett om man står vid ytterdörren.

Halva köket. Ser väldigt stökigt ut på bilden, men det var för att de höll på att ordna om i alla hyllor.

Så, nu har ni fått se en liten bit av huset. Kanske kan knäppa lite mera kort senare.


Ledighet
2011-03-07 / 11:17:45 / Allmänt

Åh, jag längtar till 1 april! Jag pratade ju tidigare om att vi skulle åka till Verbier, men Marcs mamma har blivit sjuk, så familjen ska åka och hälsa på dem i två veckor, så får jag stanna hemma här och vara ledig! Såå skönt!

Försöker att få mina systrar och deras barn att komma hit. Hade även funderingar på att åka till Indien och besöka Goa samt Bombay. Dock behöver man visum för att komma in i landet. Vet inte om det är någon idé att ansöka om det, då allt tar så förbaskat lång tid här.


KOOOM HIT!!!


Lunch
2011-03-07 / 09:39:42 / Allmänt

Gud, vad varmt det är!

Kom nyss in från en promenad till lekparken. Har fått sätta på AC:n i mitt rum nu. Synd bara att den låter så himla högt!

Men nu blir det lunch och Solsidan! :)


Brukar gå till cafét här bredvid och köpa en sallad. De kostar bara 10 kronor. De finns olika varje gång och denna har jag lagt lite tonfisk på som vi hade hemma.


tränat
2011-03-06 / 17:36:30 / Allmänt

Hola amigos!

Sitter här nyduschad med ansiktsmask i ansiktet. Har precis varit iväg och tränat. Tänkte att jag inte skulle springa upp till datorn det första jag gör efter jobbet idag, så satte på mig träningskläderna och gick iväg och lyfte lite skrot i stället. Skönt! Då kan man bocka av det från listan.

Ska ladda ner det senaste Big brother avsnittet nu, måste ju få en liten dos Sverige känner jag!


NK:s gröna champangeté gömmer sig i dessa termosar. Jag brukar dricka kopiösa mängder, men har lugnat mig lite med det här i Abu Dhabi. Kanske för att NK ligger några tusen mil bort, så inte så lätt att köpa nytt när det jag hade med mig snart tar slut. Den som spar han har!


Naglar och bryn
2011-03-05 / 10:11:45 / Allmänt

Hej hej!

Föräldrarna håller på att lägga barnen nu och sedan ska dem iväg ut på lunch, så jag ska sitta barnvakt i två timmar. Tänkte därför pyssla lite med mig själv under tiden. Naglar, ögonbryn och någon ansiktsmask.
   Blir en lugn dag idag, solen gömmer sig bakom moln så det är ett tecken på att man kan stanna inomhus utan att få dåligt samvete!


Fredag
2011-03-04 / 10:40:13 / Allmänt

God morgon alla söta!

Sitter just nu här och äter frukost, eller lunch snarare eftersom klockan är över 13.30.
När jag öppnade min dörr i morse hade någon lagt en bredbandskabel utanför så nu funkar mitt Internet perfekt. Har nämligen fått suttit i min hall i princip för att kunna få en svag signal på trådlösa som ibland försvinner helt. Men nu kan jag sitta i min säng med datorn på magen, precis som jag gillar!


Är ingen flingtjej, men dessa var faktiskt goda. Färska jordgubbar ska det vara på också!

Idag är jag ledig och tänkte spendera den första delen vid poolen på en solstol. Solen skiner som vanligt och jag behöver lite mera färg på kroppen. Sedan vet jag inte vad jag ska hitta på. Skulle behöva manikyr och pedikyr men vi får se.


BB-kväll!
2011-03-03 / 19:08:27 / Allmänt

Har precis fått alla avsnitt som ännu så länge visats av Big Brother till min dator nu, så det är vad min kväll kommer att bestå av. Har sett lite av första avsnittet och är redan hooked!

Trash tv när det är som bäst helt enkelt! Jag var nog den som jublade högst när jag fick se att Sverige skulle börja sända detta igen.


