Påskmiddag @ IKEA
2013-01-31 / 20:19:59 / Allmänt

När vi var på IKEA häromdagen släppte de samma dag sina biljetter till deras påskmiddag i vår. Vi köpte en varsin biljett, så nu kan jag spika in 22 mars i kalendern. Köttbullar, lax och massa, massa ägg! 
 
 

Dr.Phil
2013-01-30 / 20:22:24 / Allmänt

God morgon!

Har nu sovit andra natten i våran nya lägenhet. Vi har ännu inte hunnit fixa Internet, men jag upptäckte att våran granne inte har något lösenord på sitt, så tack för lånet! :)

Igår var jag och Julia (min roommate) och satt i publiken hos Dr. Phil. Var väldigt kul måste jag säga. Dagens ämne hette "Did he kill his wife". Det var en man som var ditbjuden som anklagas för att ha mördat sin fru. Hennes dödsfall har blivit fastställd som en olycka, men hennes väninnor är säkra på att han mördat henne. Så dem var även ditbjudna av Dr.Phil. Man fick se massa bevis för att han ska ha gjort det och eftersom jag satt några meter ifrån honom kunde jag se hur han spännde sina händer och hans ansiktsuttryck när bevisen lades fram. Han kunde inte heller komma med några riktiga förklaringar när Dr.Phil hade frågor som var oklara. Det fanns även experter som var ditbjudna och han hade dagen innan fått ta ett lögndetektortest som han inte klarade. Jag tror 99% av publiken fick uppfattningen av att han var skyldig och det tror även jag. Trodde i vissa stunder att han skulle bli våldsam då han blev helt röd i ansiktet och jättearg! :P
Skulle i alla fall vara kul att se om det går vidare med detta och om de öppnar upp fallet igen.

Vi gick och åt frukost på ett diner innan...

Jag beställde en avokado och champinjonomellete. Ni ser ju hur mycket mat jag fick extra. Råraka liksom?



Tillbaka från IKEA
2013-01-29 / 01:54:05 / Allmänt

Vi var väldigt smidiga på IKEA idag. Vi visste vad vi skulle ha, så kunde gå igenom alla avdelningar rätt så fort. Det som tog tid, var att hitta en taxi som kunde köra hem oss med alla grejer vi köpt. Blev ett vääääldigt långt kvitto :P

På vägen till IKEA tog vi bussen och man var tvungen att byta buss i downtown. Fick lite New York vibbar när man befann sig där. Det är massa höghus och liknande. När vi skulle gå av bussen åkte vi förbi en bank och utanför den stod typ 6-7 polisbilar med sirenerna på och massa poliser var utanför o sprang omkring. Vi ba: Åååh, ett bankrån, vi springer dit! Borde ju tänka tvärtom men man blir så nyfiken när man ser sådant. Men när vi gick in bland alla poliser verkade de ganska lugna. Så kanske vi hade missat allt det spännande och nu var de bara kvar och vaktade? Har ingen aning vad de kan gjort där annars.

Något annat kul som hänt idag är att vi tror att vi känt små jordbävningar. Det har skakat i marken några gånger, men inte något jättetydligt.


God morgon!
2013-01-28 / 16:03:00 / Allmänt

En god frukost ska ner i magen och sedan bär det av till IKEA för lite shopping. Kanske det blir en köttbullstallrik till lunch? :)
 

Fram med VISA-kortet
2013-01-28 / 00:49:42 / Allmänt

Usch, betalade nyss min skolavgift. Om man räknar ihop den plus de pengar jag var tvungen att betala i hyra och depositon för lägenhet hamnar det på 50,000kr på 24 timmar. Känns lite surt. Men nu är de största avgifterna betalda. Går väl åt lite på IKEA imorgon och när jag ska köpa skolböcker, men sedan är det bara nöjen och shopping som gäller för resten av reskassan! :)

Dagens planer är lite luddiga. Just nu sitter vi och väntar på svar från en tjej som var intresserad av att flytta in i våran lägenhet och dela den med oss. Den är ju så himla stor, så skulle inte vara några problem. Vi får ju även mer pengar över varje månad om vi är tre som delar på hyran, så håller tummarna för att hon kommer och kollar på den idag. Annars ska vi nog städa den lägenhet vi hyrt nu i två veckor. Vi lämnar ju den imorgon så...

