ledig fram till måndag
2013-02-28 / 21:56:27 / Allmänt

Hallå, nu har jag kommit hem från skolan och är ledig fram till måndag. Så himla skönt att inte ha någon lektion på fredagar. Älskar långhelger! Vi har dock inte gjort några planer inför denna. Eller en sak har vi tänkt göra. Vi ska försöka gå på kändishusjakt! :) Ska försöka leta upp vart dem bor bara.

Btw, idag hände något lite läskigt när jag skulle till skolan. När jag stod på bussen som jag alltid brukar kände jag att jag började bli lite yr och få prickar framför ögonen. Jag har lågt blodtryck och ibland när jag inte äter händer detta, så jag visste vad som var på g. Men eftersom det inte fanns någonstans att sitta hoppades jag att det skulle försvinna av sig själv. Det gjorde de inte såklart, så när jag knappt såg någonting längre frågade jag en kille som satt ner om jag kunde få sitta där, då jag kände mig yr. Det blev i alla fall bättre då. Men när jag skulle av bussen och gå till mitt klassrum kom det tillbaka igen och då fanns det ingenstans att sitta heller. Men Subway låg i närheten så tänkte gå in där och låna en stol och köpa något att äta. Men jag hann bara gå någon meter och sedan såg jag bara vitt. Tänkte nästan sätta mig på marken, för kände att jag var på gång att svimma i alla fall. Men då hörde jag en tjej bakom mig som frågade hur jag mådde och om allt var bra. Så förklarade snabbt för henne att jag hade lågt blodtryck och behövde sätta mig ner för att jag inte såg något. Så hon var snäll och tog mig under armen och ledde in mig på Subway, så köpte dricka och något att äta där, så blev det bättre efter ett tag. Ska nog ta och börja äta frukost på morgonen så att inte detta händer igen, men prioriterar sömn framför allt, så sover hellre 10 minuter extra än att äta frukost! :P

Såhär stora är deras minsta drickor. En small här är som en svensk large. Undra hur stora deras large är här då!?

Vardagen
2013-02-27 / 06:28:00 / Allmänt

Hej på er!

Ekar lite tomt på inlägg här i bloggen, men har haft fullt upp med annat. Ska försöka bli bättre på att uppdatera, för har faktiskt en del saker jag inte hunnit skriva om ännu som jag gjort här i LA. Men när man går i skolan och har massa läxor och grejer blir det lite svårt. Vardagen är inte så speciellt intressant att läsa om, trots att jag bor i LA. Fast liiite roligare än Sveriges vardag är den ändå! :P

Har idag varit flitig och tvättat, bäddat rent, handlat mat och fixat i köket. Lite plugg och fix med annat har även hunnits med. Tummen upp för det! :)

Tycker det är lite läskigt att köpa köttfärs och liknaden. Känns alltid som att man ska få galna kosjukan med på köpet om man väljer något billigt märke. Har i alla fall hittat en avdelning i deras köttdisk (eller vad det heter?) med Jennie-O produkter. Har ju sett dessa på Biggest Loser, så känns som att dem är lite mer hälsosamma. Så köper dem här i USA. Köpte för några veckor sedan kalkonbacon, skitgoda!! Finns sådana i Sverige?

Oscarsgalan 2013
2013-02-25 / 06:02:30 / Allmänt

Hej på er där hemma!

Nu håller oscarsgalan på för fullt. Vi var där idag och tittade när alla gick på röda mattan. Var hur mycket folk som helst och jag tror att alla limousiner i hela LA var uppbokade idag, för det rullade förbi en ny för varje sekund som gick typ. Var i alla fall kul att fått chansen att vara där idag. Helikoptrar som flög omkring i luften och 100000 poliser som vaktade och massa knäppa kristna människor som stod och predikade något om bögar och Oscarsgalan i varenda gatuhörn i närheten. På vägen hem blev det lite spontanshopping, som jag kan visa senare. Kan i alla fall säga att jag är väldigt glad just nu!! :D



Fick bara en bild på kändis idag. Blev på en lilahårig Kelly Osbourne som tutade förbi i en golfbil!