SKIIIIT!!
2011-03-03 / 16:03:37 / Allmänt

Jag glömde min kamerasladd i Dubai upptäckte jag precis! Jag kommer ihåg att Catherine höll upp en sladd där inne på hotellet och frågade om det var någon som glömt sin. Jag tittade på den, men var säker på att jag packat ner alla mina så sa att det inte var det. Men nu antar jag att det var just det, min kamerasladd! Hur pantad får man vara egentligen? Jag har massa bilder på kameran som jag ska föra över. Från Dubai bl.a. Hade även tagit bilder på oss idag. Vi har bakat och firat kalas nyss då Marc fyller år, men är man korkad som mig så är man...

Plånbokstankar
2011-03-03 / 10:43:58 / Allmänt

Har nu varit här i landet i lite mer än två månader, yeey på det! Ett litet problem jag har haft under denna tid är alltid att jag har noll koll på mina pengar. Jag glömde nämligen att ta med mig en plånbok från Sverige och här hittar jag ingen snygg till ett bra pris. Så jag försöker hålla alla sedlar och mynt i min kameraväska i stället, vilket går sådär. När jag sitter i taxin är det för mörkt för att kunna hitta där i, så allt rivs ut och ramlar ut i väskan.

Har sprungit i många affärer redan, men hittar verkligen ingen som är bra nog. Vill helst ha en med lite bättre kvalitet, som man kan ha lite längre innan den pajjar. Kanske jag ska ta och unna mig någon fin plånbok när jag nu är här i Abu Dhabi. En positiv tanke är ju att den i alla fall är billigare än en väska!


Två lite dyrare från LV och Mulberry och två mellandyra från Marc Jacobs

Hittade även denna nya från Michael Kors. Det är en plångbok och Iphonefodral i ett som man kan ha som en liten partyväska när man går ut. Äkta ormskinn är det också. Ska leta upp och klämma lite på den, är lite sugen nämligen!


Vår på g!
2011-03-03 / 07:25:44 / Allmänt


Förra veckans väder och startskottet på riktigt höga temperaturer. Det var uppe och kröp på 34-36 grader! Får se om det håller i sig eller åker ner till 25-28 igen. Våren har i alla fall kommit till Abu Dhabi!


Framtiden
2011-03-02 / 21:05:39 / Allmänt

Gud, nu när man har Internet på rummet känns det som att jag äntligen kan börja leva igen! Hur i hela friden klarade folk sig förr i tiden? Hur mycket jag än försöker kan jag inte förstå!

Har i alla fall suttit och surfat som jag vanligtvis brukar. Alltid med ordet "framtiden" i huvudet. Vad ska jag jobba med? Hur vill jag bo? Hur ska jag lyckas göra dittan och dattan? Skulle jag bocka upp en liten lista på saker jag just nu vill skulle den kunna se ut såhär:

 Jag vill ha en lägenhet i Stockholms innerstad (gärna högt i tak, fina kakelugnar, gammalt trägolv och pricken över i:t: en balkong med utsikt över vattnet och alla takåsar).

 Ha obegränsat med pengar så att jag kan inreda denna fantastiska lägenhet precis som jag vill. (Skulle inte vara illa om jag kunde få designa lite saker själv när man ända håller på och drömmer).

 Ha ett jobb jag bara inte kan slita mig ifrån, just för att jag tycker det är så kul. Jobb och fritid ska vara samma sak. Slippa oja sig över att behöva gå till jobbet på morgonen och fortsätta oja sig på väg hem, just för att man ska tillbaka dit dagen efter igen.

 Ha den perfekta kroppen oavsett hur många cupcakes och macaroons jag än trycker i mig!

 Ha tid och möjlighet att resa dit jag vill. Lugna resorts i Karibien, crazy partyresor till Ibiza, shopping i Paris, turista i huvudstäder och knäppa bilder på djur i Sydafrika.

 Ha en anställd kock som lagar den mest underbara maten till mig (Sushi ska vara hans specialitet). Frukost, lunch, middag, lunch igen och så lite mera middag (kommer ju ha den perfekta kroppen i alla fall, så kan ju lika bra passa på att äta!).




..
2011-03-02 / 08:26:39 / Allmänt

Jag har Internet nu, men nu är det dags att ta ut lillbebisen på en promenix i värmen. Vi hade 34 grader här om dagen, är någit liknande idag också, höres!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0