Vi gick och handlade städgrejer utan att tänka på hur tungt det skulle bli att bära allt till lägenheten. Men det gick och vi fick ett par trötta armar på köpet! :)

liten update
2013-01-27 / 01:32:22 / Allmänt

Hej på er!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här, men har haft fullt upp. Har varit i skolan på seminarium och gjort lite prov som tagit upp tid, plus att vi fem tjejer beslutade att vi ska separera oss i två grupper. En ska nämligen åka hem till Sverige, så två av tjejerna stannar i det komplexet jag berättade om i det tidigare inlägget och jag och en annan tjej har idag skrivit på kontraktet för en stor 1 bedroom apartment i ett annat komplex. 

Det är verkligen en skitstor lägenhet, så vi vet inte riktigt hur vi ska fylla ut den. Men blir en tur till IKEA på måndag för inhandling av lite grejer. Något som vi märkt idag och igår när vi skrivit på alla papper är hur mycket man faktiskt måste skriva på. Tror vi har skrivit våran signatur minst 100 gånger och jag skojar inte nu. Vissa saker man man måste skriva på och lova är att ABSOLUT INTE äta färgen på väggen som finns i källaren för den kan innehålla bly från 70-talet som är giftigt. Man ba: Hallå, varför skulle vi ens tänka tanken? Men det är väl för att de är rädda för att bli stämde antar jag.

Kan visa lite mer bilder senare på området och komplexet. 

På det komplex vi bor på nu serverar de gratis brunch varje lördag vid poolen. Idag har det varit lite skiftande väder. Moln, sol, moln, sol... Men det är fortfarande varmt, så det är skönt!

Min drog
2013-01-25 / 08:32:06 / Mitt liv i LA!

Jag älskar kokosvatten, men tycker de är ganska dyrt i Sverige så har inte köpt så ofta. Här är det betydligt billigare, så köpte med mig en hög hem idag! :)


Inspelning av Iron Man 3
2013-01-23 / 07:07:00 / Allmänt

Igår när vi var ute och gick kom vi precis i tid för att se när de spelade in några scener av Iron Man 3. Vi gick in på en mexikansk restaurang, beställde lite mat och satte oss vid ett fönster på andra våningen och hade bra överblick när de spelade in utanför. Det var väldigt coolt att se, då de gjorde massa actionscener. De sprängde saker och bilar körde snabbt och slirade omkring. Första gången de sprängde var jag inte beredd så hoppade till på grund av att ljudet var så högt. Ska i alla fall bli kul att se filmen sedan. Den ska ju komma ut på bio i år.

Ber om ursäkt för mina suddiga mobilbilder :P


Poolen från The hills
2013-01-23 / 00:45:12 / Allmänt

När vi förra veckan var ute och letade lägenheter var vi bland annat och tittade på en i samma lägenhetskomplex som tjejerna i The Hills bodde i förut. Här är poolen som de brukade ligga vid och snacka killproblem :P
 

Ben & Jerry's Pistachio Pistachio
2013-01-22 / 21:36:14 / Allmänt

Tänkte det skulle vara kul att prova alla smaker på Ben & Jerry's glassarna som inte finns hemma i Sverige. Först ut blev Pistachio smaken. Första tuggan var jättegod, likaså andra och tredje och fjärde och femte. Men i för stor dos blev det för mycket. Bäst var alla stora pistagenötter som låg och lurade.

Lite shopping
2013-01-21 / 07:16:48 / Allmänt

Har varit ute hela dagarna så har inte hunnit sitta här vid datorn och skriva. När jag väl kommer in och sätter mig ned, så somnar jag typ. Är nog fortfarande inställd på svensk tid och vaknar tidigt på morgonen här och somnar tidigt på kvällen. Hoppas det blir bättre snart..

