update
2011-02-26 / 16:37:12 / Allmänt

Hej!
Sitter på cafét nu igen, men tänker inte skriva något idag. Ska surfa runt lite, äta middag och sedan gå till mitt rum och däcka framför en film eller två. Ska kanske åka till Oman imorgon med taxi fram och tillbaka. Lååång resa att se fram emot! :P

Nu har dem beställt en sådan där router eller vad det heter som jag ska få till mitt rum. Eftersom huset är gjort i sten räcker inte signalen från den på andra våningen till min våning högre upp. Så snart får jag Internet och då kan jag skriva varje dag!


god morgon
2011-02-19 / 04:48:04 / Allmänt


Igår blev det detta till frukost. Blåbärspannkakor, bacon, ägg, sallad, någon köttbit och sådana där potatissaker. Får se om jag beställer något idag, startar nämligen denna morgon med magvärk!

Utsikten från restaurangen var inte så illa den heller.


tea-time
2011-02-18 / 19:04:28 / Allmänt


Hittade inget grönt, så fick bli en kopp kamomillté innan jag ska duscha snart. Vi åker hem imorgon så kommer sakna lite av att bo i en lägenhet. Jag är ingen husmänniska. Jag trivs bäst i lägenheter. Skulle inte vara illa om jag kan skaffa en som detta hotell. Hoppas kan man ju alltid!


Shoppingen igår
2011-02-18 / 18:09:48 / Allmänt

Jag var ju på Dubai mall igår och kollade. Blev inte att jag handlade så mycket. Hittade ett par superfina skor från Kurt Geiger då också. Fanns dock inte i min storlek. Hittade dem idag igen på ett annat mall, men inte heller där hade dem i min storlek, så det var synd!


Behöver nytt shampoo och balsam så köpte dessa. Fick ett shampoo på köpet också. Inte illa!

Gick in i (världens största?) godisbutik igår. Köpte små pastillburkar och någon choklad.

Och en träningströja bara.


Gårdagens middag!
2011-02-18 / 17:06:46 / Allmänt


Det blev att jag stannade inne på hotellrummet och beställde upp lite mat. Well, jag gick en snabbis upp till hotellpoolen och kollade på utsikten från taket. TO DIE FOR!
Anyway, blev en Bakmi Goreng med kyckling och räkor. SÅÅÅ STARK! Jag höll på att dö. Fick slänga halva och pressa banan på tungan för att den inte skulle brännas sönder. Drickan var en jordgubb/banan/kokosnöt-smoothie!


Melodifestivalen
2011-02-17 / 19:11:38 / Allmänt

Sitter här och laddar ner lite serier för att komma ikapp de avsnitt jag missat. Ska leta upp lite filmer också!
Men först av allt ska melodifestivalen tankas ner till datorn. Även om jag inte är ett så stort fan av det, så tycker jag alltid det är kul att lyssna igenom alla bidrag. Förra året var hela programet helt okej, dock inte låtarna. Satt ju och laddade ner då också från London. Var alltid ett avsnitt efter er andra.

Hoppas det är något bra i år då! :)


What to do?
2011-02-17 / 16:25:45 / Allmänt

Jag skulle vara barnvakt ikväll, eftersom föräldrarna skulle träffa vänner här i Dubai då. Men nu ringde dem och berättade att de åkte direkt till dem från vattenlandet så jag kan fortsätta vara ledig hela kvällen. Men vad ska jag då hitta på? Kanske åka till Burj al Arab och titta? Men det är så mörkt, så kanske inte ser så mycket? Åka iväg till något annat mall? Jag vet inte! Kanske jag kan beställa upp roomservice så stannar jag på rummet och surfar på datorn lite. Måste komma ifatt allt jag missat nu när jag inte har något hemma!

Dock känns det taskigt att beställa upp mat så får dem betala. Men dem sa att jag får beställa vad jag vill så...

Men tror nog jag ska åka upp och kolla in poolen och det. Säkert fin utsikt där ifrån taket!


Nu kör vi in i Dubai!

Världens högsta byggnad, Burj Khalifa!


Nu är vi framme i Dubai!
2011-02-17 / 16:00:44 / Allmänt

Nu har jag kommit fram till staden som är heeeeelt knasig. Jag tycker den är sååå cool! Vi åkte klockan 10 och
kom fram här på hotellet runt 12, efter att åkt vilse lite då vi inte kunde hitta. Så det går ganska fort att åka mellan Abu Dhabi och Dubai. Sedan drog jag iväg till Dubai mall medan de andra åkte till vattenlandet som vi har tillträde till genom vårat hotell. Men jag skippar hellre bad för att utforska alla butiker som finns här och det är inte lite det. Nu kom jag precis tillbaka till hotellet och jag antar att familjen är kvar på badet, för jag är helt ensam!

Rummet är superstort och har två våningar. Har tagit lite bilder, så kan vise lite. Kan kanske ta lite mer senare. Utsikten är to die for!!



