Maultasche
2011-09-30 / 20:55:23 / Allmänt

Har inte gjort så speciellt mycket idag. Varit i skolan, hämtat lilltjejen från dagis, gick till Tiergarten med henne och sedan har jag bara plöjt massa nya serieavsnitt på min dator. Känns inte alls som fredag! Men ska jobba tidigt i morgonbitti, så får planera en utgång en annan dag istället.

Här i Berlin är det otroligt fint väder för tillfället. Vet inte hur ni har i Sverige, men här känns det som sommar igen. Blommorna utanför min skola har åter börjat blomma, så tummen upp!

Ska nog åka till Charlottenburg slott imorgon och ligga i solen ett tag med en liten picnic. Man måste passa på att ta alla chanser till sol nu innan snön kommer!


Igår hade mamman sin faster över på besök och vi åt denna rätt ute på terassen. Maultasche heter den och är populär i södra Tyskland. Det är typ någon pasta med kött, spenat, örter m.m. Var faktiskt gott, men tyckte det smakade lite som kåldolmar! :P


God morgon!
2011-09-29 / 07:11:38 / Allmänt

Jobbar nu från 07-08 men tjejen sover fortfarande. Så sitter här med en kopp varmt citronvatten. Kunde ju varit värre! :)


slott och grekiskt!
2011-09-28 / 17:33:13 / Allmänt

Hallå!

Tillbaka från en runda på stan. Hoppade nämligen upp på cykeln och trampade iväg till Charlottenburg slott. Ligger endast lite mindre än 10 minuters lugn cykling bort. Trodde inte att de var så nära! Där rullade jag runt i slottsträdgården och det var varmt och skönt. Flera som låg och solade i bikini. Jag tog tyvärr inte med mig min systemkamera, så har bara biler från min Iphone. Linsen var skitig, så dem är inte superbra direkt, men man tager vad man haver. Ska faktiskt börja ta med mig min digitalkamera de gånger jag lämnar systemkameran hemma, så att jag kan få lite snyggare bilder. Måste komma ihåg och lägga ner den i väskan bara!




Solen låg på så var lite svårt att knäppa kort. Måste varit runt 25 grader idag, tror jag.

Här satte jag mig en stund tills en skolklass kom och började väsnas!

Cyklade sedan till en grekisk restaurang i närheten av mig för att äta lunch.

Ser ju skitäckligt ut på bilden, men jag beställde in det godaste vitlöksbröd jag någonsin ätit.

När man öppnat upp den var den lika stor som en hel limpa. Typ för 5 personer att dela på! Så fick ta med mig hem i en påse! :)

Kommer inte ihåg vad jag beställde, men det är något kött med fetaost i, ris och Tzatisiki. Linda som alltid är nyfiken på priser så fick jag betalda för huvudrätt, vitlöksbröd, en sidsallad plus dricka 150 kronor. Finns ju dock billigare alternativ om man är ute efter det. Man kan få en lunch för 20-40 spänn här i Berlin om man vill det.

Cyklade sedan vidare och kollade i lite affärer. Blev skitsugen på att köpa en filt jag såg, men lyckades hålla mig. Slog till på ett doftljus för 50 kronor på rean istället.
Som hittat!


Nya blogg-appen
2011-09-27 / 22:02:20 / Allmänt

Tänkte bara testa den nya appen som äntligen kommit! Nu kan jag blogga med mobilen, så behöver inte alltid ha tillgång till en dator. Yippee Ki-Yay, motherfucker!


Tisdag
2011-09-27 / 19:32:17 / Allmänt

Linda om Inte alltid en dans på rosor!:
Det är rätta takter! Låt ingen köra med dig, hon ville nog bara visa vem som är the boss :P


Haha, mamma skrev typ precis samma sak i ett sms. Men det är klart att man ska säga emot. Höjer någon rösten mot mig, då höjer jag tillbaka. Man är väl stenbock!

Nej, men jag tar inte det där så personligt. Det är bara att låta det rinna av. Igår på kvällen lagade hon middag så åt vi tillsammans och idag lagade jag middag. Så vi kan ju sitta vid samma bord. Är bara ibland hon kan få lite fixidéer. Det jag dock inte gillar är att det ska bli så stort. Nu är jag van att bo utomlands borta från familjen. Men tänk om det är någon annan ung au-pair som inte alls är van att bo så långt borta? Om mamman beter sig sådär kan man inte bara sticka hem till sin familj och gråta ut, utan man måste stanna kvar i lägenheten med henne.