Kan visa lite shopping som jag gjort här de senaste dagarna. Igår åkte vi till Camarillo outlet, men eftersom jag sett fel gick jag endast på typ en tredjedel av alla affärer, så missade massa. Får åka tillbaka dit en annan gång. 
 
Var på fairfax flea market idag och köpte detta guldiga armband.

På Ulta kan man hitta produkter som är mycket billigare än i Sverige

Köpte bland annat Redkenprodukter. En stooor 1 liters flaska kostar ca. 100kr där medan en liten typ halvliters flaska hemma kostar 180kr.

Hittade ett Voluspaljus för typ under hundralappen. Hemma kostar det flera hundra!

Köpte ett par nya Rayban, då jag tappat bort mina andra.

Man kan ju gå bananas inne på Victoria´s secret!

Köpte bodybutter och en body lotion som glittrar lite. Fick ett par hörlurar på köpet. Köpte även en jättefin Bh där som inte gör sig rättvis på bild. Blev även två bas t-shirts då jag inte hade packat med det från Sverige.


Har även köpt en svart långkjol jag ej tagit bild på och lite andra småsaker...

En tur till Malibu och Camarillo Outlet
2013-01-19 / 18:01:00 / Allmänt

Idag ska vi åka till Camarillo Outlet och titta lite i affärer. Vi har ju hyrt bil fram till måndag, så vi tänkte passa på att åka lite längre bort när vi nu har den. Camarillo ligger ca. 8 mil utanför L.A. så vi tänkte åka förbi Malibu på vägen och kolla in där. Kanske ligga och sola på stranden?


Vi har fixat lägenhet!!
2013-01-19 / 06:41:04 / Allmänt

Idag har vi äntligen hittat och bestämt oss för den lägenhet vi ska bo i framöver här i Los Angeles! Vi har varit och tittat på några stycken och suttit och sökt på datorn, men idag bestämde vi oss för en jättefin lägenhet i ett komplex som ligger precis bredvid shoppingcentret The Grove här i West Hollywood. Det är gångavstånd till massa mysiga gator och till nattklubbarna och bergen. Kan lägga upp lite bilder från deras hemsida, så får ni se hur det ser ut där.
 
De har olika events för alla boende ca. 1 gång i månaden. De hyr in en DJ och lite olika saker, kul ju!
Utealtan med grillar så att man kan ha BBQ, så mysigt!

Det finns gym och en bastu som vi får använda också.

De visar filmer om man vill titta

Finns affär på området
 

Hollywood Boulevard
2013-01-18 / 23:51:36 / Allmänt

Idag känner jag att jag har lite ont i fötter och ben. Var ute och gick i åtta timmar igår minus 45 minuter då jag satt. Blev en väääldigt lång promenad måste jag säga, men fick se mycket kul. Blev att jag knäppte en hel del bilder också, så får lägga upp i flera inlägg.

Vi gick bland annat på Hollywood Boulevard som är känd för sina stjärnor i marken. De har även massa utklädda sago- och filmfigurer man kan ta kort med. Dolby Theatre ligger även här där Oscarsgalan håller till. Kanske jag kan gå dit och titta när kändisarna går på röda mattan. Tror det är i slutet på februari.

Ser att kvaliteten på bilderna blir sämst när man laddar upp dem här. Synd, för dem är finare när jag tittar på dem på min dator...
 
Johnny Depps stjärna!
Stannade och åt en frozen yoghurt. Såååå jäkla gott!

