Hur tusan ska jag göra?
2010-01-31 / 02:23:22 / Vardagen i London

Vilken pensionär Linda är. Sover redan! Klockan är ju bara lite över 01.00. En annan jobbar ju hela dagarna men sitter i alla fall uppe vaken som tuppen!

Nej, men har en undran. Satt och kollade på min flygbiljett som säger att mitt plan nästa vecka lyfter 07.00 och att jag måste vara där minst två timmar innan, alltså 05.00. Grejen är att tunnelbanan här från mig inte går vid den tiden. Satt och funderade på om jag ska boka in en natt på mitt gamla hotell eftersom den ligger 3 minuters gångavstånd från tåget till Heathrow. Dock börjar det första tåget till Heathrow gå 04.41 vilket betyder att jag är framme lite efter 05.00, plus att jag ska leta upp min gate. Ska jag ta det tåget i alla fall? Det brukar ju alltid vara sådan kö vid incheckningen så det spelar inte så stor roll om man är där supertidigt. Men vill inte komma försent heller. Ska jag då beställa en taxi från mig till flygplatsen (som kommer gå på massa hundralappar) för att veta att jag kommer dit i tid eller ska jag åka med sista tåget in till flygplatsen kvällen innan och sova på några stolar i vänthallen? Shit, vad tusan ska jag göra? Massa val men vet inte vilket som är rätt, behöver hjälp!!!


Varför kan inte tågen rulla 24 timmar om dygnet för? Det skulle göra livet så mycket enklare!


NU ÄR LINDA HÄÄÄÄR!!!!
2010-01-31 / 01:09:12 / Vardagen i London

Nu är syrran äntligen här i London. Vi sitter med varsin dator och enligt Linda är mitt rum"lite halvtrashigt med en gnutta charm. Då menar jag EN GNUTTA!" Men enligt mig Madde så vet jag att hon tycker det är helt okej. Hon sa att det luktade gott när hon kom in hit. Sedan hälsar hon så jättejättemycket till sin lilla Matilda! Men nu kommer några bilder:


Medan Linda satt på tåget var jag på en pub med Sara och hennes kompisar. När jag sedan mötte upp Linda var jag så festsugen så jag tvingade med henne till en klubb med massa australiensare. Så in med resväskan och stå och chilla med en drink i handen. Vi skulle upp på dansgolvet men där gick gränsen.

Malibu & coke intogs!

DIVAN ÄR HÄR I LONDON!!

Som jag längtat efter svenskt lösgodis. Äntligen fick jag äta twins!

Dubbla strumpor är vad som gäller på dessa kalla golv. Linda agerar modell!

Sedan var det dags för paketöppning!


Planering
2010-01-30 / 02:03:13 / Vardagen i London

Blev inte så mycket städat. Toan och så tvättade jag sängkläder som Linda ska få. Dock var lakanen rosa, så nu är all min vittvätt så fint färgade. Kommer känna mig som en fjortis när jag bär dessa plagg! Nej, mest vita underkläder, så gjorde väl inte såååå mycket.

Sitter även och försöker göra en planering av vad vi ska göra dessa dagar då Linda är här. Vet av egen erfarenhet att sådana planer brukar spricka, men man kan göra på ett ungefär. Jag jobbar ju VARJE dag då hon är här, så shopping är väl vad som gäller under dessa perioder? Annars så kanske man kan gå ut och ta en drink när hon kommer imorgon, då jag slutat jobbet, sedan hemåt antar jag. På söndag börjar jag 12, så man hinner inte göra så mycket. Men kanske att hon följer med till Westfield så får hon gå i affärer där tills jag slutar 18.30. Då kan man bege sig till Covent Garden. Har själv inte varit där och alla säger att det är så himla fint, så kan väl äta middag där antar jag. På måndag börjar jag vid 15 tror jag, så en tur till Camden och marknaden där skulle man kanske hinna med. Vet en restaurang med grymaste maten och de bästa champinjonerna där som vi MÅSTE äta på! På tisdag när jag slutar på kvällen tror jag det blir lite turistande. Typ Big Ben och Tower Bridge kanske? Sedan vill jag gärna hänga med henne på Second Hand shopping i Soho och Greenwich, så får väl försöka med det innan hon tar flyget hem på onsdag. Men men, vi får se vad som sker, hatar bara att jag ska jobba alla dessa dagar!!!


Hoppas det blir en tur till Covent Garden!


Fredag, städdag och paketinslagning!
2010-01-29 / 18:52:39 / Vardagen i London

Mor om Update:
Oj Oj! Hoppas du hade roligt! Jag hoppas också att du har varma skor att ta på dig när du kommer till Sverige. Här skottar vi snö varenda dag. Det ska bli ordentligt kallt igen. Du har fått e-post.Kram.

Linda
om Update:
Haha Madde då!! Men du...röka???
Fan anar jag ett par sjukt heta skor där? :P
29 Januari, 06:25  
 

SVAR: Ja mamma, jag hade väldigt kul. En av de roligaste kvällarna i London faktiskt! Okej, varma skor ska jag ta med. Sedan måste morfar laga mina "ridstövlar", för jag har pajat dragkedjan, tror du han kanske kan göra det? Ska checka min inbox snart! :)

SVAR: Men Linda... ja??? Du röker ju också, för det har jag sett på bild!
Jupp, om du menar Gucciskorna som Gynning har, så japp! Du får också köpa :) Så kan vi vara långa tillsammans. Jag kände mig som en flaggstång bland alla korta spanjorer på den där festen :P haha

Men hjälp, klockan är redan kvart över fem! Måste städa lägenheten snart. Är min städdag denna helg och Linda kommer imorgon, så ska väl fixa med hennes sängkläder och leta upp en sängplats till henne. Har även ägnat en stor tid av dagen idag till att slå in julklappar och födelsedagspresenter. Jag har nu insett, en gång för alla, jag kan INTE slå in paket. Antingen så räcker inte pappret till, jag tejpar snett, skär sönder mitt täcke när det är papperet jag ska skära i (nej, jag har ingen sax!). Men har några presenter till att paketera in, sedan är det klart.

Ska även säga att jag kanske har ett nytt jobb på g. Är väldigt excited, men vill inte skriva om något nu, då det inte är helt klart hur det blir. Ska ha ett telefonsamtal först, sedan får vi se. Några nyckelord jag kan säga är Nelly Furtado, Los Angeles!, kul, nära mitt hem, Sverige och 7 månader! :) Kan ni lista ut vad det är så är ni fan Jesus himself!


Såklart är det för lite papper! Ser ni förresten hur mycket finare det är med Cupcakes istället för massa tomtar och granar. Julpapper, släng dig i väggen!

Här är några paket till er Matilda & Emilia! <3


Update
2010-01-28 / 21:06:06 / Vardagen i London


Har inte skrivit sen i söndags. Var ju inte sugen att åka på julfesten men min flatemate sa att det bara betyder att den kommer att bli lyckad, så begav mig dit i alla fall. Så var bara att hoppa in i duschen och sedan fixa i ordning sig snabbt. Blev denna outfit, även om det inte syns så bra.

