Senaste dagarna i Sverige
2011-12-25 / 11:24:00 / Allmänt

Har varit dålig på att knäppa kort här i Sverige och speciellt igår på julafton. Men har haft saker för mig hela tiden, så har inte tänkt på att ha kameran med då.

Landade i torsdags på Arlanda. Planet var försenat och min väska kom aldrig, så kära syster fick sitta ute i bilen och vänta ganska länge. Men till slut fick vi kramas! Vi åkte då hem till henne och jag hoppade ner i sängen där Emilia sov. Vaknade på morgonen av en bamsekram från henne.

Flög med AirBerlin. Förutom förseningen var det helt okej. Man fick snacks, dricka och julchoklad ombord också.

Lekte hela dagen med Emilia och Victor. Vi åkte även och red på Emilias nya häst, tände ljus på pappas grav och köpte lite svenskt lösgodis (saltlakrits!!).

Haha, yeah vilken snygging! Hann dock inte rida så mycket, så får åka och göra det igen snart.

Fyfan vad drygt med 4,5 timmars Bingo Lotto. Vem orkar sitta uppe så länge och spela?

Tomtegröt och en julskinksmacka till frukost innan jag tog tåget upp till Gävle för att fira med mormor, morfar, mamma och Vesa.


Glömde fota all julmat, men ni vet ju vad det brukar vara i alla fall så...

Fick dela ut julklapparna. Dock ska vi fira julafton igen på måndag med resten av familjen, så blir två stycken i år.

God Jul Bloggen!
2011-12-24 / 20:00:28 / Allmänt


Uppesittarkväll!
2011-12-23 / 22:56:03 / Allmänt

Har landat i Sverige nu och sitter här och spelar Bingo Lotto med familjen. Vinner dock inget, vilket inte är särskilt ovanligt. Imorgon ska jag ta tåget till Gävle och fira med nästa del av familjen. Blir väldigt utspritt i år!

Men nu ska jag återgå till Bingot, endast en timme kvar till jul!!

James Blond, Licence to cut!
2011-12-22 / 17:28:59 / Allmänt

Nu är jag tillbaka från frisören. Fick värsta bögiga bögen och han var hur skön som helst. Gillar sådana människor som kan skratta och skämta hela tiden!
Håret blev i alla fall bra och jag gillar färgen. Kan rekommendera den hårsalongen till folk som ska göra blonda folieslingor. James BlondWilmersdorferstrasse. För klippning och färgning på långt hår betalade jag 86 Euro. Betalar nästan det dubbla hemma i Sverige ju. Men det finns ställen som är ännu billigare än det här i Berlin. Så för alla smaker och plånböcker.

Har även packat klart nu och kaaanske att det blir övervikt i alla fall. Men vi får se. Ska äta middag nu och relaxa lite innan jag går till flygbussen.

Vi hörs i Sverige!



Sista natten i Berlin i år.
2011-12-21 / 22:33:13 / Allmänt

När man ska plugga eller göra något annat tråkigt som att packa hittar man alltid andra saker man måste göra innan. Som att städa, eller skriva ett viktigt mail och laga mat. Jag är bäst på det. Att skjuta upp saker hela tiden. Men ska fan packa klart idag och inte i sista minuten imorgon. Så ska stänga av datorn här snart.

Kom att tänka på en sak. Det finns en gata här bredvid mig, Pestalozzistrasse och det är något magiskt med den. Idag när jag gick där kom jag att tänka på att jag drömde om Ashton Kutcher i natt. Fick då för mig att vända huvudet till vänster och vad ser jag inte där!! En löpsedel som säger att Ashton Kutcher befann sig i Berlin inatt. Förra veckan hände ännu en mystisk grej när jag gick på Pestalozzistrasse. Det var precis när jag skulle svänga av från den som jag mötte två gubbar. Dem gick och pratade med varandra väldigt lågt men precis när dem passerar mig skriker den ena ut rätt högt "Elf Januar!". Sedan blev dem tysta och fortsatte gå. Lite mysko, med tankte på att 11 januari faktiskt är min födelsedag.



Packåsna
2011-12-21 / 15:50:38 / Allmänt

Sitter här nu och äter en väldigt sen lunch. Köpte ett pitabröd med kyckling, sallad, potatis och någon yoghurtsås nere på kebaben här under oss. 30 spänn, skitbilligt!