 

Santa Monica
2013-01-17 / 16:28:28 / Allmänt

God morgon! Är fortfarande jet-lagged så vaknar pigg runt 5-6 tiden. Ganska skönt egentligen, för då hinner man göra massa saker under dagen. Idag har några av tjejerna jag bor med seminarium på skolan, så jag och en annan tjej som har våra seminarium nästa vecka ska utforska vårat område här idag hade vi tänkt. Såg att Mark Wahlberg ska komma till det köpcentrum vi bor vid idag och imorgon kommer Rachel Zoe dit. Skulle vara kul att se hur dem ser ut i verkligheten, så kanske sticker dit.

Igår var vi i Santa Monica och kollade på skolan. Vi var även ner till stranden och piren och gick och kollade på deras shoppinggata. Det var väldigt fint där och igår var det ganska varmt ute. Den varmaste dagen hittills. Men på morgonen och kvällarna blir det lite kyligare. Det var i alla fall väldigt fint där. När vi gick på piren och tittade ut över vattnet såg vi massa delfiner som hoppade omkring. Man blev ju helt lyrisk!! Hade dock inte med mig min systemkamera, så fick inte någon bra bild. Kan slänga upp lite bilder här så får ni se.

Där ute i vattnet kan man se två delfiner som hoppar bredvid varandra!!
Många som står och fiskar där ute på piren.


Paparazzi, bilkrock och en jävligt god burgare!
2013-01-16 / 07:29:37 / Allmänt

Nu fick jag låna en adapter av en av tjejerna här, så har äntligen ström i min dator. Så, vad har jag gjort idag? I morse så åkte vi iväg till Urth Caffé och åt frukost. Det är ett café som har allt ekologiskt och deras ananassmoothie som jag beställde in var typ den godaste jag druckit!! Det brukar vara ganska många kändisar där och när vi satt på uteserveringen såg vi en paparazzi som sprang framför en tjej och fotade. Vet dock inte vem hon var. Sedan gick vi i lite butiker och inhandlade några småsaker. Kan visa imorgon när jag tagit kort.

När vi höll på att leta parkering utanför Urth Caffé hörde vi någon som tutade och sedan sa det pang. Som tur hände det i en väldigt låg fart, så ingen större skada skedd. Men som alla kör här i L.A. är det väl inte så ovanligt att man krockar. Tränger sig före varandra när man ska byta fil och ingen som vill släppa fram någon.

Street art

Tittar man noga kan man se Hollywoodskylten där uppe bland bergen.

Till middag åt vi på en hamburgarrestaurang där man får tillreda sin egna burgare. Det var sjuuuukt gott och typ den godaste hamburgare jag ätit. Priset för den låg på ca. 60kr, vilket är helt sjukt. Samma pris för en äcklig meny på donken hemma i Sverige.

Jag valde en kalkonhamburgare med spenat, cheddar ost, mixad sallad, colwslaw, majs och svartabönsalsa och en god vitlöksaioli.

Vi har även bokat in en lägenhetsvisning i ett komplex här i närheten inför imorgon, så det ska vi göra då. Nu är klockan 22.30 och jag är väldigt trött eftersom jag fortfarande är inställd på Sverigetid, så ska fixa iordning mig och sedan titta på något serieavsnitt tills jag somnar.


 

Framme i LA
2013-01-15 / 15:42:53 / Mitt liv i LA!

God morgon från LA! Klockan är nu 06.34 och jag har legat vaken ett tag. Hemma i Sverige är den runt 15.00, så inte så konstigt. Idag ska vi fixa med parkering då vi hörde en bil på flygplatsen igår i en vecka. Sedan ska vi köpa amerikanska telefonnummer. Kanske att vi ska gå och kolla på en lägenhet i ett hus här i närheten för att hyra.

Flygresan hit gick i alla fall bra. Mitt flyg från Arlanda var dock försenat så fick stressa ihjäl mig till det andra flyget i London för att inte missa den. Väl på flyget kunde jag inte sova. Så kollade på fyra filmer och lite serieavsnitt på tv-skärmen jag hade på stolen framför. Maten var helt okej. Fick någon kycklingrätt med potatissallad och en jättegod chokladefteträtt. De delade även ut afternoontea som var macka och muffins. Gratis bar fanns även under hela resan så var bara att dricks läsk, vin, öl eller vad man ville ha.