Nu är det ju inget stort problem. Men vet flera tjejer här i Berlin som redan fått byta för att dem inte trivs. Väldigt trist tycker jag!

Men nu till lite roligare saker. På onsdagar är jag ledig från skolan, men jag skulle egentligen jobba imorgon från 07-08, vilket betyder noll sovmorgon. Men mamman var snäll och bytte dag, så nu är jag typ ledig heeeeela långa dagen i morgon!! Jag ska börja med att sova ut, sedan får vi se vad man kan tänkas hitta på för skoj! :)


Fick grekiska olivtvålar från familjen när de kom hem från Grekland. Tycker dem är superbra, då de inte torkar ut huden. Man tackar, man tackar! :)


Inte alltid en dans på rosor!
2011-09-26 / 19:57:30 / Allmänt

Tänkte skriva tidigare, men Internet har krånglat igen. Dock så har mamman fixat det nu som tur är!

Jag skriver hela tiden i bloggen hur mycket jag trivs här i Berlin och med familjen jag bor hos. Dock är det inte alltid en dans på rosor. Idag blev jag väldigt arg på mamman! Hon är snäll och så, men lite speciell. Hon tar allting väldigt seriöst och är lite av en perfektionist i vissa stunder. Vanligtvis byr jag mig inte, men idag blev jag sur!

Det hela börjar med att de varit i Grekland. Jag brukar få matpengar så att jag kan gå och handla mat till oss om det skulle behövas. Så jag tänkte att jag skulle försöka spara en del och köpa frukost till dem när de kommer hem, för att vara snäll. Så dagen innan de anlände gick jag och köpte bröd, joghurt, pålägg, ägg, juice, bananer och sådär. Men på söndags kväll frågor hon om det inte finns något gröt kvar. Jag berättade då att den tagit slut samma dag. Mataffärerna är även stängda här på söndagar, så man kan inte gå och köpa nytt. Då blev hon lite sur och sa att det måste finnas hemma! Hon har förut skrivit en lapp till mig med några varor jag ska se till att alltid finns hemma och gröt var INTE en av dem. Så hon frågade mig om jag tycker det är för svårt för att handla och i så fall kan hon göra det själv. HALLÅ!! Då tänkte jag att jag inte ska gå till hennes nivå, så förklarar lugnt att jag vet hur man handlar och att det är inget jag tycker är särskilt svårt. I alla fall, allt går över till en vanlig nivå efter ett litet tag.

Sedan i morse innan skolan, när jag sitter och sminkar mig i sängen knackar hon på min dörr och frågar om jag inte köpt gröt? Nej, när skall jag ha hunnit göra det? Affärerna har ju inte hunnit öppna ännu. Då blir hon återigen arg och säger att de måste ha till frukost! Jag börjar nu själv bli sur och säger att jag köpte joghurt och annat, men om hon bestämt vill ha sin jäkla gröt kan jag väl gå och köpa det. Så med pyjamasen fortfarande på, osminkad och med tandblekningsgrejer i munnen stickar jag iväg till affären och kommer hem med två påsar havregryn! VARSÅGOD, HÄR HAR DU DIN HIMLA GRÖT!!

Sa jag förresten att de valde att äta yoghurt till frukost? :P


Berlin Marathon 2011
2011-09-25 / 20:18:28 / Allmänt

Så, nu sover tjejen och jag sitter här och äter middag. Håller tummarna för att vårat Internet ska fungera så att jag kan ladda upp bilder, men tror nog det skall gå.

Inatt vid 02.30 kom alltså familjen hem från Grekland. Jag skulle då ta hand om lilltjejen från det att hon vaknade fram till 11.00. Jag ställde klockan på 06, för att göra mig själv i ordning, men gick sedan och lade mig igen när det inte fanns något att göra. Jag hade lagt baby-monitorn bredvid mig så vid 07.30 hörde jag att det var dags att stiga upp. Ungefär den tiden jag annars brukar vakna när jag ska till skolan, så inte så farligt.