Har börjat packa nu och det går bra ännu så länge. Blir nog ingen övervikt i alla fall som jag trodde det skulle bli. Tog en paus och gick iväg och köpte de sista julklapparna, så nu är allt äntligen klart. På vägen hem slank jag fort in på en beauty salon och fixade mina ögonbryn. Skulle kostat 6, men behövde bara betala 5 euro. Det är ju inga pengar! Då kan man säkert få det för halva priset i en någon annan stadsdel här i Berlin. Slutar aldrig att förvånas...

Zürich och Davos
2011-12-20 / 19:52:46 / Allmänt

Fick lite glada nyheter idag. Den 4:e februari ska jag få följa med familjen till Schweiz. Vi ska först vara två dagar i Zürich där pappans föräldrar har ett stort hus. Jag är ledig då, så kan spendera dagarna att utforska staden!

Sedan ska vi åka 15 mil till skidorten Davos där vi ska stanna i 5-6 dagar. Ska bli superkul! Var några år sedan jag stod på ett par skidor och jag har bara åkt i Sverige, så ser verkligen fram emot detta! 
Zürich ska vara en väldigt fin stad!

Tåget till Davos

2 dagar kvar
2011-12-20 / 08:57:23 / Allmänt

God morgon!

Har bara två dagar kvar här i Berlin, så måste börja planera vad jag ska göra fram tills jag åker. Jag måste först och främst packa väskan och köpa de sista saker jag ska ta med mig. Sedan har jag inte gjort någon tyska på snart två veckor, så lär göra det. Brukar inte bli så mycket plugg när man reser hem till Sverige. 

Nu ska jag i alla fall inta en god frukost och se på andra säsongen av Community. Brukar inte vara så jätteförtjust i humorserier, men just den och Modern family gillar jag skarpt!

Handlar om ett gäng som pluggar på ett community college i USA.

Modern family är min favorithumorserie. Den är så sjukt rolig och jag är inte ensam om att tycka det, då dem har fått väldigt många priser de senaste två-tre åren.

Vilka som läser denna blogg
2011-12-19 / 20:21:00 / Allmänt

Det senaste dygnet har människor från bland annat USA, Israel, Tyskland och Finland läst min blogg. Lite kul att se att det inte bara är familjen hemma i Sverige som följer vad jag gör här i Berlin! :)


Måndag
2011-12-19 / 18:30:33 / Allmänt

Har idag varit en snabbis till IKEA. Mamman håller på att göra om alla rum i lägenheten och förra veckan fick jag lite nya saker till mitt. Dock var garderoben lite för stor, så jag fick köpa en ny idag om jag ville. Fast valde att inte göra det. Men åkte dit och en pastasil plus några lådor fick följa med tillbaka.

Har även bokat klipp-och hårfärgningstid nu. Blir på torsdag innan jag hoppar på flyget. Hoppas de inte tar allt för lång tid att göra slingor. Vill nämligen inte missa planet!

Sushisöndag
2011-12-18 / 19:44:17 / Allmänt

Har precis kommit in. Har varit på Katsudo på Goetestrasse som har sushibuffé varje söndag. Var inte så speciellt hungrig när jag gick dit, men är det buffé så är det ;) Haha

Nej, men har fått världens magont nu. Hoppas det försvinner snart. Har precis fått Jägaren 1 på datorn, så ska kolla på den. Var bara en liten skit när den kom ut, så kommer knappt ihåg något av den. Och ska man se på tvåan så lär man ju se ettan först, så nu går jag in i filmdimman.

God natt!

Provade inte alla sushisorter, men mina favoriter idag var en med mango och ruccolasallad (konstig mix, men god!) och en friterad sushi (även det låter konstigt och äckligt, men nope!)

Lördagskväll
2011-12-17 / 21:09:10 / Allmänt

Åh, vilken soft dag det vart med tjejen alltså. Hämtade henne hos grannen för typ en halvtimme sedan och nu ligger hon och sussar sedan en kvart tillbaka. Får se vad vi hittar på imorgon. Föräldrarna kommer hem klockan 17, så ska försöka få tiden att gå. Har jag tur sover hon lite längre imorgon bitti. Hon brukar ju alltid göra det de gånger jag ska gå upp med henne.

Såhär ser min kväll ut (minus glöggen och plus ansiktmask, ögonbrynsfärg och en film). Då vet ni!