Mötte först upp min franska kompis, så vi gick till en pub innan. Köpte svensk kopparbergscider! Babbel babbel sedan gick vi mot den spanska restaurangen Chiquito...

... där våran butik Desigual hade firmajulfest!

Efter mycket dricka...

... och lite mat var det dags för en...

... rökpaus. Finn ett fel! Gud vad alla skrattade.

Sen var det bara att ta ballongerna och bege sig till nästa ställe någon nattklubb som hette Metro. Träffade världens snyggaste franska kille (som typ inte kunde engelska) och dansa hela natten lång. Bilder finns på en annan kamera, så kanske postar senare, får se.

På vägen hem mot nattbussen passerade vi Piccadilly Cirkus, så jag och Elise är där uppe på fontänen som ni kanske ser!

En liten turistbild hann vi även med innan vi splittrades upp för att ta olika bussar. Jag hade så otroligt ont i fötterna, var väl inte helt nykter heller och ville bara hem och sova, eftersom det var upp och jobba dagen efter. Fick vandra superlänge för att komma till min buss. Tror aldrig jag känt att Oxford Street är så lång som jag gjorde i söndags. Efter en lång väntan kom jag sedan på min buss och när jag plingade körde han förbi min station, så fick gå lite till. När klockan sedan ringer tidigt morgonen efter går jag upp och fixar i ordning mig, tittar i kalendern precis innan jag ska gå, för att se när jag börjar nästkommande dag. Vad tror ni inte händer! Jag har sett fel på tiden. Har ju flera timmar på mig innan jag börjar, så lägger mig med kläder och allt i sängen och kan äntligen somna om! :)


Julfest idag!
2010-01-24 / 16:33:19 / Vardagen i London

Åh, har ingen lust att gå! Sitter här, vaknade för ett tag sedan och är fortfarande seg och trött. Måste nu gå iväg, hoppa in i duschen, fixa i ordning mig, vingla iväg på ett par klackskor för att tillbringa min lediga dag med JOBBET! Men nu har jag ju lovat och de har bokat plats till mig så...

Skulle behöva gå iväg och handla också. Köpte några kokböcker förra veckan och hittade recept på en soppa som jag tycker lät god. Men nu är klockan halv 4 och jag skulle typ möta upp en kompis innan på en fördrink, men känns inte som att jag hinner. Måste ta ut pengar också, om det blir att vi drar vidare till något annat ställe, suck!


Ska man ha tomteluva på sig idag tro?


För alla!
2010-01-24 / 05:02:28 / Vardagen i London

Här i London är alla lika mycket värda. Det är inte bara för oss vanliga människor det finns en knapp som vi kan trycka på om vi vill korsa en gata. Här finns det även en för våra stora fyrbenta vänner!


Och såklart så sitter den högt upp på stolpen så att de ska nå den med sina långa ben. En sak jag tänkte på dock, är att knappen är väldigt liten. En hästsko är väl större en den där lilla pricken? Får hoppas det ändras på så att de blir lättare för dem i framtiden!


Fortsättning på telefonsamtal...
2010-01-23 / 23:58:06 / Vardagen i London

Jo Linda, jag har Internet. Pratade nyss med min syster men pengarna på hennes telefon tog slut så får fortsätta här. Så, var var vi? Juste, angående vädret. När jag stod och väntade på bussen nyss på väg hem Linda, så kändes det som sagt som en varm sommarkväll. Inte för varmt och inte för kallt, så du kan nog lämna vinterjackan hemma och ta med dig några tunnare kläder. Men jag är heller inte någon spåtant så vet inte vad det är för temperatur nästa vecka. Idag regnade det när jag var på väg till jobbet, eller nej, det var igår kom jag på. (Fan, dagarna flyter ihop!!).


Tog en bild tidigare idag utanför mitt fönster. Gräsmattan är väldigt grön och det har den varit under hela den period jag befunnit mig här i UK. Vissa mattor är även ännu grönare. Varför har vi inte så i Sverige för? SÅ mycket regnar det inte här. Har bara använt mitt paraply två gånger och jag köpte den samma dag jag kom hit!


Terrorvarning igen!
2010-01-23 / 13:35:06 / Vardagen i London

Fick en länk av Linda till en artikel i Aftonbladet. Det är nu åter igen de varnar för en terroristattack här i London, eller England. Förra gången stod det att dem skulle gå in i butiker och ta massa gisslan. Undrar vad detta är om då? Och höjd beredskap? Inget jag märkt något av, vad det nu kan vara. Allt är som innan! Men den som väntar får se...


Hoppas det inte har med plan att göra, för jag vill gärna kunna flyga hem den 5e!! Då blir jag sur om det inte går :@

UPDATE: Tusan också, det har med flygplan att göra! Kollade in THE SUNS hemsida och där stod det att dem höjer beredskapen på flygplatser. Men det händer nog inget i alla fall, så det är lugnt som en filbunke.


ZzzZzzZzz
2010-01-23 / 13:25:41 / Vardagen i London

O-M-G säger jag bara! Sitter typ och tittar i kors när jag nu skriver. Är så otroligt trött. Trodde ju att det var min lediga dag igår och när jag ligger och sussar så hör jag hur min telefon ringer hela tiden. Som tur är lyckas jag somna om, men vaknar återigen av att den ringer ett tag senare. Kollar på displayen och känner inte igen numret. Får då ett sms, där min chef undrar var jag är eftersom jag började 10.00. Ringer upp honom och berättar att jag är ledig idag, men det har tydligen blivit någon missförstånd, så jag jobbar visst. Jag frågar om dem vill att jag ska komma in och jobba och han säger att det skulle vara bra om jag nu inte har gjort upp några andra planer. Även om jag hade andra planer skulle det varit fel att säga nej, om det faktiskt är en jobbdag för mig. Så fixade i ordning mig, inte allt för fort :P haha, och åkte dit. Dem sa att det inte var några problem utan att jag får sluta lite senare helt enkelt. Klockan 19.30 alltså! När klockan börjar närma sig denna tid så börjar vi prismärka halva affären, för dessa kläder och väskor m.m. ska på rea. Jag kan säga att det inte är LITE kläder och därför undrar han om jag vill stanna över lite längre och jobba. Visst, extra cash är alltid bra. Men stanna över lite längre blev det inte, snarare MYCKET längre. Blev klar efter 03.00 inatt, och då har vi fortfarande lämnat massa kläder på herravdelningen. Som tur är betalade dem en taxi hem till oss och de köpte middag som vi åt tillsammans. Dock var min middag inget att hurra över. De frågade mig nämligen vad jag ville ha för middag, och jag visste inte ens vad som fanns att välja emellan så jag sa köp en sallad, för det finns ju överallt typ. Och sallad blev det. Jag hade ju menat en sallad med massa saker, typ kyckling, bulgur och gud vet vad. Han hade köpt salladsblad! hahahahhaha. Well, jag tryckte i  mig dem bladen som en kanin och blev konstigt not mätt. Säkert bara för jag drack cola till :P

Aja, nu ska jag äta frukost här hemma. Ska iväg och jobba snart :P Klockan tre börjar jag och det känns i hela kroppen som man har haft världens jäkla träningspass och min rygg ska vi inte tala om. Man stod, böjde och gick omkring i 14 timmar igår!