Skriver från mobilen så ni får några suddiga iPhonebilder här. Men bättre det än inget ;p


@ Arlanda, Terminal 5, Gate F69
2013-01-14 / 10:53:15 / Mitt liv i LA!

Sådär. Nu sitter jag här och väntar på att få gå ombord planet till London som lyfter 11.40. Trodde klockan var 11.20 nu men så att den bara var 10.20. Då har jag fortfarande en timme kvar att vänta. Jag fick fönsterplats på båda planen, vilket jag föredrar. Hatat att sitta vid gången eller inklämd mellan två människor. Jaja, nästa gång vi härs befinner jag mig på amerikansk mark!


Sista dagen i Sverige
2013-01-13 / 21:20:33 / Allmänt

Nu är det inte många timmar kvar här på svensk mark. Jag har packat hela gårdagen och idag har jag haft födelsedags/hejdåbrunch med familjen. Ska bli skönt att komma bort till värmen och USA, men såklart tråkigt att inte få träffa alla nära och kära här hemma på några månader. Men har ju erfarenhet av detta nu med tanke på att jag bott i London, Abu Dhabi och London tidigare. Tiden brukar gå så fort när man är borta och när man väl träffas igen känns det som att de var igår man senast sågs.
 
 
Sitter och sätter in lite ny musik på min Ipod nu. Ska försöka böka om i mina väskor och se om jag kan trycka ner lite mera småsaker. Ligger precis på gränsen till vad man får ha med sig i bagage. Kommer bli tvungen att köpa ytterliggare en väska på plats i USA sedan när jag ska hem. Lär ju inte komma tomhänt därifrån direkt.


Städar necessären och sminkväskan
2013-01-11 / 19:10:42 / Allmänt

Detta är vad jag gör på min födelsedag. Städar ur min necessär och tvättar mina sminkgrejer! :P
Nej, men har varit till mormor och morfar och ätit lite tårta. Håller på att fixa här hemma inför resan. Ska ner till Stockholm tidigt på söndag morgon, så måste göra all packning, tvättning och städning av rummet nu. Tråkigt att det infaller på min födelsedag bara. Ska i alla fall ha en brunch på söndag och fira lite mera. Får väl köra en sen utgång senare på plats i L.A. istället! :D

Fy vad skitigt det kan bli av lite smink. Hittade även min iPod i necessären. Kärt återseende!

Folk som läser denna blogg.
2013-01-10 / 21:28:13 / Allmänt

Ibland är jag nyfiken på vad det är för folk som läser denna blogg. Ser ju att det klickar in folk här varje dag. De flesta kommer hit genom att söka på t.ex. "Santa Monica College blogg" eller "Los Angeles blogg" vilket är förståeligt då det är de jag skriver mest om. Men har även sett att folk sökt på tv-serier på google och klickat sig in här. Häromdagen var det någon som sökt på "stor måne" och kommit till min blogg. Hur tusan han eller hon lyckats med det vet jag ej. Kan i vartfall inte komma ihåg att jag skrivit om någon måne. Även om jag gjort det borde väl inte de ligga så högt upp på google?
 

I alla fall. Eftersom det är så många läsare som söker på Santa Monica College tänkte jag ta och skriva lite om förberedelserna och hur jag sökt dit. Tänkte knåpa ihop ett inlägg med alla kostnader för skolan och ansökningen. Såhär i efterhand när jag betalat det mesta, inser jag att det blev dyrare än jag förväntat mig. Har faktiskt inte själv räknat ut hur mycket det blivit ännu, så ska bli kul att se.
 
 

Vädret i LA
2013-01-10 / 14:44:51 / Mitt liv i LA!

Såg att det var lite dåligt väder i LA nu, men att de blir några grader på tisdag när jag är framme. Får hoppas det inte ändrar sig och blir kallare bara. Vill ju komma bort från all snö i Sverige nu!