Vardagsrum

Kök


Mitt rum

Min toa


Dubai!!
2011-02-16 / 10:59:44 / Allmänt

Hej hej!
Sitter vid familjens data sa inga prickar pa bokstaverna har inte. Forsoker jobba lite matte, men blir att jag soker pa Dubai istallet. Vi ska namligen aka dit imorgon och sova dar pa ett super lyxigt hotell i tva natter. Vi har fatt en stor suite pa 162kvm och har tillgang till massa roliga saker, pooler, en stor vattenpark, strand, mat, m.m.
Den ligger bra till ocksa nara shoppingmalls och andra sevardheter. Forsokte spara ner nagra bilder till datorn sa att jag kunde visa, men vet inte hur man gor pa denna. Men kan visa imorgon nar jag kommer fram till Dubai, vi har ju Internet pa hotellet sa...
Jumeirah Beach Hotel heter det i alla fall for dem nyfikna som vill google. Typ Linda och Cina :P Haha!

Manikyr och pedikyr!
2011-02-14 / 17:48:52 / Allmänt

Jag fick en choklad också från pojkarna nu ikväll! Men nog om det!

Batteriet håller på att ta slut. Det är det negativa med att stå här ute på terrassen och använda Internet. Sladden räcker inte in. Men jag får ju ingen mottagning där så måste ju!


Var på manikyr och pedikyr för några dagar sedan. Ångrar färgen på händerna. Ser superfult ut! Men den var fin i flaskan. Ska i alla fall göra fransk på både händer och fötter nästa gång! 


Valentine's day!
2011-02-14 / 11:26:19 / Allmänt

Hej mitt i lunchen!

Jag har precis ätit min och det var väl inte världens bästa.

Köpte ris och grönsaker som de tillagade på affären här bredvid, sedan la jag på makrill (färsk, inte på burk) som vi hade här hemma. Plus såser. Inte så nyttigt, men men...

Vad annars då, det är ju alla hjärtans dag idag! Fick en söt liten ros av pojkarna här så helt bortglömd är man väl inte! :)
Det skyltas jättemycket om det. Massa saker att köpa, restauranger har särskilda menyer just för idag med massa loovefood!


Snart ska vi iväg till ett stall och rida. Blev inget igår eftersom klockan hann bli så mycket när vi väl var där.
Får se om jag skriver ikväll, men det tror jag nog!

 

 

LOOOVE TILL ER!!


Internettjyyv!
2011-02-13 / 16:55:08 / Allmänt

Yes, jag har Internet. Igår gick jag till cafét som vanligt för att låna deras trådlösa. Det är öppet för alla men man kommer in på en hemsida där man ska skriva in ett lösenord som byts varje dag. När jag var där igår så hade det varit något strul med deras grejer så den var nu inte öppen för alla. Därför fick han som jobbar där skriva in deras egna lösenord som bara personalen får ha på min dator (och jag fick inte se, för då kan jag alltid använda den och slippa gå till cafét för att använda Internet). Dock har den blivit sparad på min dator så nu loggas jag in på Internet automatiskt. Så jag står här på min terrass nu och skriver! Dock inte så kul att stå upp hela tiden, men får så svag täckning om jag sitter (?!)

Dock hade jag inte tänkt skriva så mycket här ikväll. Ska gå in till mig och se på lite film. Men nu har barnens sportlov börjat så vi får hitta på lite saker denna vecka. Var på en ridklubb idag t.ex. Dock hann vi inte rida, så får bli till att åka dit igen imorgon!

emilia om Först glad, sedan lite ledsen men sen glad igen!:
Hej Madde:)
Vad det roligt när du såg apan ute?
Vad roligt det är att se hur du har det.
Hopppas det finns god mat i abu dubhi.
Kram Emilia


Hej Emilia!
Superroligt var det inte att se apan, men lite kul. Såg han igen för några dagar sedan!
Jodå, det är god mat här! Massa grönsaker och kött! Jag får ta lite bilder så får du se sen!
Är det mycket snö i Sverige då? Är du duktig i skolan och inte bråkar med fröken?! :P
  Puss på dig ditt lilla charmtroll så hoppas jag att du kommer hit sen! Vi kanske kan prata på skype? Säg till mamma att skriva till mig på facebook så kan vi bestämma en tid! PUSSSS!! och pussa Victor från mig!

Först glad, sedan lite ledsen men sen glad igen!
2011-02-05 / 17:49:43 / Allmänt

Det första jag tittar på när jag ser en människa är hans eller hennes skor. Jag vet inte varför, men det är dit min blick dras först! I alla fall. Jag sitter här på caféet som vanligt och min blick dras till skorna på han som jobbar här. Jag höll på att dö av skratt! Vita långa turkskor! Jättefula! Hela toppen på dem är avskavd också!

Sedan blev jag törstig och då såg jag att det landat en fluga i min dricka och så blev jag lite ledsen i ögat. Nu var det ju odrickbart!