Sooooooooooova!


Skit också...
2010-01-21 / 23:27:43 / Vardagen i London

... min handkräm börjar ta slut! Här i London är vattnet så otroligt uttorkande. Så fort man duschat är Body butter ett måste. Om man inte smörjer, eller så är det för mig och några andra jag vet, in sig efter man har haft händerna i vatten är dem torrare än en mumie efter ett tag. Så, köpa ny handkräm står nu uppskrivet på listan.


Hemp Hampa är en av de bästa handkrämer jag testat! :)


Torsdag
2010-01-21 / 22:30:17 / Vardagen i London

Sitter nu här med en kopp grönt thé och ett äpple samtidigt som jag kramar om min nya, varma värmekudde om det är vad det heter.

Har idag hunnit med ganska mycket även om jag vaknade vid 13-tiden. Fixade i ordning mig ganska fort och tog bussen till South Kensington och V&A musuemet. Väl där gick jag på en modeutställning som faktiskt var ganska kul. Massa kläder från förr i tiden till dagtid. Man fick typ reda på saker om massa designers och hur modet kanske kommer att se ut i framtiden, då det var nya designers som ställt ut sina saker där. Så spenderade nog lite mer en en timme där. Tittade även på lite saker som drottningen lånat ut från slottet, då det var på väg till utgången. Massa coola saker ju! Ska nog tillbaka dit, då jag bara hann vara i två av typ 60 rum med olika utställningar. Gillade inte de två tidigare museumen jag varit på, så det var lite roligare idag.

Efter det gick jag åt åt lunch/middag på den italienska restaurangen Dino´s som jag tidigare skrivit om. Tredje gången idag och absolut inte sista. Beställde in sellerisoppa (jag hatar selleri, men den här var gudomligt god!) till förrätt och någon pasta till varmrätt (kommer inte ihåg vad det var) och en sidsallad. MUMMA!

Efter det bestämde jag mig för att börja gå till fots, så gick mot Oxford Street, vilket är en bit där ifrån. På vägen blev det så kallt, så slank in i några butiker och såklart kom jag inte ut därifrån tomhänt. Men nu har jag kläder till på söndag! :) Kom i alla fall fram till Oxford Street tillslut, men då hade jag ju redan shoppat klart, så gick bara in på Primark för att kolla hur mycket folk det var vid den tiden på kvällen. Och Linda, det var inte så jättemånga, men fick stå i kö 20 min. Innan julen fick man stå i kö i typ 2 timmar om man nu skulle köa. Köpte i alla fall lite saker där också, som jag kan visa senare när jag tagit kort.

Nu ska jag nog ta det lite lugnt, kolla upp lite saker på datorn, så kanske jag postar ett inlägg om ett tag!


Min jättemysiga och jättelena värmekudde som jag köpte idag på Primark för £4, som hittat!


Matlista
2010-01-20 / 20:50:37 / Vardagen i London

Mor om Svar på några kommentarer:
Undrar vad du vill ha att äta när du kommer hem. Jag skall tänka ut matlistan så kom med förslag. Kraaaam

Juste, Cina frågade mig för någon vecka sedan vad jag vill ha att äta när jag kommer och jag skulle ju tänka på det. Vet fortfarande inte riktigt vad jag vill ha, men ska klura ut det och sedan återkomma. En sak vet jag i alla fall och det är att jag vill ha Cinas köttfärslimpa! Så skulle du kanske kunna göra den?

Annars så vet jag inte riktigt vad jag är sugen på. Jo, laxfilé! Åt ju hundra sådana i månaden hemma, här har det inte blivit en endaste liten. Men som sagt, jag återkommer mamma! :)


Lax är gott i alla former, rökt, gravad, kokt, grillad, stekt, rå...


onsdag
2010-01-20 / 20:29:53 / Vardagen i London

Var på biblioteket idag för att låna datorn, men nu märker jag att jag har internet här i alla fall. Well, man kan inte få för mycket av de goda.

Just nu sitter jag och försöker fundera ut en bra orsak till att jag inte dök upp på ett någorlunda avtalat möte. En på mitt jobb jobbar även på ett gym där han är lärare för typ aerobicsklass och salsaklass m.m. och han ville att jag idag skulle komma på en klass. Så fick hans nummer och det var bara för mig att ringa när jag är på g så skulle han fixa att jag kommer in gratis. Men hallå, salsa? Nej, fy! Det är inte jag. Klassen började för 20 minuter sedan, så vet inte vad jag ska komma på. Aja, är bara att säga att jag kommer på nästa klass och att jag inte kan dansa salsa eller något.

Imorgon och på fredag är jag ledig, yippie!! Försöker klura ut vad jag ska hitta på. Tror jag ska åka till Victoria & Albert museumet imorgon, för har hört att de ska vara nån modeutställning och att man får pyssla där. Måste kolla upp detta innan internet försvinner. Sedan ska jag nog hälsa på mitt gamla hotell och kolla om jag fått någon post. Får se om man kommer ut därifrån påverkad. Hahaa, nej. Men sedan ska jag nog bege mig mot oxford street och kolla om jag hittar något att ha på mig på söndag. Vill så gärna ha högklackade skor, kan inte dansa i platta. Nej, nu ringer det också!!! Orkar inte hämta telefonen. I alla fall, vill ha högklackade skor, men kommer känna mig som en flaggstång bland alla andra. De är ju från Spanien de flesta, så lite korta i rocken. Hatar att vara längre än killar :/


Nej, skulle aldrig våga dansa salsa!


Svar på några kommentarer
2010-01-19 / 23:01:07 / Vardagen i London

Okej, svarar inte på alla, då alla inte var några direkta frågor, men här är några:

A om Internetet krånglar:
Nu heter det ju faktiskt Starbucks COFFEE, så det är väl främst deras kaffe som är känt, och som kedjan bygger på. Sen att döma dom på grund av nån äcklig smörja med grädde och kolasås är väl inte helt rättvist!
SVAR: Fast Starbucks är ju känt för att de gör just dessa olika Machiatto, frappuccino, Maccuchino och gud vilka chino och iatos de nu har. Det är inte för deras kaffe som folk höjer dem till skyarna. Sedan kanske de är goda, det var ju inte jag, men det jag tyckte var irriterande är att det ska vara Starbucks hit och Starbucks dit! Och jo, nog tusan har de sålt mycket mer efter att det blev så kändishypat för några år sedan, mer än innan!