Monsterpasset!
2011-12-17 / 19:02:48 / Allmänt

Sådär, nu har jag jobbat 6 timmar på mitt långa monsterpass. Har inte varit speciellt jobbigt ännu. Hon har sovit, vi har varit och handlat, lagat mat och nu kom grannen och knackade på, så hon ska leka hemma hos dem resten av kvällen innan det är sängdags.

Ska passa på att råstäda mitt rum och toa nu, eftersom jag snart åker till Sverige. Vill att det ska vara fint när jag kommer tillbaka!

Asiatisk snabbmat
2011-12-16 / 19:35:37 / Allmänt

Nu har det äntligen slutat regna och snöa. Men enligt google väder ska det fortsätta i flera dagar framöver, vilket är skit. Man håller sig mest inomhus då och jag som vill vara ute och luffa runt i staden.

Åkte i alla fall med tåget till Alexa idag. Det är en galleria i Alexanderplatz för er som inte vet det. Köpte dock bara en julklapp och lite onyttig middag till mig själv. Nästa år har jag faktiskt som nyårslöfte att inte äta ute på restaurang så ofta och det gamla vanliga att tajta till sig lite och gå ner några kilon på vågen. Ska försöka klura ut lite andra löften som jag vill hålla, så får vi se om man lyckas. 2012 ska i alla fall bli ett bättre år än 2011. Har varit för många tråkigheter i år och nu ska det vändas!
Tom Kha Gai-soppa och 6 små sushibitar.

Första snön
2011-12-16 / 15:26:22 / Allmänt

Det snöar här idag. Eller 30% snö, 70% regn, så riktigt skitväder med andra ord. Har därför hållit mig inomhus, men ska nog klä på mig och gå ut lite. Blir så rastlös annars. Såg att det var 16:e decemeber idag också. Shit, vad tiden går fort. Har snart varit här i fyra månader och jag åker till Sverige om 6 dagar!!!

Inga fina vita snöbilder här inte. Bara slaskiga fönster och...

... blöta gator.

Ny frisyr
2011-12-15 / 13:57:42 / Allmänt

Ska boka in en klipp- och färgtid nästa vecka hos frisören. Ska försöka leta upp någon bra här i staden. Brukar väl inte vara några problem. Problemet är snarare att jag inte vet hur jag vill ha mitt hår. Vill ljusa upp det med slingor, men funderar mer på någon mörkblond ton eller lite guldblond. Är även lite för feg för att klippa någon frisyr, så blir väl säkert det gamla vanliga, snelugg och uppklipp. Ska dock inte kapa lika mycket som jag brukar, men ungefär till axlarna/nyckelbenen.

Försökte hitta någon bild på mig med kortare och ljusare hår, men har fan inga på datorn. Men denna färgning gillar jag inte. Kan visserligen bero på ljuset också, men lite mörkare blir det nog.

Och ungefär denna längd på topparna. Önskar dock att jag var modigare när det kommer till att ändra håret!

Morgon
2011-12-15 / 08:42:46 / Allmänt

God morgon på er!

Ska snart hugga in på min frukost, men såg att jag har Internet, så passar på att göra ett litet inlägg. Imorgon är jag ledig hela dagen, så ska försöka planera in något att göra då. För denna helg blir en monsterhelg när det kommer till jobb. Jag brukar ju inte jobba så värst mycket annars, men föräldrarna frågade mig om jag kunde ställa upp på ett längre pass denna helg. Dem ska nämligen åka till Frankfurt på en 40-års fest, så jag kommer passa flickan från lördag klockan 14, fram till söndag klockan 17. Över 24 timmar med andra ord! Men ska försöka komma på något vi kan göra, så man får tiden att gå. Dock är hon inte så speciellt svår att passa, men lite tråkigt att sitta på hennes rum och leka i ett helt dygn.

Men nu - dags för frukost!


Badkruka
2011-12-14 / 12:02:09 / Allmänt

Sitter här och äter frukost just nu. Ska snart bege mig till simhallen och simma lite. Har ju sovmorgon fram till 18 ikväll, då jag börjar jobba. Så har ju några timmar på mig att plaska omkring där.



Det finns två simhaller i detta bad. Den nya med hopptorn och grejer och den gamla där man simmar längder. Tycker det ser ganska rogivande ut där på något sätt!

Klappar
2011-12-13 / 17:14:51 / Allmänt

Det bara regnar och regnar ute. Hade det inte varit runt 8 plusgrader skulle det vara mysigt snö som faller, men tror inte det blir någon snö här i Berran i år. 