Sedan såg jag hans skor igen och nedstämdheten var som bortblåst! :)


Apa
2011-02-05 / 17:38:06 / Allmänt


För några dagar sedan gick jag, mina barn, en amerikansk pappa och hans barn till en lekplats här i närheten då vi såg en apa ute på gatan. Denna var inte fri utan ett husdjur till en familj. Men lite kul var det i alla fall att se den där på vägen!


Inhandlat lite nytt
2011-02-05 / 17:33:16 / Allmänt

Har inte tagit kort på allt, men lite har jag kommit hem med från affärerna denna vecka i alla fall. Fick ta ledigt på kvällen i torsdags så åkte till ett köpcentrum jag inte varit i tidigare, Al Whada mall, eller hur det stavas. Var ganska bra tycker jag! Gick runt i massa glasögonbutiker och provade och när jag kom in i den femte kände jag att det var dags att köpa ett par. Kommer ju behöva det här med tanke på alla soltimmar jag har att se fram emot. Hittade även lite krämer. Kläder blev det inget av. Men fanns massa snyggt, så kommer definitivt att åka tillbaka dit. Taxin kostade ca. 17 kronor dit och kanske 21 kronor hem. Billigt, billigt!


Dermalogica har jag velat prova länge eftersom det är så omtalat. Dyrt men bra ska det vara. Börjar med dessa två och om det är som folk säger får man väl slå till på fler. Har dock känslan av att de är billigare här i Abu Dhabi än i Sverige!

Och ett par pilotbrillor från Ray-Ban!


Sandstormar!
2011-02-05 / 17:24:01 / Allmänt

Gud, höll på att spruta ut cola över caféet här nu. Satt nämligen med sugröret i munnen när jag ser att kocken kommer in för att hämta en låda med disk. Självklart håller han på att tappa den och jag som är lite uttråkad tycker då detta är rena rama underhållningen. Fick bita riktigt hårt på sugröret för att inte försöka skratta.

I alla fall. Blir dålig uppdatering när jag inte har Internet. Marc jobbar alla dagar utom helgen och då har dem andra saker planerade, så vet inte hur lång tid det kommer att ta innan vi får Internet. Dem erbjuder sig att jag får låna deras dator, men jag har ju inga bilder på den, så tråkigt och blogga då!

Så, vad har jag gjort denna vecka för att försöka summera? Vi har haft besök från Sverige, en familj med två barn. Jag har varit och shoppat. Sedan blev det en tur till Hilton hotells beachclub. Det har varit sandstorm också! Vi har fått en ny städerska som ska flytta in i vårat hus ikväll. Jag har legat vid poolen och stekt + gymmat en del! Plus att jag sett en apa!

Men om vi tar en sak i taget. Förra helgen när jag låg på stranden var det superskönt väder. Det var varmt och blåste lite lätt från havet så man blev inte kokande het. Jag hade köpt med mig en sallad att äta och när jag precis hunnit ta de första tuggorna kommer det värsta stormen bara sådär. På en sekund har det gått från i princip vindstilla till att alla människors kläder och saker flyger omkring. Min sallad bestod bara av sand efter ett litet tag, var bara till att slänga! Men det sjuka var att det gick så otroligt fort. Har aldrig varit med om det. Alla klädde på sig och gick därifrån. Hade jag inte haft solglasögon hade hela ögonen varit nersandade! Så jag gick iväg till Marina mall istället och köpte en tröja!


Salladen innan den blev sandig!

Eftersom min lunch blev förstörd och det var helg så gick jag in på Cinnabon. Många har pratat om hur himmelska deras bullar är så kände mig tvungen att prova. Dock var det inte så kul att sitta ute när det blåste så mycket. Ligger gaffel där på golvet och stolarna har åkt omkring!

Tog en minipecan. Helt okej, men inge värsting med tanke på att det är kalorier för en vecka! haha :)

Vattnet blev jättecoolt! Eftersom det blåste så mycket kom sanden upp och på de grundare ställena så där blev det vitt.

Alla fick gå upp ur vattnet eftersom det blev så stora vågor. Syns inte på bilden här. Flera helikoptrar åkte runt och kollade att folk inte var ute på havet också.

Såhär såg det ut en morgon utanför våran dörr. Senare på kvällen var det en hel sandlåda där! Eftersom vi har dörrarna öppna ganska ofta var hela köket och hallen sandfyllda också! Plus att jag hade hängt upp lite tvätt på tork på terrassen eftersom det torkar så fort i solen. De låg på golvet och var även dem väldigt sandiga. Fick tvätta om helt enkelt!

När man varit ute och gått märker man att man har ett lager sand på sig när man kommer hem. Även om det inte syns så finns den i luften. Det känner man även när man pratar, att man har fått in i munnen :P Men är det vinter i öknen, så är det!


Follow on Bloglovin

RSS 2.0