Linda om Min lediga dag idag:
hehe burgers :) var dom goda då?
Ska jag på nk nu oxå? apoteket, karamellkungen, nk haha
Gör inte alla såna där turistiga saker nu utan mig...spara lite :) Och du...har dom många såna där mysiga afternoonteaställen? där man kan frossa i massa gott hehe
SVAR: Burgers? Jo, de var väldigt goda! Du får köpa när du kommer hit. Och jag hittade en butik som säljer karamellkungen här i Westfield, dock måste man köpa i burkar och av de godissorter de hade gillade jag bara en. Känns inte som karamellkungen, eller Caramel king som den hette, om jag bara har en godissort. Nja, jag tycker det mest är massa likadana caféer överallt, men jo såklart att de finns mysiga små ställen också. Menar du typ mormorsmysigt? Lite Laura Ashley känsla?

cina  ([email protected]) om Grattis Madde, feliz navidad, Happy birthday, congratz Lundgren...:
hej Madde!
Jag har åkit skridskor på skolan!
Jag ringde dig igår, men du svarade inte,men ville bara önska dig ett grattis på födelsedagen.
20/ kram emilia
SVAR: Ojdå, ramlade du någonting då? :)
Aa, jag vet, förlåt men såg inte att det. Ringde tillbaka till dig på kvällen, men då sov du redan! Men tack så mycket, nu är jag gammal som gatan! :)
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM! Plus, jag har köpt en sak till dig idag ;)

Linda om Videosamtal:
Och nu fick mamma reda på att du har förstorat läpparna oxå, syns ju på bilden Madde...du skulle ju inte säga nått :P
Mor om Videosamtal:
VAAAAAAAAAA!!!!

SVAR: Men Linda, du skulle ju inte säga något! Mamma, det är faktiskt riktigt fint. Du som har sådan liten läpp borde kanske också testa? Cina med :) Haha, nope, har inte förstorat något än men Linda vad hette den där krämen som din apoteksvän rekomenderade?!


Så, det får räcka! :)





Fy tusan vad handikappad man är utan Internet!
2010-01-19 / 22:19:29 / Vardagen i London

Har väl egentligen inte gjort så mycket under de senaste dagarna, så finns inte så mycket att uppdatera om i alla fall. Har jobbat och sovit, handlat och ätit i princip. Och på söndag ska jag på julfest! Vi skulle haft en med jobbet, alltså våran butik i Westfield galleria och den som ligger på Regent Street, men vi var så många anställda att de inte kunde hitta en lokal för oss alla. Men nu har våran egna butik i Westfield hyrt en mexikansk restaurang eller något så på söndag blir det party party!

Har även märkt att jag börjar bli döv. När min ena chef pratar med mig förtstår jag ALDRIG vad han säger. Jag tror jag säger "va" 50 gånger om dagen, kanske mer. T.ex. igår så frågade han om jag var klar med size:ingen (man lägger/hänger alla kläder i storleksordning) och jag svarar "bien". Han börjar såklart skratta. Jag trodde han hade frågat mig "Como estas?" på spanska. Eller när vi skulle gå hem efter stängning så berättade han att han ville ha bilder på alla när vi var unga, och ja undrar såklart vad han ska med bilder på oss när vi är fulla? Hörde fel igen! Det hände ca. 7 gånger igår att jag trodde han sa något än vad han sa, sjukt asså! hahaha


Har även fått bilder skickade till mig när Matilda tar hål i öronen. WOW, det får du visa mig sedan Matilda, vilken färg tog du på örhängena?


Planer
2010-01-14 / 22:18:32 / Vardagen i London

Tänker dagligen på vad jag ska göra nu detta år. Ska jag åka iväg till Thailand samtidigt som jag läser på distans? Ska jag söka någon utbildning till hösten? Ska jag leta andra jobb här i London? Eller ska jag åka iväg till USA?

Har precis mailat lite för att se om det möjligtvis blir USA, då helst New York, i ett års tid. Vill verkligen dit!!! Vi får se om jag får svar och vad det då visar. Den som väntar får se :)




Älskar denna blogg EttannatNewYork, den får mig alltid att längta dit extra mycket!


Haha, känner ni igen denna bild då?
2010-01-14 / 21:03:46 / Vardagen i London


Var på samma ställe där bilden från min Header är tagen! :)


Min lediga dag idag
2010-01-14 / 20:59:50 / Vardagen i London

God kväll kära Ni!
Skrev inget igår för att grannen loggade ut när jag skulle uppdatera bloggen, men nu är han/hon inne.

Idag var min lediga dag och den hade jag tänkt spendera på att turista. Har en bok här hemma som jag lånade från biblioteket där det finns olika promenader runt i London. Man går efter en speciell karta och så kan man läsa i  boken om vad det är man ser och typ historian bakom den, vem som bott där (kändisar såklart och ingen moster Edith från Barking) m.m. Dock så vaknade jag 14.00 så kände att det inte skulle fungera, då denna promenad jag valt ut är några timmar lång.

Fixade istället iordning mig, pratade lite med Linda på telefonen då hon är på gång att boka sin resa hit och gick sedan ut till bussen och åkte till Harrods. Var där inne ett tag och gick vilse några gånger. (Tittade på dina DKNY väskor Cina, men hittade ärligt talat inga fina. Har kollat på en annan butik åt dig också, men vet inte vad du gillar riktigt. Om jag skulle vara du skulle jag köpa ett annat märke!) Gick till deras Food Hall som var rena himmelriket. Massa gott hittade jag! När jag väl var där kom jag att tänka på hur mycket jag saknar mina théer från Sverige. Mamma, du vet ju hur mina burkar står uppradade i köket och jag vill ha NK:s cheescake thé här också! Eftersom NK är ungefär som Harrods så borde de väl ha någorlunda lika théer. Så gick till den hörnan och försökte luska ut vad alla namn på burkarna kunde innehålla för gottigheter. Dock blev jag otroligt missnöjd. Deras utbud var rena rama skämtet och priserna! Fast beror väl på vad man köper. Men kände mig tvungen att köpa thé när jag nu stått där och tittat ett tag så det blev något green tea Jasimne. Sitter här med en kopp och ska smaka nu, vänta lite... Jo, den var väl god men inget slår NK! Köp med dig det till mig Linda när du kommer hit!!!!!

Sedan visste jag ju att Ladurée fanns inne på Harrods så gick dit och köpte några Macaroons.

Efter Harrods begav jag mig mot slottet för att turista. Gud, vad litet det var. Hade förväntat mig att det var större. Sedan gick jag mot Big Ben och London Eye och åter igen, gud vad jag älskar London när det är mörkt. Speciellt att stå där vid Themsen! Tog massa bilder, men har inte lärt mig inställningarna på kameran riktigt, men några blev väl bra. Visar dem senare i ett annat inlägg. Såg även kyrkan Westminester Abbey från bussen som var maffig! Ska gå dit någon dag och kolla också.


Inne på LADURÉE var det faktiskt väldigt gulligt. Har hört att folk tycker det är fult inne på den som finns på Harrods, men om man jämför med Paris så kanske det är de. Har ju inte varit där, så vet inte.

Köpte två lakrits, två pistage, en hallon och en med rossmak. Dessa sex guldbitar gick väl på ca. 90kr så det är inte i Ballerinapriser. Men men, ska spara dem till nåt fikatilfälle sen :)


Tisdag
2010-01-12 / 23:12:01 / Vardagen i London

Haha såg nu att jag skrev "feliz navidad" vilket betyder god jul. Nej, ingen sa god jul till mig igår, utan menar "feliz comleaños" eller hur det stavas.