Har idag varit ute och köpt fler julklappar. Blir ruinerad på grund av alla julklappar snart. Men är som tur bara en gång om året! Har även ätit en god gulaschshoppa på en restaurang i närheten, så är mätt och belåten nu. Jobb snart från 18-20.

Köpte en liten och en stor tallrik som jag ska ta med hem. Förut tyckte jag det var finast att alla tallrikar skulle vara likadana och matcha varandra. Men nu börjar jag gilla att man mixar lite. Dock ska det inte se ut som att man har ärvt några tallrikar där och köpt nåt skräp där, utan det ska vara lite finare typ.

Köpte även en kroppsskrub till mig själv från Bahoma.

Tråkdag
2011-12-12 / 21:51:02 / Allmänt

Gäsp, vilken tråkig måndag det varit idag. Det har inte hänt ett endaste dugg. Den såg ut som följer:

* Jobbade en timme från 7-8 imorse. Hallååå sleepwalking!
* Har sett två filmer. The Ward och Texas Killing Field. Ytterst tråkiga.
* Pluggat lite tyska. Rena rama sömnpillret.
* Kokat en linssoppa. 
* Tog en promenad och lämnade böcker i svenska kyrkan när jag jobbade. Det regnade.
* Delat en våffla med lilltjejen. 
* Försökt skicka ett mail till mamma i en timme. Damp på Internet som inte fungerar.
* Druckit 3 liter té. 100 toabesök, suck.
* Noppat ena ögonbrynet. Blev så uttråkad att jag lämnade det andra till en annan dag.
* Tagit en timmes powernap mitt på dagen. DAGENS HÖJDPUNKT!



death by chocolate
2011-12-11 / 18:46:44 / Allmänt

Blev en lugn söndag. En promenad och en Death by Chocolate-fika på Vapiano. Eftersom jag inte har någon mer skola nu förrän i januari, har jag flera sovmorgnar att planera in i veckorna som kommer. Ska även försöka upptäcka Berlin lite mera. Finns ju flera stadsdelar jag inte ens varit till ännu. Imorgon kanske jag ska gå med en kompis till en Ping Pong bar i Prenzlauer Berg. När man köper en öl får man ett pingisrack och så spelar alla rundpingis tillsammans där. Var ett tag sedan jag gjorde det, men nog sitter kunskaperna i. Spelade ju rundpingis i princip varje dag när jag var 12-13 år.

Ledig dag
2011-12-11 / 13:47:51 / Allmänt

Så, nu är jag färdigduschad och sitter här och funderar på vad jag ska göra idag. Fick ett sms av en kompis nyss som undrar om jag vill äta sushibuffé till lunch, men jag är fan fortfarande mätt från brunchen igår. Ska dock äta någon frukost nu, för var ju typ ett dygn sedan sist.

Drack en Berliner Weisse Bier för första gången i måndags. Finns i två smaker och jag valde den röda, som är smaksatt med hallonsirap. Det var faktiskt väldigt gott. Föredrar hallonöl framför vanlig öl. Måste testas om man är här!

Lördag
2011-12-10 / 18:57:49 / Allmänt

Jobbade idag från att tjejen vaknar fram till 09.30, vilket inte hann bli så mycket jobb då hon vaknade efter 08. Jag har alltid sådan tur, att hon vaknar sent dem dagarna jag ska gå upp med henne!

Hade tänkt åka iväg och äta frukost på någon restaurang efter det och kom på att jag har en stor Berlinguide som jag fått låna av familjen. Hittade då en lista med topp-5 frukostrestauranger och en av dem ligger två minuter från våran lägenhet. Perfekt, tänkte jag och det var det verkligen! Fy tusan vad god mat dem hade. Jag åt vid 10-tiden imorse och nu är klockan 19 och jag är fortfarande proppmätt!

De hade goda frukosträtter, men jag valde att äta av deras brunchbuffé! Ska knäppa lite kort nästa gång jag går dit, så får ni se.

Åt bland annat lax, rostbiff, röror, sallader m.m. De hade även ett efterrättsbord!

Efter det tog jag tåget och åkte till Prenzlauer Berg där jag tittade runt i lite affärer. Blev en tur till Friedrichstrasse också. Tänkte boka klipptid, för behöver verkligen fixa håret. Men de hade inga idag, så får vänta lite med det.


Hittade en svensk/finsk julmarknad också. Trodde först att det var en vanlig julmarknad men blev förvånad när jag bara hörde musik på svenska. Upptäckte sen massa flaggor och grejer och då tändes en glödlampa i huvudet på mig.