Lite ovant måste det ha varit att se mig efter en vecka utomlands, för hon blev jätteglad och vi lekte lite innan frukosten! Sedan klädde jag på henne och så gick vi den korta lilla biten till Kurfürstendamm för att se om marathonet hade börjat. Var inte så jättemycket folk där, men avspärrningar, kamermän och vattenstation var uppstält. Fanns även en scen där några äldre sjöng lite gubbrock!



Vi stod på den plats där de hade sprungit 3,4 mil.

Var även massa sådana cyklister som tävlade. Är väl dem som inte kan använda sina ben antar jag?

Vattenstation...

Nu kommer filmkameran

Och här kommer första löparen. Han låg flera minuter före de andra och jag läste att han även slog nytt världsrekord!

Hann även se tre tjejer springa förbi innan jag gick hem och lämnade tjejen. Skulle nämligen iväg till Mauerpark och möta upp Paula på lunch, så kunde inte stå kvar och titta på alla löpare. Men jag är sjukt imponerad över dem som sprang. Är ju över 4 mil och dem håller upp farten ganska bra (många pensionärer sprang!). Snor i hela ansiktet hade dem också, men vad gör det om hundra år?! :)


Internet igen
2011-09-25 / 16:32:07 / Allmänt

Hej på er alla snygga och fula som läser min blogg!

Har precis kommit in och sitter nu här och laddar upp bilder till min dator. Det verkar som att vårat Internet funker fint nu! Familjen kom hem i natt, så kanske dem fixat med det under dagen?

Ska i alla fall passa lilltjejen här nu snart, men kan uppdatera bloggen efteråt! Har ju några bilder att lägga upp.

Idag har jag i alla fall varit och tittat på Berlin Marathon som gick här genom staden. Har också varit till Mauerpark där de har en stooor flohmarkt och jag har fått världens fulaste t-shirt bränna när jag låg där i parken och solade. Men mer om allt detta senare. Den som väntar på nåt gott...


Träffade upp Paula på en kaffe (well, jag tog persikosmoothie) här i vecka. Hann dock dricka upp i princip allt innan jag tog kort. Misslyckat!


Påven har intagit staden!
2011-09-22 / 19:41:36 / Allmänt

Hejsan alla!

Förlåt att jag varit så dålig på att uppdatera, men vårat Internet krånglar. Har gjort det i några dagar, så tar tusen år att komma in på alla sidor. Hoppas jag hinner uppdatera här nu innan det försvinner igen!

Så, imorse när jag cyklade till skolan så var det fullt med poliser ute och den stora vägen vid min skola avspärrad. När jag stod och väntade vid ett rödljus började en trafikvakt ropa på mig. Min tyska är inte såååå bra, så jag förstod ju inte vad han sa. Till slut fick han fram att det var fritt fram för mig att åka, trots det röda lyset.
   Jag kom sedan på att kanske påven kommer till Berlin idag? Har hört något om det förut och det stämde! Inte för att jag bryr mig så mycket, men när vi satt där mitt i lektionen så började massa kyrkklockor ringa, eftersom han åker förbi precis utanför skolans entré. Tror det höll på i 15 minuter! Så jobbigt ljud, precis utanför fönstret!

Vi hade även ett oförberett tyskaprov idag. Får se imorgon hur det gick. Håll tummarna för att jag fick allting rätt!


För att få låna film och böcker måste man vara medlem i kyrkans församling här i Berlin och det kostar 300 kronor. Dock fick jag det gratis nu, så passade på att låna några böcker när jag var där idag. Tror dock inte att jag kommer hinna läsa ut alla innan fyra veckor är förbi. Men nu har jag något att göra om jag får tråkigt!

Hittade den svenska mataffären idag också. Köpte en hel del onyttigheter, men ska bjuda min kompis här så får hon se att svenskt chips och godis är sååå himla mycket godare än tyskt!

Fast de hade inget gott lösgodis här, men det får duga!


Tisdagsmys!
2011-09-20 / 19:55:49 / Allmänt

Mitt Internet krånglar just nu. Ibland har jag mottagning, ibland inte. Hade nämligen tänkt visa lite bilder från dagen, men kommer ta hundra år att ladda upp alla, så gör det en annan dag. Istället ska jag ha lite tisdagsmys framför en film eller två!