Efter gick vi till en restaurang i närheten och beställde in en efterrätt och tittade på Oscarsgalan på tv.

The Sims 3
2013-02-22 / 20:43:37 / Mitt liv i LA!

God morgon!

Mår bättre idag men ska ta det lugnt denna helg då det är Oscarsgalan här på söndag. Tänkte bege oss dit då och se om man lyckas få sig en skymt av någon på röda mattan.

Tänkte spendera denna dag med liiiite plugg och mycket spelande av The Sims 3 så jag fixade på datorn igår, sååå kul ju! Kommer ihåg efter skolan när man var liten, när man gick hem till varandra och spelade det hela dagen!


Lite klag mår man bättre av! :D
2013-02-21 / 04:31:00 / Allmänt

Puuh, har ÄNTLIGEN kommit hem från skolan. Slutade 17, men var sådan jäkla trafik (hatar rusningstrafiken i LA. Den är som i Sverige gånger 10!!) så tog typ två timmar med första bussen, som ska ta ca. 20-30 minuter. När jag skulle byta till nästa dyker det såklart inte upp någon och jag som känner att jag börjar bli sjuk och har frusit hela dagen stod där vid busshållplatsen och skakade så mycket att jag tror att L.A. fick en liten jordbävning p.g.a. av mig. När jag vaknade imorse hade jag väldigt ont i halsen, men det försvann efter en Bafucin, men när jag sitter i biblioteket på min håltimme (5 timmar lång!!!) och väntar på nästa klass känner jag hur jag får typ feberfrossa, ont i huvudet, halsen och börjar må illa. Försökte få bort tankarna på detta genom att titta på Svenska Hollywoodfruar i min mobil, men SÅKLART dör mitt batteri. Inte nog med det så har jag varit tvungen att släpa på en jättestor, tung väska full med böcker, som jag inte ens fick användning av idag. Och mitt sista klag är att när jag skulle äta min soppa jag nyss gjort för att värma halsen var den fortfarande helt jäkla kall!!!!!!

Jaja, ska hoppa in i duschen nu och sedan krypa ner i sängen. Hoppas jag inte halkar i badkaret, råkar få tandkräm i ögat och vaknar när min roommate kommer hem från skolan!
Vi hörs imorgon, förhoppningsvis lite positivare! Känner redan nu efter att jag fått klaga av mig lite att jag börjar må bättre, en bra medicin det där ;)

Update: Fick ingen tandkräm i ögat, men däremot började lamporna i taket på toan att blinka. Lite smått panikartat i tron om att dem ska slockna råkar jag då få shampoo i båda ögonen. Sååå skönt! :)

 

Tisdag
2013-02-20 / 04:35:50 / Allmänt

Hallå alla!

Sitter och tittar på lite resor till Las Vegas nu. Haha, helt jäkla sjukt hur billigt det är med hotell och det där!! Ska försöka hitta något bra datum som vi kan åka bara.

Har idag varit i skolan igen. Hade lektion mellan 08-09, så väldigt kort dag med andra ord. Har efter det bara varit hemma och pluggat och fixat lite grejer. Inte så mycket att uppdatera om direkt... :P

Varje gång man köper sallad i cafeterian på skolan får man gissa hur mycket den kommer att kosta beroende på hur mycket den väger. Gissar man rätt får man den gratis. Förra veckan var jag så jäkla nära, men än ger jag inte upp. Jag ska få rätt någon gång!
 

Emerson Theatre
2013-02-19 / 04:44:30 / Allmänt

God kväll!

Idag är det presidents day här i staterna vilket betyder att skolan är stängd! Blev därför en spontan utgång igår till klubben Emerson som öppnades för ca. en vecka sedan. Gillade stället. Det var lite 1920´s style på inredningen och burlesquedansare. Eftersom att alla klubbar stänger 02 här i LA for vi på efterfest uppe i Hollywood Hills. Var väldigt kul! Dock tog jag det ganska lugnt med alkoholen så när jag gick och lade mig 08 i morse vaknade jag upp 2,5 timme senare någorlunda utvilad och började plugga! :) Men nu är jag riktigt trött, så ska krypa ner under täcket och ställa väckarklockan på 06, för imorgon är det åter dags för skola...