TGIF
2011-12-09 / 18:33:12 / Allmänt

Fredag idag och endast 13 dagar kvar tills jag åker till Sverige, JIHO!!!!!!

Har varit ute och luffat runt lite i affärer och hittar så sjukt mycket fin heminredning jag vill ta hem och lägga i min "flytta hemifrån låda", men det går ju inte. Har i alla fall bestämt att jag ska få köpa några fina tallrikar jag såg idag. Fast bara två stycken, annars blir det för tungt! Har även hittat några julklappar till, så snart har jag köpt till alla!

Åt sen lunch/tidig middag på den där restaurangen jag skrivit om några gånger nu. Blev kyckling, med svampsås och rösti. Helt okej, under 50-lappen för denna rätt!

Köpte även tvål och hand lotion till mig själv!

Paket
2011-12-07 / 18:27:05 / Allmänt

Nu har jag varit och fixat simkort, finally! Ska gå dit imorgon och köra ett gäng längder. Hittade ett bra simträningsprogram på Internet som jag ska börja följa. Dock var tanten som jobbade där rätt otrevlig. Tycker alla äldre som inte kan prata engelska i detta land är otrevliga. 

Jag frågade henne på tyska om hon kunde prata engelska, men det kunde hon inte. Så jag förklarade att min tyska inte är så jättebra och hon sitter bara och stirrar. Jag upprepar och hon fortsätter att stirra. Tror då såklart att hon inte hör, så säger högre ännu en gång och då blir hon sur och säger att hon faktiskt hör vad jag säger. Man ba: Men säg det från början då! Hon ville inte heller förklara vad för olika kort dem hade och vilka öppettider som gäller för mig. Men nu har jag i alla fall fått rätt kort, så ska bli skönt att börja gå dit några dagar i veckan.

Hade fått ett paket i brevlådan när jag kom hem!

Mitt favorit mineralpuder från I.d. Har letat över hela Berlin efter detta, men finns inte att hitta. Fick då till slut beställa det från UK.

Simma
2011-12-07 / 10:50:32 / Allmänt

Har länge försökt hitta ett gym här i Berlin som man inte behöver ha ett medlemskap minst 12 månader hos. Finns typ inget sådant, vilket känns lite surt. Men har nu sökt lite på olika simhallar och hittat en mellan min skola och lägenheten. Ska nog börja simma några dagar i veckan där har jag tänkt. Ska gå dit lite senare idag och köpa ett klippkort! 

God morgon!
2011-12-07 / 08:44:19 / Allmänt

Idag är ingen skola för min del, så sitter här i sängen nu och äter frukost. Jobbade 7-8 imorse, vilket kan vara lite synd då jag inte behöver gå upp tidigt till skolan. Men jag tycker det är ganska skönt också, för nu är jag ensam hemma (fast städerskan kommer om 20 minuter) och hinner göra massa saker istället för att sova bort tiden.

Men ska nog ta det ganska lugnt idag. Lite tyska plugg och annat viktigt som skall fixas.

När man vaknar så tidigt hinner man se soluppgången utanför fönstret, fint!

Brunch
2011-12-06 / 14:40:44 / Allmänt

Gud, vad jag är mätt! Idag hade vi en liten avslutningsbrunch i skolan där alla tog med sig lite mat så att det blev ett knytkalas. Många lagade mat från deras hemländer, så det bjöds på arabiskt, brasilianskt, japanskt, koreanskt och grekiskt bland annat. Sååå gott!!


Turkisk Kisir

Glömde namnet men det är någon koreansk nudelrätt, supergod!

Detta är faktiskt orullad sushi. Det som ser ut som ost på toppen är baked egg.

Arabisk Baklawa!

Bullarna till vänster var också goda. Dem är från Brasilien och innehåller ost och potatis. Fanns även lite hummus, någon aberginesås och i blåa lådan ligger några grekiska julbakelser.

Sedan försökte den japanska tjejen lära mig att göra en Origamifågel...

Man ser ju vilken som är min och vilken som är hennes, haha. Men hon gav mig origamipapper att ta med hem, så får väl öva lite nu då!


Byta tröja
2011-12-05 / 13:51:30 / Allmänt

Sitter och äter tonfisksås, så gott! Hur enkelt som helst att göra. Blanda lite creme fraich, gräddfil, gul lök, tonfisk och citronpeppar. Detta kan man äta till pasta eller som jag brukar, med sallad.