Eftersom jag åt så sen lunch idag orkar jag inte laga någon middag. Blir istället apelsin med keso och lite vindruvor med Brieost! Inte så illa det heller. :)

Sitter just nu och tittar på The Resident. En tjej som flyttar till en ny lägenhet, men det visar sig att hon inte är ensam där. Helt okej än så länge!


Prag, inte Prag, Prag, inte Prag...
2011-09-19 / 14:28:54 / Allmänt

Sitter här och funderar på om jag ska åka till Prag. Har bokat resan, behöver bara betala den. Men kommer i sådana fall åka imorgon på dagen och komma fram i Prag 19.45. Sedan är jag där hela onsdagen och åker hem 07.55 på torsdag morgon. Alltså kommer jag bara att ha en dag på mig att utforska. Känns väldigt lite!

Hade ju kunnat varit längre, men då kommer jag missa massa i skolan. Det är intensivt plus att jag betalar för kursen, så känner lite tråkigt då. Kanske att jag bokar in en resa till Prag vid ett senare tillfälle? Men vet ju inte när jag kommer att ha massa dagar ledigt på raken nästa gång. Beslutsångest!


Till dig, anonyma kommenterare!
2011-09-18 / 18:27:28 / Allmänt

Anonym om Prenzlauer Berg:
Tror jag skulle gilla det där stället :)gillar ju när det är lite urban...säger man så? :)

Definitions vary somewhat between nations. European countries define urbanized areas on the basis of urban-type land use, not allowing any gaps of typically more than 200 m, and use satellite imagery instead of census blocks to determine the boundaries of the urban area. In less developed countries, in addition to land use and density requirements, a requirement that a large majority of the population, typically 75%, is not engaged in agriculture and/or fishing is sometimes used.

Hoppas du lärde dig något! ;)

FF hos mig!
2011-09-17 / 14:26:09 / Allmänt

Nu är det FamiljeFritt här hos mig i Berlin! Dem åkte precis iväg till Grekland i en vecka, så nu blir det feeeeeest!!
Nej, men ska ta det lugnt, turista lite i Berlin och kanske även boka en resa till Prag. Har ju fortfarande skolan att gå till på dagarna, så blir tyvärr ingen sovmorgon för det! :(


Förkyld
2011-09-15 / 15:35:30 / Allmänt

Har åkt på en förkylning nu, så det var bra att jag fick alla de där näsdukarna på apoteket förra veckan! Försöker hålla min hals så varm som möjligt genom att dricka te och äta soppa. Ska snurra in mig i en halsduk när jag åker iväg på cykeln snart. Ska nämligen till svenska kyrkan igen och träffa lite svenskar. Det är bra att dem ordnar sådana saker och att det inte har med religion att göra. Utan mer att det finns en ställe för svenskar att mötas på!

Idag ska vi ha filmkväll. Blir nog även en kanelbulle skulle jag tro! Förra veckan skulle vi ha spelat kubb, men det regnade så mycket att vi hade en lek och fik-kväll inhomhus istället. Lika roligt de! :)


En lek var att man skulle rita av varandra utan att titta på sitt papper. Detta är då jag, lite lik Quasimodo i Ringaren av Notre Dame tycker jag!


Prenzlauer Berg
2011-09-14 / 18:15:30 / Allmänt

Ska börja jobba nu klockan sex, men fick ett sms nyss att mamman och dottern blir lite sena och kommer inte hem än på ett tag = mindre jobb för mig, eftersom hon ska sova vid 19.30! :)

Kan då passa på att visa lite bilder från i lördags när jag åkte till Prenzlauer Berg!


8 kronor för en glass. Denna dag slog jag till på jordnötssmak!


Många vintageaffärer här


Tyckte dem var lite coola, typ 200 kronor

Massa pälsar! Var väl i princip det enda jag gillade där. Är inte så förtjust i gamla kläder!



Man fick lite södermalmsvibbar av hela området.


Proppat eller proppat?




Marknad och skola
2011-09-14 / 12:23:30 / Allmänt

Det blev inget slottsbesök. Bestämde mig för att åka till skolans kontor och boka in mig på nästa kurs, så att jag blir garanterad en plats. På vägen hem cyklade jag förbi en marknad som dem har här varje onsdag och lördag. Var mest frukt och grönsaker, men de såldes även blommor, massa korvar, kött, kläder, bakelser och lite annat skrot. Det fanns även stånd med massa olika ostar och det luktade inte så speciellt trevligt när man gick förbi där!