Åkte i alla fall hem till Sara igår, så fick se hur hennes nya lägenhet såg ut. Det var lite varmare där än våran, men tyckte de låg lite off. Eller det är närmare Westfield och stationen, men själva lägenheten ligger inte på en trafikerad gata eller i ett omåder med affärer. Så det är plus för mig. Gillar att det bara tar 2 sekunder från min port till affären, posten eller vad det nu är.

Vi gick senare vidare till nån bar. Australiensare bara. Dock blev de inga bilder. Bara en ful på mig, haha.

Men har varit så otroligt trött hela dagen på jobbet idag, så ska bli en tidig kväll, så god natt!


Hemma hos Sara! :)


Grattis Madde, feliz navidad, Happy birthday, congratz Lundgren...
2010-01-11 / 21:45:16 / Vardagen i London

Tack för alla grattisar jag fått idag. Var inte lite de! :)
Alla på jobbet tycker att jag är så liten med mina nu 20 år, men hallå, det är ju jättegammalt! Är ju inte ens tonåring längre!!

Har varit på restaurang och även fått en tårta. Hallontårta som var jättesur, det gillar vi! :D Kom nyss in och kokade thé för att göra kväll, men min telefon ringde och nu är det bara att fixa i ordning sig för att gå ut och ta en drink! :)

På onsdag ska vi några på jobbet gå ut och fira också, och eftersom man har vänner lite var stans här får man fira flera gånger, vilket jag inte klagar på! :P

Men nu ska jag fixa i ordning mig, vette tusan vad jag ska ta på mig bara! :)



Celebrity Big Brother
2010-01-09 / 22:29:39 / Vardagen i London

Ett program som jag alltid tyckt om och följt slaviskt, typ, är Big Brother. Tyvärr så har ju det slutat att sändas i Sverige men nu har jag tur att det precis börjat i England. Dock är det med kändisar som är inlåsta i samma hus istället. Hur bra kan inte det bli liksom? Det började förra veckan, men har inte haft tid att se, så ska göra det nu. Har sett de första 10 minuterna och tycker redan att det är mycket bättre än det svenska. Så mohahaha, jag kan se på Big Brother, men inte ni!


För er som inte visste det så är våran svenska lilla Basshunter en av de inlåsta. Redan massa skriverier i tidningarna efter första veckan, oj oj!


Videosamtal
2010-01-09 / 21:11:23 / Vardagen i London


Kan man inte pussas i verkligheten får man göra det bästa av situationen! <3<3<3


FLYGBILJETTER BOKADE!!!
2010-01-09 / 21:06:10 / Vardagen i London

Nu har jag bokat flygbiljetter. Jag kommer hem till Sverige! Vi var tre personer som hade bockat in att vi vill ha semester samma dag på jobbet och de vill helst inte att två personer har samtidigt. Nu var det tre! Så var lite osäker där ett tag om jag inte kunde åka. Men hade sagt till redan under min intervju att jag ska åka hem i början på februari och de sa att det skulle försöka fixa något schema så att jag kan göra det. Och dem lyckades!

Den femte februari kommer jag till, förhoppningsvis inte ett så kallt Sverige och åker tillbaka hem hit till London den 11:e Så sex dagar blir jag där. Pratade nyss med Emilia på telefon för att berätta den glada nyheten och hon har redan massa planer på g. Baka muffins och köttbullar från recept från en kokbok hon fick i julklapp! Fick även frågan vad jag vill ha för middag när jag kommer och jag ska tänka extra noga på det och återkomma. Lax vet jag redan nu, men återkommer! :)

Gud, ska bli så kul att komma hem. När jag åkte hit trodde jag inte att jag skulle sakna Sverige så mycket. Familjen såklart, men inte just själva Sverige. Maten, miljön, standarden, Alvedon, Chips, Lösgodis, allt!!!

Nu väntar jag  bara på att Emilia ska logga in på msn, ska nämlen ha videosamtal, måste se hur långt hennes hår har blivit! Och grattis Matilda till öronen, gjorde det inte ont att ta hål? Jag slår vad om att du ser ut som en riktig prinsessa nu! Wow! :D


Vem möter mig där på Arlanda då?


Update
2010-01-09 / 00:31:05 / Vardagen i London

Vårat Internet fungerar fortfarande inte. Är precis som det var i början. Man får mottagning men inte med själva Internetet. Förut fixade jag det genom att stänga av våran router (heter det så?) en lång stund och sedan satte på den. Men det kan jag inte göra nu. För den ligger i min flatmates rum. Hon är nämligen i Finland, sedan tre veckor tillbaka, men hon har gett mig tillåtelse att gå in i hennes rum och fixa med den, även om hon inte är här. Gjorde ju de första dagarna. Men igår när jag skulle gå in dit var dörren låst!!! Hur kan hon låsa den när hon befinner sig i Finland? Mystiskt! Men tror att våran andra flatmate hörde att jag var inne i hennes rum förut (och hon vet ju inte att jag har fått tillåtelse till det) så hon har väl låst den nu. Haha, tror jag är värsta tjuven!

Men men, får passa på nu när grannen är inne. Undrar fortfarande om det är en han eller hon, men känner starkt på mig att det är en gubbe. Typ 50 bast, lever ensam, eller något.

Har ju jobbat idag. Kom nyss hem. Fick faktiskt en ny tröja! Egentligen ska jag nog inte få den, men folk klagade på att det var kallt där idag, så chefen gav oss tjocktröjor. Jag ville såklart inte bära den, eftersom jag ville passa på att gå i så lite kläder som möjligt inomhus eftersom jag bär flera lager här hemma. Dem klagar på liiiite kyla när det är rena paradiset för mig. Varmt inomhus!

En kille på jobbet undrade också om jag ville flytta in i deras lägenhet och skita i den jag bor i nu. Då skulle jag alltså få bo i zon 1 (JAA!!!) men längre bort på östra sidan typ. Det är dyrare hyra och flera människor i lägenheten, så vet inte vad jag ska göra. Kan också bli jobbigt att bo med någon man jobbar med kanske. Min chef bodde där tidigare, men flyttar denna vecka till ett annat ställe. Så tror det är ganska bra ställe i alla fall. Men vi får se.

Sedan sitter jag och funderar på vad jag ska göra på min födelsedag. Det är ju på måndag, vilket kanske inte är ultimata dagen att gå ut på. Några på jobbet vill att vi ska gå ut på söndag så hänger väl med på det antar jag. Sedan ska jag prata med Sara också. Men nu ska jag kolla på lite CSI, fryser om fingrarna när jag måste skriva.