Jobbar från 15.30-18.00 idag, så efter jag hämtar tjejen hos hennes dagmamma ska vi möta upp en kompis till mig. Blir väl en kopp té och lite shopping kanske? Jag måste byta tröjan jag köpte i lördags. Den har fått en reva i sig, så typiskt!

Med och utan blixt.

Off till die Schule
2011-12-05 / 08:28:57 / Allmänt

Nu ska jag äta upp den sista gröten och sedan bege mig till skolan. Det är sista veckan för denna kurs och nästa börjar inte förän 9:e januari. Tycker att jag lärde mig mer på första kursen, men det är för att vi håller på med mer gramatik nu, så man försöker få in det i skallen. Tyska är betydligt mer komplicerat än svenska!

På fjärde våningen i detta gamla hus har jag mitt klassrum!

VS 2011
2011-12-04 / 19:30:54 / Allmänt

Har haft en lugn dag idag. Var på en längre promenad i slottsparken. Plockade lite ekollon som jag ska rosta i ugnen senare. Får se hur det smakar. Nu ska jag titta på årets Victoria's Secret Fashion Show. Vet inte om den har gått på tv i Sverige ännu?

Arkaden
2011-12-03 / 17:39:51 / Allmänt

Hade planerat idag att jag skulle ta en längre promenad till Potsdamer Platz från mitt hus och sedan tillbaka hem igen. Men fy tusan vad det regnade och blåste. Gick i alla fall dit vilket är 5 km, men fick bli tåget hem. Var först till ett museum, men tröttnade rätt fort. Gick då vidare till ett café för att köpa en kopp varmt grönt té. Sedan till Arkaden för att strosa lite i affärer. Hittade en stickad tröja och ett baslinne, så blev inte så mycket som fick följa med hem.

Julpyntat var det också. Berlin slår Stockholm med hästlängder när det kommer till julstämning!

Lördagsmorgon
2011-12-03 / 11:47:53 / Allmänt

Har varit barnvakt idag från wake up fram till 11. Eftersom det är lördag är det marknad här vid oss. Gick en snabbis förbi och hittade mina favoritäpplen, Pink Lady! Sedan rullade vi vidare till den där restaurangen jag pratade om tidigare, där det är många pensionärer. Köpte en frukost och fick in massa olika pålägg, ägg, bröd, juice m.m.

Hade även lite tid till att gå i affärer efteråt. Blev två par skor och lite julklappar!

Har länge letat efter ett par svarta ballerina som är helt släta utan några saker eller mönster på. Hittade ett par nu och eftersom de har något erbjudande fick jag även de silvriga till ett billigare pris.

Mauerpark
2011-12-02 / 22:42:10 / Allmänt

Nu när det är lite tråkigt väder, visserligen fortfarande plusgrader, så kan jag inte sluta längta efter värmen. Jag kom ju i slutet på augusti, så hade inte så många sommardagar att spendera här i Berlin, men de bästa var nog i Mauerpark.

Mauerpark är en park i Prenzlauer Berg och som man hör på namnet fanns Berlinmuren upsatt här tidigare. Varje söndag har dem i alla fall en stor loppmarknad. De säljs nya och gamla saker. Det finns även massa mat och dryck att inhandla. Det känns som att hela Berlin samlas här när det är fint väder. Det finns mycket att titta på, allt från folk som jonglerar, trubadurer som spelar och karaoken som varje söndags hålls vid scenen.












Bästa maten där är denna veganburgare med deras thailändska jordnötssås. Sjukt god!



Quark istället för glass, mycket godare!

Tjejen från Mexico som bor nära mig här i Charlottenburg! :)

IKEA
2011-12-01 / 15:33:59 / Allmänt

Har varit till IKEA idag. Eftersom jag slutar skolan nästa vecka och folk brukar baka så tänkte jag KÖPA något svenskt fikaaktigt att ta med mig. Dock hittade jag ingenting. IKEA hade bara massa tråkiga kakor och choklad. Kanske att jag får ställa mig och göra några kanelbullar då. Usch, jag hatar verkligen att baka, det värsta som finns!

Fick i alla fall lax till lunch. Såg att de kommer ha svenskt julbord den 16:e december där också, för 10 Euro/person. Men förhoppningsvis får jag det hemma i Sverige till julen! :)


Köpte i alla fall en glögg + glöggmix.



Follow on Bloglovin

RSS 2.0