Enligt min lärare ska man gå dit vid 14-tiden, för då sjunker alla priser när det närmar sig stängningsdags!





Gick förbi ett ställe som sålde massa goda såser och röror. Ska nog slå till på det nästa gång. Nu fick det bli lite wasabinötter och kokosbitar! :)


Hitta på idag då?
2011-09-14 / 08:24:39 / Allmänt

God morgon!

Sitter här just nu med blekningsstrips i munnen och väntar på att få ta ut dem. Har precis varit och lämnat lilltjejen hos sin dagmamma, så är ledig fram till 18 nu. Försöker klura ut vad jag ska hitta på under dagen. Onsdagar är jag nämligen ledig från skolan men familjens städerska kommer hit och är här i några timmar, så kanske inte så kul att ligga hemma och lyssna på en dammsugare?

Kanske att jag åker iväg till Charlottenburg slott? Jag tror jag bor relativt nära med cykel. Men ska nog ta och söka igenom nätet lite, så får vi se var jag hamnar!


Oväder
2011-09-11 / 20:15:43 / Allmänt

Nu kom äntligen regnet och alla blixtar! Har väntat på det hela dagen. Det blixtar för fullt här, hela himlen blinkar i olika färger. Eftersom många av våra fönster sitter i taket ser jag väldigt bra. Skitfint!

Ska väl stänga av datorn antar jag. Har i alla fall tyskaläxor som måste göras! Vi hörs imorgon!


Köpte en klänning igår. Är INTE så genomskinlig som den ser ut på bilden dock!


Guide-tour
2011-09-11 / 18:38:38 / Allmänt

Hjälp, vad varmt det är ute idag! Enligt vädret har det varit 27 grader och jag håller nog med. Superkvavt är det också plus att jag varit klädd som att jag ska iväg på skidsemester!

Har idag mött upp Paula för att gå på en guidad tur runt i Berlin. Hon hade då med sig en annan au-pair från USA som kom hit för sex dagar sedan, så bekantade mig med henne också.


Jag cyklade till Brandenburger tor där det hela startade och det var så varmt så var tvungen att köpa en ice-tea med smak av grönt te. Äckligt, men ack så svalkande!

Hotellet där Michael Jackson hängde ut sitt barn från fönstret!


Det var även svalkande när man gick omkring i det judiska monumentet!

Halvflagg på Amerikanska ambassaden eftersom det är 9/11.

Här låg Hitlers bunker där han gömde sig och även senare sköt huvudet av sig! Det är en helt vanlig tråkig parkering idag och bunkern är igenfylld.

En av de få byggnader som finns kvar, av de som naziterna byggde.

Väldigt stort med över 2000 kontor! Tror det var kontor till flygvapnet ellet något sådant.

En bit av muren.


Berlins konserthus!

Det var på det här torget bokbålet ägde rum, då nazisterna brände alla böcker de inte tyckte passade för folk att läsa.

Här är ett minnesmärke för det. Svårt att se kanske, men det är ett stort rum fylld med tomma bokhyllor.


Så, det var några av de bilder jag knäppt idag. Ska börja jobba nu snart. Lägga tjejen och sedan vänta tills föräldrarna kommer hem från en middag!


Phad Thai Gai
2011-09-10 / 20:28:38 / Allmänt

Sådär, nu är jag mätt och belåten. Kom precis in efter att ha varit ute hela dagen. Åkte till Prenzlauer Berg och vandrade runt där lite, sedan tillbaka till mitt egna område och satte mig på en Thai restaurang 1,5 minut från mig. Är sååå trött nu känner jag, så ska bara se på en film eller två och somna till en ny dag imorgon!

Knäppte lite kort idag, men visar dem imorgon sen. En klänning inhandlades även! :)



Ute och vandrat på shoppinggatan
2011-09-09 / 20:24:06 / Allmänt

Hej nu är jag tillbaka!

Gick ut på en spatsertur i 1,5 timme på Kurfürstendamm. Hittade dock inget, men kan ju vara kul att bara titta ibland också. Något väldigt störigt var att massa bilar tutade heeeeeeeeeela tiden. Har sett flera med blommor på idag och någon sorts flagga. Alla som satt i dem såg arabiska ut också, så är väl något som firas då, antar jag. Men dem låg verkligen på tutorna hela tiden och körde mot rött när folk gick över övergångsställena, så blev ju rätt sura miner.