Juste, försökte nyss ta en bild på en jacka jag fick idag genom min spegel. Men den var så skitig och min kamera så bra, så man såg bara all smuts, vilket jag definitivt inte vill visa er. Min chef kom nämligen till mig idag och frågade om jag ville ha en jacka. Vadå jacka? Den hade nämligen hängt där i 1.5 månad då någon kund glömt den. Enligt policyn måste vi hålla den i tre månader innan vi kan slänga den, men hon sa att om jag vill ha den kan jag väl ta den. Det var min storlek och den var faktiskt väldigt fin så varför inte? Liiite för stor men det är skitsamma. Well, well, vi hörs! :):)


Bara för att jag inte orkar ladda upp en ny bild tar jag en gammal. Hatar inlägg utan bilder!! :P hahaha


Internetet krånglar
2010-01-07 / 19:15:32 / Vardagen i London

Kunde inte skriva igår för vårat Internet funkar inte riktigt. Använder grannens just nu, men förhoppningsvis kommer vårat tillbaka. Har inte gjort så speciellt mycket idag. Vaknade vid 14 och har typ bara sett på serier efter de. Tvättar också lite kläder.

Juste, köpte kameran igår. Det blev den rosa! Så nu ska jag börja ta lite mera bilder :)


Tänk att jag bara varit på Starbucks en gång. Slängde drickan redan efter några klunkar. En skam! Nej, men tycker att den är väldigt överskattad. Starbucks hit och Starbucks dit, hade inte alla kändisar druckit sina drickor för några år sedan hade det inte blivit så himla hypat!


Today
2010-01-05 / 23:55:44 / Vardagen i London

Har jag inte gjort något särskilt. Allt har varit sig likt, förutom att jag köpt ägg. Har inte köpt det tidigare men gjorde det idag! Har också haft flera svenskar och norskar i våran butik idag. Mer än vanligt. En kille var där för att köpa saker till sin tjej som befann sig hemma med barnen. Så jag skulle visa honom lite olika populära kläder som vi har och han sa "den tar vi" till allt jag visade och jag märkte att han inte kollade på prislapparna. Så började visa de dyrare kläderna och kapporna och lyckades sälja på honom de! Yeey, bäst jag är! :D Blev några tusanlappar vi fick in på de.

Sitter här och i princip sover även om jag gick upp vid typ 11-tiden. Satt och spelade poker till typ 4 inatt så. Har funderat på att köra med riktigt pengar här i London, men vet inte om man kan lita på mitt Internet. Det stänger ner sig ibland och det har även hänt hemma när man spelat. Lätt hänt att man förlorar bra händer, så vet inte hur jag ska göra.

Imorgon börjar jag jobba 10.00 och slutar 18.30. Jobbar med andra ord över, vilket är bra då man får extra mycket pengar. Ska nog också köpa kameran jag skrev om igår. Var förbi Argos idag, men det var redan stängt när jag kom, så typiskt. Har en halvtimme på mig imorgon, så hoppas jag hinner!


När det kommer till godis finns det inget som är gott här i London. Absolut inget! Dock hittade jag för några veckor sedan denna choklad. Den såg god ut då det är Baileys och ja, nu har jag hittat något att äta om jag blir sugen!


Ska jag komma detta datum?
2010-01-05 / 21:57:56 / Vardagen i London

cina  ([email protected]) om Boka resa hem till Sverige!:
Hej!
När Emilia såg dig på kort, så höll hon för ögonen och ville intese , gråt så efter dig!!!
Den vecka du funderar på att komma så jobbar jag inga nätter alls, så det passar oss bra.
Men johnny och jag ska åka bort 12-14 feb, så mamma och vesa kommer sitta barnvakt hemma hos oss.
Dessa ord kommer från Emilia:Jag längtar att få komma till dig nu, sakanar dig Madde.Jag älskar dig!I LOVE You. kram emilia


Åh, men vi träffas snart Emilia! Bara en månad kvar, det går jättejättefort! :) Jag saknar dig också och varje gång jag gör något roligt eller är ute och turistar tänker jag hela tiden "det här skulle Emilia och Matilda se och gilla". Så ni får komma hit till London snart. Det kommer att bli såååååå kul. Det är ju utomlands ;)

Angående tider så är mamma och Cina ledig den 5-7 så tänkte om jag kommer den 5:e och åker hem den 11:e? Blir det bra tror ni? Vill höra när Linda jobbar också!
Tänkte typ boka imorgon eller övermorgon. Har pratat med han på jobbet, men han måste tänka efter, men jag sa att jag MÅSTE vara ledig då eftersom jag har tandläkarbesök. Tror dock att det inte ska vara några problem.


Tower Bridge! (VARNING FÖR MÅNGA BILDER!!!)
2010-01-05 / 01:58:18 / Sevärdigheter

Som jag skrev tidigare älskade jag verkligen Tower Bridge och då menar jag inte bara själva bron utan hela området. Först ser jag den på långt håll och det var solnedgång samtidigt så himlen i bakgrunden var färgad i olika nyanser av blått, rött och rosa, superfint! Jag tror nog att jag sa "åh" högt till mig själv när jag såg den, haha. I alla fall så gick jag såklart över bron och det var en otrolig utsikt över London. Massa hus och lampor, eftersom det nu blivit mörkt. Båtar som åkte över Themsen, coola byggnader i massa olika former, nya som uråldriga!


Gammalt och nytt. London Tower och glashus till vänster.

Nu börjar jag närma mig bron!

Det röda där borta är London Bridge som jag senare gick på.



Den coola byggnaden till vänster är City Hall där "våran" borgmästare Boris håller till med sitt Crew!

En turistig gubbe skulle ta kort på mig på bron och jag bjuder väl på denna trots att jackan slukar mig och jag precis har haft luva på mig så ser ut som en slickad katt i håret, hahah! Min min ska vi inte ens tala om... :P


City Hall igen, nu är jag dock inte på bron.

När jag står och tar kort kommer en gubbe fram till mig och berättar att jag måste ta kort på vattnet. Han jobbar nämligen i City Hall och går förbi varje dag men det är första gången han ser att vattennivån är så hög.

Det var faktiskt det första jag tänkte på när jag kom dit. Det kändes som att man gick på vattnet då den var i markhöjd. Hade det inte varit någon mur hade det svämmat över.
En båt som är ett museum eller något. Färggrann var den verkligen!


Gick som sagt upp på den röda bron, London Bridge. Fullproppad med folk som var på väg hem från jobbet. Massa kostymnissar eftersom det är massa kontor och banker i området. T.o.m t-banestationen heter så passande "Bank".

Sista bilden jag såg av Tower Bridge innan jag gick in i bankområdet, som även de var coolt. Massa höghus och jag blev så sugen på att själva skaffa ett kontor där. Åh, ännu en sak att lägga till på listan av saker att köpa, ett kontor i det området. Blir nog lite dyrt men men...

Och som jag sagt tidigare. Bilderna visar ingenting. Så himla mycket coolare i verkligheten. Miljarders triljarders gånger coolare!