Försöker göra en lista på saker som måste göras innan jag åker...
2013-01-08 / 16:49:09 / Allmänt


En vecka kvar
2013-01-07 / 16:58:02 / Allmänt

Om allt går som det ska kommer jag vid denna tidpunkt nästa vecka att sitta på ett plan över Atlanten med destination änglarnas stad! Har varit nere i Stockholm denna helg och sovit över hos min syster. Var på bio och såg  Hobbitfilmen. Den var bra i 3D, men blev irriterad på att texten blev dubbel när man hade på sig glasögonen.
 
Blev så sugen på Dim Sum när jag såg bilden jag postade i förra inlägget, så beställde det innan bion. Det var dock inte alls lika gott som i Berlin.

Denna vecka ska jag ägna åt packning och andra saker som ska fixas inför USA. Ska försöka göra en lista, så att det blir lättare att överblicka vad som måste göras. På fredag fyller jag även år, så ska försöka ordna någon middag till helgen. 

Bara 7 dagar kvar!

Året 2012
2013-01-02 / 22:45:03 / Allmänt

Den här bloggen har legat lite på kylning sedan jag kom hem från Berlin. Tycker dock att det är roligast att skriva när jag inte bor i Sverige och är ute på vift någon annanstans i världen. Nu är det ju bara 12 dagar kvar innan jag säger hejdå till min familj och flyttar till USA, så ska väl börja posta lite mer inlägg nu. Tänkte härma alla andra bloggare och göra en liten årsresumé över 2012, here we go!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Well, bodde ju i Berlin mellan januari och maj, vilket jag aldrig gjort tidigare. Skulle dock önskat att jag gjort något mer äventyrligt som att hoppa fallskärm eller lära mig surfa, men har varit ett ganska händelselöst år när det kommer till den fronten.

Har du några nyårslöften?
Ja! Att vara mer hälsosam, göra mer spännande saker (som att hoppa fallskärm och lära mig surfa), få bra betyg  i skolan nu i USA, ta vara på dagarna och att ha kul!
 
Har du några planer för året 2013? 
Att åka till USA och skaffa fler bra och roliga erfarenheter.
 
Vilka länder besökte du?
Tyskland (Berlin), Tjeckien (Prag), Estland (Tallin), Schweiz (Zürich och Davos) och Sverige såklart.
 
En lite turistig bild från Tallin
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Har inget speciellt datum som sticker ut. 
 
Vad var din största framgång 2012?
Att jag lärt mig tyska. Är ju inte något proffs direkt, men kan klara av en någorlunda bra konversation.
 
Största misstaget? 
Att jag sovit eller latat mig för mycket istället för att hitta på massa saker! Man lever bara en gång, så gäller att ta vara på det.

Bästa köpet?
Oj vad svårt, kan inte komma på något. Kan ha varit allt från en chokladkaka när man har världens monstercravings efter det till min flygbiljett till USA. 
 
 Vad spenderade du mest pengar på?
Sammanlagt alla avgifter inför resan till USA plus flygbiljetter.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, massa småsaker som är svåra att komma ihåg nu, men som gjorde mig glad för stunden. Bl.a att träffa mina underbara syskonbarn och lilltjejen jag var au-pair åt i Berlin.
Åkte skridskor med småtrollen i snöstorm
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Typ Gangnam style, Internation Love med Pitbull och Chris Brown, låtar av Rihanna, Swedish House Mafia, Justin Bieber, Adele m.m.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Hittat på mer saker.
 
Favoritprogram på TV detta år?
tittar ju ALDRIG på tv. Följer serier från USA på datorn. Men några tv-serier som jag gillade i år är: Homeland, The Vampire Diaries, Heart of Dixie, The Walking Dead, The Big Bang Theory och hundra andra... :)
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Var i Berlin, åt vienamesisk mat, fick en svensk prinsesstårta och åkte på böter i tunnelbanan.
Goda Dumplings
 

Follow on Bloglovin

RSS 2.0