Ni får nöja er med suddiga mobilfoton. Har inte orkat bära runt och koppla ihop min systemkamera. Men jag hittade Coconut water här på en affär nära mig! Billigare än Sverige är dem också. Jag tycker i för sig att all nyttig mat och dylikt här i Berlin är billigare än i Sverige. Vi äter i princip bara BIO-mat här hemma, så tummen upp för det!

Något som med 99% säkerhet inte är BIO-mat är denna thailändska jag åt här om dagen. Helt okej, men inget jag MÅSTE äta igen, direkt.

Hittade en Galeries Lafayette här i Berlin för något dag sedan. Det finns fem stycken världen runt och jag har varit Berlin, Dubai och deras flagship store i Paris. Har bara New York och Casablanca kvar, så kan jag bocka av alla från listan! 

Jaja, nu ska jag faktiskt bara ta det lugnt. Se på filmer, serier och chilla järnet! Är ledig hela dagen imorgon och i princip hela söndagen. Får se vad som skall hittas på då!


Blend-a-med Whitestrips
2011-09-09 / 14:35:37 / Allmänt

Guten tag!

Hade inget Internet igår när jag tänkte uppdatera, men nu har vi fått tillbaka den igen. Så, vad har jag hittat på de senaste dagarna? Skolan började ju i måndags och har nu läst tyska i 16 timmar. Det går framåt och vi har fått lite läxa över helgen.

Igår åkte jag och köpte ett paket med whitening strips Har hört talas om märket Crest väldigt mycket, men den finns tyvärr inte kvar här i Berlin (jag har i alla fall inte hittat den). Så blev att jag köpte Blend-a-med. Har försökt leta lite recensioner på Internet och det ska väl funka bra enligt dem. Så imorgon sätter jag igång! Mamman tog kort på mina tänder igår och om två veckor får vi se om det blev någon färgskifting!


Fick ett helt gäng med näsdukar också. Hoppas killen på apoteket inte tyckte att jag såg förkyld ut, för känner mig friskare än en nötkärna just nu!

Cirka 400 kronor kostar ett paket här i Berlin!


I söndags
2011-09-06 / 20:08:44 / Allmänt

Så, nu har jag jobbat klart för idag! Jag känner att jag trivs väldigt bra här. Av flera anledningar. Först och främst är familjen super. Dem försöker verkligen få mig att trivas och hjälpa till om det skulle vara något, trots att dem har väldigt mycket på sina jobb just nu! Lilltjejen går det också väldigt bra med. Hon är aldrig sur typ och det är lätt att vara med henne, även om det inte alltid finns saker att göra. Som när jag ska natta henne, hon har inte grinat en endast gång. Mamman sa att det är jättebra, för hon är annars ledsen när föräldrarna ska lägga henne! Så, jag kan inte ha det enklare!

Mina jobbtider är en annan sak jag trivs bra med. Idag var det jobb mellan 17.30-19.30. Dock var dem inte hemma riktigt vid 17.30, så började lite senare. Sedan åt vi alla middag vid 18, där försvann massa jobbtid. När vi var klara behövde jag bara leka med henne i 10 minuter och sedan var det sängdags!

Jag gillar också att det är lätt att träffa folk här och att jag bor på en sådan pass stor gata att jag bara behöver gå utanför dörren för att komma till affärer (enda negativa är att det är så himla mycket trafik, så när jag har mina fönster öppna på natten ligger jag och lyssnar på biltutor heeela natten lång. Men man har vant sig ganska fort.)

Kan med andra ord inte klaga ännu så länge!


Tänkte visa lite bilder från i söndags när jag träffade Paula (som förövrigt funderar på att byta familj, då det barn hon tar hand om är ett riktigt monster!!):


Vi träffades upp i Alexanderplatz där vi åt lunch/middag på en restaurang. Sedan fortsatte vi vidare runt i Mitte och turistade lite. Här står jag utanför något museum har jag för mig. Kommer dock inte ihåg vilket! EDIT: Såg nu att det var ett kors på taket, så antagligen är det en kyrka?

Ett annat museum.