Planerar matlista
2013-02-18 / 00:43:12 / Allmänt

Hej på er!

Söndag idag. Fast för er hemma i Sverige har det övergått till måndag nu ser jag.
Idag blir det en ganska lugn dag. Har suttit och pluggat lite nu här på dagen och tänkte snart bege mig iväg till Ralphs (som ICA) och handla mat. Ska göra några matlådor hade jag tänkte, så man slipper köpa mat ute hela tiden. Tror det blir chili con carne, någon typ av gryta och en pastasallad. De två första kan jag frysa in, så får äta sallad några dagar på rad tills det tar slut! MUMS :)

På tal om att äta ute. I USA är det lag på att restaurangerna måste skriva ut antalet kalorier på allt man äter. Inte så kul att sitta där och beställa in när man ser att ens måltid fyller upp kvoten för hela dagen :P Haha

Kalorierna på maten hos Chipotle som säljer mexikansk mat... GRYYMT STORA PORTIONER FÅR MAN DÄR! :P



Hike i Runyon Canyon
2013-02-16 / 06:22:16 / Allmänt

Hallå alla!

Nu har jag äntligen kommit tillbaka hem. Har idag varit på en powerwalk uppe i bergen. Kommer säkert ha världens träningsvärk imorgon. Var där och gick i 2,5 timmar. Trodde även att jag skulle dö vid ett tillfälle. Jag hade nämligen på mig mina easytoneskor, som inte är helt platta i sulan. Dem är bra att gå i. Men vi bestämde oss för att börja klättra upp i berget istället för att gå på stigarna/vägarna som fanns. Det skulle jag inte gjort! Jag hade ju med mig min systemkamera som är klumpig, så ville inte att den skulle slå in i stenarna så var tvungen att hålla hårt i den. Eftersom mina skor var så ojämna fick jag jättedålig balans när jag klättrade upp för berget. Det var massa lösa stenar och sand, så man halkade omkring hela tiden. Men med lite blåmärken och vääääldigt skitiga händer kom vi upp till toppen i alla fall. Sååå fin utsikt över staden och bergen. Efter ett tag då rädslan hunnit lägga sig klättrade vi upp för ytterliggare en topp, men den var inte lika läskig. Men ska tillbaka dit med platta skor och klättra lite igen, för det var faktiskt rätt så kul! Här kommer lite bilder från dagens tur i berget:

Varning för skallerormar!!!

Vi startade nerifrån och gick till toppen. Massa småvägar som slingrade sig runt som ni ser på bilden.
Har fått nåt smuts på kameran. Men det är inte på utsidan, så vet inte hur jag ska få bort det. Förstör typ alla mina bilder, skitirriterande!


I ett av de där höghusen bor vi!!


Solen hann börja gå ned när vi var där uppe, fint!

Blev välbehövlig thaimat efteråt!

Topshopinvigning
2013-02-15 / 06:01:16 / Allmänt

Höll på att somna mitt i artikeln jag hade i läxa som jag skrev om i det tidigare inlägget. Bestämde mig då för att gå ut på en promenad och gick mot The Grove för att köpa nya sminkpenslar. Väl där såg jag vääärldens längsta kö med folk och massa hög musik. Det var invigning av Topshop på The Grove. Kom även precis i tid, så behövde inte vänta länge för att se Demi Levato hoppa upp på scenen med kryckor och riva av sin give your heart a break. Självklart skrek sig alla småtjejer hesa! :)

Imorgon är jag ledig. Har inga lektioner på fredagar, så blir långhelger för min del här i USA. Blir även en extralång helg denna gång då skolan är stängd på måndag p.g.a. Presidents´ Day. Jag klagar då inte. Tror nog jag ska ta och bege mig till Runyon Canyon imorgon och powerwalka i bergen! :)

Är ju ingen paparazzi så fick bara en suddig mobilbild på Demi när hon gick av scenen... :P
 

Mina collegekurser
2013-02-14 / 21:02:36 / Allmänt

Nu är min första collegevecka klar! Vad sjukt att jag faktiskt sitter här i USA nu och har börjat på college och läser business med amerikaner och andra internationella elever. Det trodde man ju inte när man gick på gymnasiet.