Boka resa hem till Sverige!
2010-01-05 / 00:32:55 / Första tiden i London

Satt här och tänkte lite och kom på att jag ska till tandläkaren om en månad och att jag måste boka flygbiljetter hem så jag kan meddela dem på jobbet när jag ska ta ledigt. Man ska ju göra det typ en månad innan eller nåt, så det är lite bråttom nu. Satt och kollade priserna med SAS och det ligger på ca. 1700 ToR när man än flyger runt den veckan jag vill så spelar ingen roll vilken dag jag åker. Så tänkte höra med er familjen, hur jobbar ni runt den 5:e - 13:e februari? Tänkte vara i Sverige max 5-6dagar så ni får säga hur ni jobbar i denna period så jag kan träffa er. Vill vara både i Märsta och upp till Gävle och hälsa på mormor och morfar så...
Den 10:e har jag tid hos tandläkaren, så då måste jag i alla fall befinna mig i Sverige. Så skynda er att svara så jag kan boka!


Snart så syns vi! :)


Panasonic Lumix DMCFS42EBP 10.1MP Camera - Pink
2010-01-04 / 21:45:22 / Allmänt

Sitter och tittar igenom alla bilder jag tog idag. Fy vad tråkigt när dem blir så dåliga. Har ju bara min mobil att fota med och den har bara 5Megapixel. Vill så gärna ha en kamera här i London. Finns så mycket att ta kort på, men man gör inte de, för man vet hur dåliga de kommer att bli i alla fall. Speciellt när det är mörkt ute.

Min födelsedag är ju om precis en vecka, så skulle ha önskat mig en kamera då. Men har redan fått mina presenter när jag var i Sverige. Hmm... får väl ge en till mig själv då!
Satt och tittade på Argos hemsida (för de är den enda butiken jag kan komma på i London som möjligtvis kan tänkas sälja kameror). Och jo, typ 5 stycken säljer dem. Hittade en rosa med 10.1 Megepixel för ca.1000lappen vilket inte är så jättedyrt då den är prissänkt. Med extra minneskort kanske de blir 1300kr? Funderar på om jag ska köpa den, för erbjudandet håller på till typ den 21:a denna månad.

Vill ju så gärna kunna ta mer bilder. Blir roligare att blogga då! Men vill ju också spara mina pengar. Vad ska jag göra?!



Den är ju så fin! :)


Wow, vilken dag!
2010-01-04 / 20:58:48 / Första tiden i London

Dagen började med stress och lost in the city, fortsatte med en låååång väntan, lite kyckling och avslutades med något av de finaste jag sett! Förstå vilken dag jag haft! Men nu sitter jag här med en kopp green tea och har precis duschat. Har lite ont i huvudet men tabletterna här i London fungerar inte alls. Så snälla Linda, ta med dig Alvedon när du kommer! Svenska tjejen på jobbet säger att hon alltid köper på sig flera kartonger när hon är hemma, för att sedan ta med hit till London.

Men jag kanske ska förklara vad jag menar med den första meningen. Vaknade 9.00 när klockan ringde, men bestämde mig för att sova lite längre. Klockan ringer åter igen och jag ligger och drar mig. Självklart somnar jag om och vaknar när jag hade tänkt att gå till tåget. Fixar i ordning mig fort och går ner till bussen som tar mig till tuben. När jag sedan kommer fram till Aldgate East börjar jag leta efter en gata som jag ska till. Hittar den inte, utan kommer lite fel och hamnar vid Swiss Re Tower. Såg den från planet när jag flög in över London. Väldigt cool byggnad.


Man ser den väldigt tydligt uppifrån!

Här är jag inte ens i närheten men den syns i alla fall där i bakgrunden!

Här var jag lite närmare. Tror detta är Londons 6:e högsta byggnad, men den innehåller inget intressant. Typ bara kontor.

Jag fortsatte i alla fall sedan för att leta efter min kära Commercial Street men hittade den ingenstans. Trots karta gick jag fram och tillbaka. Frågade sedan några människor och tillslut kom jag rätt. Då var det bara att leta efter nästa gata som ska korsa Commercial Street. Hittar den ingenstans! Efter en halvtimme eller något går jag tillbaka och hittar en karta i en busskur. Jag har gått på helt fel gata. Commercial Road, skulle det vara och inte Street. Efter ett tag kom jag i alla fall fram till jobbcentret och det var bara att ställa sig efter väggen med alla andra människor och vänta på att få komma på intervju. Det var ganska förvirrande, för de ropade upp massa namn och man skulle ställa sig i olika grupper för att senare gå till olika rum. Jag kom i alla fall rätt och efter ytterliggare väntan kunde jag ha min intervju. Basic frågor ställdes som när jag kom till London, varför jag kom hit och sedan skulle jag fylla i namnet på min mamma och pappa, min adress och jobbfrågor. Tog inte så lång tid. Det som dock tog tid var att jag fick sitta i en timme och vänta på att få tillbaka mitt pass. Shit! Var ju bara att lämna den till mig, men ingen kom.

Fick tillslut mitt pass och jag började gå mot Spitalfield Market. Inget att hurra för, men de kanske höll på att stänga när jag kom? Några bord med lite saker som kläder, gamla böcker, massa skivor, smycken och några matställen.

Där inne ligger då marknaden! Det är tak över, så lite varmare var det än utomhus. Har ju glömt mina vantar på jobbet så väldigt kallt om händerna. Tror nog att idag har varit den kallaste dagen hittills med sina -2 grader.

Efter marknaden gick jag till en affär jag har hört ska vara bra. Blondie! Dock var det för gamla saker för att jag ska gilla den. Det är vintage, men med kvalitet. Det enda jag gillade var några snygga LV-trunkar och en väska, men blir nog inget återbesök. När jag sedan kommer ut på gatan igen kommer jag på att jag kanske ska äta, blev ju ingen mat hemma imorse. Går då in på Nandos och beställer kyckling med majskolv, mums!

Efter detta bestämmer jag mig för att göra något turistigt. När jag tidigare gick vilse såg jag på en skylt att jag inte var långt ifrån Tower Bridge, så gick dit. Det var nog det finaste jag sett. Hela området med alla hus, lampor, vattnet, båtar, ALLT! Jag vill flytta dit! Men ska göra ett eget inlägg om det, för tog typ 50 stycken bilder där så...
 
Ett litet smakprov kan jag bjuda på. Tower Bridge långt där borta!


Väskan
2010-01-04 / 20:02:37 / Första tiden i London

Jaha, nu har jag läst igenom era kommentarer angående mina väsktankar. Linda tycker att stora väskor är finast, Cina tycker att jag ska vänta lite längre och köpa den dyra väskan som jag tycker var finast (samt titta om jag hittar väskor till henne också) och även mamma tycker jag ska spara och köpa väskan senare + försäkring, haha! Så det lutar väl till den stora, finare väskan. Om jag inte hittar någon annan förstårs!


Imorgon
2010-01-04 / 01:22:17 / Första tiden i London

Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet då jag ska på en intervju. En intervju för att få ett National Insurance number här i England. När jag nu får min lön drar dem för mycket skatt, men om jag skaffar detta, så blir det helt enkelt rätt. Så förra månaden när jag fick lön fick jag mindre än vad jag skulle. Dessa pengar kommer jag dock att få tillbaka på en annan lön, så det är bra.