Paula vid Judiska Monumentet. För att påminna om vad som skedde undra Andra Världskriget.

Jag tänker gå hit nattetid någon gång. Måste ju vara superläskigt! Är ju mörkt där inne och man vet aldrig när det dyker upp en människa bakom nästa pelare! Perfekt ställe att leka Kurragömma på!

Haha :P

Sedan gick vi till Parlamentet. Är gratis, så varför inte? Så, här inne sitter dem och beslutar massa saker!

Man kan även åka upp på taket och få en fin utsikt över Berlin. Självklart är det mycket bättre i verkligheten än i kameran.


Gud, ser ut som en bjässe bredvid henne! Hon är kortare än 1.50cm!

Tyska flaggan!

Tv-tornet långt där borta!

Uppe på taket finns även denna glaskupa som man kan gå in i så att man kommer ännu högre upp. Det finns en audio-guide som är gratis och då får man höra om alla byggnader man ser när man klättrar upp mot toppen. Dock var det så sjuuukt varmt där inne, så kanske att jag går tillbaka någon annan dag och lyssnar om jag blir intresserad!


Skolan
2011-09-06 / 13:48:04 / Allmänt

Hallå alla!

Nu är jag tillbaka från min andra dag i skolan. Det är rätt kul och jag har lärt mig lite nytt, fast det som läraren går igenom nu kan jag redan ganska bra. Det bästa är nog alla klasskamrater. Jag kan inte sluta skratta på lektionen! Vi har typ 6 asiater och dem göra sådana typiska asiatiska uttryck jämt. Så fort någon av dem säger något, eller dem får en fråga så flinar dem och nickar på huvudet till minsta lilla ord. Sedan är inte alla elever så jättebra på engelska så blir massa missförstånd och det är så kul att se! Jag och en annan kille sitter och skrattar hela tiden åt detta!

Men nu ska jag nog göra klart de läxor jag fick så att jag slipper göra det imorgon. Vi är lediga från skolan då nämligen!


Trots att jag redan läst tyska steg 1 hemma i Sverige så valde jag att göra den igen. Det som vi har gått igenom på dessa två dagar gjorde vi typ på ett helt år på gymnasiet så...


Suri´s Burn Book
2011-09-05 / 19:42:21 / Allmänt

Haha, har kommit över denna blogg. Suri Cruise´s egna Burn Book ska det föreställa. Hon skriver skit om andra kändisbarn! Lite kul sådär på måndagskvällen! :)


Berlinmuren part 2
2011-09-05 / 19:21:01 / Allmänt

Okej, så här kommer fortsättningen på några bilder jag knäppte på Berlinmuren. Den är ju 1,3 km lång, så det finns 106 målningar på den. Ganska mycket med andra ord!









Tillbaka
2011-09-04 / 20:59:26 / Allmänt

Aj, vad jag har ont i mitt ena ben! Har gått och gått och cyklat och cyklat varje dag sedan jag kom hit till Berlin. Idag var inget undantag. Jag mötte uppe Paula, som jag pratat lite med på Facebook och så gick vi och åt på en restaurang och turistade lite granna. Åkt fel med tunnelbanan och pendeltåget har vi också lyckats med så vi missade hela festivalen! När vi kom fram fanns typ bara några uppblåsbara ballonger kvar.

Well, ska gå och fixa i ordning mig nu och sedan slagga! Upp tidigt imorgon, första dagen i skolan på typ två år! MVG var det va?


Typ det enda som fanns kvar av festivalen förutom massa vakter och folk!


Grattis på födelsedagen!
2011-09-04 / 14:41:23 / Allmänt

Hej hej!

Skit också, tappade avocado på min tröja, jag som precis fixat i ordning mig. Ska åka iväg till Alexanderplatz och träffa en au-pair som kom hit veckan innan mig. Får se vad vi hittar på. Ikväll ska vi i alla fall hit till mina kvarter då den stora shoppinggatan Kurfürstendamm fyller 125 år. De skall då firas och dem hade någon gratis open air festival senare ikväll!

Men nu måste jag byta tröja och sticka, vi hörs senare!