Tänkte berätta lite om vad jag läser här. Skrev tidigare när jag befann mig i Sverige vilka två kurser jag valt då, men nu har jag fått lägga till ytterliggare två. Innan jag fick välja de två kurser jag har lagt till var man tvungen att göra ett matte- och engelskaprov för att se vilken nivå man ligger på. Matten sket jag totalt i, då jag inte ska läsa det. Men engelskan ville jag få bra resultat på och jag kom faktiskt i den högsta gruppen! Jag hamnade på samma nivå som de som är födda här i USA, så det var verkligen kul att se.

De kurser jag läser nu är i alla fall:

BUS 1: Introduction to Business
Denna kurs är väldigt bred och handlar om allt som rör business helt enkelt. Bland annat dess historia, hur framtiden ser ut, etik, ekonomiska system, marknadsföring, HR, karriärval och vi ska även få lära oss hur man öppnar ett eget företag och allt man ska tänka på när man gör detta.

BUS 20: Principles of Marketing
Denna kurs går djupare in på marknadsföring. Våran lärare äger själv en firma och han jobbar med detta och är bara på skolan någon dag i veckan som extraarbete. Man märker att han är kunnig när han pratar och berättar massa historier han varit med om. Han berättar även när folk kommit till honom med vääärldens konstigaste businessidéer och hur det gått senare för dem.

BUS 21: Merchandising Principles
Man får lära sig om hur man driver en affär. Vad för olika affärsverksamheter som finns, outlets, stormarknad, supermarket, webbutik, second hand affär m.m. och hur man driver sådana. Hur man inreder en affär, lockar till sig kunder, kundservice, inköp m.m.

BUS 22: Introduction to Advertising
Handlar om reklam. Hur reklam fungerar, vad för typ av reklam som finns och hur man ska locka till sig folk att köpa just deras produkt eller service. Vi ska även få göra egen reklam här och göra om andras reklam så att den blir "bättre". Kul kurs!

Just nu ska jag läsa en artikel från Harvard Business Review och sedan skriva lite om vart jag lärt mig från dessa sidor. Harvard Business Review = svårare engelska! Hoppas jag förtstår... :)


Marknadsföring, tvätt och världens längsta powernap...
2013-02-13 / 03:40:13 / Allmänt

God kväll!

Ska hugga in på min middag här nu, men tänkte göra ett litet snabbt inlägg här först så att ni ser att jag lever. :)
Idag har jag haft en kurs i marknadsföring och eftersom den slutade så pass tidigt bestämde jag för att uträtta lite andra ärenden på vägen hem som att handla mat och fixa busskort. Har även slängt in två stora IKEApåsar med smutstvätt, så nu är alla mina kläder rena och fina. Det som är negativt med att tvätta här är att deras vatten luktar så himla mycket klor. Så när man tar ut kläderna ut tvättmaskinen stinker dem verkligen pool. Men som tur är luktar det mindre klor om det vatten vi har här hemma än det vatten dem hade på det stället vi bodde på när vi först kom hit.

Efter lite pluggande på dagen tänkte jag ta en powernap (den blev 3 timmar lång!!). Alla mina kurser börjar 08 på morgonen vilket betyder att jag måste gå up 06. Jag har inte vant mig vid detta, så vid lunchtid är jag en zombie. Ni skulle sett mig i måndags när jag hade min håltimme. Satt och nickade till i skolbiblioteket hela tiden. Fast var inte ensam om det. Var fler som sov där än pluggade :P

Men nu kurrar magen, dags för lite tonfisksås, muuums!
 

Bakissöndag
2013-02-12 / 05:19:00 / Allmänt

Skrev detta inlägg igår och när jag loggade in på blogg.se nu såg jag att det aldrig publiceraders. Väldigt konstigt. Men här får ni den nu då, bättre sent än aldrig :P

God kväll! Har precis slängt i mig lite vegansk thaimat, riktigt gott! Beställde maten online, så har inte behövt sätta foten utanför dörren idag. Tog lite bilder på maten, då den var grym. Men upptäckte nyss att jag inte hade något minneskort i kameran, haha.
 