Stället där jag ska ha min intervju ligger, såg jag nu, där marknaden idag var. Så kommer att få åka dit i alla fall. Dock är ju Brick Lane Market bara på söndagar, så får väl gå i andra affärer m.m. i området. Har hört att det ska vara mer Vintage i det där området, så inte säkert att jag hittar något. Men några fina smycken kanske?

Nej, nu ska jag lägga mig och se på lite CSI NY och drömma mig bort till den staden. Vill ju så gärna flytta dit!

God natt!


Eftersom jag sitter i min säng och äter blir det svårt att lägga undan tallriken, eller skålen i detta fall, utan att spilla. Men smart som jag är kom jag på att man kan använda kartongen min SATCt-shirt låg i eftersom den är gjord av hård papp som man kan ha vatten på utan att den går sönder. Färgen är även knallrosa, mer rosa än bilden visar, vilket är läckert! Man tager vad man haver helt enkelt! :)

På tal om "man tager vad man haver" så använder jag nu skorna jag köpte som bokhållare. Detta tills de ska användas i allafall, haha!

Blev lite green tea, fruktsallad (mango, ananas, banan, äpple, russin och kiwi) plus doftljus till kvällsmys!


Söndag
2010-01-04 / 01:06:12 / Första tiden i London

Det blev ingen marknad idag. Sov för länge helt enkelt. Vaknade väl vid 12.00 och marknaden håller på mellan 10-17 och jag skulle väl kommit dit till 14 kanske, vilket är lite för sent. Så åker en annan dag. Den försvinner ju inte!

Istället åkte jag till biblioteket. Försökte fixa ett lånekort där förut, men det är ju så himla krångligt. Man ska fylla i papper, ta med pass och proof of adress. De sa att jag skulle ta med något bankpapper som visar att jag bor där jag bor, men har inte ändrat min adress hos banken än, så har inte fått något hitskickat. Jag har dock fått mitt lönebesked, så tog med den idag och det gick! Jag åkte ju hit till London för flera orsaker. En av dem är att jag vill prata och skriva FLYTANDE engelska. Då kan jag inte bara prata utan måste läsa också, så lånade några böcker. Fanns flera svenska författare där på hyllorna såg jag och jag hörde även svenskar som talade inne på biblioteket. Blir förvånad varje dag, då man verkligen hör svenska ÖVERALLT! När jag stod i provrummet på en affär för någon dag sedan hörde jag svenskar i hytten bredvid min.

Jag var även på shoppingtur eftersom biblioteket ligger i Westfield Shopping Center. Gick i den delen jag inte varit i än idag, men det var nog lite för dyrt för min plånbok. Hittade en väska dock, som jag nog ska gå tillbaka och köpa, för den var på rea. Sedan köpte jag en till bh. Har lagt ner tusenlappar på underkläder här, haha! Men det finns så mycket fint, men idag var sista köpet för de plaggen. Den delen jag gick i idag heter "the village" och består av finare butiker. Man hittar allt från MIU MIU, Missoni till Gucci, Prada, Mulberry och Louis Vuitton. Den sistnämda var jag in i och drägglade över lite väskor. Har nu bestämt mig för att köpa en. Det står mellan tre stycken. Vet dock inte vilken jag ska välja. Priserna skiljer sig mycket åt också. Den dyraste är såklart finast men också dubbelt så dyr. Åh, blir galen!


Antingen den klassiska för 5000-6000kr eller den som jag tycker är snyggare för ca. 8000kr (den mindre) eller ca. 10000kr (den stora). Ska man spara längre för att få den snyggare väskan, eller slå till på den billigare tidigare?


Marknadsplaner
2010-01-03 / 03:14:42 / Första tiden i London

Ligger här och funderar vad jag ska hitta på under min lediga dag imorgon. I London finns det otroligt många marknader och jag har bara varit på två av dem. Den första var Portobello Market på lördagen då de har antikviteter. Fanns massa fint, men var ju tvungen att gå därifrån direkt. Vill dock dit på en fredag nästa gång, då det är kläder m.m. som gäller. Sedan har jag även varit på Sheperds Bush Market här jag bor. Var in där 3 minuter och ut lika fort igen. Blir inget återbesök, det kan jag garantera. Det var som att gå på någon bazar i typ Turkiet. Fejkkläder och folk som skriker efter en och vill försöka sälja. Är man i London vill man väl inte köpa fejkkläder som går sönder efter första tvätten? Nej, fy!

Så har nu letat lite och hittat två marknader jag funderar på imorgon. Brick Lane Market och Old Spitalfields Market. Brick Lane är väldigt känd och det säljer allt mellan himmel och jord där. Har hört att hälarna säljer allt de stulit under veckan där, så kanske hittar jag en stulen cykel? Skulle vilja ha en cykel här faktiskt. Men vi får se. Måste dock komma ihåg att ta ut pengar innan jag åker. Inte tar de väl kort där och pengarna i bankomaterna i området tar slut ganska fort på söndagar har jag hört så...


Får se om jag hittar något där. Ska väl försöka ta lite kort också!


JAG ÄR FÖRVÅNAD!
2010-01-02 / 22:25:44 / Första tiden i London

INGEN SOM REAGERADE PÅ ATT JAG FÄRGAT HÅRET BRUNARE! NU FINNS DET INGEN BLONDIN KVAR I FAMILJEN LÄNGRE...


Tidningar
2010-01-02 / 22:18:18 / Första tiden i London

Nu har jag ÄNTLIGEN köpt en tidning. Tänk, det tog typ 1.5 månad! När jag bodde hemma prenumererade jag på massa tidningar, men här har jag inte köpt en endaste. På jobbet sitter jag alltid och läser i min bok eller bläddrar i tidningarna som finns där medan jag äter. För övrigt har jag fått läsa lite nya svenska tidningar nu, eftersom svensken på mitt jobb var hemma över julen och tog med sig tidningar till jobbet! Är så roligt att lyssna när alla andra läser högt ur dem. Deras svenska uttal är ju för hemskt!

Sitter och funderar på om man ska börja prenumerera på någon tidning här i London, men jag vet ju faktiskt inte hur länge jag ska bo här, så känns kanske lite onödigt. Lika bra att köpa i affären, bara det att man glömmer när det kommer nya.


Engelska Glamour är bättre än svenska Glamour tycker jag!


Hallå!
2010-01-02 / 22:04:24 / Första tiden i London

Hej hej!
Tack för tipsen på soppan. Är ledig nu två dagar i rad, så får ju tid till att laga mat då. Har äntligen jobbat klart för denna vecka. Erbjöd mig att jobba över idag, då flera ringde in sjuka, men hade i alla fall tid till att shoppa lite. Skulle köpa långärmade tröjor men kom ut med ett par sjukt snygga skor. Tog en bild på dem, men den gör de inte rättvisa. Dem är så mycket snyggare i verkligheten! Lila mocka med guldnitar.


När jag kom in i butiken var det dessa de första jag såg och trots att de är lite för små var jag tvungen att köpa dem. Man känner väl inte av de när man dansar med alkohol i kroppen va? Haha :P


Follow on Bloglovin

RSS 2.0