Berlinmuren part 1
2011-09-03 / 18:24:25 / Allmänt

Ja, äntligen tillbaka! Nu ska jag bara vila, vila och vila! Har gått minst 1,5 mil idag och tyvärr är inte Converse de rätta skorna när det kommer till de. Familjen här har en liten bbq-fest, men jag känner inte för att sitta där och hänga med deras vänner! Är så trött, så ska nog lägga mig i sängen och se på massa film tills jag slocknar!

Kan nu i alla fall bocka av East Side Gallery och Checkpoint Charlie från min lista av saker att göra i Berlin. När jag gått klart där vid muren började jag vandra runt och kom helt plötsligt fram till Checkpoint Charlie. Var inte mycket att se. En liten vakt man kunde ta foto tillsammans med för 2 Euro. Sedan lite fakta om vad Checkpoint Charlie var.

Ska väl slänga upp lite bilder från muren nu då. Kommer dock dela upp dessa, för tog ganska många. Var väldigt mycket skit, men några coola målningar fanns det!


Påminner det inte om Carolina Gynnings tavlor? Kanske bara jag som är lite korkad!




Ska rita dit mitt handavtryck någon gång också!






East side gallery
2011-09-03 / 12:52:20 / Allmänt

Gud, vad fint väder det är ute och jag som inte tog med mig någon klänning eller liknande. Så typiskt!
Ska i alla fall bege mig iväg på en turisttripp nu. Tänkte köra österut och besöka East Side Gallery. Det är den längsta delen som finns kvar av Berlinmuren och massa konstnärer har målat lite olika saker på den.

Har varken åkt s-bahn eller u-bahn här ännu, så hoppas jag hittar. Men jag kan se tågstationen från mitt fönster, så vi bor väldigt nära den, vilket är apskönt!


Har packat ner min systemkamera nu, så får väl se hur mycket kort som knäpps!


Ung i Berlin
2011-09-01 / 21:35:58 / Allmänt

Hallo!

Nu är jag tillbaka. Åkte till Ung i Berlin i svenska kyrkan. Var väl si sådär 10 tjejer och 1 kille som kom. Var ju första gången efter sommaruppehållet, så blev mest prat och så bestämde vi vad vi ska göra de kommande torsdagarna. Eftersom familjen jag bor hos vet om detta vill dem såklart att jag ska åka dit, så jag behöver bara jobba 1 timme på torsdagarna. Så soft! Sedan är fredagarna också i princip lediga. Kan dyka upp någon gång att jag ska vakta hemma om dem går ut när lilltjejen har gått och lagt sig.


Min middag bestod idag av svensk kanelbulle! Tänkte först äta på vägen till kyrkan, men var inte hungrig och nu är det lite för sent. Men dem bjöd på fika där borta som tur var!

Det var så himla skönt när jag cyklade hem nyss. Det luktade utomlands och var varmt och skönt. Försökte tävla mot alla bilar, men dem kör såklart fortare än mig. Dock vann jag typ alla gånger vid rödljusen. Jag stod beredd och trampade på som en dåre, så kom iväg fortare än dem!


Vad ska man hitta på idag då?
2011-09-01 / 09:00:28 / Allmänt

God morgon!

Eller jag har varit vaken sedan 06. Tänkte att jag skulle gå upp tidigt och fixa i ordning mig så att jag var klar med det när lilltjejen vaknade. Dock hade jag inte behövt det! Idag är nämligen min tur att lämna henne hos dagmamman. Men jag behövde inte göra så mycket. Mamman här klädde henne och så, sen gick jag iväg med henne. Dagmamman bor typ 5 minuter bort, så väldigt nära.

Nu sitter jag i alla fall och funderar på vad jag ska hitta på idag. Har satt på mig träningskläder, men har inga bra springskor. Så funderar på att vänta tills affärerna öppnar och leta upp några bra.


Funderar på att köpa ett bar Easytone från Reebok också, eftersom jag går väldigt mycket här. Men vi får se vad man hittar.

Ikväll har jag fått två olika inbjudningar. Den ena är till en smygpremiär av en hemlig biofilm som ännu inte blivit släppt, med några tjejer som också är au-pair:er här i Berlin. Den andra är till Ung i Berlin, som svenska kyrkan håller i. Där träffas då svenskar och hittar på lite olika saker, typ som filmkväll, picnic och lite annat. Idag är också första gången efter sommaruppehållet, så funderar på att gå dit faktiskt.


Follow on Bloglovin

RSS 2.0