Vi var i alla fall ut igår på en nattklubb som heter Greystone manor. Skitkul var det och inte alls som hemma i Sverige! Vi fick gå före alla i kön och slapp betala inträde och drinkar. Vårat bord var full med ishinkar och helrör, så var bara att fixa nya drinkar när man själv ville ha. I taket hängde stora takkronor och fågelburar med dansande tjejer. Och både Chris Brown och Paris Hilton kom dit!
 
Haha, gårdagens suddiga outfit. Fattar inte hur man kan ta bra kort utan blixt. Måste verkligen lära mig min kamera bättre.

Första dagen i skolan
2013-02-11 / 18:21:33 / Mitt liv i LA!

Har precis haft min första kurs! Principles of advertising. Läraren var lite flummig men rolig och majoriteten av alla elever i klassen var svenskar. Ska in på min andra kurs nu med samma lärare. Men kan berätta vad jag pluggar sedan.

Hej så länge!


David Guetta @ Greystone
2013-02-10 / 07:08:29 / Mitt liv i LA!

Hallå!! Nu ska jag och Julia ut och möta upp några andra tjejer och utforska Hollywoods nattliv. Vi ska till Greystone och jag fick precis reda på att ingen mindre än David Guetta kommer dit. Ska bli så jävla kul, är sjukt taggad. Sitter och förar med röda amerikanska muggar nu!!! :)


Kaaaallt!
2013-02-09 / 08:02:10 / Mitt liv i LA!

Hej! Har inte hunnit skriva något idag då vi varit i Santa Monica. Vi var på skojakt då vi tänkt gå till en klubb kväll där Akon har något jippo. Men vi kom precis in och är helt frusna som is. Har typ stått o väntat på två bussar i 2 timmar nu på kvällen. Det kom fan ingen. Sedan tänkte vi ta en taxi istället om den skulle köra förbi, självklart kom det inte någon sådan heller.

Fick iaf med mig ett par skor hem plus lite extra. Kan visa imorgon när jag inte är så kall om fingrarna.

Blev god sushi till middag. Endast ca. 50kr!


The Grove
2013-02-07 / 20:23:30 / Allmänt

God morgon!

Sitter här och äter frukost nu. Ska snart bege mig mot The Grove, som är en utomhusgalleria bara några minuters promenad från mig. Varje mån-fre har dem inspelning där av en tv-show där dem bland annat intervjuar kändisar. Såg att dem kommer intervjua Nicole Richie idag. Hon var min idol nummer 1 när jag var runt 13-14år, så skulle vara väldigt dumt av mig att missa detta idag när det ligger så pass nära mig.

The Grove är en jättemysig galleria, speciellt på kvällen. Tog några bilder förut: 


Slapp
2013-02-07 / 02:11:53 / Mitt liv i LA!

Såhär ska jag spendera den kommande timmen. Det gäller att ta vara på ledigheten innan skolan börjar nästa vecka.


Kan ni gissa vem som plingade på dörren nyss?
2013-02-07 / 00:05:51 / Allmänt

Nej, det var inte Ryan Gosling och det var inte Lady Gaga. Det var Fedex som hade med sig mina böcker. Vad glad jag blev! Fast hade nog blivit liiite gladare om det var Ryan Gosling. Eller ännu bättre - Ryan Gosling som kom med mina böcker! :D


Paketstrul
2013-02-06 / 20:30:49 / Allmänt

Yeeey, vi har fått Internet här i våran lägenhet!! Han skulle komma och installera den imorgon egentligen, men han kom idag istället, vilket inte gör mig något.

Har precis suttit i telefon med Fedex och Amazon. Det har blivit lite krångel med de böcker jag beställt till skolan. Jag råkade nämligen kasta om siffrorna i min adress lite, så de kommer skicka mitt paket till en adress som inte ens existerar. Först pratade jag med en kvinna på Fedex som skulle göra ett undantag och kontakta budet och ändra min adress eftersom han är ute med den nu. Men typiskt nog bröts samtalet och när jag ringde tillbaka kom jag till en annan kvinna som var mycket bestämd med att dem inte kan ändra adressen hur som helst. Jag var då tvungen att ringa till Amazon där jag beställt mina grejer ifrån och hon sa att dem inte kan ändra adressen när paketet redan blivit utskickat, suck... Men hon skulle prata med sin chef och ringa tillbaka till mig snart, så får se vad som händer. :) 

Jag kan meddela att adressen jag gav till er i några inlägg längre ner även den är fel. Om det nu är någon som vill skicka något hit är det:

Madelene Lundgren
430 S. Fuller #6G
90036 Los Angeles
United States of America

Shoppar
2013-02-05 / 02:50:12 / Mitt liv i LA!

Har idag ringt och beställt Internet till våran lägenhet. Så på torsdag kommer de och installerar. Vi har även haft visning av våran lägenhet idag, så får se om tjejen som kollade vill flytta in med oss.

Just nu är vi i Beverly shopping center och vi tyckte vi såg Jedwardkillarna springa runt utanför. Jag har även köpt ett par skor från TOMS. Har tänkt köpa sådana förut och det är billigare här i USA, så slog till på ett par marinblåa.


När man inget Internet har...
2013-02-04 / 01:53:49 / Mitt liv i LA!

... får man gå med rumpan bar. Nej, men vi ska fixa Internet imorgon så tills dess får vi gå till Starbucks eller Coffee bean och använda deras. Har lite bilder att lägga upp sedan. Igår var vi upp o bergen och fick se världens finaste stad bre ut sig nedanför. Amazing!


Min adress :)
2013-02-02 / 07:59:00 / Allmänt


Låst upp min telefon
2013-02-02 / 07:37:40 / Allmänt

God kväll!

Idag har vi inte gjort något speciellt. Man gör ju saker hela dagarna, men blev en ganska händelselös fredag, vilket kan vara skönt ibland. Jag var i alla fall ut en sväng idag för att klippa det simkort jag har till ett mindre så att den ska få plats i min iphone som jag låst upp. Så nu har jag Internet 24/7 igen, sköönt! :)

På vägen hem hittade jag massa grymma butiker. Fick nypa mig själv i armen för att inte gå in och titta. Skulle definitivt kommit ut med massa då. Shoppingen här är helt jäkla bäst!! Finns massa fint!
Köpte i alla fall två jackor idag. Behöver en lite tuffare kavaj, så slog till på det. Sedan köpte jag en annan fin jacka jag tittat på hemma i Sverige. Har typ bara min läderjacka med mig hit, så kan vara skönt att variera lite.

Plockade upp grejer ur resväskorna idag. Har hängt in och lagt ner kläderna i lådorna i våran walk in closet, men ska strukturera upp bättre där inne sedan så att det blir lite finare.
Kunde inte få till en bra bild på jackan. Materialet på armarna är inte så glansiga och färgen på jackan är lite annan nyans...
 

Spotted: Kim Kardashian @ Rodeo Drive
2013-02-01 / 07:16:00 / Allmänt

Yeey, såg Kim Kardashian idag! Jag och Julia var ute och gick i Beverly Hills och när vi gick på Rodeo Drive som är en jättefin shoppinggata tyckte jag att jag såg Kim Kardashians mamma åka förbi i en bil. Men eftersom man tror att man ser massa kändisar åka förbi i bilar hela tiden, så tog jag inte det på så stort allvar. Vi gick i alla fall och pratade om att det skulle vara kul att se ett gäng paparazzis och vips en minut senare ser vi ett stort gäng utanför Cartier. Självklart ställer även vi oss där och väntar och folk frågar oss vem som är där inne. Någon trodde det var George Bush, haha!

Till slut kom i alla fall en tjej ut och alla paparazzis börjar ta kort och springa efter. Och jag som älskar kändisskvaller kände direkt igen tjejens träningskläder och hennes stora rumpa. Det var Kim Kardashian. Man såg även hennes baby bump! :)

Tyvärr fick jag världens sämsta bilder, men har i alla fall sett henne på riktigt nu. Hon var med på min lista över kändisar att se här i LA, så kan bocka av det nu. Läste på lite skvallersidor senare att hon varit där inne och tittat på förlovninsringar till henne och Kanye West! 


Follow on Bloglovin

RSS 2.0